Şimdi Ara

Tuhaf bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aklıma takılan birşey var mesela bir ev alcaz değeri 300.000 TL olsun kirasıda 1000 TL mesela şimdi biz bu evi kiraya tutsak her ay 1000 TL ödeyecez ama 300.000 TL evi alırsak her ay ev sahibi yerine bankaya aylık 1000 TL falan ödeyecez günün sonunda gene hep aylık para kesildiğine göre biz nasıl kar ediyoruz bana kira daha karlı gibi geldi çünkü 300 ayı vermeden mesela ödüyorsun 300 ay 25 sene falan yapar tahminimce o 25 yıl içinde belki taşınsan falan bilemedim şimdi bana bunu anlatın :D



  • İyi de aldığınız ev iyi bir lokasyonda ise değeri artacak zamanla.

    Ayrıca ev sahiplerinin ağız kokusunu da cekmeyeceksiniz.


    Kendi eviniz olduğu için istediğiniz gibi tadilatta yapabileceksiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiradayken verdiğin bin lira havaya gidiyor. Evi aldığın zaman senin oluyor. 25 yıl da sürse 10 yıl sonra satmak istersen aldığından kârlı satabiliyorsun. Borcunu çıkarıp kâr bile edebiliyorsun.

    Bunları düşünmek için ultra zekalı olmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru
  • Faizden senelik %20 kazanırsan 300 > 360 lira olur. Ama enflasyon %18 çıkarsa senin kazancın aslında 60 değil 6 lira olacak, senelik %2 kazanç.

    Evin değeri enflasyon oranında artsa paran değerini korudu. Ev 1 sene eskidiği için %1 değer kaybetsin diyelim. %1= 3 ediyor. Fakat aylık 1 lira = yıllık 12 lira kira gelirin olacak. Toplam 9 lira kazanç.

    Faizde 6 idi. %50 kârın var.

  • Peki evi satın aldıktan sonra beklenmedik bir sorun çıksa mesela altyapıda veya İnternet altyapısının olduğuna dair adam yalan söylese biz inanıp evi alsak satmak isteyincede sorun yaşayabiliriz ama kirada beğenmediğimiz gibi çıkabiliriz dimi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.