Şimdi Ara

Tüketici Hakem Heyeti Kararı.. (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
9
Favori
101.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fiiliyol kullanıcısına yanıt
    Resmî olarak firmaya tebliğ etmen lazım kararı. Yoksa ilamlı icra olmuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: papaloukas22

    Resmî olarak firmaya tebliğ etmen lazım kararı. Yoksa ilamlı icra olmuyor.
    Hakem heyeti, vermiş olduğu kararı hem firmaya hem de tüketiciye gönderecek ki itiraz haklarını kullansınlar. Bu nedenle, tüketicinin lehine gelen kararı tebliğ etmesi gibi bir durum yok. Zaten kararın tebliğini heyet yapacak...



    Burada asıl soru, hakem heyeti kararı kesinleşmeden (yani firmanın 15 günlük itiraz süresi geçmeden ya da itiraz etse dahi Tüketici Mahkemesinde dava görülürken) icraya gidip gidemeyeceğidir. Ben gidilebilir diye biliyorum ama garanti olması için araştırın ya da firma itiraz hakkını kullanacak mı diye bekleyin. Kullanmazsa öyle icraya verin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kararı thh tebliğ ediyor ama siz bireysel olarak ilgili firmaya başvurmanız isteniyor. En azından ben öyle yaparak sürecimi başlattım. İtiraz süresini beklemek gerekiyor zira hiç uyandırmaya gerek yok firmayı. İtiraz süresi geçtikten sonra icra başlatın iş kesinleşsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar muhtemelen onlarca kez burada yazılmıştır ama tüketici hakem heyetine başvuru yapmıştım, Tamamlanan başvurular kısmında ne tür bir sonuç çıktı göremiyorum bunu görmenin bir yolu var mı acaba?

    Baktığım site adresi tam olarak bu tuketicisikayeti.gtb.gov.tr/Tuketici/BasvuruSorgulama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draconist -- 28 Eylül 2019; 4:43:39 >
  • draconist kullanıcısına yanıt
    edevletten bakıyordum ben.Sorun neydi acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Tamamlanan başvurulara giriyorum burda sorun yok ama sonuç olarak görünen bir şey yok, sadece kendi başvurumu görüyorum, sonuç ne yazmıyor, bi yere tıklayınca açılıp açıklama yazan yer açılıyor orda da savunması alındı yazıyor ama sonuç ne bir bilgi verilmemiş.
  • draconist kullanıcısına yanıt
    henüz işleme alınmamış olabilir .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • draconist kullanıcısına yanıt
    Henüz karşı taraftan sadece savunma istenmiştir. Birkaç ay geçmiş belki karara bile bağlandı ancak sistem üzerinden karar görülemez. Karara bağlandı yazısı görebilirsiniz tarihçe kısmında. Kararı thh taraflara yazılı olarak tebliğ eder. Resmi süreç sonuçlanması için başvuru tarihi itibariyle 6 aydır bazen daha kısa bazen daha uzun sürer. Daha çabuk olabilir thh hızlı çalışıyordur ya da dosya özelinde uzun sürecek bir durumu vardır 1 yıla kadar uzatılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ithalatci garantili aldıgim tel imei kayitsiz cikti..ve tel kapandi...teli aldigim yere kargoladim ,telefona nasil bir islem yaptilar bilmiyorum,arkadasa 10 gun sonra tekrar getir acalir demisler...sorum su;eger acilmaz veya tekrar benzer vir sikinti yasarsam tuketici hakem heyetine basvurmalimiyim veya nasil yol izlemeliyim...simdiden cok tesekkurler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu günlerde benim de başıma saçma sapan bir olay geldi kısaca bahsedeyim.belki birileri süreç hakkında bilgi verir.konu çok aktif değil gibi ama yine de yazayım.

    internetten ürün sipariş ettim. sipariş ettiğim firma istediğim ürünün stoklarında olmadığını telefonla bildirdi, ben de buna istinaden iade işlemi başlatmalarını söyledim. ancak 2 haftadır paramı iade alamıyorum.çok garip memleket.çok garip insanlık.çok garip esnaflık.
    hem ürün/mal/hizmet alamadım hem de 1200 küsür tl param satıcının hesabında.şaka gibi.

    mail atıyorum,telefonla arıyorum firmayı bugün yarın diyorlar,yönetici-muhasebeci burada yok iadenizi yapıcaz diyorlar geçiştiriyorlar kısacası.

    biraz önce thh'ye e devlet üzerinden başvuru yapmak zorunda kaldım. ilgili thh'yi telefonla aradım bilgi aldım. sonuç 2-3 ay sürer diyorlar. sonuç olumlu olursa (haklı bulunursam!) firmayla tekrar görüşücekmişim ve thh kararına istinaden iade talep edicekmişim :D

    tekrar iade vermezlerse icraya gidip elimdeki belgelerle başvuru yapıcakmışım. telefondan bilgi aldığım thh yetkilisi icraya verilince
    firma kara listeye (bu kara liste nedir bilemiyorum) girmemek için işleminizi yapar dedi.

    şimdi yukarıdaki birkaç mesajı okudum,thh kararına karşı taraf itiraz edebiliyormuş falan. ee itiraz ederlerse zaten herhalde birkaç ay daha geçer!! ben bu süreçte elim kolum bağlı sadece bekleyeceğim sanırım!!

    bürokrasimiz gerçekten çok saçma. çok uzun sürüyor her işlem.bunlar daha basit ve hızlıca çözüme kavuşturulmalı aslında.

    neyse,her türlü tavsiyeye açığım.bu süreçte başka neler yapılabilir ? yardımcı olacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hacıtitrettin

    Thh den olumlu kararıma karşı firma dava açmış(ben ürünü almak için iletişime geçmemiştim), dava dilekçesinde masrafların benden alınması istenmiş. Thh kararını ret çıkarırlarsa benden alma gibi durum olur mu? Bu gibi durumla karşılaşan varmı?
    sonuç ne oldu hocam? 2 yıl geçmiş. bi sonuç olmuştur herhalde.

    geçmiş olsun.
  • konu çok aktif değil ama bilgi almak ve başıma gelen bir olayla ilgili soru sormak için yazmak istiyorum belki bir gören olur  

    24.10.2019 tarihinde teknosa Mağazasından Samsung A70 Cep telefonu aldım aldığımın haftasına telefon sanki 2. el bir telefon gibi dokunmatiği çok kötü olmaya başladı ve telefonla konuşurken sensörü kapanmadığı için sürekli tuşlara basılıyordu teknosaya başvurdum bilgilerinizi alın içinden sonra işlem için bize başvurun dedi ilçede yaşadığım için merkez ile ulaşmak biraz zor ben telefonu öle böle kullanmaya devam ettim bir kaç ay sonra telefon teklemeye başladı ve haziran ayının 13ünde tamammen kapandı ve şarj olmadı servise gönderdim telefon değişim yada iade istedim neyse servis kabul etmedi telefonu yapıp geri gönderdiler sonra tekrar 21 eylülde tekrar telefon kapandı açılmadı bu sefer teknosaya gidip telefonu servise göndermelerini ama hakkım olan 2. arızada iade işleminin yapılmasını istedim servis işgüzarlık yapıp telefonu teslim almasıyla yapıp göndermesi bir oldu ki kaç sefer samsungu servisi arayıp o telefonu istemiyorum iade hakkımı istiyorum dedim neyse servis teknosaya telefonu göndermiş bende iade hakkımı istiyorum die samsungla bi çok görüşme yaptım bana iade olması içöin zaten yasal belgeniz olması lazım die salak bir yorumda bulundular ve bende tüketici hakem heyetine başvurdum bu gün teknosa beni arayıp 1 haftadır telefonunuz bizde gelip almanız gerekli yoksa kargoyla adresinize gönderiz dedi bende olayı anlattım iade istiyorum dedim tüketici hakem heyeti isteyecek zaten telefonunuzu deyip kargolamayı teklif ettiler şimdi bana telefon gelirse ve ben kabul edersem sıkıntı olur mu? geldiğinde kullanmalımıyım kullanmamalımıyım nasıl bir yol izliceğimi bilemedim. başına böyle bir olay gelen varsa bi küçük yorum yazsın ya  





  • MzLgNy kullanıcısına yanıt

    Merhabalar karaca dan 7 ay önce bir mağazasından kahve makinesi aldım 10 kere kullandım 10 nunda zehir gibi kahve içtim pandemi sürecinden dolayı üstüne dusemedim internette yorumlara bakınca kahve makinesi ve müşteri hizmetlerinden şikayet çok gördüm ben de aradim bulunduğum ilde servis olmadığı için İstanbul'a gönderilmesi gerekiyormuş ben kargo süreciyle uğraşmak istemiyorum direk göndermeden tüketici haklarına başvuru yapılabilir mi üründe müşteri hizmetleri de sorunlu çünkü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüketici hakem heyeti kararı çıkması daha büyük bilinmezlikleri de beraberinde getiriyor ne yazık ki çünkü sistem çok muğlak!


    ayın üçünde karara bağlanan bi şikayetim vardı ne ses var ne seda! karar çıktısı alınabiliyor e-devletten ama karar karşı tarafa ulaştı mı? onlar itiraz etti mi? karşı dava açılır mı? tam bir bilinmezlik.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stcatco -- 22 Aralık 2020; 16:3:44 >
  • Stcatco kullanıcısına yanıt

    Sonucu e-devlette görebiliyor musunuz?

    Pek çok iyi yalnızca eve gelen tebligatta görebileceğimizi söylüyor.

  • Kubranur_m K kullanıcısına yanıt

    hakem heyeti sonucunu e devlet üzerinden takip edebildim süreç aşamasında. ardından karar çıktı banka mahkemeye gitti tüketici mahkemesi beni haklı görünce ilamlı icra yoluyla davayı sonuçlandırdım.



    her aşama e devlet ve uyap üzerinden takip edilebiliyor.

  • Stcatco kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Benim de lehime karar çıktı. İcra başlatmayı nasıl hallettiniz acaba? Pek net bir bilgi bulamadım da kısaca anlatabilir misiniz?

  • merhaba arkadaşlar, lehime çıktı bi ürünün thh sonucu. satıcı elimde misli y ada benzeri yok dedi. fatura bedelini ödeyeceklermiş. ama faturada 145 tl yazan ürün, başka bi sitede 700 liradan satışta. e tabi 2 yıl kadar oldu.


    mecbur muyum bu parayı kabul etmeye bilen varsa müteşekkir olurum.

  • arkadaşlar bilen vardır belki h&m den dün çocuk ürünlerinde bir garip indirim vardı iki adet ürün aldık hazırlanıyor aşamasında iken sipariş onaylandı ve sonra iptal ettiler . Edilmeyenler de oldukça var aradım napalım global olarak sistemimizde hata var sizinkileri iptal etmişler birçok kişi de iptal oldu diyerek dalga geçer gibi cevap alıyorum . Bir hat varsa 3 saat düzeltselermiş madem ki gönderilen kargolae vae yani . Şimdi tüketici hakem heyetine başvurabilir miyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dişe dokunur bir bilgi bulamadığım için buraya yazıyorum. 05.09.2020 de aldığım xioami telefonum 09.2021 de ekranda kırmızı nokta olması şarj olurken 98 96da kalıp yukarı çıkmaması ısınması gibi sorunlarla servise gitti. anakart değiştirilip gönderildi. 08.2022 de birebir aynı 3 sorunu tekrarlaması sonucu genpa kızılay teknik servisine bıraktım. ve aynı arızaları kronik olarak 11ayda bir tekrarladığı için ve garanti sürecinde aynı arızayı 2 kez yaptığı için yeni cihaz talep ettim. servise 22.08.2022 tarihinde bıraktım. 23.08.2022 aradığımda ekran değişimi için parça beklendiğini öğrendim. cihaz talebimi tekrar dile getirdim. telefondaki kadın bana benim cihazım 2 yıllık olduğu için "ESKİ" olduğunu xiaomi'nin 2 yıllık cihazlarda değişim yapmadığını söyledi. bunun üzerine xiaomi türkiye'yi arayıp cihaz talebimi ilettim. karşı taraf bana dosya açıldığını incelenip servisin bana döneceğini söyledi. dün servise tekrar ulaştığımda hala parça beklediğini ve bir bilgi gelmediğini söyledi. sorum şu ben şimdi tüketici hakem heyetine başvursam başvurduktan sonra garantisi bitse ne olur? lehime bir karar çıksa ama garanti süresi dolduğu için sorun yaşar mıyım?





  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.