Şimdi Ara

Trafikte bisiklet sürücülerine neden saygı yok (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
3
Favori
2.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bisiklet sürmeni trafikte pek tavsiye etmem. Adamın biri kapısını açar, yere düşersin yandaki araba seni ezebilir. Hatta öldürebilir. Birkaç sene önce bir kadın böyle ölmüştü. Çok tehlikeli.

  • Ben saygı duyuyorum hatta yanlarından sıfır geçmiyorum diğer araçlar gibi, normal motorlu taşıt sollar gibi solluyorum tabi yol müsait ise değilse arkasından mesafeli takip ediyorum.Bizim millet sabırsız, altlarındaki tenekeleri sürerken şekilden şekile giriyorlar sanki çok bi bok başarmış gibi.Maymuna versen maymun bile sürer hatta eğitimli bir köpeğe araba sürdürüyorlardı youtube da bir videoda belki görmüşsündür.Yani önemli olan aracı sürmek değil, kurallara uyabilmek.İnsanı hayvandan ayıran en temel unsur, akıl.Bize trafikte akıllı adam lazım.Ehliyeti el ayak becerisine göre değil akla zekaya göre verseler şuan Türkiye nin yüzde ellisi araç kullanamazdı.Trafikte çoğu zaman insanlar yerine orangutan, şempaze, ve ayılarla karşılaşıyorum.Vahşi yaşam formundan sıyrılıp şehire inmiş yaban domuzları gibiler.Sırtlan gibi bir sağdan bir soldan sıkıştırıyorlar, geyik gibi bir anda önüme atlıyorlar.Ben trafikte uzun zamandır insan görmedim.En son gördüğüm insana benzeyen canlı bir sokak köpeğiydi, yaya yolunda kendisine yeşil yanana kadar bekledi daha sonrada yayalara yeşil yandıktan sonra araçlar durunca karşıdan karşıya geçti ve gözden kayboldu.Sanırım o köpek trafikte kırmızı ışıkta durmayarak geçen sığırlardan daha akıllı.Neyse çok uykum var uykum gelince çenem düşüyor, iyi geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 15 Eylül 2020; 4:12:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cahillerde saygı olmaz da ondan.

    Zamanında bisiklet ile Çekmeköy’den Sabiha Gökçen Havalimanına kadar gittim .

    Birgün araba kullanırken bir motor geçti yanımdan o ara dalgın olsam çok değil hafif sola kırsam parçalarını toplarlardı o şahsın.

    Yine aynı konuya geldik: Eğitim Şart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede saygı diye bir kavram yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bisiklet kullanıyorum ben de ama bisiklet ve motorsiklet kullananların çoğu artislik olsun diye kullanıyor hep tehlikeli saçma sapan işler yapıyorlar, trafiği negatif etkiliyorlar. Paket servis yapanlar zaten minibüsçülerden beterler. Bunlar araçları bırak yayaları da zor durumda bırakıyorlar.


    Bunlar bir yana bir de yaya yolunda bisiklet scooter falan sürenler var. Hemen yanımdan geçiyorlar, ben oldu da yolumu değiştirdim ayağım girdi tekerin arasına ne olacak? kemiğe kadar sıyırır atar eti o tekerler tabi o da şanslıysam. Ne tekerleklerine o kapama zımbırtısından takarlar, ne ona ses çıkaran zımbırtı takarlar geldikelrini bildirmek için zili anca az daha çarpacakken çalarlar. Alayı dayaklık. Dediğim gibi ben de kullanıyordum bisiklet üniler açıkken hem de her gün en az 2 saat bisiklet üzerine yoldaydım. Ben de çok hata yaptım zamanında gerçi. neyse




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 15 Eylül 2020; 8:19:45 >
  • ülkemizde araba sahibi olmak imkansıza yaklaştığı için elinde arabası olan tüm yolların onlar için yapıldığını zannediyor ne motorsiklet ne otobüs ne traktör onun yoluna çıkmamalı yada trafik saatlerinde kesinlikle bu araçlar yolda olmamalı sadece araba olmalı :D


    hatta bi ara motorsikletliler yanlardan geçip gidiyor ya onada takmışlardı. kendilerinden hızlı kimse bir yere varmamalı.


    maalesef araba sahiplerinin yüzde 90ı bu şekilde

  • insana saygı yok,sen bisiklet diyosun

  • 1 yıldır bisiklet binmiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt

    oku oku ! sonra salla, bisiklet bir araçtır yolun sağından gider saklanmaya gizlenmeye gerek yok öyle yapa yapa tepemize çıkıyorlar !

  • Bisiklette uyumaya gelmez, önüne arkana baksan bile bisiklet yolundan gitsen bile .
    Bisiklet yolundan gidiyorum yol 3 şerit trafik sakindi trafigin akıs yönündeyim anayoldan sag taraftaki sokaklara araçların geçmesi icin yol var yani bisiklet yolu arac youj ile kesisiyor arkama baktım yavasladım gorus alanımda kimse olmadıgı icin durmadan gectim. Hemen bisiklet yoluna gececegim arkamdan ani ufak bir fren sesi arkama baktım sahsı göremedim beni mi fark etmedi hızlı mı geldi anlamadım. Bazen bakmak bile yeterli olmuyor.

    Bisiklet yoluna park edenleri saymıyorum bile. Şehir ici trafige de giriyorum en rahatsız edenler yolun sağına park edenler görduğu halde üstüne gelen dolmuscular ve insanlar. Motoru olupta her araya burnunu sokmaya calisan şahıslar. Bisikleti olup da ısıkta beklemeyenler.

    Bisikletiniz varsa fren ayarını iyi yapın iyi lastik kullanın. Ön tarafı amartisörlü olsun mümkünse frenleme daha iyi yaparsınız.
    2 tl lik fren pabucu kullanırdım hep cabuk eskir, jantı tıraşlar,sürekli ayar ister,ıslandımı öterdi. Biraderin tavsiyesi ile tanesi 12 tl olan 2 tane baradine pabuç aldık yeni jant ile beraber montaj yaptık ne bir çizilme var jantta ne de pabuçta deformasyon. Ön taraftan daha iyi tutuyor şu an arka frenler. Öne bu ay alacağız.

    Frenler yüzünden arabaya arkadan gireceğimi bilirim mesafe vardıda çaprazlayarak yanında durmuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanı

    Karayolu diye file bin gez kardeş o zaman adama bak la muz cumhuriyeti mi burası? Üstelik ben senin hayatında görmediğin karayolu mühendisliği dersi aldım bir dönem o yüzden bilmediğin kişiler hakkında boş sallama.



    Alıntıları Göster

    Muz cumhuriyeti ki diye soruyorsunuz bu ülkenin kanunlarını görmezden geliyorsunuz kanunu olduğu gibi yazdım siz halıya anlamakta güçlük çekip inat ediyorsunuz dün tartıştığım odun herif lerden farklı bir düşünce yok sizdede malesef . Bisikleti bırakın Türkiye'yi tüm dünyada trafikte kullanmak serbest hatta Avrupa'da tesfik var otomobil kullanmayın bisiklet kullanın diye. Kazalar hep bu yüzden oluyor bilgisizlik bu ülkenin de sorunu bu hem çok biliyorum diye geçinen hem hiçbir şey bilmeyen kesimler yüzünden bir açıp bakmaz kanun ne diyor ahkam kesiyor ordan vatandaş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fsh77

    oku oku ! sonra salla, bisiklet bir araçtır yolun sağından gider saklanmaya gizlenmeye gerek yok öyle yapa yapa tepemize çıkıyorlar !

    İyi kardeş sen bu kafayla bisikletle soldan da gidersin nasıl olsa hakkım var yasa da var diye bir kamyonun altında kalda aklın başına gelsin bakalım size ne desen boş. Yasa da yasa tutturmuşsunuz. Ben diyorum bisiklet diğer motorlu araçlar kadar hız yapamaz, onlar kadar torku yok yokuş yerlerde kalırsın yolda diyorum adam daha hakkım var giderim diyor. Bu kafayla daha çok küfür yersiniz. Kendini bir arabadaki adamın yerine koy. 2 şeritli yolda gidiyorsun önüne bisikletli çıkıyor yol çift yön sollamada yapamıyorsun. Kağnı gibi adamı bekleyeceksin. Aynı kamyonun arkasında otobanda gitmek gibi bir şey. Sonra geleceksin yasa var diyeceksin. Karayolunda bisiklet gidebiliyorsa o zaman hataya neden bisiklet yolu yapıyorlar? Karayolundan devam edin kardeşim nasıl olsa yasanız var sizin. Bu yasayla alakalı değil güvenlikle alakalı bir şey ve bisiklet trafiğin güvenliğini riske atar aynısı traktör, at eşek katır içinde geçerli. Hatta belirli bir tonajın üstündeki tırlar bile trafiği riske atar. Trafikteki araçların hız, motor gücü, frenleme sistemi bir standartta olmadığı sürece kazaları azaltamazsın. Trafikteki araçları bir standarta sokmak için bir sürü hız kısıtlaması denetimi çıkıyor bunları siz devletin gelir kaynağı falan diye alay ediyorsunuz ama bunlar olmasa her gün trafik kazasında 300'den fazla kişi ölür.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt

    birader lafı neresinden anlıyorsun :)) okuduğunu anlama özürün var senin !


    tabiki yolun sagından gidiceksin ve otobana çıkmadıkça 4 teker araç kadar seninde trafik hakkın var bu kadar !

  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt

    :D O kadar kişi laf yazmış sana sen hala anlamayıp cevap yazıyorsun pes diyorum sana. Bende bisiklet kullanıyorum amatör yarıscıyım ve kuralları hakları biliyorum bazen 50 bazen 70 hatta bazen 150 km sürüyorum bısıkleti her zaman değil ama arada sıkıstıran acele eden soforler oluyor onumuze kıranlar bılerek yakın geçenler yerı gelıyor rampa cıkarken arkamda 1 dakıka bana eslık edıyor gecerken selam verıyor bende ona tesekkur edıyorum yerı gelıyor 5 sanıye bile bekleyemıyor hatta karsıda kırmızı ısık yanmasına yagmen yada trafık olmasına bır yere gıdemeyecek olmasına ragmen kornaya basıyorlar cekıl diye :D guluyorum sadece onlara sonra durdukların da bak gıdemedınız bır yere nıye acele edıyorsunuz dıyorum yada 5 sanıye 10 sanıye benle bekleyıp sol serıdı musaıt oldugun da gıdebılır yanı hayatından 10 sanıye kaybedıcek aynısını sızın yaptıgınızı dusunun kendınızı benım yerıme koyun yada sız bisiklete binin ben sizi sıkıstırım o yorgunlukla bakım ne yapıyorsunuz bındımız bısıklet kullandıgımız ekıpmalar da dısarıdan nasıl gozukuyor bılmıyorum ama bır kere kaybedersek bır daha alamayacagımız seyler sakatlanmak cabası malı gectım bır yerıme bırsey olsa yandık. Tabı hayvan gıbı surup trafıgı tehlıkeleye atanlardan bahsetmıyorum zaten konumuz o degıl konumuz bısıklet motorsuz bır tasıtttır ve tasıt yolunun sag tarafını kullanır. Bısıklet yolu yok ise. varsa da kullanırsa suc bısıkletındır.


    https://www.instagram.com/fatiherdem_53/


    Buda insta hesabım işkembeden atmıyorum.



    Bence artık cevap yazmayın.





  • Araç sürücülerinin birbirlerine saygısı var da, sana mı olacak? :D

  • Millet bisikletlerle dünyayı geziyor, bizimki araç olduğunu kabul edemiyor  


    "Bas parayı al ehliyeti" döneminden kalma bilgisizlik bunlarınki.


    Bisiklete bile makas atan gerzek takımı için diyorum ki en az ceza 1000TL olmalı ve en geç 1 haftaya tahsil edilmeli. Arabaya o kadar para verdik istediğimi yaparım kafasının bitmesi gerek.

  • Bundan iki ay önce yolun en sağından giderken sağa dönüş olan yerde beni umursamadan dibimden geçip önüme kırıp direk sağa dönmeye çalışan sonra sağa dönmekten vazgeçip düz devam etmeye çalışan insan musfettesi yüzünden bisikletten sağ dizimin uzerine düştüm ya anında duracaktim yada carpacaktim mesafe yoktu çünkü şuan sağ diz kapağımda çatır cutur sesler geliyor sanırım yumuşak kemik zarar görmüş . Allah'tan hidrolik firen var bisiklette yoksa duramayip carpardim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt

    -




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 18 Mart 2021; 2:55:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumun ne kadar cahili varsa alnına CAHİLİM yazmış gibi gelip bir de burada iddialaşıyorlar. Adam kanunu koymuş olduğu gibi, hala muz cumhuriyetinden bahsedenler var. Şu zekanın keşke bir alt sınırı olsa da insanlarla konuşurken belli bir beklenti içine girebilsek.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.