Şimdi Ara

Trafikte ani sinirlenme ile nasıl başa çıkıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelike herkese hayırlı ramazanlar dilerim.

    Bugün yine aynı şeyi yaşadım indim arabadan tanımadığım babam yaşındaki biriyle münakaşaya girdim ve yine pişman oldum yine pişman..
    Her defasında babam beni uyarıyor(aslında trafikte o benden daha sinirlidir ama kendini fark etmiyor demek ki ). Bende kendime haberlerde gördüğümüz ve trafikte yaşanılan kavgaları hatta ölümleri hatırlatıyorum ama sizde bilirsiniz ki o an öyle bir geliyor ki tüm bildiklerinizi unutuyorsunuz ve kan beyninize sıçrıyor.
    Aslında sinirli bir yapım yok çokta sakinimdir ama trafikte başka türlü oluyorum bana karşı göz göre göre yapılan saygısızlığı kaldıramıyorum. Sanırım benim trafikte çevremdekilere gösterdiğim saygı ve kurallara riayet etmemi bende karşımdan bekliyorum ama nerdee! Üstelik özür dilendiğini gösteren bir el hareketi yada bir mimik bile her şeyi çözebilecekken...

    Neyse her şey bir kenarda kalsın, bu konuyu açma nedenim benzer durum ve olaylarda ani patlama şeklinde ortaya çıkan reaksiyonlardan kendinizi nasıl sakınıyorsunuz? Bunun bir kuralı şekli şemali varsa bende uygulamak isterim. Örnek vermek gerekirse bir arkadaşım bana "çok sinirlenirsen ağzına geleni karşı tarafa say yetmezse yan koltuğa yumruk salla" demişti Çünkü ortada bir problem varsa bunun çözümününde olduğunu inancındayım.

    Bu konuda yardım ve görüşlerinizi bekliyorum.
    Saygılar







  • bence tek çözüm bu insanların öldürülmesi,

    ciddiyim, trafikte saygısı olmayan insan gündelik hayatta da saygısızdır,

    bu insanlar ölse gram acı hissetmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 29 Temmuz 2013; 22:00:38 >
  • trafiği katleden o kadar çok sürücü var ki hangi biriyle kavga edecen, bir süre sonra ''la belle indifference'' denen durum oluşuyor (güzel aldırmazlık), hiç bir şeye kızmıyorum hiç bir şeye aldırmıyorum,işte şöförlüğün nirvanası bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 29 Temmuz 2013; 22:01:56 >
  • Şimdi karşı tarafı savunmak gibi olmasın ama, bazen hepimiz yeri geliyor çok öfkeli, üzüntülü anımızda istemeden bazı hatalar yapabiliyoruz. Makas atanları falan kastetmiyorum tabi.

    Eşi ile ayrılmış bir insanın trafiğe çıktığında neler yapabileceğini düşünün. O an kim bilir ne derdi vardır deyip geçin. Ben artık öyle yapıyorum.

  • Şu ''la belle indifference'' davasına müdahil olabildiğim(iz) an dediğiniz gibi nirvana pek yakın olacaktır
  • camları kapat klimayı ac ve hafiften bir klasik müzik :)
  • Elfrenini çekip iniyorum aşağıya.
  • Ya Sabır!
  • ya havle ve la kuvvete

    çok işe yarıyo
  • müzik açıyorum .. .. sonra sulalesini saygıyla anıyorum
  • Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm
  • Herkes hata yapabilir.Belki bizde yapıyoruzdur da farkında değilizdir.Genelde sakinim(olmaya çalışıyorum) ama illaki birşey olacak ya ! O zamanda camdan cama bağırışıyoruz sonra ikimizde artistik bir kalkış, oldu bitti. Ayrıca daha inmek nasip olmadı. İnşallah'ta olmaz.
  • Gaz pedalını tekmeliyorum.

    Pedalı döşemeye gömüp rahatlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burnundan derin bir nefes alıp ağzından sonuna kadar vereceksin. 3 defa tekrar edeceksin. Olay araabdan uzaklaşacaksın.

    İstanbul'da bir adamla trafikte kavga ettikten sonra o adamı bir daha bir yerde görme olasılığımız sıfır kadar az. Neden kendimi bu kadar kasayım ki.
  • aynı şey bende de var. ben mülaim sakinimdir. ama çok uyuz sürücüler oluyor gerçekten.

    Adama bağırıyorum adam tepki vermiyorsa sonra üzülüyorum.

    Bağırdığım zaman o da karşılık veriyorsa üzülmüyorum üzerine gidiyorum.
  • Aynı şey bugün benımde başıma geldi arkadaşlarla dışarda oturduk eğlendık daha sonra aracımı park ettiğim yere gittim. Park ettiğim yer tek yöndü girmem gereken sokak ise en dazla 5 metre ters yonde kalıyordu. Trafikte kurallara uymaya çok dikkat ederim fakat gece gec olması ve yolun boş olması benı bu hataya itti. tamam benm bu hatayı yaptım boş sokakta 5 metre gidicem karşıdan gelen araç sen neden ben nereye gidersem üstüme sürüyosun ben hatamı anlayıp kenara geçmeme rağmen benı sıkıştırmaya çalışıyor. Şimdi insen kavga etsen dayak yemek yada dayak atmam problem degil yapılan hareket insanı sınır edıyor halbukı arabada 4 kişiyiz.Bi an gözüm yan koltukta oturan bayana takıldı ve sanırım arkada küçük bi çocuk vardı. Geçip yoluma devam ettim biliorum haksızım ama benım haksız oldugumu anladıktan sonrakı nezaketım ve o yoldan ıkı arabanın çok rahat geçmesı olayının cevabı bumu.karşıdakinin Karısı ve çocuklarının yanında tartışmaya girmek istemedim bu yaptıgım ne kadar dogru oldu ona karşı bilmiorum ama yoksa inip 5 metre terse girdim die neden böle yapıosun dıyıpde laga luga yaparsa agzını eline vermelımıydım onun arasında kaldım




  • karşı taraf aşağı inmediği sürece kesinlikle inmem genelde el kol hareketleri yaparım ve söylenirim sonrada gazı kökler giderim
  • gidiş ve gelişli yollarda eğer gelen tarafta bir problem varsa hızlı selektör yapıp el kol hareketiyle uyarıyorum yok anlamassa camı açıp bağarıyorum. eğer önümde giden araçta problem varsa yine selektör ya da uzun korna çalıyorum.

    bazen direk camı açıp bağırdıklarım oluyor. adam cadde ortasında durup sokak isimlerine bakıyor. arkamda araç yoksa bekliyorum ama suyunu çıkartmanın anlamı nedir. yoldan adam çevirip sorulmaz ki bunlara da direk bağarıyorum.
  • siz de farketmeden trafikte bir sürü hata yapıyorsunuzdur.
    insanlık hali diyin, geçip gidin.
    yada arabanın içinde küferdip rahatlayın,
    ama asla inip te münakaşaya girmeyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arifomer

    Şimdi karşı tarafı savunmak gibi olmasın ama, bazen hepimiz yeri geliyor çok öfkeli, üzüntülü anımızda istemeden bazı hatalar yapabiliyoruz. Makas atanları falan kastetmiyorum tabi.

    Eşi ile ayrılmış bir insanın trafiğe çıktığında neler yapabileceğini düşünün. O an kim bilir ne derdi vardır deyip geçin. Ben artık öyle yapıyorum.



    Güzel bir bakış açısı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.