Şimdi Ara

Trafikte Hak Hukuk Tanımayan İnsanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Normalde bu tarz konularda başlık açmazdım fakat artık cidden canıma tak etti.

    Mesela bir kırmızı ışık var, sola dönüş yoluna girip ileriden sağa kırıp milletin önüne geçenler vs var. Emniyet şeridinden gidip onlarca insanın önüne yandan kaynak yapanlar var vs.

    Bu kişiler hayatlarında hiç "kul hakkı" tanımı duymamışlar mı ? Sorsan, ülkemizin büyük çoğunluğu müslüman ama il fark etmeksizin hak yiyen yiyene. Hadi hak kavramı iyice değerini yitirdi ülkede de, arkadaki insanların senin arkandan neler neler söyleyeceğini hiç mi düşünmezsin ? Forumda da yapan vardır, aklınızda bulunsun. İstisnasız olarak her kaynak yaptığınızda sizin ve ailenizin hiç hoşuna gitmeyeceği şeyler söylüyorum arkanızdan

    Kendilerini çok akıllı sanıyorlar. Oturup beş dakika konuşsan, on para etmeyecek insanlar olduğunu anlarsın aslında. Bir de kızınca pişkin pişkin cevap veriyorlar. Bir kısmının bahanesi de acele iş. (Yaptığı çok önemli olsaydı konvoyla götürürlerdi, trafiği açardı) Bazıları yandan kaynak yapmasın diye bilerek önünü kesiyorum. Bu sefer de sidik yarışına giriyor. Önüme geçmeye çalışıyor. En sonunda trafikte bir kaç kişiyle çok ciddi uğraşacağım. Yok mudur bunun bir çıkar yolu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 5 Ağustos 2018; 23:37:54 >



  • Trafik ve trafik kültürü konusunda Edirne'yi Türkiye'nin geri kalanından ayrı tutarım. Edirne'de ticari taksinin bana yol verdiğini gördüm, başka bir şey dememe gerek yok sanırım.
    Sonra İstanbul'a gelince psikolojim bozuldu. Şimdi Kırklareli'nin bir kazasındayım, zaten yürüme 3 dakika sürüyor bir baştan bir başa. Kafam rahat.

    Sizin anlattığınız olay sadece trafikte değil yalnız, bizim insanımızın beyni şöyle çalışıyor: "Ben burada bir suistimal yapabilir miyim? Suistimal sonucu elde edeceğim kâr karşılığında zararım olacak mı? Eğer olmayacaksa suistimal etmemek enayiliktir" Böyle kodlanmıştır bu bizim insanımıza. Otobüse binerken mesela o otobüs herkesi almadan oradan hareket etmeyecek, içerisi de dolu, boş koltuk yok belli. Ama adam gıdım gıdım omzunu sizin omzunuzun önüne alarak önünüze girmeye çalışır. Mesela bir bölgeye "girilmemesi" gerekiyor. Mesela yürüyen merdivene bebek arabası, bir sokağa otomobil, bir alana insan girmemesi gerekiyor diyelim. Uyarı veya yasak belirtisiyle değil, fiziksel olarak imkansız kılmalısınız. Yürüyen merdivenin girişine kocaman bir duba koymalısınız mesela ki insanlar bebek arabasını yürüyen merdivene çıkaramasın. Mesela sadece kırmızı şerit çekip "Buraya girilmesin" diyemezsiniz. Çünkü insanımız "Ne de olsa altından geçebiliyorum, o zaman niye geçmeyeyim? Niye enayi gibi burada bekleyeyim? Geçer içeride beklerim" diye düşünür. O kırmızı şeridin "Geçilmez" anlamı taşıması önemli değildir. Dur levhası veya kırmızı ışık da böyledir. Arabasıyla geçebiliyorsa ve arkasından ceza gelmeyecekse (Kamera yoksa) durmak enayiliktir.

    Bencildir bizim insanımız. Sadece kendisi vardır, çevresindeki insanlar umrunda değildir. Gider düğünde meskun mahalde havaya ateş eder mesela, kendi düğünü için koca sokağı kapatır, arabalarla, çöp tenekeleri ile sokağın iki ucunu kapatır. Niye? Çünkü kendi düğünü var. Çevresinde de mağdur olanlar dahil kimse tepki göstermez. "Bir kere evleniyorlar, kırk yılda bir oluyor". Asker uğurlama desen aynı. Sanki memleketin tek askerini uğurluyorlar ki bu uğurda yaptıkları eğlencede ana yolu dahi kapatabiliyorlar.

    Yine aynı bencillik her yerde çıkıyor ortaya. Yere/yola/denize çöp atmak mesela. O çöp benden çıksın da, gerisi ne olursa olsun. Benim ortamım temiz olsun, gerisinin koy bir tarafına. Zihniyet bu. Yavuz Bingöl'ün "Yere tükürmeyi" özgürlük olarak nitelemesi aslında bu ülkenin özeti. Bu bencillikle de bizden bir halt olmaz kimse kusura bakmasın.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

    Metropol yaşamının gereklilikleri.

    İnsanların işi olabilir, acelesi olabilir, annesi-eşi vs. hastalanmış olabilir, bir yere yetişmek zorunda olabilir ( midesi bozuksa tuvalete mesela :) )


    Özetle insanlar o an kendi derdiyle uğraşırken gözü hiç bir şey görmez.

    Senin acelen yoksa sen düzgün git. Geçiş esnasında sana kaza yaptıracak derecede bir hareket yoksa sen ne söylersen söyle karşındaki kafaya koyduysa yapacaktır.

    Veya senin acelen varsa cezayı göze alabiliyorsan sende aynılarını yap tutan yok.

    Keyfi yapan tayfa var onlara zaten yüzüne hakaret etseniz anlamaz.

    Gerçek yaşamdan 3 örnek vereyim sana ;


    1-) Geçen sene yakın bir dostumun eşi hamile artık doğum yakın. Sancısı artınca doğum başladı sanıp panikleyip son sürat hastaneye devam ediyor. Senin gibi trafikte kural ve kul hakkı savunucusu bir vatandaşta önünde aheste aheste gidip kornaya ve selektöre rağmen yol vermiyor. Sağa çekilip geçmesine müsade etmek yerine kırmızı duruyor. Yeşil yanınca ağır ağır kalkıyor vs. şimdi empati yap bakalım kurallar yada kul hakkı mı önemli yoksa eşinin yada çocuğunun sağlığı mı ?

    2-) Yakın zamanda klimadan dolayı midemi üşüttüm. Ayıptır söylemesi günde 6-7 kere tuvalete çıkıyorum. Bu sefer yolda yakaladı meret otobanda emniyete daldım komple uzun bir süre oradan gittim. Şimdi sen benim arkamdan küfür etsen durumumundan bir haber olduğun için sende kul hakkına girmiş olmuyor musun kuralcı kardeşim ?

    3-) Geçen seçimlerde Binali yıldırım İzmir'e çokça geldi. Buna istinaden her gelişinde ortalama 20 araç kiraladı. Çakarlı Passat vs. gibi araçlar. Bu konvoy araçlarından biri emniyetten yardıra yardıra çakar açık giderken yine senin gibi düşünen bir arkadaşım var adalet ve hak hukuk savunucusu emniyet şeridini ortalayıp yol vermiyor. İlerde diğer konvoy araçları ve korumalar önünü kesip tartaklayıp cezaları eline verip yolluyorlar. Özetle her kuşun eti yenmez. Yazmışsın ya önemli biri olsan konvoyla götürürlerdi diye :)
    Acil bir durum varsa yakarsın dörtlüyü, girersin emniyet şeridine. Ben sol şerit işgali yapmam, acil durumlara da yol veririm. Yol vermeyenler yüzünden gelip de trafikte cezasını bana kesmeye kalkamazsın, o yolu dar ederim.

    Trafikte bu hareketi yapanların %90'ı da zaten acil durumdan yapıyordur zaten. Boş konuşmayın. Sen de aynılarını yap, tutan yok demiş. Trafik teksasa dönsün o zaman. 6.7 metre uzunluğunda, 3.5 tonluk bir kuzey amerika transitiyle trafikteyim bazı zamanlar. Ben aynısını yaparsam, sen o yolda hareket edemezsin.

    Ben senin durumunu bildiğim halde laf söylesem kul hakkına girerim. Ben göz göre göre kul hakkına girmiyorum. Fakat sen kafana göre araya kaynadığında, arkandaki insanların hakkını yediğini bal gibi biliyorsun. Arabanın arkasında "midemi üşüttüm" mü yazıyor ? Nereden bileyim ben ? Basarım küfürü.

    Her türlü hak yemeyi, ahlaksızlığı bir şekilde kılıfına uydurmaya kalkın. Sizin gibi insanlar yüzünden bunlar bu cesareti buluyor.
  • Ulkemizin en buyuk sorunu herkesin kendini en akilli sanmasi. Bu insanlara sorsan bir de ahlakli vicdanli bogazimizdan haram lokma gecmedi derler.
  • Hak hukuk tanımayan insanlar yönetiyor bu ülkeyi.



    Enflasyondan fazla zam yapılamayan köprülere %34,%48 zamlar geldi. Bunun gibi onlarca örnek. Defalarca yazdım bahsettiğiniz tipleri bimere ama adam tuttuğu dalı keser mi? Kendi gibi olanlara ceza yazar mı? Onlar gibi insanlar sayesinde oradalar. Biz de maalesef yenen hakkımızla kalıyoruz.
  • Benimde trafikte en uyuz oldugum seydir. Sizin gibi dümdüz gidiyorum. Bunlara haddini bildirmek lazım. Sesimizi çıkarmazsak yapmaya devam edecekler. Ben önüme kesinlikle almıyorum. Konudan bağımsız dün önümde beyaz renk en kötü 2015 model A6 vardı. İcinde aile vardı. Trafik baya sıkışık. Hiç utanma arlanma olmadan kutu kola ve pet şişeyi camdan dışarı attılar. Görende birşeye benzetir. Şoka girdim. Benim arabada eşim annem ve kız kardesim vardı. Tek olsaydım soyleyecek iki cift lafim olacakti. Bizimkilerde cok tepki gosterdiler ama Allah' ından bulsun dediler. Maalesef birde böyle cahiller var.
  • kardeş burası isveç mi kanada mı?

    hak, hukuk, insan hakları, adalet, demokrasi vs. istiyorsan medeni ülkelere git oralarda yaşa..
    burası ortadoğu kabul edin artık.
  • Her gün yaşıyorum bunları.

    Bence bizde sorun var.Bir ortadoğu ülkesinden çok şey bekliyoruz.
  • Hani yıllardır haber bültenlerinde,ekonomi haberlerinde duyarsınız ya...
    "Türkiye; gelişmekte olan ülke" klişe sözünü...İşte o sözü unutun artık...
    Türkiye'nin yeni tanımı şu oldu...
    "Türkiye; gelişmeye niyeti olmayan ülke"...
  • Haklısın kardeş bende çok karşılaşıyorum bu sorunlarla ama şuna demeli en sola geçip sol şeridi kanser edenlere ? Beklersin yol verir diye vermeyince selektör yaparsın ama görse de yol vermeyenlere ne demeli ? 3 yıldır aynı yollar da gidip geliyorum işim gereği sürekli araç uzerindeyim toyota Opel Volkswagen Arac sahipleri sürekli bu tavrı yapıyor
  • Ankara bu konuda tam bir günah şehri Kırmızıda beklerken arkadaki araçtan korna ve sellektör yiyebilirsiniz geçsene la diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 6 Ağustos 2018; 0:45:14 >
  • Eğitimsiz. Cahil. Dinin Ahlak konusundan bi haber. Toplu yaşama kültürü olmayan. Aileden hiç ama hiç kul hakkı, insan olma KENDİNE ARKADAN SÖVDÜRTMEME konularında bir kelime duymamış. Ticarette hilekar. Haram yeme konusunda kaygısız. Hayvan kadar topluma yararı olmayan leşi beş para etmez bu güruh trafikte, hastanede sokakta her yerde zibil gibi, bu soysuzların ne yazıkki doğal seleksiyon ile yok olma durumu yok, işin kötüsü bu leş kargalarından vatandaşı koruyan hukuk düzenide yok maalesef. Yapılacak iş bu lağım farelerini görmezden gelmek, bunlara ne kin duymak nede kızmak ve yapabiliyorsanızda nasırınıza basarlarsa bunların ümüklerini sıkmak. Ben öyle yapıyorum.
  • Trafik ve trafik kültürü konusunda Edirne'yi Türkiye'nin geri kalanından ayrı tutarım. Edirne'de ticari taksinin bana yol verdiğini gördüm, başka bir şey dememe gerek yok sanırım.
    Sonra İstanbul'a gelince psikolojim bozuldu. Şimdi Kırklareli'nin bir kazasındayım, zaten yürüme 3 dakika sürüyor bir baştan bir başa. Kafam rahat.

    Sizin anlattığınız olay sadece trafikte değil yalnız, bizim insanımızın beyni şöyle çalışıyor: "Ben burada bir suistimal yapabilir miyim? Suistimal sonucu elde edeceğim kâr karşılığında zararım olacak mı? Eğer olmayacaksa suistimal etmemek enayiliktir" Böyle kodlanmıştır bu bizim insanımıza. Otobüse binerken mesela o otobüs herkesi almadan oradan hareket etmeyecek, içerisi de dolu, boş koltuk yok belli. Ama adam gıdım gıdım omzunu sizin omzunuzun önüne alarak önünüze girmeye çalışır. Mesela bir bölgeye "girilmemesi" gerekiyor. Mesela yürüyen merdivene bebek arabası, bir sokağa otomobil, bir alana insan girmemesi gerekiyor diyelim. Uyarı veya yasak belirtisiyle değil, fiziksel olarak imkansız kılmalısınız. Yürüyen merdivenin girişine kocaman bir duba koymalısınız mesela ki insanlar bebek arabasını yürüyen merdivene çıkaramasın. Mesela sadece kırmızı şerit çekip "Buraya girilmesin" diyemezsiniz. Çünkü insanımız "Ne de olsa altından geçebiliyorum, o zaman niye geçmeyeyim? Niye enayi gibi burada bekleyeyim? Geçer içeride beklerim" diye düşünür. O kırmızı şeridin "Geçilmez" anlamı taşıması önemli değildir. Dur levhası veya kırmızı ışık da böyledir. Arabasıyla geçebiliyorsa ve arkasından ceza gelmeyecekse (Kamera yoksa) durmak enayiliktir.

    Bencildir bizim insanımız. Sadece kendisi vardır, çevresindeki insanlar umrunda değildir. Gider düğünde meskun mahalde havaya ateş eder mesela, kendi düğünü için koca sokağı kapatır, arabalarla, çöp tenekeleri ile sokağın iki ucunu kapatır. Niye? Çünkü kendi düğünü var. Çevresinde de mağdur olanlar dahil kimse tepki göstermez. "Bir kere evleniyorlar, kırk yılda bir oluyor". Asker uğurlama desen aynı. Sanki memleketin tek askerini uğurluyorlar ki bu uğurda yaptıkları eğlencede ana yolu dahi kapatabiliyorlar.

    Yine aynı bencillik her yerde çıkıyor ortaya. Yere/yola/denize çöp atmak mesela. O çöp benden çıksın da, gerisi ne olursa olsun. Benim ortamım temiz olsun, gerisinin koy bir tarafına. Zihniyet bu. Yavuz Bingöl'ün "Yere tükürmeyi" özgürlük olarak nitelemesi aslında bu ülkenin özeti. Bu bencillikle de bizden bir halt olmaz kimse kusura bakmasın.
  • Trafikte hak hukuk tanımayanların sorumlusu devlettir arkadaşlar. Kameralar sadece radar için. Trafik memurlarını çevirme hariç hiç bir yerde görmüyorum zaten. Ee nolacak böyle? Nerde bu trafikçiler arkadaş. Bu adamların trafiği denetlemesi gerekmiyor mu? Gün boyu yollardayız bir tane motorlu trafik memuruna bile denk gelmiyorum. Hemde trafiğin en yoğun olduğu güzergahlarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon-Cooper -- 6 Ağustos 2018; 9:4:16 >
  • Bir ülkedeki medeniyet seviyesini, insana verilen değeri en kolay yoldan öğrenmek istiyorsanız, kaldırımların ve yaya geçitlerinin kullanım şekline bakın.
    Eğer bu ikisi de doğru şekilde, yayalar tarafından kullanılıyor ve şoförler de yayaların bu haklarına saygı gösteriyorsa, o ülkede yaşamaktan korkmayın.
  • 3 senedir durmadan ertelenen Üsküdar - Çekmeköy metrosunu bekliyorum.

    2. etap da hayırlısıyla açılırsa bir daha ne hak ne hukuk ne de insanlık bilmezlerin oluşturduğu düzende araç kullanmak zorunda kalmayacağım.

    Cahilin durumunu anlarım da okumuş sözde beyaz yakalı diyeceğin insanların da cahilce ve seviyesizce araç kullanmasını anlayamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roland Deschain -- 6 Ağustos 2018; 9:24:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byhackermstf

    Haklısın kardeş bende çok karşılaşıyorum bu sorunlarla ama şuna demeli en sola geçip sol şeridi kanser edenlere ? Beklersin yol verir diye vermeyince selektör yaparsın ama görse de yol vermeyenlere ne demeli ? 3 yıldır aynı yollar da gidip geliyorum işim gereği sürekli araç uzerindeyim toyota Opel Volkswagen Arac sahipleri sürekli bu tavrı yapıyor
    En soldan gidenlerle , sıraya kaynak yapanlar ne alaka ? Sağlayan veya makas atanlardan bahsetmiyorum şu an.
  • Minibüsçüler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zingfth -- 6 Ağustos 2018; 10:18:45 >
  • Metropol yaşamının gereklilikleri.

    İnsanların işi olabilir, acelesi olabilir, annesi-eşi vs. hastalanmış olabilir, bir yere yetişmek zorunda olabilir ( midesi bozuksa tuvalete mesela :) )


    Özetle insanlar o an kendi derdiyle uğraşırken gözü hiç bir şey görmez.

    Senin acelen yoksa sen düzgün git. Geçiş esnasında sana kaza yaptıracak derecede bir hareket yoksa sen ne söylersen söyle karşındaki kafaya koyduysa yapacaktır.

    Veya senin acelen varsa cezayı göze alabiliyorsan sende aynılarını yap tutan yok.

    Keyfi yapan tayfa var onlara zaten yüzüne hakaret etseniz anlamaz.

    Gerçek yaşamdan 3 örnek vereyim sana ;


    1-) Geçen sene yakın bir dostumun eşi hamile artık doğum yakın. Sancısı artınca doğum başladı sanıp panikleyip son sürat hastaneye devam ediyor. Senin gibi trafikte kural ve kul hakkı savunucusu bir vatandaşta önünde aheste aheste gidip kornaya ve selektöre rağmen yol vermiyor. Sağa çekilip geçmesine müsade etmek yerine kırmızı duruyor. Yeşil yanınca ağır ağır kalkıyor vs. şimdi empati yap bakalım kurallar yada kul hakkı mı önemli yoksa eşinin yada çocuğunun sağlığı mı ?

    2-) Yakın zamanda klimadan dolayı midemi üşüttüm. Ayıptır söylemesi günde 6-7 kere tuvalete çıkıyorum. Bu sefer yolda yakaladı meret otobanda emniyete daldım komple uzun bir süre oradan gittim. Şimdi sen benim arkamdan küfür etsen durumumundan bir haber olduğun için sende kul hakkına girmiş olmuyor musun kuralcı kardeşim ?

    3-) Geçen seçimlerde Binali yıldırım İzmir'e çokça geldi. Buna istinaden her gelişinde ortalama 20 araç kiraladı. Çakarlı Passat vs. gibi araçlar. Bu konvoy araçlarından biri emniyetten yardıra yardıra çakar açık giderken yine senin gibi düşünen bir arkadaşım var adalet ve hak hukuk savunucusu emniyet şeridini ortalayıp yol vermiyor. İlerde diğer konvoy araçları ve korumalar önünü kesip tartaklayıp cezaları eline verip yolluyorlar. Özetle her kuşun eti yenmez. Yazmışsın ya önemli biri olsan konvoyla götürürlerdi diye :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

    Trafikte hak hukuk tanımayanların sorumlusu devlettir arkadaşlar. Kameralar sadece radar için. Trafik memurlarını çevirme hariç hiç bir yerde görmüyorum zaten. Ee nolacak böyle? Nerde bu trafikçiler arkadaş. Bu adamların trafiği denetlemesi gerekmiyor mu? Gün boyu yollardayız bir tane motorlu trafik memuruna bile denk gelmiyorum. Hemde trafiğin en yoğun olduğu güzergahlarda.
    Haklısınız. İzmitte Real'in orada bir düzlük var. Orada sıkışır trafik. Millet gider en sağdan ileriye bir yere kaynak yapar. Polis yok orada.

    Hemen 100 metre ileride durak var. Otobüs durağı bomboş. Önünde trafik polisi bekliyor. Durağa park ettim dörtlü yaktım bekliyorum. Daha beş dakika olmadan polis geldi, ne zaman gideceğimi soruyor. 100 metre gerisinde kaynak yapan yapana. Polis de orada bostan korkuluğu.

    Sadece kaynak yapmakla da kalmıyor. Dar boğaz oluşturup trafiğe sebebiyet veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

    Metropol yaşamının gereklilikleri.

    İnsanların işi olabilir, acelesi olabilir, annesi-eşi vs. hastalanmış olabilir, bir yere yetişmek zorunda olabilir ( midesi bozuksa tuvalete mesela :) )


    Özetle insanlar o an kendi derdiyle uğraşırken gözü hiç bir şey görmez.

    Senin acelen yoksa sen düzgün git. Geçiş esnasında sana kaza yaptıracak derecede bir hareket yoksa sen ne söylersen söyle karşındaki kafaya koyduysa yapacaktır.

    Veya senin acelen varsa cezayı göze alabiliyorsan sende aynılarını yap tutan yok.

    Keyfi yapan tayfa var onlara zaten yüzüne hakaret etseniz anlamaz.

    Gerçek yaşamdan 3 örnek vereyim sana ;


    1-) Geçen sene yakın bir dostumun eşi hamile artık doğum yakın. Sancısı artınca doğum başladı sanıp panikleyip son sürat hastaneye devam ediyor. Senin gibi trafikte kural ve kul hakkı savunucusu bir vatandaşta önünde aheste aheste gidip kornaya ve selektöre rağmen yol vermiyor. Sağa çekilip geçmesine müsade etmek yerine kırmızı duruyor. Yeşil yanınca ağır ağır kalkıyor vs. şimdi empati yap bakalım kurallar yada kul hakkı mı önemli yoksa eşinin yada çocuğunun sağlığı mı ?

    2-) Yakın zamanda klimadan dolayı midemi üşüttüm. Ayıptır söylemesi günde 6-7 kere tuvalete çıkıyorum. Bu sefer yolda yakaladı meret otobanda emniyete daldım komple uzun bir süre oradan gittim. Şimdi sen benim arkamdan küfür etsen durumumundan bir haber olduğun için sende kul hakkına girmiş olmuyor musun kuralcı kardeşim ?

    3-) Geçen seçimlerde Binali yıldırım İzmir'e çokça geldi. Buna istinaden her gelişinde ortalama 20 araç kiraladı. Çakarlı Passat vs. gibi araçlar. Bu konvoy araçlarından biri emniyetten yardıra yardıra çakar açık giderken yine senin gibi düşünen bir arkadaşım var adalet ve hak hukuk savunucusu emniyet şeridini ortalayıp yol vermiyor. İlerde diğer konvoy araçları ve korumalar önünü kesip tartaklayıp cezaları eline verip yolluyorlar. Özetle her kuşun eti yenmez. Yazmışsın ya önemli biri olsan konvoyla götürürlerdi diye :)
    Acil bir durum varsa yakarsın dörtlüyü, girersin emniyet şeridine. Ben sol şerit işgali yapmam, acil durumlara da yol veririm. Yol vermeyenler yüzünden gelip de trafikte cezasını bana kesmeye kalkamazsın, o yolu dar ederim.

    Trafikte bu hareketi yapanların %90'ı da zaten acil durumdan yapıyordur zaten. Boş konuşmayın. Sen de aynılarını yap, tutan yok demiş. Trafik teksasa dönsün o zaman. 6.7 metre uzunluğunda, 3.5 tonluk bir kuzey amerika transitiyle trafikteyim bazı zamanlar. Ben aynısını yaparsam, sen o yolda hareket edemezsin.

    Ben senin durumunu bildiğim halde laf söylesem kul hakkına girerim. Ben göz göre göre kul hakkına girmiyorum. Fakat sen kafana göre araya kaynadığında, arkandaki insanların hakkını yediğini bal gibi biliyorsun. Arabanın arkasında "midemi üşüttüm" mü yazıyor ? Nereden bileyim ben ? Basarım küfürü.

    Her türlü hak yemeyi, ahlaksızlığı bir şekilde kılıfına uydurmaya kalkın. Sizin gibi insanlar yüzünden bunlar bu cesareti buluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.