Şimdi Ara

TSMC, 2024 yılına kadar gelir açısından sektörün en büyük şirketi olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TSMC, 2024 yılına kadar gelir açısından sektörün en büyük şirketi olabilir



    Tayvan merkezli TSMC, halihazırda yarı iletken fason üretim hizmetleri pazarındaki en büyük oyuncu, ancak Samsung Electronics ve Intel gelir açısından onu geride bıraktı. Uzmanlara göre, 2024 yılına kadar TSMC, gelirini 95,1 milyar dolara çıkararak, bu rakiplerini geçebilecek.



    Ayrıca Bkz.Bu da oldu: Çinliler AirPods 3'ü, Apple'dan önce piyasaya sürdü



    Bloomberg'in raporuna göre TSMC'nin başarısı, şirketin önümüzdeki üç yıl içinde 100 milyar dolara kadar harcamaya hazır olduğu üretim kapasitelerinin aktif olarak genişletilmesiyle kolaylaştırılacak ve 5G ağları, TSMC'ye sürekli artan gelir sağlayacak. Şirket, yalnızca bu yıl sermaye harcamaları için 28 milyar dolara kadar kaynak ayırmış durumda.



    TSMC, 2024 yılına kadar gelir açısından sektörün en büyük şirketi olabilir



    Çip kıtlığı TSMC'ye yaradı



    TSMC, Mart ayı mali tablolarını bu hafta yayınladı. Bu yılın üçüncü ayında Şubat ayına göre %21,2 daha fazla olan 4,54 milyar dolar gelir elde etti ve yıllık karşılaştırmada artış %13,7 oldu. Bu sonuçlar şimdiden üç aylık geliri tahmin etmemize izin veriyor. Şirketin geliri yıllık bazda %17 artarak 12,7 milyar dolara yükseldi.



    Bu, TSMC için üç aylık rekor bir gelir, analistlerin beklentilerinin de biraz üzerinde. Onların görüşüne göre, şirketin ilk çeyrekteki geliri, PC ve sunucu bileşenlerine yönelik devam eden yüksek talep ve otomotiv segmentinde artan yonga kıtlığıyla artış gösterdi. TSMC yönetimine göre, geçen yıl şirketin üretim tesisleri %100'ün üzerinde kullanımla çalışıyordu.




    Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-04-09/tsmc-quarterly-sales-rise-17-after-surge-in-chip-demand







  • Çünkü Avrupa gibi bir yerde çalışan özlük hakları ve devlet denetimi çok yüksek. Bu da yapılacak olan yatırımın karlılık oranını ciddi oranda etkiliyor.

    Ayrıca yarı iletken kullanılan teknolojik aletlerin üretiminin büyük çoğunluğu çin ve civarındaki ülkelerde yapılıyor. Yani yarı iletkeni kullanım sahasının yakınında üretmek varken neden Avrupa da üretip bir de onun doğuya nakli için maliyet ve zaman kaybı yaşasın ki yatırımcı? Gibi gibi...

  • Ulan 20 milyonluk ülkeden çıkan istihdama, gelire bakın. Türkiye'yi falan geçtim, Avrupa gibi kaliteli üretim merkezlerinde neden böyle yatırım yok onu aklım almıyor.

  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt

    Çünkü Avrupa gibi bir yerde çalışan özlük hakları ve devlet denetimi çok yüksek. Bu da yapılacak olan yatırımın karlılık oranını ciddi oranda etkiliyor.

    Ayrıca yarı iletken kullanılan teknolojik aletlerin üretiminin büyük çoğunluğu çin ve civarındaki ülkelerde yapılıyor. Yani yarı iletkeni kullanım sahasının yakınında üretmek varken neden Avrupa da üretip bir de onun doğuya nakli için maliyet ve zaman kaybı yaşasın ki yatırımcı? Gibi gibi...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 007css 0 kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam. Fabrikalarina baktim da en buyukler gene orda, dediginize cikiyor is.
    Solar cell uretiminde de aldilar baslarini gidiyorlar. Fakat cevre zarari vb unsurlar haliyle goz ardi ediliyor. Avrupa'nin o konuda yarista geri kalma sebebi de o. Simdi siz bu konuda da benzer yazinca aklima bu ornek geldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    Satış gücün oluşmuşsa, rakibin fiyatla sana yaklaşamaz. O indirse sen daha çok indirirsin. Zaten güçlüysen onun çekilmesi kolaylaşır. Milletin önemli değil, doğru zamanda doğru yerde olup risk almış. Tüm kazandığını işine yatırmış. Rakip çıkması zor. Üretmek lazım, üretmek...
  • Tayvanli bir arkadaşım vardı öğretmen. Meslek olarak benim işim çok rahat akşam beste eve gidiyorum derdi. Tsmc de çalışan bir mühendis arkadaşı varmış. Akşam dokuzda çıktığı zaman işten erken çıktım diyormus. Adamlar psikopat gibi çalışıyor. Meyvelerini de alıyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iyide kardeş yeni çıkan ekran kartını ben alamıyorum, piyasada yok tekel olmak böyle birşey bunların yüzünden 25K ya kart satıyorlar, normalde böyle birşeyi duysam bi sektor derdim de gerçek yani...

  • Genel olarak üretim yapsalar da en iyi yaptıkları şey tasarım(14 nm'den 7 nm'ye düşürmek için gereken tasarım gibi...)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.