Şimdi Ara

Tucson vs Chr Hibrit -170 bine CSUV?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Sedan aracı satıp daha az yakan araç bakmak isterken SUV almaya doğru kaydı fikrim. Ve birkaç model beğendim. 170 bin lira civarında araçlara bakıyorum ve Anahtarsız Giriş Çalıştırma özelliği ile Sunroof (Chr hariç) olsun isterim. Otomatik vites şart.

    2017-2018 Hyundai Tucson 1.6 Gdi Elite
    2017-2018 Kia Sportage 1.6 Gdi Prestige Premium
    2018 Toyota Chr 1.8 Hibrit veya 1.2 benzinli

    Tucson En yakın olduğum araç
    gibi, lpg de takılıyor nasıl olsa diyorum! Netten baktım kullanıcı verileri ortalama 9.5 litre gibi benzin tüketimi görünüyor ama aynı sitede Civic benzinli otomatik için de 9.7 litre demişler. Benim son 8500km ortalama tüketimim 7.1 litre benzinli otomatik Civic ile. Yani bu hesapla Tucson alırsam en fazla 7 litre yakmam lazım yanlış mıyım diye şüphem var tabi ama çat diye takarım lpg yi diyorum

    Sportage Kia da güzel ama en çok yakan araç falan diyorlar. Tucson sattım Sportage aldım rahatladım diyen de var, Sportage sattım Tucson aldım rahatladım diyen de

    Chr çok çetrefilli
    1.2 motor MTV si yıllık 672 lira, hibrite göre 1600 lira daha az vergisi var. Yakıtı da yüksek görünmüyor. En fazla 7 litre gibi görünüyor.

    1.8 hibrit MTV yıllık 2300 lira 2017 ve öncesi için, 1600 lira fazla (yeni bir düzenleme olur da düşer diye beklentim de var ama... )
    Yakıt olarak ortalama 4 litre tutturulabilir deniyor şehir içinde tabi. Bu durumda yıllık 10-12 bin km kullanımda yüzde 40 az yakıt gideri olursa 5.5-6 bin lira yakıt yerine 3.5-4 bin lira olsa yine karda olurum totalde. tenekekutu nun dediğine göre dur kalk trafikte 2.5 litre benzin tüketimi tutturmak bile mümkün. Böyle olursa hibrit çok daha avantajlı.
    En kötü ihtimalle benzin tüketimi kadar olur yakıt+MTV diye düşünüyorum. Yanlış mıyım?

    Hibrit araç da alıp bir süre kullanmak isterim şahsen. Merak ediyorum durumumu, kaç yakarım ben bununla diye... Normalde sakin kullanıp çoğu kişiden az yakıyorum çünkü.

    NE YAPAYIM
    HANGİSİ MANTIKLI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 16 Şubat 2020; 2:46:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ben TUCSON ve Sportage arasında kalmıştım,tercihimi sportage den yana kullandım,aşırı memnunum,donanım full,konforlu ve sürüş keyfi olan bir araç..İç mekan kalitesi olarak sportage tucsona göre kesinlikle daha kaliteli,test sürüşü yapınca ne demek istediğimi anlarsınız.
  • idril kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bilgi için.
    Sportage en uzak olduğum seçenek gibi ama zaten içi kalitesi daha iyi deniyor diye ekledim. Bir de net bakmadım ama sanki daha donanımlı gibi.
    Yoksa daha çok yakar deniyor hem de tip olarak Tucson daha heybetli daha çok SUV gibi görünüyor diye hoşuma gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C-hr hibrit size gitmez. Civic ile uzun vadeli 7.1 yakıyorsanız güzergahınızda ağır şehir içi trafiği yoktur diye tahmin ediyorum. O yüzden size faydası az olur.

    Hyundai tucson, sportage lpg uyumları bende soru işareti. Civicten de az yakmaz. 7.5 - 8 arası yakarsınız. Donanım, konfor, iç hacim anlamında tatmin eder.

    C-hr 1.2 civic ayarında tüketimi olur. Arka tarafın basık olması, küçük bagajı dışında güzel araba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    Teşekkürler hocam bilgi için.
    Sportage en uzak olduğum seçenek gibi ama zaten içi kalitesi daha iyi deniyor diye ekledim. Bir de net bakmadım ama sanki daha donanımlı gibi.
    Yoksa daha çok yakar deniyor hem de tip olarak Tucson daha heybetli daha çok SUV gibi görünüyor diye hoşuma gidiyor.
    Çok yakması problem değil çünkü LPG sorunu,iyi bir kit ve montaj kalitesi ile çözülüyor.Bende Prins VSI-2 DI kit var. Referansı olan bir yere montaj yaptırdım,inanılmaz memnunum,uzun yol yaptım geçen hafta,450 km de 125 TL gaz,10 TL benzin tüketti,30 kuruş yapıyor,bu segmenttte dizellerden bile daha az yakıyor..Sizin yerinizde olsam temiz olan hangisini bulursam alırdım ve LPG montajı yaptırırdım..Sosyal medyada gruplarda çok fazla paylaşım var zaten,girince görür ve aracı seversiniz.
    Bir diğer açıdan ben yetkili serviste bakımı 630 TL 'ye yaptırdım ama Tucson sahibi araçlar için bu rakam 1000 civarında çıkıyor.İç mekan kesinlikle Sportage,ben çok test ettim ikisini de..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idril -- 14 Şubat 2020; 10:3:11 >




  • C-hr 1.8 olanlar Turbo değil atmosferik+hybrid diye biliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    C-hr hibrit size gitmez. Civic ile uzun vadeli 7.1 yakıyorsanız güzergahınızda ağır şehir içi trafiği yoktur diye tahmin ediyorum. O yüzden size faydası az olur.

    Hyundai tucson, sportage lpg uyumları bende soru işareti. Civicten de az yakmaz. 7.5 - 8 arası yakarsınız. Donanım, konfor, iç hacim anlamında tatmin eder.

    C-hr 1.2 civic ayarında tüketimi olur. Arka tarafın basık olması, küçük bagajı dışında güzel araba.
    Artık Prins VSI2 ile sorunsuz binebilirsiniz,çok fazla arkadaşım çok km yaptı,en ufak bir sorun yaşamadılar bu kit ile,tabi ki iyi bir montaj ile..Diğer kitlerde hala yüksek benzin tüketimi sorunu devam ediyor..Bende prins var ve aşırı memnunum..
  • idril kullanıcısına yanıt
    Kaç liraya yaptırdınız o lpg kiti hocam?
    Bakım kaç binde bir, 10 bin mi 15 bin mi?

    Bakım fiyatları aynı olur diye tahmin etmiştim ama çünkü Kia ve Hyundai aynı marka gibi normalde, aynı motoru kullanıyorlar ve bir ortaklık da vardı aralarında bildiğim kadarıyla.

    Merak ettiğim bir diğer konu da SUV araçlarda kasko sigorta normal binek gibi mi çıkıyor değerine göre yoksa yüksek mi oluyor hocam? Mesela aynı paraya 2012-2014 BMW 3 serisi veya Mercedes c-cla falan alınabilir gibi ama onlarda kasko iki üç katı kadar olabiliyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt
    Hibrit yerine turbo yazmışım hocam bilmediğimden değil de yazım hatası olmuş, düzelttim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    1.2 aynı yakarsa yıllık 600-700 lira düşük MTV için değmez gibi o zaman.

    Ama hibrit Chr için o kadar kötü bir sonuç beklemiyordum hocam. Son birkaç aydır şehir içi kullanımım arttı ve bundan sonra da böyle devam edecek gibi, iş yeri değişikliği sebebiyle.
    Trafik ağır olmasa da 20 km mesafede 5-10 tane ışık oluyor, arada bir tek ışıkta kuyruk oluyor 5-10 hatta 15 dakikada 3-5 defa kırmızı yeşil tekrar yanıp bekletiyor ancak geçiyorum. Atmosferik araçla tüketim tavan yapıyor. Biraz basayım desem 7.5-8 litre görüyorum günlük yani kısa vadede.
    Hibrit Chr ile ışıklarda komple pil kullanır hiç benzin de yakmam öyle anlık aşırı yüksek tüketim de görmem, kafam rahat olur diye düşündüm.!!!

    Bataryası boş değilse ışıklarda direkt elektrikle kalkış yapmaz mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Civic'te lpg var mı? Işık, trafik varsa elbette hibrit avantajlı olur. Ben uzun vadeli 7.1 ortalamanız üzerinden konuştum. Yine de lpg'li bir civic her türlü ekonomik olur diye düşünüyorum.

    C-hr hibrit yokuşlarda çok bağırıyor bu arada. Test etmenizi öneririm.
  • 2017-2018 Kia Sportage 1.6 Gdi Prestige Premium

    durumuna pek sıcak bakma pas geçmelisin, Tucson olarak çok kaliteli çok. Biz qq aldık forumun başını yemiştim alırken alıyoz aldık diye. Tucson bence test ederken elite plus 12 litre gösteriyordu düz yolda otomatik. Donanım olarak ful+ful bir araçtı. qq da en ful pakette sunduklarını tucson orta pakette veriyordu fiyat olarak da ucuzudu ama benzin bizim fikrimizi kırdı. Kia da çok iyi yakıyor arkadaşımda vardı. Yakıt dert değil diyorsan Tucson 1 numara piyasasıda iyi. Eğer yakıt diyorsan qashqai tek geçilir. ayrıca 1.2 qashqai de tucsondan az yakıyor fiyat olarak da piyasası iyi ilerdie değişirken işine yarar
  • Bende fikrimi paylaşmak istiyorum :)

    *Toyota Chr 1.8 Hibrit; Çok sessiz güzel araç, iç malzeme kaliteli yakıtı da iyi fakat arka taraf kutu gibi. Hem oturanlar için hem görüş olarak insanı boğan basan bi havası var. Bir süre kullandım ve sattım. Satma nedenim; 30 ile öndeki araca çarptı eşim ve 16bin tl masraf çıktı. Asıl nedeni fark tutamaçları kırılmıştı ve değişmiyor diye komple farlar değşiyor. + Elektronik aksamdan sıkıntı yaşadım, akü bitti yolda kaldım bi kaç kere, kapıyı açamadım vs vs.

    Tuscon ve Sportage ile ilgili fazla bir tecrübem yok ama eğer ön görüntüsü sizi rahatsız etmiyorsa Sportage derim :) donanım ve iç malzeme kalitesinin iyi hissettirdiğinden dolayı. ikiside yakar sonuçda suv ve ağır araçlar. Tuscon daha fazla yakar çünkü 4x2 araca göre kasası fazla büyük.

    Bende sizin gibi tüm araçlarımda kullanıcı ortamalarının 1,5-2lt altında tüketimi olan biriyim. Benim tahminim +0,5 -0,5 olarak sportage 7.0lt , Tusconla 8lt arası bir tüketimim olurdu. Tavsiyem ne olurdu onuda söyliyim; 170bin tl ye çıkıyorsam bu üçünü eleyip Subaru Forester veya Mitsubishi Eclipse Cross'dan birine karar verirdim. Bu iki aracı mutlaka araştırın, test etme imkanı varsa bayilerden randevü alın.




  • Hocam zaten 2. el alacakmışssınız ve yakıt sizin için önemliyse neden dizel araç bakmıyorsunuz bütçeniz düşük olsa tamam mecburen LPG li alıyoruz ama o kadar para verip SUV alacam ve kapalı otoparka giremezsem kafayı yerim. (bazıları sorun etmese de bi AVM de beni çıkardılar çok zoruma gitmişti ).. 170.000 TL verip LPG takılmak için birsürü yeri delinmiş ve en önemlisi de garanti dışı kalmış bir araç almak pek mantıklı gelmiyor bana. Bütçenizi zorlamazsa Kia Sportage 1.6 CRDİ Elegance bakabilirsiniz (benzinlileri uygun ama ocağa incir ağacı diker ) Yok ben bütçemi aşmam derseniz Nissan Qashqai 1.6 dCi bakmanızı öneririm.




  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Lpg yok hocam, benzinli.
    Yokuşu yılda birkaç kez görür araç, Adana düz ova

    Kiralık bulursam iş güzergahı üzerinde test etmek istiyorum ama bulunur mu bilmiyorum.
    Teşekkürler bilgiler için hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    7600 ₺ ye taktırdım.. Çok memnunum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2019-2020 Tucson Dizel modelleri 5-5.5 litre yakıyor. Tucson gayet rahat ideal bir araçtır, tavsiye ederim. Youtube'daki bazı videolarda eski model Tucsonlara LPG takıldığını ve iyi sonuçlar alındığını da gördüm.
  • CHR çok dar, arka camlar çok ufak arkada oturan insan uzun yolda kafayı yer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    şuan gdı motorlara akl ve romano marka lpg de takılıyor aslında iki firmanın sahibide aynı yeni özelliği çıkardıkları kit ile karma lpg işini çözmüş gibiler , prinse göre fiyatları çok daha iyi 1 ay önce arkadaşım ix35 marka aracına takıldı 3bin tl fiyata adana şuan için çok memnun
  • Geçenlerde gdi tucson kullandım, tüplü. Yokuşlarda epey hantallaşıyor, o kadar para verilip alınacak motor değil.

    Ayrıca yol bilgisayarı 13.5 litre gösteriyordu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.