Şimdi Ara

TRUST LAPTOP SOĞUTUCU 39 TL (BİM) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
3
Favori
7.279
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TaOcHe

    17.95e alınır mı? Ankara Dikmen İlker BİM?
    Alinir tabi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ürünler 3-4 derece farkettiriyor. Bazen performansı kurtarmaya yeterli oluyor.
    Isınma problemi, fan problemi olan arkadaşlar fanın önüne takılan cihazlardan daha çok fayda görecektir.
    Bunlardan 2-3 kat daha etkili.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TaOcHe kullanıcısına yanıt
    Hcm aynısı mi? Kaç tane vardı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dj.trust.06 D kullanıcısına yanıt
    Aynısı. Bir tane vardı reyonda ama kıyıda köşede mutlaka kalmış şube vardır. Ben konu açıldıktan çok sonra tesadüfen denk geldim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • n0fx kullanıcısına yanıt
    senin bilmediğin ancak biliyo gibi yaptığın bilgiye dayanarak. öğrende gel, cahi lcahil konuşup benim asabımı bozma yallah.
  • Bugün kasada okuttum 59 TL idi.
    Bazı bölgeler önce indirime sokmuş sanıyorum.
  • az önce gördüm bim'de 1 adet vardı. 59₺ dediler almadım. aslında ihtiyacım vardı soğutucuya ısınma problemi yaşıyorum notebookta ama demekki daha ucuza satılabiliyor iyiki almamışım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle konuları görüyorum sonra gidiyorum bim e 39 liralık ürün 80 lira diyorlar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • n0fx kullanıcısına yanıt
    Kardeş soğutma ürünleri yaptığı iş bakımından verimi 1 den büyük ürünlerdir. Senin mantığınla arabadaki radyatör fanı buzdolabı fanı vs hep boşa çalışıyor. Usb den çalışan bir fan hiç bir yere ek yük bindirmez ısıtmaz. Hadi diyelim 5v da 5A çektin (ki çekemezsin Usb 1A sınırlıdır) ısındırsa ısındırsa adaptörü ısındırır usb chipsetini ısındırır. Bizim amacımız fanla işlemciyi gpu yu soğutmak. Laptop fanları bana sorarsanız işe yaramıyor laptop fanı yerine gidin 12cm kasa fanı alın 12v adaptör alın takın cayır cayır soğutur. Fakat bunu yapacak teknik bilginiz yada el beceriniz yoksa kullanın hiç bir yere ek yük bindirmez.
    Ha diyorsan bunu neye dayanarak söylüyorsun Mühendislik fakültesinin bana verdiği Elektronik Mühendisliği diplomasına dayanarak söylüyorum. İq'mda yerinde Allaha şükür.
  • 2009 yılından beri canavar gibi kullandığım toshiba satellite a350z laptbum var. bu bi zaman sonra oyun oynarken kapanmaya başladı. götürdüm servise, dediler ki nerede yaşıyorsun bu toz kir ne :) ey gidi kyk günleri hey. neyse o gün bu gündür ki neredeyse 10 yıldır haftada 1 ve vaya ayda 1 hava tutarım ve ya süpürge ile çekerim, içinden ızgaradan geçemeyen toz öbekleri yapışır ızgaraya onları da iğne cımbız ile alırım. önemli olan cpu ve gpu nun serin kalmasıdır arkadaşlar. dediklerimi yapmanız size cpu da 10 derece kazandırırken bu tarz fanlar gövde sıcaklığından ısı uzaklaştırır. faydası var mıdır desen vardır ama bnm tercih edeceğim derece de değil. tavsiye de etmem. onun için bilgisayarın da bulunan fanın hava çıkış yerinden hava esecek arkadaş. burası tıkalı ise geçmiş olsun.
  • Çok ucuz kaçırılmamalı ihtiyacı olan alsın havalarda ısınmaya başladı
  • kubi5897 K kullanıcısına yanıt
    Hocam herhangi bir şeyin verimi 1'den büyük olamaz. Evet buzdolabı içeriyi soğutur. Ancak buzdolabını kapalı bir odaya koyup kapağını açarsanız odayı soğutmaz ısıtır.

    Size başka bir örnek vereyim daha yakın olsun. Bir odada pervane olsun ve yine tamamen dışarıya kapalı olsun. Odanın sıcaklığı yavaş yavaş artmaya başlar. Ancak burada önemli olan şu o fanın önüne geçerseniz oda sıcaklığı sizin derecenizden düşük ise serin hissedersiniz vücut sıcaklığınız düşer. Fan da tam olarak bunu yapıyor. Yani sisteme yük bindiriyor evet ama fanın vurduğu bilgisayarın sıcaklığı düşüyor.

    Bir makine mühendisi olarak düzeltmek istedim, bu başlık altında gereksiz bilgi oldu :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • retina33 R kullanıcısına yanıt
    yaptığı iş bakımından verimi 1 den büyük verimin 1 den büyük olma mantığını şöyle düşünün 12V da 1A çeken bir fan sistemi 12W/H ısıl güç ile ısıtır fakat bu fanın hava akışı ile sisteme sağladığı soğutma bundan çok daha fazla. Yani sisteme soğutma bakımından verimi 1 den büyük olur hemde çok büyük olur. Mesela saatte 1 Joule ısı ürettiğini düşünelim fakat işlemcinin ürettiği 10 joule ısıyı oda sıcaklığı ile soğuttuğunu düşünelim burada 10/1 den verim 10 çıkar. Aslında anlatmak istediğimi siz anladınız bende :) . Isı sıcaklık konularına çok hakim olmadığım için buradan sayısal olarak tatmin edecek örnek veremedim kusura bakmayın ama anladığınızı düşünüyorum.
  • Yakınımdaki Bim de olsa da keşke alsam. 2011 yılından qosmio laptobum var. Son 2 aydır ısınıyor sanki, yaz aylarında ilaç olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: n0fx

    Bu tarz fanlı ürünler yerine, fansız laptop standlarını tavsiye ederim. Fanlar soğutma sağlamaz tam tersine ekstra yük bindirdiği için daha çok ısınır.
    Bu mantığa göre masaüstü bilgisayardaki fanları da sökersek ya da iptal edersek daha az yük bineceğinden daha az elektrik harcayarak daha fazla soğutma sağlamış oluruuuz. Kafa zehir valla.

    Hatta evdeki vantilatörü de fanı söküp kullanayım en iyisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.