Şimdi Ara

Trendyol Tüketici Hakem Heyeti Süreci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Trendyol üzerinden hatalı bir açıklama bilgisi ile aldığım semaveri alış amacıma uygun olmadığı için iade etmek istedim. Trendyol müşteri hizmetleri ürünü bir kez kullandığımı ve açıklamasında ifade edilen özellikleri karşılamadığını bildirip iade talebi ilettiğimde "elbette iade edebilirsiniz Trendyol sizin yanınızda vs" söyledi. Aldığım ürünü satıcısına iade ettim. Ancak satıcı kullandığı için tekrar satış uygun değil diye reddetti. Ürün tarafıma geri geldi. Trendyol'a Tüketici Hakem Heyetine başvuracağımı söyledim elbette hakkınızı arayabilirsiniz vs dedi. THH başvurdum yaklaşık 2 ay sonra THH başvurumu muhatap satıcı, trendyol değil deyip reddetti. Akabinde satıcıyı THH şikayet ettim. Bir aydır netice bekliyorum.


    Sözün özü Trendyol da satılan ürünlerde, hatalı ürün bilgisi ile bile satılsa Trendyol hiç bir şekilde insiyatif almıyor, doğru bilgi ile yönlendirmiyor. Cilalı sözlerle size ancak vakit ve para kaybettiriyor. Yaşadığınız olumsuz ve haklı olduğunuz Tüketici Hakem Heyetine taşıyacağınız bir alışveriş olursa karşı muhatap olarak mutlaka satıcıyı işaretleyin. Satıcıdan fatura gelmedi ise öncellikle fatura peşine düşün.








  • Hocam merhabalar, benzer durum benim de başıma geldi. siz hayırlısı ile alabildiniz mi paranızı ? İnş almışınızdır tamamlandı mı süreç ?

  • Trendyol maalesef alıcıyı hiç korumayan sadece botlar ile muhattap olunan bir e-ticaret sitesinden ibaret benim gözümde...

    Siparişlerim ödemesi alındıktan sonra iptal edildi (indirimli ürünler olduğu için..) neyse satıcı ve trendyola yazdım ama TINLAMADILAR...

    THH şikayet ettim, aynı bedelle ürünün verilmesi yönünde lehime karar verdi ve trendyola karar yazısını yolladım ama TINLAMADILAR...


    Devletin resmi kurumuysa THH verilen kararlara uyulmasını resmi olarak tanımlamadıkları için, THH kararını alıp icraya verebilirsiniz diyorlar ama harç ve masraflar çıkıyor... hani nerede adalet !

  • prowas P kullanıcısına yanıt

    Şunu da eklemek lazım yazdığınıza, mesela diyelim THH lehinize karar verdi ama ilgili firma bu karara tüketici mahkemesinde itiraz edebiliyor yani size dava açabiliyor. Karardan memnun olmama durumunda siz de dava açabiliyorsunuz tabi. Hukuk forumunda bununla ilgili onlarca konu var. Bu davaları kaybedip tazminata mahkum olanlar da var, kazananlar da var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.