Şimdi Ara

Tüketici hakem heyeti kararına itiraz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: KREARON07 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun zaman sonra gelen sonuç 26.11.2020

    14 ay sonra dava sonuçlandı ve davanın kabulüne karar verildi. Elimde sipariş oluşturulduğunda gelen mail ve müşteri hizmetleri tarafından mesaj yoluyla öğrendiğim sipariş oluşturma ve iptal tarihlerinin belgeleri olduğu için zaten haklıydım. Ama karşı taraf duruşmalara katılmadığı için ve araya pandemi girdiği için 2 kez erteleme verildi. Son duruşma 2 ay önce yapıldı, bu ay başında gerekçeli karar çıktı. Ürünün tarafıma teslim edilmesi kararı verildi.

    Benzer konularda yardıma ihtiyacı olan varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya hazırım.







    Yaklaşık 6 ay önce bir firmanın internet sitesi üzerinden saat 23:50 sularında bir sipariş oluşturdum ve ödeme yöntemini havale/eft seçerek siparişi tamamladım. Sabah ödemeyi yapmak için siteye girdiğimde siparişin iptal edildiğini gördüm. Bunun üzerine gerekli evraklar ile birlikte tüketici hakem heyetine başvuruda bulundum ve geçen hafta heyet kararı teslim edildi.

    Firma verdiği savunmada siparişin ödeme yapılmadığı için iptal edildi demiş. Heyette bu durumu göz önüne alarak beni haksız bulmuş.

    Karar geldikten sonra detaylıca inceledim ve havale/eft ile ödemesi olacak siparişlerin 24 saat boyunca ödeme süresi olduğunu gördüm. Bunun üzerine websitesi üzerinden müşteri hizmetlerine ulaştım ve siparişin iptal tarihini öğrendim. 23:50'de verdiğim sipariş ertesi gün 00:45'de iptal edilmiş. Yani 24 saat değil 1 saat sonra iptal edilmiş.

    Gerekli kanıtları, ekran görüntülerini ve yazışmaların kopyasını bastırdım. Tüketici mahkemesi için durumu anlatan bir dilekçede hazırladım. Yarın tüketici mahkemesine karara itiraz etmeye gideceğim.

    Ama daha önce böyle bir tecrübem olmadığı için buraya da danışmak istedim.

    Ödenecek ücretler ve prosedür hakkında bilgi verebilecek varmı ?
    Yasal olarak haklı olduğumu düşünüyorum.

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xSwindLer -- 26 Kasım 2020; 22:37:18 >







  • Başvuru için Harç ve masraf adı altında yaklaşık 250 lira ödeme yaparsınız. Kaybederseniz vekalet ücretini de ödersiniz .

    Prosedür tüketici mahkemesine hitaben yazılmış hakem heyeti kararina itirazinizi içerir dilekçenin verilmesi şeklinde olur. 15 günlük süreyi kaçırmayın.
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, dediğiniz gibi 222 tl ücret ödeyerek davayı açtım.
    Firma havale siparişlerinin geçerlilik süresinin 24 saat olduğunu belirtiyor web sitesinde ve siparişimi bir saat sonra iptal ediyorlar.
    Sipariş oluşturulma tarihi ve iptal tarihini saat bilgisi ile teyit ettim müşteri hizmetlerinden ve ekran görüntülerini ekledim dava dosyasına.
    24 saat ibaresi olan ödeme sayfasınında ekran görüntüsünü ekledim.

    Yukarıdaki ekler ile uygun bir dilekçe yazarak davayı açtım. Sizce kaybetme gibi bir olasılığım olur mu ?
  • xSwindLer X kullanıcısına yanıt
    Anlattiginiz kadarıyla lehinize duruyor ama sonucu yüzde yüz bilmek mümkün değil maalesef.
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ediyorum umarım kazanırım :) Son bir soru daha sormak istiyorum. Davayı açtıktan sonra verilen kağıtta dava süresinin en fazla 250 gün süreceği yazıyordu. Gerçekten bu kadar sürüyor mu bu davalar ?
  • xSwindLer X kullanıcısına yanıt
    Tahmini sure o . Daha kısa olması da mümkün uzun olması da mümkün bir bağlayıcılığı yok yani. 250 gün gayet kısa diyebilirim :)
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ediyorum :) En kısa sürede dava dosyasınıda konuya ekleyeceğim. Belki birilerine faydamız olmuş olur
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrar merhaba, biraz önce uyap sisteminden dosya ile ilgili detayları inceliyordum. Duruşma günü verilmiş ve bir kaç dosya eklenmiş.

    Tüketici hakem heyeti kararına itiraz

    17/12/2019 tarihine gün verilmiş ve davacı olduğum kuruma sipariş oluşturulma, iptal tarihleri de istenen bir tebligat gitmiş. Verilen duruşma günü duruşmaya katılmak zorunda mıyım acaba ? O tarihlerde finallerim olacağı için katılmam mümkün değil gibi görünüyor.




  • xSwindLer X kullanıcısına yanıt
    Mazeret dilekçesi sunabilirsiniz
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrar merhaba, bir kaç soru daha sormak istiyorum müsaitsen .

    Duruşma haftaya cuma günü olacak ve katılacağım ben, UYAP sistemi üzerinden dava dosyasına eklenen dosyalara bakıyorum en son hareket olarak hakem heyetinin gönderdiği karar kopyası var. Karşı firma tarafından gelen savunma ve atanan avukat kısımları boş görünüyor. Eğer firma savunma yapsaydı burada görebilir miydim ben evraklar kısmında ? ( Tensip zaptını teslim almışlar ptt üzerinden sorgulama yaptığımda böyle görünüyor. )
    Diğer bir sorum ise karşı taraf duruşmaya gelmez ise duruşmanın başka bir tarihe ertelenme durumu olabilir mi ?

    Teşekkür ederim




  • xSwindLer X kullanıcısına yanıt
    Savunma yaptiysa görülür. Sirf karşı taraf gelmedi diye erteleme yapmaz.
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xSwindLer

    Teşekkür ediyorum hocam.
    Davadan ne sonuç aldınız bir karara bağlandı mı?
  • JonSnow16 kullanıcısına yanıt
    Dava iki kez ertelendi. İlk duruşmada karşı taraf gelmedi ve herhangi bir mazeret dilekçeleri yoktu, o yüzden hakim erteledi duruşmayı ve karşı tarafa yazı yazdı.
    İkinci duruşmada da yine gelmediler ama bu sefer mazeret dilekçeleri vardı :) Hakim yine erteledi :) Bu son duruşma olacak karar verildiği zaman buradan bilgilendirme yaparım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JonSnow16

    Davadan ne sonuç aldınız bir karara bağlandı mı?

    Alıntıları Göster

    Biraz uzun sürdü ama karar verildi hocam :) Bu konunun ilk mesajında ve https://forum.donanimhaber.com/dava-acma-ucretini-geri-alma--146052028#146052028 buradan öğrenebilirsiniz.





  • Merhabalar,

    Hayırlı olsun. :) Davayı kazanmaktan aslında daha zor kısma yani alacağınızı tahsil etme kısmına geçmişsiniz.. Umarım zorluk çıkarmadan ilamı yerine getirirler, aksi halde icrai yollara başvurmanızı tavsiye ederim...

  • Maalesef olumlu yanıt alamadım karşı taraftan. İcra yolu ile tahsil etmem gerekiyor ama icra daireleri gibi kalabalık bir ortama girmek istemiyorum şu zamanda :( İnternet üzerinden de icra takibi başlatılamıyormuş, ne yapacağım bilemedim.

  • merhaba siparişi iptal etmişler ise siz daha ödemede yapmamışsınız yani paramı geri vermediler durumuda yok, acaba neden mahkemeye verdiniz, başka bir yerden aynı ürünü satın almadınız
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt

    Konuyu hortlattım ama savunma online olarak yapılabilir mi acaba? Katılamayacağımız durumda(başka şehirde olması nedeniyle) alternatif var mıdır?

  • hocam iyi olmuş adınıza sevındım ama sırf bana mı kotu olaylar denk gelıyor anlamadım herhalde matrixteki gibi seçilmiş kişi benım galıba. Bana bilirkişi sacma sapan bısey yazmıs gorunur kusur dıye zamanında dılekce verılmemıs dıye hakım dava acmadı, kapı kolumu kırmıslardı arac servıse gırerken resım var cıkarkenkı resım yok yanı kendı kırdıkalrını saklamaya calısmışlar dolayısıyla onu da yazdım hakım onu hıc bahsetmemıs direkt firmayı savundu yanı tuketıcı haklarımı umursamadı bıle ortada kaldım ıtıraz hakkımda yokmus sımdı bılırkısıyı dava etmeye calısacagım muhtemelen duurm bu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.