Şimdi Ara

Tulpar T5 v17.1 Kullanıcıları İnceleme, Paylaşım ve Bilgi Platformu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
5.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • --> Konu yapım aşamasında: Hepiniz konuya hoş geldiniz. Cihazla ilgili ana konu bulunmadığından cihazı almayı düşünenlere ve almış olup ayarlarını yapmakta olana arkadaşlara yardımcı olsun diye ilk mesaj sürekli güncellenecektir. Cihaza sahip olan arkadaşlar kendi deneyimlerini değerlendirdikçe konu güncellenecektir.

    Burda anlatılan herhangi bir uygulamayı yaparken oluşabilecek herhangi bir hasarda sorumluluk size aittir.

    Sıkça Sorulan Sorular
    Monster T5 V17.1'in bilinen herhangi bir kronik sorunu var mı?
    Işık sızması şu an için elime geçen 2 cihazda mevcut.
    Klavye ışıklandırma şiddetine bağlı kulaklıkta sinyal sesi aynı şekilde elime geçen 2 cihazda da mevcut.Kafa üstü kulaklıkta olmuyor ama yaygın bir kulaklık olan sony mdr-e9 ile oluyor.(%0 ve %100 seviyelerinde yok. klavye ışığını artır azalt yaparak %0'ın bir tık üstünde sinyal sesi olmadan kullanmak mümkün)

    Bataryası Ne Kadar Gidiyor?
    Bataryası Tasarruf modunda(çoğu işiniz için diğer modlardan farksız) dizi film izlerken 3-3.5 saat gidiyor.

    Performansı Nasıl?
    İçindeki işlemci ve ekran kartından bekleneni veriyor gerçekten. Shadow of tomb raider da her şey ultrada oyun içi benchmarkta 45 fps alıyor.(linkteki laptoplara göre kıyaslayıp merak ettiğiniz oyunlarda 1-2fps fark ile ne alacağınızı görebilirsiniz.(Test cihazda undervolt yokken ve power limit 45w/55w iken yapılmıştır.)
    https://www.notebookcheck.net/Mobile-NVIDIA-GeForce-GTX-1060-Laptop-Benchmarks-and-Specs.169547.0.html

    i7-8750h gerçekten güçlü bir işlemci ve stock haliyle ne yazıkki 3.9GHz de çalışamıyor(45w güç limiti 3.9GHz yi kaldıramıyor-power throttle oluşturuyor). İşlemciyi -135.7V core ve cache olarak undervoltladım ayrıca power limitlerini 45w/55w yerine 55w/65w hattına çektim. Tam performans 3.9GHz çalışıyor.

    Isınıyor mu?
    Cihazın wasd kısmı nerdeyse hiç ısınmıyor. orta kısmı daha çok ısınıyor. Fanlar laptopu soğutmakta başarılı. Thermal throttle söz konu bile değil. Turbo fana bile gerek kalmıyor.

    Hoparlörler Nasıl?
    Hoparlörler çok iyi değil ama idare eder. Kendim subwooferı kapattım öyle kullanıyorum. Ses konusunda cinemablaster ayarlarını kurcalayıp kendinize uygun ayarları bulmak önemli. Yakın zamanda kulaklık için ayarlarda bas neutral modda(otomatik olarak oyun modunda geliyor) sbs pro studio kısmında; bass=100, smart vol= loud, Crystalizer=10 yaptım memnunum. Ayrıca kulaklık için aynı uygulamada sol alttan kulaklık iconunu seçmek önemli.

    Kasa kalitesi nasıl
    Laptopu düşürmeyi planlamıyorsanız yeterli. Eğilme bükülme yok. Bilek koydunuz kısım tıraşlanmış gibi disayn edilmiş ve metal ile plastik arası bir hissiyatı var. Arka kısmıda tıraşlanmış ama hissiyatı net plastik. Ekran ön panel plastiği danik görünüyor. koyu siyaha boyayıp kamufle etselermiş daha iyi olurmuş :)

    Fan Sesi
    Başlıkta fanlar sesli mi yazmamasından da anlayabileceğiniz üzere fanlar sesli. %30-%40 gayet makul sessiz ama %50 den sonra rahatsız etmeye başlıyor(Monstera özel değil güncel gaming notebookların hepsi böyle). Kulaklıksız pek oyun oynayabileceğinizi düşünmüyorum anca mobil pubg belki lol felan.

    Günlük kullanımda fan sesi nasıl
    Günlük kullanımda tasarruf modunda kullanabilirsiniz normal işlerinizde herhangi bir takılma olmadan. Bu modda fanlar çalışma gereği duymuyor laptop tamamen sessiz. Oyun oynamıyorsam genellikle bu modda kullanıyorum. 2x hızda 1080p video izlemek chrome 4 sekme ve youtube 2x hızda video oynatmama rağmen zorlanmadı.

    Ofis fan modunda belirli sıcaklıklarda ki fan durumunu(55° de fan %30da çalışsın gibi)ayarlayabilirsiniz(Bu fan modunda cpu 35w olarak limitlenir). Dengeli güç planına alıp performans kaybı yaşamadan bu şekilde mümkün olduğunca sessiz şekilde kullabilirsiniz.

    Ekran Kalitesi Nasıl?
    Kişisel görüşlerim ekranın renkleri fena değil, kontrastı yüksek mat ekran olduğu için heralde parlaklık ev kullanımı için iyi ama dışarı için pek ümitli değilim.

    http://www.panelook.com/LM156LF1L03_PANDA_15.6_LCM_parameter_29602.html

    panelin özellikleri linkte. Renk gamutu 45% NTSC (CIE1931), izleme açısı 85 derece(sol/sağ/aşağı/yukarı bu yönlerin her biri için), ışık seviyesi 250 cd/m², contrast oranı 1000:1 ve tepki süresi 25ms olarak belirtilmiş.

    Monster Kontrol Merkezi Görünümünü Değiştirme ve Animasyon Kapatma
    Burda anlatılan herhangi bir uygulamayı yaparken oluşabilecek herhangi bir hasarda sorumluluk size aittir.

    Görünüm değiştirmek için;
    "C:\Program Files\OEM\Monster Kontrol Merkezi\logo" Bu klasör içindeki resimleri adları aynı kalmak suretiyle(dosya türü ve resim boyutu da ,örneğin 128x128 pixel,) değiştirebilirsiniz(RGB Keyboard klasörüne dokunmayın)
    Kurulumdan önce yada sonra yapabilirsiniz(Yazı fontlarını kurulumdan önce setup.ini dosyasından değiştirmek gerekiyor yoksa orjinal renginde kalır ben unutmuşum yeşil kalmış :D)

    Tulpar T5 v17.1 Kullanıcıları İnceleme, Paylaşım ve Bilgi Platformu
    Tulpar T5 v17.1 Kullanıcıları İnceleme, Paylaşım ve Bilgi Platformu


    Monster yazılını yüklerken animasyonları kapatmanızı tavsiye ederim daha hızlı çalışacaktır.
    Kurulumdan önce:
    - Monster Control Center kurlum klasöründe setup.ini dosyasını bulun.
    - setup.ini dosyasını not defteri(veya benzer bir uygulama)ile açın
    - "Animation" and "ShowAnimation" yazan satırları bulup aşağıdaki gibi düzenleyin:
    Animation = 0x00
    ShowAnimation = 0
    kaydedip çıkın ve kurulumu başlatın.

    Cihazın(t5 v17.1 = Tongfang GJ5CN6E) Yabancı bir kanal tarafından incelemesi:



    Ram/Harddisk/Ssd Upgrade
    Aşağıdaki videoda detaylı bir şekilde gösterilmiş nasıl yapılacağı. Öncelikle monsterla konuşup öğrenmedim şu an ihtiyaç olmadığı için bu laptopta 1 adet m.2 nvme ve 1 adet m2 sata desteği var. M2 şeklini belirtir(hard disk gibi büyük değilde ram gibi kart şeklinde) nvme ise bağlantı arayüzü ve hızla alakalı. Tulparlarda takılı olan ssd m2 nvme haliye ssd ekleyecekseniz m2 sata olanlara bakabilirsiniz(gördüğüm kadarıyla m2 sata , m2 nvme den daha ucuz).

    Cihaz 2.5inç 9.5mm harddisklere uygundur. Kendi cihazıma 1 tb wd blue taktım. Laptopun içinden siyah vidalar benim taktığım diske uydu o yüzden sıkıntı olmadı. Videodakinden farklı olarak sata kablosunu kasanın içine doğru sürebilirsiniz.



    Windows Kurulumu
    Uefi Windows kurulum flash belleği hazırlamak:

    Uefi kurulum belleğinden windows kurmak(bios menüsüne f2 tuşu ile giriliyor f7 tuşu da boot menüsünü açıyor)





    Farklı Kontrol Merkezi uygulamaları
    İnce kasa güncel tongfang kasa laptoplar için olan yabancı forumda bir kaç uygulama bulunmakta. Rev.center 2 ve fan kontrol merkezi @lKinder_Bueno tarafından hazırlanmıştır.

    MyApp 1.6.0.0(bizim laptopların klavye aydınlatmasına da uyumlu tongfangin eski uygulaması çoğu özellik yok ama hafif bir uygulama)

    Rev.Center2(Tam bir kontrol merkezi lakin klavye ışıklandırması bizim tombik kasalara uygun değil)
    Rev.Center2'yi yazan kişinin orjinal postu(download linki de oradan alınmıştır)
    rev centerı kurarken optimizasyona evet derseniz @lKinder_Bueno isimli kodu yazan arkadaşın undervolt ayarları uygulanır hayır derseniz sadece rev.center2 kurulur.

    Fan kontrol uygulaması rev.center2'dekinin aynısı

    Throttlestop Kullanımı
    Öncelikle undervolt yapmanın her ne kadar donanımınıza zarar vermediği bilinsede(hatta daha az elektrik geçtiği için faydalıdır) burda anlatılan herhangi bir uygulamayı yaparken oluşabilecek herhangi bir hasarda sorumluluk size aittir.



    Tulpar T5 v17.1 Kullanıcıları İnceleme, Paylaşım ve Bilgi Platformu
    1)FIVR kısmına tıkla
    2)Cpu Core ve Cpu cache için unlock adaptive voltege a basıp adaptive seç
    3)offset voltage bu cpu için -125mv civarı genellikle çalışıyor. Doğru değeri ararken sağ alttaki ayarı "Do not save immadiately" olarak tutun memnun olduğunuz değere geldiğinizde "Save voltage immadiately" diyerek kaydedebilirsiniz. Sırayla -50,-75,-100mv değerlerini deneyin. Bu değerlerde stabil olması beklendiği için cpu testine gerek olduğunu düşünmüyorum. Sonrasında daha küçük voltajlar azaltarak(-5,-10mv aralıklarla mesela)(örnek değerler:-110,-120,-125mv) deneyebilirsiniz. Stabil değerleri not alın zira mavi ekran alırsanız kaydedilmeyecektir. -125civarındaki değerler de cinebench prime95 ve throttlestop'un kendi benchmarkı(ts bench) gibi testlerle ve oyun oynayarak sistem kararlılığını test edin.
    4)Cpuyu 45w/56w şeklinde gelen power limitlerinde throttle olmakta. 55w/65w olarak düzenlemek için throttlestop ta fivr içinde memory kısmında "disable and lock turbo limits" yazan yerde install yazıyor ona tıklayıp bir dosya indirdim onu throttlestop klasörünün içine attım. sonra bu seçeneği aktif hale getirdim. son olarakta tpl sekmesinden güç ayarlarını ayarladım 3.9GHz de throttle olmadan çalışıyor. cinebenchte skoru 1245.
    5)Speedshifti tpl içinden aktif edilebilir.
    6)Ts benchte 1024m'lik testi yaparsanız power throattle olup olmadığına bakabilirsiniz. Herhangi bir limit varsa test sırasında Limits ile Throattle arasındaki yerde siyah nokta yanacaktır. Ayrıca test başlamadan Limitse basıp açılan pencerede core,gpu ve ringe tıklayıp temizleyin. Test sırasında throttle olursa kırmızı daha önceden olmuş olan throttlelar için sarı renkte gösterir.
    7)Windows açıldığında otomatik başlaması için
    Görev zamanlayıcıyı aç. Eylem sekmesi altında temel görev oluştur'a bas. Dilediğiniz adı koyun(örn:ThrottleStop) ve ileri deyin. Oturum açtığımda başlasın seçin ve ileri deyin. Eylem program başlat olarak kalsın ileri deyin. Gözata basıp throttlestop uygulamasını seçin. Sonu tıklattığımda bu görevin özellikler iletişim kutusunu açı tıklayın. En yüksek ayrıcalıklarla çalıştırı tikleyin windows 10 için yapılandırı seçin. Üst sekmelerden koşullara gelin. Güç sekmesi altında sırasıyla; bilgisayar pil gücüne geçerse durdur ve görevi yalnızca AC gücündeyse başlat seçeneklerinin tiklerini kaldırın tamam deyip kapatın.

    Tulpar T5 v17.1 Kullanıcıları İnceleme, Paylaşım ve Bilgi PlatformuTulpar T5 v17.1 Kullanıcıları İnceleme, Paylaşım ve Bilgi Platformu
    Tulpar T5 v17.1 Kullanıcıları İnceleme, Paylaşım ve Bilgi PlatformuTulpar T5 v17.1 Kullanıcıları İnceleme, Paylaşım ve Bilgi PlatformuTulpar T5 v17.1 Kullanıcıları İnceleme, Paylaşım ve Bilgi Platformu


    Speedshift ayarı cpunun performansa mı yoksa güç korumaya mı öncelik vermesi gerektiğini belirler. 0'a çekerseniz sürekli son hız çalışmayı dener(bence gerek yok).
    Bd prochot tikli bırakmanız tavsiye edilir. Bu ayar başka bir donanımın işlemciye yavaş çalış sinyali gönderebilmesi olarak açıklanabilir. Örnek olarak ekran kartınız çok ısınırsa bu ayar devreye girip işlemciyi yavaş çalıştırarak soğutmaya yardımcı olur.
    Güç limitlerini artırmadan 3.6GHz de 45w limiti dahilinde kullanabilirsiniz. Bunun fivr de sol alt kısımdan 6 core'un karşısındaki 39'u 36 yaparak ayarlayabilirsiniz.


    Bonus:
    Klavye tam beyaz veremese de(MyApp'te beyaz renk olarak seçilebiliyor onunla da denedim) beyaza yakın bir renk verebiliyor. Açık beyaz gibi. Monster Kontrol Merkezinde renk skalasında en sol altı seçerek görebilirsiniz. Ekranda turuncu gibi görünse de klavyede öyle değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y-prime -- 22 Nisan 2019; 19:55:21 >







  • hocam 7 milyarı hak ediyor mu kırk yılın başı pc alcam pişman eder mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yoqartık kullanıcısına yanıt
    ne kadar parayı hak ettiği maddi durumunuza ve ayırdığınız bütçeye bağlı bence. Ben şahsen bu bilgisayarı uzunca süre kullanmayı düşünüyorum. Eğer ki gtx 1060 düşünüyorsanız ne yazık ki günümüz ekonomisinde bu fiyatlardan başlıyor. performans olarak memnunum şimdilik bir sıkıntı çıkarmadı. Subwooferı bazen cızırtı yapıyor hoparlörü kullanırken çok az ama laptopa yaklaşıp iyice kulak kabartınca duyuluyor sadece. Hoparlörden film izlerken duyupta rahatsız olmadım yani. Onun haricinde bir sıkıntı göremedim şimdilik. Isınma sorunu olmadı ama gene de sömestr da cpu ve gpu yu undervoltlamayı düşünüyorum şu an biraz yoğunum. Oyun oynarken hep turbo fanda kullandım soğutmasından memnunum. wasd kısmı hiç ısınmadı.
  • y-prime Y kullanıcısına yanıt
    ayrıca ses konusunda soldan daha çok ses geliyor tarzı bir durum vardı ama sound blaster da sol altta settingsin altında kulaklık işareti yerine hoparlör işaretini seçince düzeliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: y-prime

    ne kadar parayı hak ettiği maddi durumunuza ve ayırdığınız bütçeye bağlı bence. Ben şahsen bu bilgisayarı uzunca süre kullanmayı düşünüyorum. Eğer ki gtx 1060 düşünüyorsanız ne yazık ki günümüz ekonomisinde bu fiyatlardan başlıyor. performans olarak memnunum şimdilik bir sıkıntı çıkarmadı. Subwooferı bazen cızırtı yapıyor hoparlörü kullanırken çok az ama laptopa yaklaşıp iyice kulak kabartınca duyuluyor sadece. Hoparlörden film izlerken duyupta rahatsız olmadım yani. Onun haricinde bir sıkıntı göremedim şimdilik. Isınma sorunu olmadı ama gene de sömestr da cpu ve gpu yu undervoltlamayı düşünüyorum şu an biraz yoğunum. Oyun oynarken hep turbo fanda kullandım soğutmasından memnunum. wasd kısmı hiç ısınmadı.
    anladım hocam teşekkür ederim görüşleriniz için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yoqartık kullanıcısına yanıt
    hocam önceki gün sol fanımda bir sıkıntı oluştu düşük devirde (%30 %40) garip bir ses yapmaya başladı sanki bir şeye takılıyormuşçasına. %50 üstünde bir sıkıntı yok soğutmasıda normal. Mesaj attım monstera ilerleyen zamanlarda sonucu bildiririm. Ama daha 1 haftalık bilgisayarda böyle bir olayla karşılaşmak hoş olmadı.
  • Dün öğleden sonra cihazımı ankara mağazasında teknik servise bıraktım(yolunuz düşerse vr odası yapmışlar denemenizi tavsiye ederim). akşama doğru test ettik bi sıkıntı yok fanları söküp tekrar taktık dediler. Önceden video kaydını almıştım servisle paylaştım mail yoluyla incelediler bir kaç saat sonrada cihazımı alabileceğim yönünde aradılar. Ertesi gün sabah cihazı aldım sorunu çözülmüştü fan da ses yoktu cihazımda da herhangi bir fiziksel hasar görünmediği için kaydı kapattırdım. Şansıma yakında bir sinema da filme gitmiştim film başlamadan laptopa hazır ortam da sessizken bir bakayım dedim açınca farkettim ki 4 farklı klavye ışıklandırma bölgelerinden biri yanmıyor :D Film bitince tekrar götürdüm özür dileyip hemen düzeltelim dediler 15 dk içinde felan düzgünce aldım aydınlatma soketlerinden birini takmayı unutmuşlar. Kısaca servisten aldıktan sonra düzgünce incelemekte fayda var. Genel olarak ilgililer işinizi de hızlı yapıyorlar ama bu sıkıntıyı evde farketmiş olsam yada kargo ile servis hizmetinden sonra denk gelsem hoş olmazdı.
    Ek bilgi olarak fan kısmıın sökümünü de sordum kendim temizlik yapayım onlara götürmekle uğraşmayayım diye. Biraz meşakatli duruyor wifi kartı ve klavyenin sökülmesi gerektiğinden bahsetti arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y-prime -- 10 Ocak 2019; 17:37:35 >




  • Bu kasanın üreticisi kim ?
  • cartel17 C kullanıcısına yanıt
    internette biraz dolaştım ama bulamadım sadece yabancılarda monster gibi başka bi reseller ın sattığı modeli bulabildim(mechrevo-deepsea titan). şu anki nesilin ince kasaları tongfang ama bu model de onların mı yoksa clevo mu bilmiyorum.
  • cartel17 C kullanıcısına yanıt
    TongFang-GJ5CN6E buymuş hocam
  • Anladığım kadarıyla Clevo ile TongFang arasında bir ilişki yok.Tongfang daha küçük bir firma genel gözlemim soğutması genel olarak Clevolara göre daha iyi üstündeki i7 8750 işlemcinin bir önceki seriye göre daha fazla ısındığı ve bu yüzden diğer bir çok markanın bu işlemciyi kullanmadığı ve Tongfang ta bu işlemcinin fazla ısınmasını engellemek için bazı önlemler aldığı ve bunun da termal thrilling önlemek yolunda olduğu. 2) Anladığım kadarı ile tam bu model için değilde genel olarak soğutma fan ayarlarının otomatik olarak çok iyi olmadığı bundan dolayı manuel ayar yapıp kaydetmek gerektiği 3) Makinanın WSAD kısmının ısınmadığı ama HJKL bölgesinin orta derece ısımdığı 4)Kasasının alüminyum görünümlü plastik olduğu 5)Ses sistemi yetersiz ve subwoofer ın orta kalite olduğu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla Clevo ile TongFang arasında bir ilişki yok.Tongfang daha küçük bir firma genel gözlemim soğutması genel olarak Clevolara göre daha iyi üstündeki i7 8750 işlemcinin bir önceki seriye göre daha fazla ısındığı ve bu yüzden diğer bir çok markanın bu işlemciyi kullanmadığı ve Tongfang ta bu işlemcinin fazla ısınmasını engellemek için bazı önlemler aldığı ve bunun da termal thrilling önlemek yolunda olduğu. 2) Anladığım kadarı ile tam bu model için değilde genel olarak soğutma fan ayarlarının otomatik olarak çok iyi olmadığı bundan dolayı manuel ayar yapıp kaydetmek gerektiği 3) Makinanın WSAD kısmının ısınmadığı ama HJKL bölgesinin orta derece ısımdığı 4)Kasasının alüminyum görünümlü plastik olduğu 5)Ses sistemi yetersiz ve subwoofer ın orta kalite olduğu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla Clevo ile TongFang arasında bir ilişki yok.Tongfang daha küçük bir firma genel gözlemim soğutması genel olarak Clevolara göre daha iyi üstündeki i7 8750 işlemcinin bir önceki seriye göre daha fazla ısındığı ve bu yüzden diğer bir çok markanın bu işlemciyi kullanmadığı ve Tongfang ta bu işlemcinin fazla ısınmasını engellemek için bazı önlemler aldığı ve bunun da termal thrilling önlemek yolunda olduğu. 2) Anladığım kadarı ile tam bu model için değilde genel olarak soğutma fan ayarlarının otomatik olarak çok iyi olmadığı bundan dolayı manuel ayar yapıp kaydetmek gerektiği 3) Makinanın WSAD kısmının ısınmadığı ama HJKL bölgesinin orta derece ısımdığı 4)Kasasının alüminyum görünümlü plastik olduğu 5)Ses sistemi yetersiz ve subwoofer ın orta kalite olduğu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cartel17 C kullanıcısına yanıt
    Evet hoparlörler pek iyi değil. Manuel fan kullanmak daha iyi günlük işlerde fan bile çalışması gerekmiyor. Soğutması başarılı bence ultrada witcher oynarken çoğu zaman turbo açmıyorum. Kasanın bileğini koyduğun kısmı iyi alüminyum karışımlı ama çok dandik plastik olan yerlerde var(ekranın ön çerçevesi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum ortalama 3 günde bir mavi ekran(bsod) alıyorum. Oyun oynarken en ufak bir sorun yok ama uzun süreli hafif kullanımda (chrome-pot player-word-excel vb.) nedense bir anda donuyor ve mavi ekran veriyor(unexpected store expection). Ayrıca olay kayıtlarında ssd de bozuk blok oluştu kayıtları var ki yeni ssd de pek olması beklenen bir şey değil. Yabancı forumlarda (illagear onyx için açılmış) PCIe linki kapatınca düzeldiğinden bahsedilmiş denedim ama bana faydası olmadı. Pazartesi servise vericem servisten gelince sonucu yazarım.
  • Geçmiş olsun daha almadım aklım hep soru işareti var monster la ilgili . Ekran da hiç ışık sızması var mı hiç kontrol ettiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cartel17 C kullanıcısına yanıt
    Daha önce kalitesiz bir tn panelim vardı o yüzden ips konusunda pek bilgili değilim. Ama sol alt ve sağ tarafta biraz mevcut gibi. Çok sorun değildi ama şu an zaten en az 2 gün garantide geçirir gibi görünüyor o yüzden hazır vermişken paneli de incelemelerini isteyeceğim. Anladığım kadarıyla hem ips glow hem de ips bleed var :D

    Geç gelen edit: Servis paneli kontrol ettik sıkıntı yok demiş(ekran olduğu gibi geri gelmiş :/ ). Lakin cihazımı mavi ekran sorunu dolayısıyla değişime vereceğim için takılmadım pek.

    Yeni cihazımda sağ üstte var ama eskisine göre minik baya. Glow muhabbetinden kaçış yok(sağdan soldan baktığınızda siyah sahnelerde koyu laciverte benziyor).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y-prime -- 4 Mart 2019; 14:23:15 >
  • y-prime Y kullanıcısına yanıt
    Servis bugün aradı anakartım arızalıymış. Yenisini takıcaklar.Bilgisayar elime geçince gene güncelledim.

    Geç kalan edit: Anakart değişimi sorunu çözmedi. Bu arada adaptörden de performans gerektiren işler yaparken ses gelmeye başladı. Garantiye değişim için yolladım. 4 gün sonra ssd değişti diye çağırdılar. Gidip adamlarla konuştum ilk yolladığımda ssd veya ramde sorun olabilir kontrol edin diyerek vermiştim(mavi ekranlarım resmi ve şüphelendiğim sıkıntılarda laptopta döküman olarak vardı teknisyen gözatsın yardımcı olabilir diye koymuştum ve kendilerine de belirttim) kontrol edip ssd ram sağlam raporu vermiştiniz felan dedim. Stoklarında cihaz olmadığı için yaklaşık bir 10 gün bekledikten sonra yeni cihazı, yeni şarj adaptörü ile birlikte aldım.

    Bu cihaz gayet stabil ve ışık sızması çok az miktarda sağ üst köşede olsa da gözüme takılmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y-prime -- 4 Mart 2019; 14:35:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu güncellenmekte. Cihazı kullanan arkadaşları ve cihaz hakkında sorusu olanları konuya bekleriz.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.