Şimdi Ara

Trendyol Emlak, e-ticaret düzenlemesi nedeniyle açılmadan kapandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Trendyol Emlak, e-ticaret düzenlemesi nedeniyle açılmadan kapandı



    Trendyol, online emlak sektöründe faaliyet göstermek için geçtiğimiz Haziran ayında Trendyol Emlak web sayfasını açmış ve platforma ilan vermek isteyen iş yerlerinden talep toplamaya başlamıştı. Bugün Trendyol Emlak’a girmek isteyen iş yerleri, Trendyol Emlak'ın kapatıldığını belirten duyuru metniyle karşılaştı.



    7 Temmuz 2022’de Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile e-ticaret platformlarına çeşitli düzenlemeler ve sınırlamalar getirilmişti. Trendyol’dan yapılan açıklamaya göre yeni düzenleme nedeniyle Trendyol Emlak hizmetinin faaliyete geçmeden durdurulmasına karar verildi. Yeni kanunun, Trendyol üzerinden ya da Trendyol ile bağlantılı şekilde ilan hizmetleri sunumuna izin vermediği belirtildi.



    Ayrıca Bkz.E-ticaret düzenlemesi Meclis'te kabul edilerek yasalaştı



    Sahibinden, Hepsiemlak ve Emlakjet gibi platformlara rakip olarak geliştirilen Trendyol Emlak’ta kiralık ve satılık konutlar, ofisler ve arsalar yer alacaktı. İlan oluşturmak isteyen üye işyerleri için platform açılmış ve ilanlar hazırlanmaya başlanmıştı ancak müşterilerin kullanımına açılmamıştı. Bugünkü açıklamayla birlikte Trendyol Emlak projesi rafa kalkmış oldu.



    Trendyol Emlak neden kapatıldı?



    Konuyla ilgili olarak Trendyol’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



    "Emlak sektörünün siz değerli temsilcilerine daha önce duyurduğumuz üzere, Trendyol Emlak girişimimiz için alt yapı çalışmalarını başlatmıştık. Bu süreçte sizlerin yoğun ilgisiyle karşılaştık, öncelikle teşekkür ederiz. 7 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ve Ticaret Bakanlığımız tarafından uygulanacak yeni e-ticaret kanununa uyum sürecinde iş stratejilerimizi ve odak alanlarımızı gözden geçirmemiz gerekmektedir. Yeni kanun, Trendyol platformu üzerinden ya da bağlantılı bir şekilde ilan hizmetleri sunumuna izin vermemektedir. Kanuna uyum amacıyla pazarlama yatırımlarımızı ve indirimlerimizi de önemli ölçüde azaltmamız gerekecektir. Oluşacak yeni piyasa yapısında Trendyol Emlak girişimimize devam etmemiz ne yazık ki mümkün değildir. Trendyol Emlak’ı süresiz askıya aldığımızı siz değerli paydaşlarımızın bilgilerine sunarız."









  • İyi oldu bunlar yüzünden şişiyor piyasa

  • Tekel olan büyük firmalar ahtapot gibi her yeri sarmaya çalışıyor.

  • Trendyol iyi hoşta tekel olmasına izin verilmemeli.

  • 14 gün iade hakkını sözleşmede de yazmasına rağmen Türkiye'yi muz cumhuriyeti olarak kabul edip hiçe sayan bir firma kanunlara uyma taklidi yapıyor...

  • molero M kullanıcısına yanıt

    Piyasa 1-2 tane web sitesi yüzünden şişiyor evet. Suç yine onlarda değil, onlar hariç her şeyde.

  • Trendyol tekelleşiyor zaten. İyi olmuş. Amazon ile Trendyol dışında düzgün e-ticaret sitesi kalmayacak gibi.

  • Adamlar dehşet oranda yüzde alıyor, bayi açanlar da ürünü 50tl yerine 60 a koyuyor piyasa oto yükseliyor, millet adı var diye oraya koyuyor ürünleri.

  • Yorum yapan arkadaşlar diyorlar ki sahibinde vs tekel kalsın, trendyol tekel olmasın. Az ya da tek olunca tekel olunuyor, çok olunca değil.

  • Bu dallama siteyi rekabet kurumuna şikayet ediyoruz, şuan sosyal medyada aşırı tepki var.

    Yemek siparişi verip, olumsuz yorum veya ürün alıp olumsuz yorum yapınca yayınlamiyorlar ve insanları kandırıyorlar.

    Sizinde başınıza geldiyse, cimer üzerinden bu durumu iletin ki soruşturma açılsın ve ceza kesilsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.