Şimdi Ara

TRAFİKTE YAŞADIĞINIZ EN UNUTULMAZ ANILARINIZ (SOHBET AMAÇLI) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • akseki taraflarında tek şerit gidiş geliş yol, tırmanma şeridi falan yok. önde doblo gidiyor, onun önünde tır var. sabırsızlık yapıp doblonun arkasından sollamaya çıktım. doblo ağır ağır sollamasını bitirdi, birden tırın önüne kırdı. 20 metre ilerden selektör atan bir araba geliyor, daha tırın yarısındayım. 2-3 saniye içinde 2 şeritli yola 1 tır ve 2 araba sürtüşme bile olmadan sığdı. sollamayı bitirdikten sonra sollaması 10 saniye süren doblocuyu durdurup ağzını yüzünü kıracaktım. şimdi gündüz vakti bile olsa tırla aramda araç varsa sollama yapmıyorum.


    ankarada istanbul yolundan çiftliğe döndükten sonra sağa doğru sert bir viraj, hemen öncesinde arabayı hafif zıplatan bozukluk var. normal bir insan 70-80 le dönüp yoluna devam ediyor. ben 110 larla dönmeye alışkınım. bir gece sol şeritten 130 la girmeyi denedim. bozuklukta araba sekti, süspansiyonlar sonuna kadar gevşedi ve tekerler yerden kesildi hissiyatı oldu direksiyonda. refüje çarpıcam, takla falan atmadan bir iki spinle kurtarırım umarım dedim. araba şeride oturdu, hafif silkeledi, refüje teması geçtim milim yaklaşmadı bile, virajı aldı ve yoluna devam etti. bunları yapan da espsi olmayan 206.


    beytepe köyünden bilkente giden arka yolda yollar henüz bozuk değilken gidiyorum. meteksanı geçtikten sonra devamı yokuş aşağı. eğim tatlı gelince gaza oturdum 140-150 hafiften hızlanıyorum. ilerde sağda tali yol var rtük yakınında. mini cooper süren çakma sarışın tüm selektörlerime rağmen birden atladı tali yoldan. az kalsın 130 la kadına ön kapısından giriyodum. yine espsi olmayan 206 ile o hızlarda manevra yaptırdı. şu da var ki hem manevra yapıyorum hem kolu camdan çıkardım kadına bağırıyorum  


    başka gün bilkent tepeden sports internasyonele giden yolda yine hafif eğim var, bu sefer hızlı değildim 100 le gidiyorum. üniversiteden çıkan yolda göbek var, dönünce benim yola bağlanıyor. uzaktan gelirken göbeğe baktım uzunca araba falan yok. tam göbeğe girdim soldan eski kasa volvo fırladı. adam ne ara nerden çıktı anlayamadım. şaşkınlıktan frene bile basamadım motor freniyle kendi yavaşladı. benim hız 80 e düştü adam 20 yle kaldırıma doğru sıkıştırmaya başladı beni. abandım kornaya, aynaları tokuşturarak kurtardık.


    kayseride bi tane avmden çıktım, kardeşime ne kötü araba sürüyorlar be burda diyip yola bağlandım. dedikten 10 saniye sonra tır son sürat yanımdan geçti. serçe, şahin tarzı arabalar yarış mı ne yapıyorlar onlar yanımdan geçti. hemen arkalarından uno basa basa geçti, ilerde tırı makaslamaya çalıştı tırdan acı bir fren sesi. sonra ilerdeki ışıklarda tırcı indi unoya doğru koştu. hala aklıma geldikçe gülüyorum  


    daha yüzlercesi yazılır da fazla uzatmıyım





  • Arabada 3 aylık bebek uyuduğu için otobanda hız sabitleyiciyi 100 km hıza ayarladım. Sakin sakin giderken ileride sağ şeritte Porsche Cayenne belirdi hızı 99 filan telefonla konuşuyordu sanırım. Ağır ağır yaklaşarak 2-3 dakikada yakaladım. Tam yanından geçerken bir tane 1.3 dizel Linea en sol şeritten ikimizi birden sollayıp geçti.

    Adamın ne havası olmuştur aynı anda hem 1.5 Civic Rs'i hemde Porshe Cayenne'i tokatladım diye.

    Temelin fıkrası geldi aklıma BMW ve Mercedes yarışıyor arkadan Murat 124 sellektör yapıp yol istiyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt

    Aynen kardeş eminim acayip havalı hissetmiş ve çok aşırı derecede umursamistir sizi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaş Fethiye yolunu bilenler bilir. Kaputas plajınin oralar bol virajli ve yol aşırı dar. Kaş-Fethiye yönünde giderken solunuz deniz ve uçurum sağınız ise dağ. Yol gidiş geliş. Biz arabada 4 kişiyiz virajı döndüm ve aman allahim o da ne karşımda araba aramızda bir kaç metre var. Öküz oğlu öküz en pis yerde otobüs sollamaya çalışıyor. Kendimi dağ tarafına attım bu salak benim ve otobüs arasında kaldı ve sanırım otobüse sürttü. Arabada bayan olmasa dönüp dovecektim adamı ama otobüs ile çözsün arasındaki meseleyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha bu sene yaşadım.

    Öncelikle bu olayı yaşadığımda 2.5 yıllık şoför idim. Şoförlüğü İstanbul da öğrendim. Elimden geldiğince her şeyi kuralına göre yapmaya çalışanlardanım. Makas atmam. Sinyalsiz şerit bile değiştirmem. Yavaş da sürmem.
    Her neyse olay Eskişehir de yaşanıyor. Söz meclisten dışarı, fakat bence şöyle bir durum var. Anadoluda yollar fazla mı geliyor nedir, insanların trafik refleksleri yok gibi birşey. Aynaya bakmazlar sinyal vermezler. Açıkçası Eskişehir de çoğu şoför bana böyle geliyor.

    Neyse olaya başlayayım. Bilenler bilir Eskişehir de çevre yolunun üstünde Esentepe ye giden ve çevre yoluna bağlanan yolda ışık vardır. Ve hemen ışığın ağzında da başka Bir yol o ışığa bağlanıyor. Eşimin ablasını o yolun biraz iç kısmında bir yere bıraktım ve mecburen o yoldan ışığa bağlanmak için yanaştım.

    Sinyaller verildi, ışık yeşile döndü, arabalar akmaya başladı. Ben de yavaş yavaş arabanın burnunu çıkarmaya başladım. Tam bu sırada bir korna bir kıyamet... O an kan beynime sıçradı. Cam açıktı "ne var len" diye orta düzeyde bir söylenmiş bulundum.
    Neyse millet geçti biz de bir şekilde bağlandık yola devam ediyoruz. Bir yandan kendime hayret ediyorum. Niye söylendim diyordum falan. Tam o sırada çevre yolunda devam ederken, az önce aşırı acelesi olan DADADAAT korna çalan eleman çevre yolunda 20 ile gidiyor. Neyse dedim geçtim sol şeride devam ediyorum.
    Bu arada o araçtaki sürücü de gayet sinyallerini veren bi çocuktu. Fakat ön koltukta bir hayvan(kusura bakmayın hayvan diyorum tam bir sığır idi) vardı sürekli el kol bağır çağır. Tüm bunların yanında bir de arabalarında kadın ve çocuk da var.

    Neyse ben devam ediyorum bunlar arkama yanaşıyor selektör yapıyor korna asılıyor. (heralde acele işleri iptal oldu benle uğraşıyorlar. ). Benim arabada da elim var hamile, çok korktu, ben de açıkçası bir şekilde eşime vururlarsa falan diye kesinlikle durmamayı kafaya koydum.

    Ya bunları azıtacaktım, ya da en yakın karakola çekecek ve orda çözülecekti olay.


    İlk seçenek için şu hamleyi yaptım. En sağ şeride geçtim. İleride İzmir sapağı var. Sağa da sinyal verdim. Gözüm aynada... Şeritler kontrolümde.. Tabi bunlar da geçtiler sağ şeride. Hafif hızlandım. Onlarda yaptı..
    Tam dönüşün başında sol aynandan Br daha baktım düz giden şeridin durumuna ve boş olduğunu görünce hemen geri çevre yoluna kaydım. Fakat arkadaki şoför çocuk acemi olacak ki o gelemedi.

    Vesselam arkadaşları uğurladık İzmir'e.

    Buradan herkese tavsiyem şudur. Trafik anlayış işidir. Benim yaptığım ne kadar ufak da olsa bir hatadır. Yapmayın siz de. Zaten karşıdaki durum hata değil bir hayvanlık. Büyükbaş hayvanı koy sağ ön koltuğa daha meymenetlidir o adamdan. Böyle zorbalara denk gelmemeniz dileği ile...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acil Stop

    Arabada 3 aylık bebek uyuduğu için otobanda hız sabitleyiciyi 100 km hıza ayarladım. Sakin sakin giderken ileride sağ şeritte Porsche Cayenne belirdi hızı 99 filan telefonla konuşuyordu sanırım. Ağır ağır yaklaşarak 2-3 dakikada yakaladım. Tam yanından geçerken bir tane 1.3 dizel Linea en sol şeritten ikimizi birden sollayıp geçti.

    Adamın ne havası olmuştur aynı anda hem 1.5 Civic Rs'i hemde Porshe Cayenne'i tokatladım diye.

    Temelin fıkrası geldi aklıma BMW ve Mercedes yarışıyor arkadan Murat 124 sellektör yapıp yol istiyor...

    Kullanmış olduğunuz araçtan daha lüks daha güçlü bir aracı geçtiğinizde onu tokatladığınız mı hissediyorsunuz? Böyle egonuz okşanıyor mu? Tamamen merakımdan soruyorum  





  • EuroAsia E kullanıcısına yanıt

    Evet çok mutlu oluyorum o yüzden boş otobanda hız sabitleyiciyi 100 km ye ayarlıyorum.  


    Keşke şu eziklik psikolojisinden bir kurtulup işin komik tarafına bakmayı becerebilseydiniz hayattan daha fazla keyif alabilirdiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acil Stop

    Evet çok mutlu oluyorum o yüzden boş otobanda hız sabitleyiciyi 100 km ye ayarlıyorum.  


    Keşke şu eziklik psikolojisinden bir kurtulup işin komik tarafına bakmayı becerebilseydiniz hayattan daha fazla keyif alabilirdiniz.

    Allah bağışlasın 3 aylık yavrunuz araçta olmadığı vakitte otobanda hız sabitleyiciyi 100 kmye koyup ilerliyorsanız eğer samimiyetinize gerçekten inanırım. Honda Civic RS sahibi birisisiniz sonuçta bizler gibi doblo,linea,clio kullananlar olarak sizlerin lüks ve güçlü araçlarını geçtiğimizde egomuzu tatmin etmemize hele ki araçta eşimiz dostumuz varsa ''bak görüyon mu Honda Civic RS tokatladım'' dememize sebebiyet verdiğiniz için çok teşekkür ederim. 





  • EuroAsia E kullanıcısına yanıt

    Konu küçük Emrah'a bağlandığına göre hadi bana eyvallah.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağustos 2017 ortalarında dizel giulietta aracımla 4 kişi, Istanbul Side Alanya yolculuğu yaparken Ankara yolunu kullanayım dedim ve malum Akseki virajlı yollarına geldim. Ama normal mod dinamik moduna göre keyifsiz olduğu için Seydişehir sonrası d'ye aldım ve seri bir şekilde yokuş çıkıp düz yolda basmadan ilerledim. Ne de olsa düz yolda d modunda gaz pedalına daha az basılınca diğer mod kadar ekonomik de oluyor. Ama asıl yararı frene erken yaklaşma olayı tabi. Akseki'ye yaklaşmışken uzun bir düzlük girişinde geçtiğim araçlar ile aradaki farkı da açmıştım Allah'tan. Sol karşı şeritte de virajdan çıkmakta olan 10-15 araçlık kuyruk vardı. Iclerinden biri -ki soğuk dolaplı geniş bir market aracı- sıradan ayrılıp benim 30 m. kadar önümde solundaki tali yola aniden dönüverdi. Ben hariç herkes ölmek üzere olan insan çığlıklariyla bağırıyordu. Hızımı bilmiyorum ama 100-110 sanki. d modunun önceden fren kavrama özelliği sayesinde kurtardım. Frene bastım ve hızı asla sıfırlayacak şekilde basmadım. Yavaşlamam 110'dan 30'a hızlı bir şekilde olduğu için o kazmanın sürdüğü araç kılpayı tamamen geçti ve ben soldaki sıradaki araçla kamyonun arasından hafif sola da kaçarak iğne deliğinden geçer gibi geçtim (Araçta çizik dahi olmadı). Hatta 200-300 m. sonra güvenli bir alan buluncaya kadar da durmadım. Yolcularım böyle bir seyi nasıl yapar diye o kazmaya hayret ederlerken, bilmiyorum hakettim mi; bana hiçbir suçumun olmadığını ve şoförlüğümun çok iyi olduğu, hayatlarını kurtardığımı söylüyorlardı. Onlara d modunun n modundan buradaki farkını anlatıp aractaki bu farkın bizi ölümden kurtardığını anlattım ve yol üzeri durduğum soldaki mısır + çay ocağında 2 saat akşam vakti şoku atlatmak için oyalandık. Şunu da onlara söyledim; Giulietta eşdeğeri c hb araçlardan biri olsaydı aracım, biz ölmüştük.
    Sonuca gelirsek; d modunu abanmak için kullanmamak şartıyla tehlikeli yollarda ve ozellikle de inişlerde mutlaka kullanınız. Düz yolda gaza az basmaktan, aşağı inerken de frende kalmaktan dolayı fazla yakmaz ama HAYAT KURTARIR!

    3 YIL ÖNCE ALFİSTİTURKEYDE PAYLAŞMIŞTIM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Durduk yere onumu kesip agir küfür eden 2 kişiyi önümü kesip bana saldirinca birer yumrukla yere sermistim sonrada yerde yatan bana ilk vuran karaktersiz abime dua et yoksa facani alırdım diye zirliyordu😂



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 20 Aralık 2020; 21:13:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kocaelinde üni okuyorum ilk günlerim. araba var altımda şehri bilmiyorum tabi. ankaraya eve gidip geri geleceğim. neyse yola çıktım. kırmızı ışıklardayım. 100mt ilerde ankaraya dönüş var otoban işte.


    baktım solumda bi hareketlilik var. lüks bi mercedesin içinde yaşlı karı koca oturuyor tonton ikiside baya. bana el sallıyorlar. bende el sallamaya basladim. yeşil yandı kalktık. hala el sallıyoruz birbirimize ne olduğunu anlamıyorum. hop dönüşü kaçırdım. tekrar el salladık birbirimize adam bastı gitti.


    ben dön dön dön 1 saat yolu bulmaya calıştım. tabi o zaman ne akıllı telefon var ne navigasyon. hep düşünürüm belki o ikisi olmasa başıma bi kaza bela gelecekti..

  • güncel

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.