Şimdi Ara

TT altyapısı yok ama Turknet GigaFiber alanındayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncelleme (13 Ocak)


    10 Aralıkta ön kayıt yapmıştım, TT de ara ara başvuruz için çalışmalara devam ediyoruz tarzı mesajlar atıyordu. Dün Açık Kapıdan internete ihtiyacım olduğunu, online derslerde zorlandığımı söylediğim bir metin yazdım, bu sabah Türk Telekom’dan ekipler geldi, binadaki kutuyu kontrol ettiler (ben bunu farkedene kadar gittiler tabi). Bundan 20dk sonra müdürlükten arandım, internetin bağlatılacağını ama önceki başvurumdaki (3 aylık 300 küsür + 300tl modem) modemin 600₺ olduğunu söylendi. Hız olarak en fazla 94mbit gelebiliyormuş, ben başlangıç olarak 12 aylık 24mbit paketini seçtim, 2-3 ay sonra daha yüksek hıza geçeceğim. Müdürlüğe gittim, imza verdim. Yardımcı olan müdür arkadaş yarın bağlatılacağını söyledi. Modem olarak da Keenetic Omni DSL siparişi verdim. Altyapı aktif oldu, TT sorgulamasında Hipernet, diğer sağlayıcılarda 80mbit gözüküyor.



    Herhangi bir altyapı sorgulama sitesine girdiğim zaman direkt olarak “altyapı yok” mesajı ile karşılaşıyorum.

    Türk Telekom’u arayıp sorduğumda adresimde bir çalışma olduğunu ve tarife seçip talep oluşturursam beni bilgilendireceklerine (ve öncelik vereceklerine), 24 ay içinde altyapı gelene kadar da taahhütsüz “magnet modem” (aylık 100gb 99₺, sınırsız 180₺) vereceklerini söylüyorlar. Neyi değiştirir bilmiyorum ama binamın içinde Türk Telekom ve Kablo TV kutuları var, binanın içinde internet kullanan farklı kişiler de var. Aslında farklı bir adreste olsam izleyeceğim yol mecburen bu olurdu.


    Fakat adresim TurkNet’in GigaFiber 2021 planları içerisinde, yani farklı bir firmaya taahhüt verirsem gelecek aylarda daha pahalıya daha yavaş internet alma durumum var. İnternet altyapısı konusunda oldukça bilgisizim zira Gigafiber konusunda insanlar kablo çekildiğini vs söylüyorlar, ben ise telefon/elektrik/internet kablolarını ayırt etmekten acizim TT altyapısı yok ama Turknet GigaFiber alanındayım . Tahminimce (Türknet destek de bana hak verecektir) internetin bağlanması 2022’e kayacak, benim de sürekli online derslerim olduğu için (ve bolca internet tüketen birisi olarak) internete ihtiyacım oluyor.


    Şuanda sanıyorum ki iki seçeneğim var, birincisi Turkcell’den paket satın alıp en azından bu ayı öyle geçirmek (onun dışında dev 80GB’m var aslında zaten.) ikincisi ise direkt Turk Telekomla iletişime geçip magnet modemle (akabinde 70-80Mbit olarak tahmin ettiğim) idare etmek.


    Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz, benzer bir durumla karşılaşmış olanlar var mı?


    Turk Telekom sonucu


    TT altyapısı yok ama Turknet GigaFiber alanındayım

    TurkNet sonucu

    TT altyapısı yok ama Turknet GigaFiber alanındayım

    Goknet sonucu

    TT altyapısı yok ama Turknet GigaFiber alanındayım

    Etrafımdaki ağlar

    TT altyapısı yok ama Turknet GigaFiber alanındayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 13 Ocak 2022; 17:58:25 >



  • Ben 2020 kasımdan beri gigafiber alt yapı bekliyorum benim belediyem baya engelledi sizinki izin verirmi bilemem ama tek ayda asla bitmez mecburen telekom kullanmanız gerekir. 100 tl ztn zam 30 tl gibi olur ortalama iki internet kullanabilirsiniz gelince gigafiber

  • benım bildiğim turknetın çekılmiş 1 m bile altyapı kablosu yok..ana omurga Turk Telekom, birazda Kablo tv,internet,.gerisi hepsi kıracı, turknet,milenyum,d smart,vodafon,turkcell , ve diğer kusurat ISS ler.

  • Turknet altyapısının gelmesini beklersen yıllar geçer. Ya port açmalarını iste ya da superbox al

  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt

    Yanlış biliyorsunuz. TurkNet kendi altyapısını diğerlerine göre yavaş olsa da oluşturuyor ve genişletiyor. Milleni netspeed gibi kiralama hizmetinin yanında kendi altyapısı olan yerlerde gigabit internet satışı yapıyor.

  • Thierry Henry 20 kullanıcısına yanıt

    ben ızmir ve ilçelerınde 1 m. çekılmış kablo görmedim..

  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Port sorunum yok hocam, yani farklı adreslere sorgulama yapınca “port mevcut değil, açılırsa bağlarız” yazıyor. Bende direkt altyapı yok olarak gözüküyor, zaten sorgu sonucunu ilk mesaja eklemiştim. Türk Telekom altyapısında sorun olmasa taahhütsüz isslerden birisi ile bağlatırım, gigafiber gelirse ona dönerim, gelmezse normal bir şekilde vdsl’e devam ederdim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • samcu S kullanıcısına yanıt
    100₺ hangi paket var ki hocam Türk Telekom’da. MH’nin bana söylediği “Tarife seçerek bir talep oluşturalım, bağlanana kadar da taahhütsüz magnet modem (superbox tarzı) verelim onu kullanın”. 160₺’a 100mbit (ya da diğer hızlar) taahhüdü vermek bana gigafiber illaki geleceği için biraz mantıksız geliyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Belki adres tanımlaması yoktur. Bu ülkede turktelekom adsl altyapısı olmayan yer ancak ağrı dağında falan oluyor.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Altyapı var hocam, halihazırda internet kullananlar var zaten. Müşteri Hizmetleri altyapı çalışması olduğunu söylüyor.

  • tamam işte o zaman ilçe merkezindeki telekom müdürlüğüne gideceksin ve evine hat çekilmesini isteyeceksin

  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt

    Bende Nasanın binasını görmedim ama varolduğunu biliyorum. Mevcutta aboneler var ve kullandıkları Gigabit yani 1000Mbit interneti forumlardan görebilirsiniz.

    TT altyapısı yok ama Turknet GigaFiber alanındayım
    TT altyapısı yok ama Turknet GigaFiber alanındayımturknet
    Fiber İnternet - GigaFiber İle 50 Kat Hızlı İnternet — TurkNet
    https://turk.net/gigafiber#paketincele
  • ya sayın dostum, alt yapı varsa bu Turknetın 82 ilde ve sayısını bilmediğim yuzlerde ilçede bir tane abone merkezi neden yok, bu turknet nerelere hizmet veriyorsa bir arızada neden bir tane teknık ekibi yok, arızalara neden telekom müdahale ediyor. turk telekom bir yörede kaç mbit hız veriyorsa turknet o hızı aboneye verebiliyor. çünki telekom hattını kıralıyor.

    sadece turknet degıl,vodafon,turkcell,mılenyum, d samartı (kablo internet hariç) başka ne kadar ISS varsa hepsi telekomun kıracısı.bir kaç yerdde vodafon fiber hattı çekılırken gördum.o da 200/300 m yi geçmeyen hat. merakımdan bu kablo dşeyıcilere hep sordum. bubların aksını söyeleyen varsa belgeleri ile beni ikna etsın. ha telekom ço mu iyi, kotunun en iyisi.. telekomla 3 defa mahkemelik oldum. bu da ayrı konu.

    telekomda istediğin ana öagrı merkezine ya da istediğin mudurluge her an ulaşmanmumkun..

    daha çok bilgilerim var ama yazmaya gerek yok..

  • bu forumda Turknetın bir personeli var. abonelere yardımcı olmaya çalışıyor o da ekmek parası peşinde ama damcagız ne yapsın. arıza ve diğer sorunlarda konuyu önce turknete iletiyor, turk net te telekoma iletiyor. ne yapsın adamcağız.

  • Türk Telekom’u arayıp 3 aylık 35mbit olacak şekilde ön talep oluşturdum. Gelen mesaj şu, altyapı gelmesi durumunda tekrardan arayıp teyit ile kurulumu yapacaklarmış. En kötü ihtimalle bir tane vdsl modem + 3 aylık paketi 600 küsür liraya almış olacağım. Umuyorum ki 3 aya Gigafiber gelir, gelmezse de altyapım olacağı için direkt alternatif sağlayıcılara yönelirim diye düşüyorum.

  • TT altyapısı yok ama Turknet GigaFiber alanındayım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Magnet alıp 3 ay idare etseydiniz hocam, limitsiz ve hız sınırı yok. Sizin orda TT Mobil 4.5G'si kaç mbps?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Magnet alın hocam onlarda taahhüt yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zaten o 3 aylık süre altyapı geldikten sonra başlıyor, magnet modem ise altyapı gelene kadar olan süreci kapsıyor. MH’nin bana önerdiği kampanya 12 ay 35mbit 130TL, benim şimdi başvurduğum 3 aylık 35mbit ise 127TL’e denk geliyor zaten, herhangi bi kaybım yok. Zaten altyapı gelene kadar zam olursa yüksek fiyattan alma durumum olabilir (bu da demek oluyor ki taahhüt yok).


    MH’e yoğunluk mu var, port mu yok diyorum, öyle olsa öyle yazardı diyor. Zaten port olmaması çok saklanan bir durum değil ki? Yoksa öyle miTT altyapısı yok ama Turknet GigaFiber alanındayım  gelişmelere göre konuyu güncellerim. Turknet Gigafiber ile bitmesi dileğiyle.

  • unununium U kullanıcısına yanıt

    aynen öyleymiş ama sabit 100gb internete 99TL vermek istemedim.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.