Şimdi Ara

Tüketici Hakem Heyeti Tecrübesi Olan arkadaşlar Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    04.05.2018 tarihinde iPhone 7 cihazımı apple Ankamall Gürgençler servisine verdim.Çeşitli sıkıntılardan dolayı ayın 15 inde tarafıma mesaj geldi cihaz hazır diye almaya gittim.Cihazımı Sözde sıfır yeni bir cihaz ile değiştireceklerini söylediler ve yeni cihazı teslim ederken cihazın altında derin bir çizik olduğunu gördüm.Ve bu durumu kabul etmeyeceğimi söyledim geri gönderelim dediler tamam dedim.

    6 gün sonra servis yeniden aradı apple ile görüştük kabul etmediler bu çizik cihazı almanız gerekli diye yine kabul etmedim apple ı aradım.Sert çıktım birazda ve yeniden cihazınız değişecek diyorlar ancak 20iş günü doldu ve gelen swap cihazın sıfır olacağını düşünmüyorum.Diğer cihaz bildiğiniz bence sıfırlanmış cihazdı.Sizce hakem heyetine gitsem Leh’ime karar çıkar mı para iadesi hakkında ? Çünkü gerçek sıfır kutu cihaz talep ettim onu vermiyorlar. Ve cihazı elektro......com adlı bi siteden aldım hakem heyetine dilekçe yazarken Apple ı mı şikayet etmeliyim yoksa aldığım elektro......com internet sitesini mi şikayet etmeliyim?

    Okuyan ve görüşlerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Şimdi burada şikayetçi olacağın yerin süreci nasıl kullanacağı önem arz ediyor. Gittiğinde iade ettim diyorsun, peki tekrar form verdiler mi? Ürünü kabul etmeme nedenin açık bir şekilde yazıyor mu vb.?

    Çünkü firma şunu dile getirebilir. Biz ürün değişikliğini yaptık, kendisine mesajda attık ancak gelip almadı. Bu sorun doğurabilir. Ayrıca ürün değişikliği durumunda sıfır ürün verilmeli, seninde bahsettiğin gibi sıfırlanmış ürün değil. Kapalı kutu teslim edilmeli yani. Hakem Heyetine başvurmaya giderek durumu düzgün bir şekilde izah edersen ve bunu kağıda da o şekilde dökersen yardımcı olunabileceğini düşünüyorum.

    Kimi şikayet etmen konusuna gelirsek, para iadesi talep ediyorsan satın aldığın yer ticari faaliyetlerine devam ediyorsa orayı şikayet etmelisin. Ancak ürün değişikliği gibi bir talebin olacaksa, satın aldığın yerin yanı sıra, üretici veya ithalatçıyı dahi şikayet edebilirsin.

    Kolay gelsin.




  • Hakem heyeti kararıyla iki telefon iade ettim. Öncelikle ne yapmak istediğinize karar verin. Para iadesi mi cihaz değişimi mi? Ben size şöyle bir alternatif sunayım. Cihaz tekrar çizik gelirse bu sefer size teslim eden eleman tutanak tutsun arkasında çizik vardır, değişim için tekrar gönderdik fakat kabul edilmedi desin. size öyle teslim etsin. Daha önce sizin çizikli kabul etmeyip ilk seferde geri gönderdiğiniz evrağı da yanınızda bulundurun. Cihazı kusurlu olarak teslim alın. Eğerki teslim edecek kişi ben yapamam derse sizden imza isteyecektir. Bu esnada siz imza atmadan önce arkasında çizikli teslim aldım deyip imzalayın. Ardından satın aldığınız dükkanı tübis üzerinden para iadesi isteyin. Tabiki dükkanın olaylardan haberi yok bu yüzden savunma yapamayacak yüksek ihtimalle. Dilekçenizde tüm olayları anlatın. Evrakları ve faturayı sisteme yükleyin. Para iadesi isteyin. Ortalama iki ayda değişim kararı çıkar. Hem telefonsuz kalmazsınız hem iadeyle sıfır telefon alırsınız sonrasında. Şimdilik mecbur yeni cihazı beklemek zorundasınız. Zaten hakem heyeti iki ay sürecek o süreye kadar cihazınız değişir diye umuyorum. Garantisi bu süre zarfında bitse bile sıkıntı etmeyin geriye dönük süreyi kapsıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.