Şimdi Ara

TP-Link TD-8961ND Wireless Çekim Gücü İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
5.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır modem arayışları içerisindeydim ve çok kararsızdım. TD8961ND ve Asus DSL-N12E modelleri arasında gidip geliyordum. Bundan önce İnca IM310NX modelini aldım ve ertesi gün modemi iade ettim. Wireless'i güçlü bir modem arıyordum ve incanın çekim gücünün çok iyi olduğu söyleniyordu bende tercihimi İncadan kullandım. Emektar Airties RT-205 modemimle zaman zaman aynı çekim gücü,zaman zaman ise daha kötü çekiyordu. Bende iade edip TP-Link 8961ND aldım. Gelelim Tp-Link TD8961ND modemine..

    Modemin kurulumunu gerçekleştirdikten sonra Download Hat zayıflama oranım 22'den 19'a düştü.
    Wireless çekim gücüne geldiğimizde eski modemim'de 3 çizgi çeken yerde 5 çizgi ile çekiyor ve 5 çizgiden hiç düşmedi. Modemin bulunduğu oda ile benim Laptopumun bulunduğu yer arasında 2 oda var.Modem nerdeyse yerde olmasına rağmen 5 çizgi. Gerçekten çok hoşuma gitti çekim gücü, duvarların kalınlığı göz önüne alınırsa. En son sinyal testi için WirelesMon programıyla teste başladım. Önceki modemlerde %25 sinyal gücüyle çekmesine rağmen şuanda oran %50 ye çıkmış durumda. Resimleride ekliyorum modemi almayı düşünenlerede bu yazdıklarım bir fikir oluşturur umarım. Ayrıca modemin antenleri çıkarılabiliyor, isteğe görede yeni anten alıp çekim gücünü biraz daha yükseltebilirsiniz.

     TP-Link TD-8961ND Wireless Çekim Gücü İncelemesi


    Resimde kırmızı bölümle gösterdiğim kanal listelerine bakarak civarınızdaki modemlerin kanallarına göre kanalınızı ayarlıyabilirsiniz. Genelde 1-6-11 nolu kanallar kullanılıyor. Sinyal karışıklıklarınızı en aza indirmek için değiştirmenizde fayda var.
    Resimde -50 dBm %50 sinyal gücüyle bağlandığım gözüküyor. Bu değerde modemle bilgisayar arasında 2 oda vardır. Bana göre çekim gücü gayet iyi.

     TP-Link TD-8961ND Wireless Çekim Gücü İncelemesi


    Arkadaşlar bu resimde ise modemin çekim gücünü 2 kat aşağıda modemin bulunduğu yere göre çapraz bir odada denedim.Bulunduğum yerde 2 diş çekiyor.
    Görüldüğü gibi -78 dBm %15 seviyesinde sinyal durumu.
    Bu incelemeleri yaparken modemin nerdeyse yerde olduğunu belirtmek isterim.Modemi biraz daha yükseğe koyarsam oranlar dahada iyi olucaktır.

    Modemi almayı düşünenler ve Wireless çekim gücü nasıl vs bilgileri bulamayan arkadaşlara ufakta olsa bir fikir vermiştir umarım...







  • guzel bi paylasim, tskler...
  • Bilgi icin tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de TD8961ND ve Asus DSL-N12E arasında kaldım.
    N12E nin de buna benzer bir testi olsa da karşılaştırsak.
    commandoer modemi alalı 2 aylık bir zaman olmuş nasıl memnun musunuz şu ana kadar?
  • Modem'im aynısı bende var, bir üst katta 3 diş çekiyor ve veri trafiği,video streaming veya herhangi bir data aktarımı oldukça kötü. 1.5 yıldır kullanıyorum modem arayüzü çok kullanılışlı değil,bir kısıtlama yapmak oldukça zor ve log lama kötü, ara ara modem sapıtıyor.

    Asus DSL-N12E almayı düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CooL34

    Modem'im aynısı bende var, bir üst katta 3 diş çekiyor ve veri trafiği,video streaming veya herhangi bir data aktarımı oldukça kötü. 1.5 yıldır kullanıyorum modem arayüzü çok kullanılışlı değil,bir kısıtlama yapmak oldukça zor ve log lama kötü, ara ara modem sapıtıyor.

    Asus DSL-N12E almayı düşünüyorum.

    Kusura bakma geç cevap için. Modemden şuan için memnunum.Pek bir sıkıntıya rastlamadım..
  • Bende bunu alami dusunuyordum tesekkurler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün aldım modemi şu anlık sorun yok bağlanıyorum kopma falan yaşamadım ancak 192.168.1.1 ve türevlerine bağlanamıyorum ne yapmalıyım?
  • arayüzünü merak ettim, kablosuz ağı sınırlandırma seçeneği nasıl etherneti sınırlandırma seçeneği nasıl sadece mac ile mi sınırlıyor bağlantı hızını sınırlayabiliyormuyuz bunları merak ediyorum
  • inceleme için tesekkurler
  • Çok teşekkür ederim, neredeyse aynı durumdayım inca im300 modem modemim var 2 oda ilerde çekmiyor öyle az felan değil baya çekmiyor, asus almaya karar vermiştim ama yazını okuyunca fikrimi değiştirdim
  • Arkadaşlar kusura bakmayın uzun zamandır girmiyordum.

    Hocam inca çok sorunlu cidden doğru karar vermiş olursunuz.
  • 8691 N modelini aldım bir üst modelmiş çok memnunun 2 katlı evde repeatera gerek kalmadı
    teşekkürler inceleme ve bilgilendirme için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 15 Aralık 2014; 20:34:43 >
  • 1200gs kullanıcısına yanıt
    Rica ederim :)
  • TD-W8960N modelini kullanıyorum.
    Evde kurulu superonline ın verdiği huawei modem var. Buna ek olarak bu modemi kablosuz access point olarak kullanabilir miyim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.