Şimdi Ara

TSK’nın kullanacağı ilk insansız kara aracının görselleri ve özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada “İnsansız tankları da üretir hale gelmemiz lazım ve bunu da yapacağız.” açıklamasının ardından TSK, insansız kara araçlarının teminine yönelik çalışmaları başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, yakın zamanda 20’den fazla insansız kara aracının alınacağını açıklamıştı.

     

    İlk araçlar Katmerciler'den alınacak


    Alınan bilgiye göre bu çalışmalar doğrultusunda TSK envanterine girecek ilk insansız kara aracı belli oldu. Katmerciler firması tarafından geliştirilen Uzaktan Kumandalı Atış Platformu (UKAP), envanterin ilk insansız kara aracı olacak.


     

    İlk kez geçen yılki 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda sergilenen UKAP, şirketin çok amaçlı insansız kara aracı ailesinde yer alıyor. İnsansız kara aracının ilk konseptinde ASELSAN'ın SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi kullanılıyor. Katmerciler, UKAP’ın ardından ikinci ürünü Uzaktan Kumandalı Yangın Söndürücü'yü (UKYS) tanıttı.


     


    Uzaktan Kumandalı Yangın Söndürücüyü (UKYS), el tipi uzaktan kumandayla ve uydudan kontrol edilebiliyor. İnsanın erişemediği bölgelere öncü kuvvet olarak gönderiliyor ve aracın arkasındaki birliğin zarar görmesini engelliyor. Uydu kontrolü ile mesafe sınırı olmaksızın kullanılan araç, insan görüşünün daha avantajlı olduğu ya da anında tepki vermenin gerektiği durumlarda kullanılıyor.


     

    Operasyona göre özelleştirilebilen modüler yapı


    Katmerciler tarafından geliştirilen iki araç da açık kaynak kod üzerine kurulu modüler bir yapıya sahip. Bu sayede ihtiyaca göre özelleştirmeler yapılarak farklı amaçlar uygun hale getiriliyor. Platform, uzaktan kumandalı kitiyle 3 kilometre mesafeden yönetilebiliyor. Operasyon süresi bataryayla minimum 5 saat iken, bu süre jeneratörle 8 saate kadar çıkabiliyor. Saatteki hızı 25 kilometre olan aracın hızını artırmaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Aracın taşıma kapasitesi ise 3 tona kadar çıkıyor.


     


    Katmerciler, insansız kara aracının yeni versiyonlarında dar sokaklara girebilmesi için ufalıp büyüyebilen araçlar da geliştirecek. İnsansız araçlarla yapılan operasyonlarda daha geniş görüş açısı elde edilebilmesi ve operasyonun başarı oranını artması adına dronelarla iletişim kurabilecek.


     


    Katmerciler’in hisseleri uçuşa geçti


    TSK tarafından 20’den fazla insansız kara aracı alınacağı ve ilk araçların Katmerciler’den temin edileceği haberlerinden sonra Katmerciler’in hisseleri harekete geçti. Açılışta yüzde 8 yükselen hisseler, hafif bir düşüşün ardından şu sıralar 12.60 liradan işlem görüyor


     


    TSK, son yıllarda robotik sistemler ve insansız araçlar üzerine büyük yatırımlar yapıyor. İnsansız hava araçları, Zeytin Dalı Harekatı’nda yoğun bir şekilde kullanılıyor. İnsansız araçlar ile zamandan tasarruf ediliyor ve personel zayiatı minimumu indiriliyor.



    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    TSK envanterinin ilk insansız kara aracı: UKAP ve UKYS
    TSK envanterinin ilk insansız kara aracı: UKAP ve UKYS
    TSK envanterinin ilk insansız kara aracı: UKAP ve UKYS
    TSK envanterinin ilk insansız kara aracı: UKAP ve UKYS
    TSK envanterinin ilk insansız kara aracı: UKAP ve UKYS
    TSK envanterinin ilk insansız kara aracı: UKAP ve UKYS
    TSK envanterinin ilk insansız kara aracı: UKAP ve UKYS
    TSK envanterinin ilk insansız kara aracı: UKAP ve UKYS
    TSK envanterinin ilk insansız kara aracı: UKAP ve UKYS
     








  • Cumhurbaşkanı Erdoğan "İnsansız tankları da üretir hale gelmemiz lâzım ve bunu yapacağız” diye müjde veriyor.

    Eğer bu toprakların insanıysanız, eğer gerçek bir vatan evladıysanız, bu sözler sizi rahatsız etmez değil mi?

    Ama ediyor işte...

    Yazarın teki, Erdoğan'ın demecini değersizleştirmek için kendini yırtıyor. Adeta ıkınarak yazmış.

    Anlatıyor:

    "Türkiye, Birleşmiş Milletler “insani” gelişme endeksinde yine geriledi, 188 ülke arasında 72’nci sıraya düştü"

    Tamam...

    "Türkiye, Freedom House‘ın “insani” özgürlükler raporunda, puanı en çok düşürülen ülke oldu."

    Eee?


    "Türkiye “insani” gelişmenin en önemli göstergelerinden olan dünya basın özgürlüğü endeksinde yine geriledi, 155’inci sıraya düştü."

    Eeee sonra?

    "Türkiye, uluslararası PISA testi sonuçlarına göre “insani” eğitim endeksinde yine geriledi, 72 ülke arasında 50’nci sıraya düştü."

    Yahu sadede gel?

    "Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu’nun kadın erkek arasındaki “insani” eşitsizlik endeksinde yine geriledi, 144 ülke arasında 130‘uncu sıraya düştü."

    Evet, tamam?

    Sonunda sözü döndürüp dolandırıp insansız tanka getiriyor ve kendi çapında bombasını patlatıyor:

    "İnsansız” ülke yaratıldığına göre… İnsansız tank kolay. Yapmazsak ayıp zaten"

    Bak şimdi oldu ya!

    Lafı ne eveleyip geveliyorsun yarım saattir? Bize bunlarla gel ki cevabını verelim kardeşim benim…

    O bahsettiğin dünya bilmem ne örgütleri var ya... İşte o örgütlerin tuttuğu raporlar bu toprakların insanları için birer çer çöpten ibarettir.

    O dünya örgütlerinin temsilcileri kör, kötürüm değilse, dönüp önce kendi ülkelerine baksın.

    Kendi ülkeleri, dünyanın kaç ülkesini kan gölüne döndürmüş? Gözüne kestirdiği kaç ülkenin zenginliklerini sömürmüş, önce onu yazsınlar.

    Kendi ülkelerinde, bir siyasi parti ya da bir sivil toplum kuruluşu terör örgütlerine sözlü ve maddi destek verirse ne yapacaklarını anlatsınlar.

    Kendi ülkelerinde bir gazeteci terörü övücü, hükümetleri darbeleri meşrulaştırıcı yazdığında başına ne geldiğini ya da ne geleceğini söylesinler.

    Kendi ülkelerinde bir gazeteci ülkenin milli sırlarını afişe ettiklerinde ona nasıl bir muamele yaptıklarını göstersinler.

    Özetle kendi ülkelerindeki hainlere ne yaptıklarını açıklasınlar. Sonra bizi istedikleri sıraya yazsınlar.

    Bu ülkede son üç yıl içinde 3 büyük darbe oldu. Bu darbeler onların ülkesinde olsaydı bırakın insan haklarını, ayakta insan bırakmazdı bu barbarlar.

    Bu ülkede artık herkes hakkettiğini yaşıyor, insan olana da insanca davranılıyor.

    Teröriste gerilla, ajana gazeteci, terörist sevici haine Sivil Toplum kuruluşu muamelesi yapıldığı dönemler çok geride kaldı. Eğer bu ülkede teröristler ve hainler "Özgürlük yok" diye bağırıyorsa, bu ülkede özgürlük var kardeşim!

    Eğer barbar dünyanın faili olan ülkelerin raporlama şirketleri ”Sizde özgürlük kısıtlı" diyorsa, bu ülke özgürlükte nirvanaya ulaşmış demektir.

    Belli konularda haksızlıklar yok mu?

    Var elbette, hangi ülkede yok ki...

    Ama yaşanan sayılı haksızlıklar üzerinden giderek batılı orangutanların ağzıyla konuşup, "Bak ne hale düştük" gibi ucuz numaralar yapacaksan işte orada duracaksın!

    Sen önce ne yap biliyor musun paşam?

    "Ben PKK'nın yerinde olsam Ramazan Ayı'nda saldırırım" diyerek teröristlere yol yordam gösteren köşe komşuna bi' insanlık dersi ver.

    Mevcut Cumhurbaşkanı'na hakaret etmeyi gazetecilik sanan tuvalet kâğıdı niteliğindeki gazetenin yöneticilerine adamlık dersi ver.

    Toparlarsam...

    İnsanın veyahut adamın olmadığı bir gazetede yazı yazıyorsun azizim.

    Şaşıracaksan önce buna şaşır!


    http://www.internethaber.com/insanimsi-kose-yazari-1849902y.htm
  • güzel ilerlemeler bunlar , sırf laf söylemek için laf söylemeyi biraktiğimizda bizden adam olur .

  • Yapımda emeği geçen herkese helal olsun. İstemezükçü zihniyet birazdan çamur atmaya başlar
  • Maalesef her şey öyle hemen en üst seviye olmuyor.Başlangıç olarak iyi umarım daha iyi noktalara gelir insansız kara araçlarımız.
  • uydudan kontrol süper

  • Bırak onu bunu sıkılıyorum de. Kimse eleştirmemiş hemen koşa koşa gelmiş 'ostomozokçolar' yazmışsın.
    Komedisiniz vallahi komedi.
  • Bu tarz silahları sonunda ordumuz da görecek olmamız sevindirici meskun mahallerde daha az kayıpla yüksek başarılar elde etmemiz olası.

    Bizi kıskanıyor denilen almanlar bu tarz silahları 1940'lı yıllarda tank avlamak,düşman mevzilerini imha etmek için ve öncü mayın temizleyicisi olarak yaygın olarak kullandı 60 kg patlayıcı taşıma kapasitesine sahipti hem kablo hemde kablosuz olarak kullanılan elektrikli ve benzinli olmak üzere iki çeşit motoru bulunan varyasyonları üretildi.

    https://www.wikizero.com/en/Goliath_tracked_mine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 23 Şubat 2018; 16:38:2 >
  • Hükümeti sevmiyorum hemen aşağılamam lazım.
  • Bunu biraz daha kompakt yapıp Tünellerde savaşacak hale getirmek lazım.

  • Hukumet ile Tsk nin kimler oldugunu ogren once oyle gel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paint demi çizmişler bunu. İnanılmaz amatör bir çizim...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hemen 1000 tane üretip sınırda yan yana koyup filistine kadar sürülsün sıka sıka



    önümüze gelene 100 tekme mantığıyla şehit vermeyiz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Önce insanlı tank yapalım sonra insansızını yaparız" diyenler bu işin nasıl işlediğinden habersizler anlaşılan. İHA yapabilen İKA(insansız kara aracı)nı hayli hayli yapar. Aynı altyapı ile İKAları da kontrol edebilirsiniz. Burada yapmak istenilen uzaktan sürülen bir araç yapmaktır. Uzaktan kontrol edilen araçla kendi kendine giden(otonom) araçlar farklı şeyler karıştırmayın.
    Yerli ihaya yerli motor yapıldı altaya da yapılması yakındır.
  • Zeytin dalı operasyonu UKAP'ın test edilmesi için de iyi bir fırsat olacak. Oradan elde edilecek veriler ile insansız kara aracımız daha da geliştirilebilir. Bu türde bir silahı sahada ilk test eden ülke de biz olmuş olacağız bu arada. İnsansız hava araçlarından kullanılan mühimmat sayısında ABD'den sonra ikinci sıradayız şimdiden.

  • Tebrik etmem lazım bu tür çalışmaları.
  • İyi güzel de bu kolay imha edilir
  • Başlangıç için güzel. İhalar da başlangıçta amatör idi şimdi ne seviyede görüyorsunuz. Hiç bir şey bir anda olmuyor.

  • shindorei kullanıcısına yanıt
    Fotoşop sürümü eskiymiş ondan.
  • bugün bi yerde okudum. Amerikan menşeili bir markanın aynısını yapmışlar. yada anlaşma yapmışlar.

    milrem themis olarak aratabilirsiniz.
  • Düşmanlar gelmeden mevzide yerimizi alalım...

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.