Şimdi Ara

Trafik hakkında merak ettiğim bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese, benim trafikte olan (hayali) bir olay ile ilgili merak ettiğim bir durum var. Olay şöyle;

    1) Öncelikle 2 araba var, araba A ve B. A arabasındaki yolculardan arkada oturanlar emniyet kemeri takmamış durumdalar. Bir kaza anında dolayısıyla arkada oturan yolcular normalde olması gereken hasardan daha fazla hasar alır. Bu durumda A arabasındaki sürücü suçlu mudur? (kaza, B arabasındaki sürücünün hatası yüzünden oluyor varsayıyoruz)

    (1'e devam olarak)
    2) Eğer kaza ağır yaralanma ve/veya ölüm içeriyorsa aynı durumda sürücü ve öndeki yolcu emniyet kemeri yüzünden kurtulursa (tabi ki yardımcı olarcaktır ama airbaglerden bahsetmiyorum) ve arkadaki yolcular bu kadar şanslı olmaz ise suç yine A arabasındaki sürücü mü suçlu olur?

    Ekstra olarak bir arkadaşım şöyle bir bilgi verdi doğru mu bilmiyorum ama:

    Arabada, diğer yolcular da sürücünün sorumluluğundadır. Onlara gelecek herhangi bir zarardan sürücü sorumludur, o yüzden hiç bir suçu olmasa bile A arabasında sürücü suçlu sayılır.
    Ayrıca örnek olarak da Bilkent Üniversitesindeki mayfest sonrası Eskişehir Yolunda üstü açık arabadan uçan kızı verdi. (Buraya dikkat çünkü kesinlikle sürücü alkollü müydü değil miydi ne yaptığının farkında mıydı çok mu hızlıydısına girmiyoruz çünkü olay bu değil)

    Sizlerin bu bilgi hakkında doğru mudur / yanlış mıdır bir bilginiz var mı acaba?

    Son olarak herkese güvenli sürüşler diliyorum, lütfen emniyet kemeri takmadan yola çıkmayın.

    edit: imla hatası düzeltme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpecturA -- 29 Haziran 2011; 21:03:45 >







  • soru ilginç ve güzel..sanırım genel anlamda sürücünün sorumlulkları hakkında. bence 18 yaşından (veya belli bir yaştan) küçükse sürücü sorumludur ,değilse sürücünün bi sorumluluğu olamaz, olmamalı.
  • Mesela yoldan geçen bir yolcuyu iyi niyetle aldınız yada trafik kazası sırasında bir yaralıyı iyi niyetle arabaya aldınız ve götürüken kaza yaptınız.Araç içindekiler zarar gördüler.Eğer araç içindekiler tazminat ve cezai işlem isterlerse şoför kesin suçlu olur.Ancak iki aracın karıştığı kazalarda suçun ve suçlu aracın durumuna göre sonuç değişir diye düşünüyorum.Tek aracın yaptığı kazalarda devrilme takla atma gibi durumlarda eğer iyi niyetle aldığınız kişi varsa ve zarar görürse sizi şikayet etme hakkı vardır.Bu yüzden iyilikten maraz doğar atasözüyle hareket edip sizi böyle olaylarda zor durumda bırakacak kişileri arabanıza iyi niyetli bile olsanız mümkünse almayın.Aynı şey trafik kazası içinde geçerli.Örneğin kaza sırasında yaralıyı iyi niyetle aldınız ve adam siizn aracın içinde sizin aracı kullanımndan kaynaklı bedensel zarar gördü(boyun kırığından ksaynaklı filan felç oldu varsayalım) direkt hastane raporuyla tespit edilirse siz suçlıu sayılırsınız.Sizin yapmanız gereken hemen 112 yi arayıp hızır acil serviis çağırmak.




  • Sanırım olay taksirsiz adam yaralamaya girer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smbdy

    soru ilginç ve güzel..sanırım genel anlamda sürücünün sorumlulkları hakkında. bence 18 yaşından (veya belli bir yaştan) küçükse sürücü sorumludur ,değilse sürücünün bi sorumluluğu olamaz, olmamalı.

    Sürücü 18 yaşından küçükse doğrudan suçlu olur zaten (ehliyet bile yok ki ) ama durumun yaş ile bağlantılı olmadığı düşüncesindeyim

    quote:

    Orijinalden alıntı: yavuzhz

    Mesela yoldan geçen bir yolcuyu iyi niyetle aldınız yada trafik kazası sırasında bir yaralıyı iyi niyetle arabaya aldınız ve götürüken kaza yaptınız.Araç içindekiler zarar gördüler.Eğer araç içindekiler tazminat ve cezai işlem isterlerse şoför kesin suçlu olur.Ancak iki aracın karıştığı kazalarda suçun ve suçlu aracın durumuna göre sonuç değişir diye düşünüyorum.Tek aracın yaptığı kazalarda devrilme takla atma gibi durumlarda eğer iyi niyetle aldığınız kişi varsa ve zarar görürse sizi şikayet etme hakkı vardır.Bu yüzden iyilikten maraz doğar atasözüyle hareket edip sizi böyle olaylarda zor durumda bırakacak kişileri arabanıza iyi niyetli bile olsanız mümkünse almayın.Aynı şey trafik kazası içinde geçerli.Örneğin kaza sırasında yaralıyı iyi niyetle aldınız ve adam siizn aracın içinde sizin aracı kullanımndan kaynaklı bedensel zarar gördü(boyun kırığından ksaynaklı filan felç oldu varsayalım) direkt hastane raporuyla tespit edilirse siz suçlıu sayılırsınız.Sizin yapmanız gereken hemen 112 yi arayıp hızır acil serviis çağırmak.

    Tek arabalı kazalarda haklısın büyük ihtimalle dediğin gibi olur her ne kadar iyi niyetle de oturuyor olsa da insan yanda dediğin gibi aracın kullanımından kaynaklı zarar olduğu zaman suçlu araç sürücüsü sayılır ama birden fazla arabanın karıştığı kazada eğer karşının suçlu olduğu belli ise suç %100 olarak sürücü B ye atılabilir mi onu merak ediyorum.



    quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

    Sanırım olay taksirsiz adam yaralamaya girer.

    Sürücü A için mi B için mi?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.