Şimdi Ara

Trabzon Uzungöl tanınmaz halde...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'nin ve Trabzon'un gözde turizm bölgelerinden biri olan ve her yıl yerli yüz binlerce kişiyi ağırlayan Uzungöl tanınmaz hale geldi.

    Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl'de Türkçe azınlık olmaya başladı. Bölgede Türkçe menüsü bulunmayan Arap restoranları açıldı. Birçok dükkanın ve bilgilendirme levhasının Arapça olduğu görüldü.
    Uzungöl Dursun Ali İnan Müzesi'nin de bölgeye astığı bilgilendirme levhasının tamamının Arapça olması ve Türkçe kelimenin yer almaması dikkat çekti.


    Trabzon Uzungöl tanınmaz halde...


    Yine Uzungöl'de yer alan bazı dükkanların Arapça ağırlıklı tabelalar kullandığı görülüyor. İşte bazı dükkan tabelalarının görüntüsü:


    Trabzon Uzungöl tanınmaz halde...


    Trabzon Uzungöl tanınmaz halde...


    Trabzon Uzungöl tanınmaz halde...


    SOSYAL MEDYADA TEPKİ

    Uzungöl'de Arapça'nın yaygınlaşmasına vatandaşlardan da tepki geldi. Sosyal medyadan paylaşım yapan vatandaşlar "Trabzon'a uzun zamandır ciddi Arap akını var. Özellikle sahil kesiminde oteller ve pansiyonlar tamamen Arap müşterilerle dolu" dedi.
    Bir başka vatandaş ise "Trabzonlu olarak hayatımda ilk kez Uzungöl'e gittim ve resmen bölge Araplara devredilmiş gibiydi. Kendi memleketimde yabancılık hissetim" diye yazdı.


    https://www.aykiri.com.tr/trabzon-uzungol-taninmaz-halde-turkce-menusuz-arap-restoranlari-arapca-levhalar/24587/





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 6 Temmuz 2022; 19:34:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • katılıyorum. ilk defa geçen sene gitmiştim karadeniz’e iş için gitmez olaydım. ben onları kendi aralarında birlik ve vatansever diye biliyordum meğersem 3 kuruş para için kardeşine bile güvenmeyen, devleti kandırıp zarar ettirme konusunda çekinmeyen, her türlü torpili/yolsuzluğu yapan insanlar sürüsüne denk geldim. o yüzden bu tarz manzaralara üzülmüyorum, sonuçta ne ekersen onu biçersin

  • Gayet tanınır halde, para için ülkeyi satan Laz Müteahhitler bir gölü mü satamayacaklar. Yeter ki siz paradan haber verin. Uzungöl zaten göllükten çoktan çıktı, hiç görmeyen şöyle günü birlik o da yolu düşerse bir görsün yeter işte.

  • arapça yazıları boşver. uzungöl'ün 1990'lı yılardaki halini görmüş biri olarak, şimdiki halinin yanında, durumunu anlatmaya kelimeler anlamsız kalıyor. insanın çoğaldığı yerde, tabiat ölüyor. işin özeti budur.

  • Bir Trabzonlu olarak içim acıyor %65 akepeye oy verenlerin oldugu, para için evini dükkanını arsasını neredeyse ülkesini satacak adam dolu buralar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Hattori- kullanıcısına yanıt

    Filistin'in düştüğü hataya düşüyorlar...İleride o para kurtarır artık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 6 Temmuz 2022; 20:11:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lafa geldi mi milliyetçilik taslarlar, araplarda parayı görünce de vatanını, toprağını satmaktan da geri durmazlar..

  • İşte buna Devlet Bahçeli milliyetçilik diyor


    Davasını ......

  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    İnsanın çoğaldığı yerde tabiatın ölmediği yerler de var. Mesela aşağı birkaç görsel bırakıyorum. Bu toplumların vatan ve doğa sevgisine ne kadar bağlı oldukları apaçık görülüyor. Para kazanma uğruna yaşadıkları topraklara ihanet etmiyorlar.


    Trabzon Uzungöl tanınmaz halde...


    Trabzon Uzungöl tanınmaz halde...


    Trabzon Uzungöl tanınmaz halde...




  • tirabizionlular memnun gardaşım adamlar hunharca ampüle basıyor. Bırakın betonlarında boğulsunlar.

  • Vatan toprağı olduğu için üzülmemek elde değil ama bunun asıl sorumluluları yöre halkıdır.Üç kuruş için arsalarını,evlerini ve dükkanlarını Araplara sattılar ve satmaya devam ediyorlar.Bunun sonucunda ne olacaktı?Adamlar elbette kendi dillerinde levhalar ve menüler hazırlayacak...Türkler şu pahalılıkta kendi ülkesinde tatile çıkabiliyor mu ki?


    Kendi ülkemizde ikinci,üçüncü,dördüncü vatandaş olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz...Yıllarca 'Filistintiler topraklarını yahudilere satmasalardı'' diyenler şimdi üç kuruş için bu ülkeyi Araplara peşkeş çekiyorlar.


    Tarih bugünleri 'utanç yılları' olarak anlatacaktır...

  • Atalarının izi Osmanlının yolundan gidiyorlar ama unuttukları bir şey var ki Osmanlı yok oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlara oy veren tayfanin memleketinden ne hayir beklenir . Bi azina s madiklari kaldi . Isallah selde bogulurlar ki allah da veriyor zaten cezasini . Ben karadenizi severdim 2000 li yillarda zonguldaga kastamonuya gitmisligim var ama beter olsunlar diyorum .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fenerbahçe formalı birini Trabzon'a sokmazlar ama araplar için tabela bile yaparlar.

  • uzungöl, istanbul'da bildiğin bir ilçe'ye ait adına da mahalle denilen bir yer gibi olmuş. zaten ufak bir alandı. senin örnekleme yaptığın mekanlarla kıyaslıyor olmak doğru değil. doğaya saygı göstermek, korumak başka şeydir. kuralları koyup, uyguluyor ve uygulatıyor olmak başka şey, imar iskan izni vermek ayrı şeyler. tabiata saygısı felan kalmadı insanın. raflarda organik ürünleri görüyor musun? daha da yazıp konuşmaya gerek olmasa gerek. Trabzon Uzungöl tanınmaz halde... 

  • Trabzon ahalisi çok milliyetçi geçinir ya. Al sana Trabzon. Kofti milliyetçiler sizi.

  • Hadi hükümet Arap sevicisi anladık. Da, hani bu Karadenizliler has milliyetçiydi ne oldu? (Ben de karadenizliyim bir taraftan)

    Yukarıda arkadaş da yazmış. Sorsan en milliyetci kendileri. Ama Almanya'nın ekmeğini yiyip, eurolari basıp köye ev yaptırma derdinde olup, milliyetçiliği ayaklar altına alan partiye oy basmaya koşa koşa gidenler cenahı oldu. Benim akrabalar da dahil... Ne diyeyim Allah akıl versin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakışıır bunlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lee-on! kullanıcısına yanıt

    Karadenizlilerin hepsi değil ama ne kadarı arap sevici olduğu seçimlerde çıkıyor. Yukarıda denilen gibi bunlar ne diyorlarsa aksini yapıyorlar.


    Zaten bir kişi bir şeyi çok dillendiriyorsa kendisinde o eksik oluyor.

  • İstila.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.