Şimdi Ara

Trafikte bisiklet sürücülerine neden saygı yok

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
3
Favori
2.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bisikletle dolaşmayı severim günlük işe git saga sola git hep bisiklet ile giderim . Sürekli bisikletler sanki yola ait değil yolda olmaması gerekiyor gibi davranıyor sürücüler kaldırımlardada burası bisiklet yolumu diyor insanlar. Son örnek bir saat önce işten çıktım Antalya Çallı kavşağında direk gidiş ve sola dönüş var sola dönüşe geçtim dikkatli şekilde dönüşü tamamladım sağ şeritten devam ediyorum bir araba arkadan kornaya başladı ben en sağda olduğum için umursamadım sonra yanımdan hızlıca kornaya basarak geçti bende ne var diye bağırdım . Direksiyonu anında önüne kırıp firen attı başladılar bağırmaya burası bisiklet yolumu vs salakca şeyler o bağırınca bende bağırdım haliyle önce arabadan inecek gibi oldular ben karşılık verince kolay lokma olmayacigimi düşündükleri için vazgeçti sanırım sürücü araçta üç tane gerizekalı bana burası bisiklet için değil diyor ben bisiklet nereden gidecek ucacakmi dedim bisiklette araçta motorda trafiğe çıkabilir ve yolun sagi bisiklet yoludur dedm bunlar arada bir iki küfür kullandı bende terbiyenizi takılın yoksa o küfürleri yediririm karşınızda çocuk yok dedim bir amcada bisikletle geçerken olayı gördüğü için araya girdi boşver uyma bunlara falan neyse onlar bağırdı ben bağırdım sonra gittiler inselerdi kavgada ederdik onlar üç kişi oldukları için bana bağırıyor bende haklı olduğum için . Sonradan pişman oldum keşke pilakalarini alıp polise bildirseydim acaba polis bunlara birşey yaparmıydi . Arabaya binince koca yol babasinin tarlası sanıyor bu zavallılar . yolda bisikleti görüyorlar yolun en sağından gidiyorsun yinede korna çalıp gidiyorlar bu kadarda olmaz bence trafikte araç sürücülerine öncelikle yayalara motor ve bisiklet sürücülerine saygı öğretilmeli . Araç sürücüsü arkadaşlar lütfen bilgili ve saygılı olalım ..



    Edit kanundan alıntı yapıyorum halıya bisiklet trafik e çıkamaz diyenler için.


    Karayolları Trafik Kanunda Bisiklet

    Bisiklet; insan gücü ile çalışan, doğa ile dost, çevre ve hava kirliliğine sebep olmayan bir ulaşım aracıdır.


    Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde trafik ile ilgili tüm düzeni sağlayan ve kuralları belirleyen; T.C. Karayolları Trafik Kanunu'dur. Trafiğin bir bireyi olan bisiklet ile ilgili maddeler ise 2918 sayılı T.C. Karayolları Trafik Kanunu'nda yer almaktadır. Bu yasaya göre;

    Madde 3c (10) bendi: Bisiklet, en çok 3 tekerleği olan ve üzerinde bulunan insanın adale gücü ile pedal veya el ile tekerleği döndürülmek suretiyle hareket eden ve yolcu taşımalarında kullanılmayan motorsuz araçtır. Azami sürekli gücü 0,25 KW'ı geçmeyen, hızlandıkça gücü düşen ve hızı en fazla 25 km/saate ulaştığında pedal çevrilmediği takdirde gücü tamamen kesilen elektrikli bisikletler de bu sınıfa girer.

    Bisiklet; insan gücü ile çalışan, doğa ile dost, çevre ve hava kirliliğine sebep olmayan bir ulaşım aracıdır. Trafikte bulunmak, tüm motorlu araçlar gibi bisikletin de hakkıdır. Günümüze dek kültürel sosyal nedenler ile süregelen günümüz düzeninde bisikletin trafikte yeterince yer almamış olması, bu gerçeği değiştirmemektedir.

    Madde 37: Bisiklet için plaka ve sürücü için ehliyet gerekli değildir. Bisikleti karayolunda sürmek için 11 yaşını bitirmiş olmak yeterlidir.


    Bisiklet kullanabilmek için diğer motorlu araçlarda olduğu gibi prosedürler yoktur. Ancak ehliyet ve plaka olmaması bisikletin ve bisiklet sürücüsünün trafikteki sorumluluklarının olmadığı anlamına gelmemektedir. 11 yaşını bitirmiş her birey trafikte bisiklet kullanma hakkına sahiptir.

    Madde 46: Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.

    Şehir içinde ve şehirlerarası yollarda (otobanlar haricinde) bisikletler, yolun sağ şeridini kullanma hakkına sahiptirler. Motorlu taşıtlar, sağ şeritte seyreden bisikletlere saygı göstermek mecburiyetindedirler. Hızı ne kadar yavaş olursa olsun takip mesafesine aykırı şekilde bisiklete yaklaşmak,korna çalmak ve tacizkar tavırlarda bulunmak doğru değildir. Aynı şekilde bisikletliler de yolun sağ şeridinde, trafik kurallarına uygun bir şekilde ilerlemekle yükümlüdürler.


    Madde 66: Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez.

    Rota üzerinde bisiklet yolu bulunuyorsa, bisikletin bu bisiklet yolunu kullanması gerekmektedir. Bisiklet yolunun bulunduğu rotalarda karayolunun kullanılması doğru değildir ve meydana gelecek bir kazada bisikletli %100 suçludur.

    Madde 66 a.) bendi: Karayolunda iki bisikletten fazla bisiklet yan yana süremez.

    Özellikle toplu sürüşlerde dikkat edilmesi gereken bir kuraldır.

    Madde 66 b.) bendi: İşaret verilmesi dışında çit elle sürülmesi ve genel kurallara uyulması zorunludur.

    Sadece dönüşler sırasında işaret vermek amacı ile gidon bırakılabilir. Bunun dışında her ne nedenle olursa olsun (telefon ile konuşmak vs.) ellerin gidondan ayrılması kanuna aykırıdır ve ceza sebebidir.

    Madde 66 c.) bendi: Yük ve eşya taşınamaz.

    Bisikletler için özel olarak üretilmiş çantalarda, günlük eşyaları taşımak mümkündür. Ancak bunun dışında sürüş güvenliğini tehlikeye atacak şekilde yük veya eşya taşımak yasaktır ve saptandığı durumlarda ceza sebebidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 14 Eylül 2020; 21:44:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben saygı duyuyorum hatta yanlarından sıfır geçmiyorum diğer araçlar gibi, normal motorlu taşıt sollar gibi solluyorum tabi yol müsait ise değilse arkasından mesafeli takip ediyorum.Bizim millet sabırsız, altlarındaki tenekeleri sürerken şekilden şekile giriyorlar sanki çok bi bok başarmış gibi.Maymuna versen maymun bile sürer hatta eğitimli bir köpeğe araba sürdürüyorlardı youtube da bir videoda belki görmüşsündür.Yani önemli olan aracı sürmek değil, kurallara uyabilmek.İnsanı hayvandan ayıran en temel unsur, akıl.Bize trafikte akıllı adam lazım.Ehliyeti el ayak becerisine göre değil akla zekaya göre verseler şuan Türkiye nin yüzde ellisi araç kullanamazdı.Trafikte çoğu zaman insanlar yerine orangutan, şempaze, ve ayılarla karşılaşıyorum.Vahşi yaşam formundan sıyrılıp şehire inmiş yaban domuzları gibiler.Sırtlan gibi bir sağdan bir soldan sıkıştırıyorlar, geyik gibi bir anda önüme atlıyorlar.Ben trafikte uzun zamandır insan görmedim.En son gördüğüm insana benzeyen canlı bir sokak köpeğiydi, yaya yolunda kendisine yeşil yanana kadar bekledi daha sonrada yayalara yeşil yandıktan sonra araçlar durunca karşıdan karşıya geçti ve gözden kayboldu.Sanırım o köpek trafikte kırmızı ışıkta durmayarak geçen sığırlardan daha akıllı.Neyse çok uykum var uykum gelince çenem düşüyor, iyi geceler.
    Aylik 300km yol yaparim bisikletimle, surmezsem yuruyemiyorum cunki meniskusum var, bisiklet meniskus yirtiginin 1 numarali ilacidir ( istisnalar haric ve lütfen doktorunuza sorun )
    Hele yasadigim ilcede tek bisikletli benim
    Saygi sifir saga donen yollarda gecmemi beklemeden direk onume kiriyorlar
    Ha kaskim reflektorlu kiyafetimde var ama insan insan olmayinca ne fayda
  • Motorlu araç yolunda bisiklet sürülmez. Sağ şerit falan bisikletlinin değil, senin dediğin iekilde olsa millet trafiğe atla, eşekle, katırla, traktörle çıkabilirdi. Herkesin bir yolu var, türkiyede bisiklet yolları çok az ama bu otoyollarda bisiklet binmeyi meşru kılmıyor. Bu şekilde trafikte tehlike oluşturuyorsunuz zaten akışı bozuyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanı

    Motorlu araç yolunda bisiklet sürülmez. Sağ şerit falan bisikletlinin değil, senin dediğin iekilde olsa millet trafiğe atla, eşekle, katırla, traktörle çıkabilirdi. Herkesin bir yolu var, türkiyede bisiklet yolları çok az ama bu otoyollarda bisiklet binmeyi meşru kılmıyor. Bu şekilde trafikte tehlike oluşturuyorsunuz zaten akışı bozuyorsunuz.

    Yanlışınız var o vakit motor ve bisikletler nereden gidecek onuda açıklayın. Bunu isterseniz birde alo trafik i arayıp sorun ezbere konudacaginiza otobanda gitmiyorum ben şehir içi yol bu .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt

    Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde trafik ile ilgili tüm düzeni sağlayan ve kuralları belirleyen; T.C. Karayolları Trafik Kanunu’dur. Trafiğin bir bireyi olan bisiklet ile ilgili maddeler ise 2918 sayılı T.C. Karayolları Trafik Kanunu’nda yer almaktadır. Bu yasaya göre;

    Madde 3c (10) bendi: Bisiklet, en çok 3 tekerleği olan ve üzerinde bulunan insanın adale gücü ile pedal veya el ile tekerleği döndürülmek suretiyle hareket eden ve yolcu taşımalarında kullanılmayan motorsuz araçtır. Azami sürekli gücü 0,25 KW’ı geçmeyen, hızlandıkça gücü düşen ve hızı en fazla 25 km/saate ulaştığında pedal çevrilmediği takdirde gücü tamamen kesilen elektrikli bisikletler de bu sınıfa girer.

    Bisiklet; insan gücü ile çalışan, doğa ile dost, çevre ve hava kirliliğine sebep olmayan bir ulaşım aracıdır. Trafikte bulunmak, tüm motorlu araçlar gibi bisikletin de hakkıdır. Günümüze dek kültürel sosyal nedenler ile süregelen günümüz düzeninde bisikletin trafikte yeterince yer almamış olması, bu gerçeği değiştirmemektedir.

    Madde 37: Bisiklet için plaka ve sürücü için ehliyet gerekli değildir. Bisikleti karayolunda sürmek için 11 yaşını bitirmiş olmak yeterlidir.

    Bisiklet kullanabilmek için diğer motorlu araçlarda olduğu gibi prosedürler yoktur. Ancak ehliyet ve plaka olmaması bisikletin ve bisiklet sürücüsünün trafikteki sorumluluklarının olmadığı anlamına gelmemektedir. 11 yaşını bitirmiş her birey trafikte bisiklet kullanma hakkına sahiptir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkeyStar

    Yanlışınız var o vakit motor ve bisikletler nereden gidecek onuda açıklayın. Bunu isterseniz birde alo trafik i arayıp sorun ezbere konudacaginiza otobanda gitmiyorum ben şehir içi yol bu .



    Alıntıları Göster

    Motor adı üstünde motorlu taşıt, otoyoldan gidebilir. Şehir içi yol dahi olsa bisiklet süremezsiniz. Hatta martı diye elektrikli skutırlar var onlar için bile düzenleme gelecek, çünkü bunlar trafiğin akışını bozuyor. Nereden gidecek diye bir şey yok. Akışı bozuyorsa o yolda gidemez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt

    Bence hem boş hemde ezbere konuşuyorsunuz ha kanunu değiştirebiliyorsaniz buyrun değiştirin kanunu ekledim okuyun kulaktan dolma konuşmayın . Bisiklet yolu olmayan heryerde aksi bir tabela yok ise bisiklet yolun sağından sürülür bunu yapamazsın diyemez kimse kanun böyle diyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yollar araba icindit.bisiklet mahalle arasinda kullanilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt
    Bilgisiz bir şekilde yorum yazacağına araştır. Motorlu araç yolu değil, karayolu. Tehlike oluşturan, akışı bozan sizin gibi ehliyet alırken öğretilen en basit bilgiyi bile öğrenemeyen sorumsuzlardır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bace3434

    yollar araba icindit.bisiklet mahalle arasinda kullanilir

    Kanunun ilgili maddesini konuya ekledim bilginiz sıfır.


    Madde 46: Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.

    Şehir içinde ve şehirlerarası yollarda (otobanlar haricinde) bisikletler, yolun sağ şeridini kullanma hakkına sahiptirler. Motorlu taşıtlar, sağ şeritte seyreden bisikletlere saygı göstermek mecburiyetindedirler. Hızı ne kadar yavaş olursa olsun takip mesafesine aykırı şekilde bisiklete yaklaşmak,korna çalmak ve tacizkar tavırlarda bulunmak doğru değildir. Aynı şekilde bisikletliler de yolun sağ şeridinde, trafik kurallarına uygun bir şekilde ilerlemekle yükümlüdürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 14 Eylül 2020; 22:37:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yola gore degisiyor o yaris bisikleti icin gecerli
    uc tekerli cocuk bisikletle otobana gir noluya bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bace3434 kullanıcısına yanıt

    Birader bu kadar kendinden eminsin madem, bisikletli şehirde süremez dedigin kanun maddesini koy buraya okuyalım !


    Senin bisiklete ve bisikletliye gıcıgın var o yüzden süremez diyorsun ama senin dediğin kanun olmuyor :))

  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt

    Birader bu kadar kendinden eminsin madem, bisikletli şehirde süremez dedigin kanun maddesini koy buraya okuyalım !


    Senin bisiklete ve bisikletliye gıcıgın var o yüzden süremez diyorsun ama senin dediğin kanun olmuyor :))

  • bace3434 kullanıcısına yanıt
    Otoyolun kuralı ayrı karayolununki apayrı. Yarış, şehir, dağ istediği bisikletle karayolunda kullanır. Kurallara uyduğu sürece kimse de sesini çıkaramaz. Neye bu kadar inat ettiğinizi anlamakta güçlük çekiyorum açıkçası.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adanavalısi

    Bilgisiz bir şekilde yorum yazacağına araştır. Motorlu araç yolu değil, karayolu. Tehlike oluşturan, akışı bozan sizin gibi ehliyet alırken öğretilen en basit bilgiyi bile öğrenemeyen sorumsuzlardır.

    Karayolu diye file bin gez kardeş o zaman adama bak la muz cumhuriyeti mi burası? Üstelik ben senin hayatında görmediğin karayolu mühendisliği dersi aldım bir dönem o yüzden bilmediğin kişiler hakkında boş sallama.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenbergin asistanı -- 15 Eylül 2020; 2:30:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fsh77

    Birader bu kadar kendinden eminsin madem, bisikletli şehirde süremez dedigin kanun maddesini koy buraya okuyalım !


    Senin bisiklete ve bisikletliye gıcıgın var o yüzden süremez diyorsun ama senin dediğin kanun olmuyor :))

    Aksine kendi bisikletim var ve ufak tefek market alışverişleri ve mahalle arası ulaşımda kullanırım ama kullanırken mümkün olduğunca anayollara çıkmam. Çıksam bile yaya çizgisinde giderim sağ şerit falan nerede gideceksin adam 50 ile sürüyor o şeritte sen bisikletle max 30 yaparsın. Sonra korna küfür birbirine karışır. Tali yollarda ve ara sokaklarda sürerim. Üstelik motorlar bile sürücüler tarafından fark edilmezken bisikletlinin fark edin demesi ayrı ironik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bace3434 kullanıcısına yanıt

    Ağzı olanın konuşması, yarış bisikleti içinmiş :) Kanunda bir marka model de belirtilmiş mi ona göre çıkarlar?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanı

    Motorlu araç yolunda bisiklet sürülmez. Sağ şerit falan bisikletlinin değil, senin dediğin iekilde olsa millet trafiğe atla, eşekle, katırla, traktörle çıkabilirdi. Herkesin bir yolu var, türkiyede bisiklet yolları çok az ama bu otoyollarda bisiklet binmeyi meşru kılmıyor. Bu şekilde trafikte tehlike oluşturuyorsunuz zaten akışı bozuyorsunuz.

    bisiklet trafik aracıdır. motor olmasına gerek yok. trafik yolundan gitme hakkı vardır. hatta kaldırımdan gitmesi yasak

  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt

    Trafiğe atla, eşekle, katırla, traktörle çıkılabilir. Ehliyetin olsaydı derslerde bunların öncelik sıralamasını öğrenirdin. Otoyola çıkamaz sadece.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.