Şimdi Ara

TP-Link VR900 İncelemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Mis gibi Airties 5650 modemimi kullanırken, gigabit ihtiyacımın doğması nedeniyle VR900 aldım.
    Benim için artıları, gigabit desteklemesi, usb 3.0 bulunması ve çift bant hızlı wifi ağı kurabilmesi ve modem üzerinden VPN bağlantısı sağlayabilmesiydi.

    Kullandığım süre boyunca ben kopma yaşamadım (turknet kullanıyorum), ama anteni olmayan airties 5650'dan daha iyi çektiğinide söyleyemeyeceğim. Ama hakkınıda yemeyim, 5Ghz bandında, internet için kablolu bağlantıdan aldığım aynı performansı alabiliyordum.

    Bu incelemeyi asıl yazmak istememin nedeni bu modemin 3 tane versiyonunun olması ve V3 olan donanım versiyonu harici kalanların çöp olmasıdır.(V1 beyaz, V2 siyah, V3 siyah) beyaz olan en eski olanı)

    Benim elimdeki versiyon V2'idi ve kota yönetimi, vpn bağlantısı gibi özellikleri yoktu. Bu V2 versiyonun yazılım güncellemesi ise en son 2016 yılında yapılmıştı.

    Halbuki aynı V2 modemin avustralya versiyonu, bize satılan versiyon üzerine hem 2017'de hem 2018'de güncelleme alarak yukarda belirttiğim özelliklere kavuşmuş. TP-link'in harika! desteğine bu durumu sorduğumda tp-link bölgeler arası yazılım farklılıkları yaptığı ve elimdeki modeme AU versiyonunu yükleme gibi bir opsiyonum olmadığını belirttiler.

    Bu arada bu modemi alacaksanız, özellikler sayfasında VPN satırında bi ton şey yazdığını görürsünüz ama elinize geçen modem V3 değilse, orda yazan teknik özellikler geçerli değildir. Mesela ben aldığımda tp-linkin kendi sitesinde VPN tarafında L2TP destekliyor yazıyordu, şimdi değiştirmişler sadece V3 versiyonu için geçerlidir gibi bişey yazmışlar.

    Kendi sitesinde bu modemin yönetim sayfalarını gösteren simulatörler var. Sadece bu versiyonun değil, VR400 , VR600 gibi modellerinde yönetim sayfalarını inceleyebilirsiniz. Burda seçtiğiniz versiyona göre emulatör çalışıyor, böylece aynı modemin donanım versiyonları arası yazılım farklarını da rahatlıkla görebiliyorsunuz. Eğer ki TP-link modem alma niyetiniz varsa, tp-linkin sitesinden alacağınız modemin sayfasına gidip en son hangi donanım versiyonun olduğunu kontrol edip, o donanım versiyonunu almanızı tavsiye ederim.

    Kullanması gerçekten kolay, arayüzü güzel, mobil uygulaması faydalı. Ama yazdığın teknik özellikleri bana sattığın modeme koyamıyorsan bi anlamı yok.

    Bu modemin bir de beyaz versiyonu var ki, V2'si 2016 yazılımıyla geliyorsa, bu beyazı ne zamandan kalmadır allah bilir. Uzak durun derim.







  • tüm versiyonları aynı bok. buyrun konusu;

    TP-LINK Archer Serisi Hız Problemi (Sakın Almayın)
  • Airties 5650 tam fp ürünü modem gerçekten. Kasasını değiştir 500 tl ye sat sırıtmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala aynı modemi kullanıyor musunuz?
  • Merhaba, aynı modemi ben de kullanıyorum. V3 yazılımını v2 cihaza sorunsuz bir şekilde kurdum. Ben tivibu statik yönlendirmede sorun yaşıyordum. Bu sorunum çözüldü açıkçası. Siz de deneyebilirsiniz. Garanti dışı kalacağını söylememe gerek yoktur. Ben garantisi bittiği için bir risk almıştım.
    Hee, konuda bahsedilen özellikler üzerinde bunun etkilerini bilmiyorum çünkü o özellikleri kullanmadım açıkçası. Benim sıkıntım tivibu idi ve çözüldü.
    Bu ara custom firmware e meraklandım araştırırken bu konuya denk geldim. Gerçi uygun bir firmware bulamadım. Bu konuda da bilgi alış verişine açığım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.