Şimdi Ara

TTNET PLAYSTORE DOLANDIRICILIĞI YAŞAYAN ARKADAŞLAR İÇERİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR DOLANDIRICILIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ ÖNEMSEMEYİP OKUMAZLIK YAPMAYIN BAŞINIZA GELEBİLİR. TÜRK TELEKOM HESABINIZDAN PLAYSTOREYE HABERİNİZ OLMADAN BİLGİLERİNİZE ERİŞİLEREK HİCBİRŞEYİNİZİ VERMESENİZ BİLE TELEFONUMUZA 10 EKİMDE TURK TELEKOMDAN BİR MSJ GELİYOR VE TEK KULLANIMLIK ŞİFRE YAZIYOR VE ARDINDAN 3-5 DAKİKA SONRA TURK TELEKOMDAN ONAY KODU GELİYOR SİZ BUNU KİMSEYLE PAYLAŞMIYORSUNUZ FAKAT SİZİN O TEK KULLANIMLIK ŞİFRENİZİ KULLANAN HIRSIZLAR TURK TELEKOM HESABINIZDAN PLAY STORE ÜYELİGİ OLUŞTURUP PLAY STOREYE GİREREK PLAY STORE ÜZERİNDEN OYUN SATIN ALIYOR HEMEN ARDINDAN TURK TELEKOM MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ ARIYORUZ VE TURK TELEKOMDAN BÖYLE BİR KOD GELDİĞİNİ BÖYLE BİR İŞLEMİN BİZİM YAPMADIĞIMIZI BELİRTİYORUZ VE PLAY STORENİN BU TURK TELEKOM İNTERNET ÜZERİNDEN KAPATILMASINI İSTİYORUZ VE ONAYLANIYOR 19 EKİM SABAHI ARANARAK PLAY STOREDEN 385 LİRALIK FİFA 2019 OYUNU ALINDIĞINI 12 TAKSİT OLDUĞUNU VE FATURAMIZA YANSIYACAĞIMIZI SÖYLÜYORLAR.VE ŞAŞKINA ŞOKA UGRUYORUZ. HEMEN MÜŞTERİ TEMSİLCİLERİNİ ARADIĞIMIZDA BİZİMLE NE İLGİLENEN VAR NE BİŞEY HERKEZ HUKUKİ YOLLA MÜCADELEYE GİTMEMİZ SÖYLENİYOR AMA TÜRK TELEKOMDA BU DURUMA ARACILIK ETMİŞ OLUYOR ARADIĞIMIZ TEMSİLCİLERİN HEPSİ KACIŞTIRMA CEVAPLAR VERİYOR UMURSAMAZ TAVIRLARLA SİZLERLE KONUŞUYOR.PLAY STORE UYGULAMASINDAN ALIŞVERİŞİMİZİ KAPATMAK İSTEDİGİMİZİ SÖYLEDİGİMİZ TAKDİRDE BİLE KAPATAMAYACAKLARINI SÖYLÜYORLAR BÖYLE BİR DURUMUN İCERİSİNDE OLAN YÜZLERCE BİNLERCE İNSAN MAĞDUR BAŞINIZA GELMİCEK BİR OLAY DEĞİL 20 YILLIK TURK TELEKOM MÜŞTERİSİYİZ İLK DEFA BAŞIMIZA GELEN Bİ OLAY VE BUNUN İADESİNİ BİLE ETMİYORLAR İŞLEMİ BİLE İPTAL ETMİYORLAR ARKADAŞLAR. SAKIN OKUMADAN GECMEYİN........MAĞDURUZ MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ MİLYONLARCA İNSAN BU ŞEKİLDE DOLANDIRILMIŞTIR.







  • Aynen bunu ben de fark ettim. Ama konuya vakıf değilim. Lütfen ama lütfen bu konuyu resmi dilde anlatılacak şekilde şikayet metnine çevirin. Genel bir anlatım olsun ve sistemin açığı nerde bunu da içersin

    Paylaşın buraya bir çok kişi bunu btk üzerinden Türk Telekom iletelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savcılıga gidip şikayet de bulunun , emniyetin bilişim suçlarına müracaat edin şikayetçi olun ip adreslerinden kimin giriş yaptığı tespit edilir. Savcılıga gitmeden konuyu yargıya taşımadan bunu nasıl ispat edeceksiniz. Direkt buraya yazarak hakkınızı arayamazsınız bilginiz olsun.
  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Hocam bir konu açılmış dh de yanlış hatırlamıyorsam 2013 yılından kalma. Aynı şikayet. Ortada bir organize suç şebekesi var ve muhtemelen Türk Telekom destekli.

    Çok ilginç bir durum. Araştırın böyle başı yanan çok.



    Mahkeme kanalı ile bir sonuç alınabilir mi bilmiyorum. Çünkü Türk Telekom kendini garantiye almış. Suçlular bulunsa bile parayı yedik derler. İşte bu da Türkiye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş yıllarda ekşi sözlükte de görmüşdüm playstore hakkında bu konuları burada da aynı şekilde , sanmıyorum Türk Telekom tarafından yapıldığına neden diye derseniz ? Ben kendime playstore dan oyun almak istedim geçmiş yıllar da faturaya yansıtıp müşteri hizmetlerini her zaman aradığım da hat fatura sahibinin onay vermesi gerektiğini söylediler , hat , fatura da babamın üstüne ama interneti sadece ben kullanıyorum parasını da ben veriyorum , ona rağmen vermediler öyle bir sistemleri var.

    Mesala arkadaş internetini başka bir kişiyle paylaşıyor mu ? Paylaştıgı kişi yapmış olabilir , veya bilgilerini dolandırıcılara vermiş olabilir !
    Yine 1 sene önce ziraat bankasın da gördüm instagram dan adamlar , linke tıklayın bankaya giriş yapın 30 tl bonus verilecek diye milleti kandırdılar linke tıklayıp bilgilerini girenler hesaplarında ki paraları kaptırdılar , ziraat bankasının geçmiş şikayetlerine bak :)

    Arkadaş da bu şekilde bilgilerini korsanlara kaptırmış olabilir.

    Kesinlikle konuyu emniyet birimlerine haber vermeli şikayetçi olmalı ! Çözüm bu mudur ? Evet kesinlikle çözüm budur.

    Fakat yukarı da belirttiğim gibi eger internetini başka biriyle paylaşıyor ise bu sefer kendisine dava açıla bilir :) Ve agır cezalar alabilir.

    Bilişim suçları ekipleri son yıllar da türkiye de tecrübelendi , gelişmeye devam ediyorlar , gitsin şikâyetçi olsun savcılığa ifade versin , araştırma yapılınca sonuç ortaya çıkar.

    Savcılıkta dolandırıldım demesi gerekiyor , yanlış ifade beyan ederse tüketici mahkemelerine filen yönlendire bilirler , oradan sonuç alamaya bilir. Bu arkadaş nitelikli dolandırıcılığa maruz kalmış ve kesinlikle şikayetçi olması gerekiyor...

    Aynısı başlarına gelenler vakit kaybetmeden ilk yapmanız gereken savcılığa gidip şikâyetçi olmanız lazım !




  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Tabi haklısınız. Bilfiil Türk Telekom işin içinde olamaz. Fakat bu denli belli olan bir açığa karşı duyarsız kalmak oldukça düşündürücü. Yöntem olarak bakıldığında 2 şekilde bir dolandırıcılık yöntemi var.

    Birincisi tek şifrenin bağlı olduğu telefon hattını kendi numaralarına yönlendirmek yada sim kart değişikliği ile kendi üstlerine almak. Dolayısıyla şifreyi unuttum dediği zaman şifrenin yollanması.

    İkinci olarak bahsettiginiz gibi şifreyi bir şekilde ele geçirip oradan numarayı değiştirip kendi adına numarayı tek şifreye bağlamak.

    İki yöntemle de suçlu şahıs kesinlikle tespit edilir.



    Burada Türk Telekom'un suçu default olarak playstore dan alışverişinize fatura üzerinden serbestlik vermesi. Halbuki bu yetki kapalı gelmeli ve açmak için de ıslak imzaya gereksinim olmalıydı.



    Bir de defalarca şifremi kendim denemek için değiştirdim. Bir tane bilgilendirme email o gelmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eski modemleri elektronik geri dönüşüme verip yeni modem alın. Firmware güncellemesi yapın, şifreleri tek siz bilin.
    Oradan alınan şifreyle playstore'a girilip direk oyun alınabiliyor. Daha önce bana yaptılar korkutup parasını geri aldım yapandan.
  • tweenietomatoes kullanıcısına yanıt
    Ne şifresi ne modemi ne alaka. Açıkla daha ayrıntılı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.