Şimdi Ara

TP-LİNK Menzil Genişletici Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.Dün elime ulaşan TP-Link Re305 model menzil arttırıcıyı modemime bağladım WPS ile.Yalnız daha önceden kullandığım AirTies 4430 modeliyle arasında neredeyse hiçbir fark yok sinyal gücü ve çekim olarak.İkisini de taktığım prizler aynı.Modemin olduğu odadan aldığım 20 mb dolaylarındaki hız,en uzak konumdaki salonda 11'i zor görüyor.Acaba modemle ilgili bir sorun olabilir mi,modem modeli Tp-link W9970,Türk Telekom vermişti bunu da.Bir de kullandığım Airties menzil genişletici farklı bir wifi ağ adı yaratmıyordu.Tp-link'te ise böyle bir durum var ve hoşuma gitmedi pek.


    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.




  • Re305 i bende kullanıyorum. Fakat ben kablolu olarak yani access point olarak kullanmaktayım. Sizin gibi menzil genişletici olarak kullanan bir arkadaşın şöyle yorumunu bulmuştum. Belki işinize yarayabilir;

    "Modem ile her iki bant üzerinden aynı anda bağlantı kurduğumda verim alamadım. yüksek hız modunu açtım bu sefer modeme 2,4 G ile bağlanıyor bu şekildede verim alamadım. Ben kendim cihazı modem ile sadece 5 Ghz üzerinden bağladım anca bu şekilde verim alabildim. modeme 5 ghz ile bağlı, dağıtımı her 2 banttanda yapıyorum. hızda bazen düşmeler oluyor ama 50 mbit bazen 25 lere düşüyor daha fazla düşmüyor. o da kullanırken farkedilmiyor zaten. Kopma hiç olmadı."

    Eklemeyi unuttum, ben 2,4 Ghz ve 5 Ghz ağ adlarını modem ile birebir aynı kullanıyorum. Ağ isimleri modemde olduğu şekliyle GTR1 ve GTR2 olarak ayrı ayrı.
    İncelediğim kadarıyla sizin modem tek bantmış galiba. Ben çift bant sanmıştım. Modem ile otomatikman 2,4 Ghz bağlantı kurabiliyorsunuz, böyle olunca yukarıda yaşanan sorunla sizde karşılaşıyorsunuz gibi duruyor.
    5 Ghz den tam olarak faydalanamıyorsunuz çünkü modem ile menzil genişletici arasında 2,4 Ghz bağlantı sebebiyle hız kaybı yaşıyorsunuz gibi görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 23 Nisan 2021; 13:17:6 >




  • Konu kirliliği olmaması açısından buradan sorayım dedim. TP-Link menzil genişletici almayı düşünüyorum ama modele karar veremedim o kadar çok model var ki. Son olarak RE-200 ve RE-220 arasında kaldım aralarındaki farkı dahi anlamadım. Bu ikisi ya da diğer modeller de olabilir tavsiyelere açığım.

  • ugur_Akd kullanıcısına yanıt

    Ben sizin yerinizde olsam RE200 ü direk elerdim, inanılmaz kötü yorum sayısı var internette. RE220 daha mantıklı duruyor.

    Herikiside AC750 destekli,

    imkan varsa RE305 ide tavsiye ederim. AC1200 destekli bir ürün.

    Yukarıdaki tüm cihazlar ile interneti kablolu olarak alt yada üst katlara gönderebilirsiniz.

    Mesh özelliği istiyorsanız RE300 var, fakat bundada kablo özelliği yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 23 Nisan 2021; 20:6:42 >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Menzil olarak fark var mıdır aralarında peki?


    Bir de harici antenli ya da dahili antenli modeller arasında çekim menzili olarak fark var mıdır?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_Akd -- 23 Nisan 2021; 20:59:18 >
  • ugur_Akd kullanıcısına yanıt

    Anten ve menzil olarak hissedilir fark beklemeyin sonuçta son kullanıcılara yönelik 200-300 liralık ve içlerinde kibrit kutusu kadar devreleri olan ürünler. Kanunen belli gücün ötesine çıkarılamıyorlar zaten.

    Daha profesyonel oyuncu cihazları daha iyi fakat fiyatları baya pahalı. Onların çekim alanı bile dikine 3 duvardan sonra perişan oluyor.

  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Hocam cevabınız için çok teşekkürler.Şu an kullanıyorum fakat sinyali istikrarsız.Telefonunda 3,2 bazen de tek çubuk görüyorum.3 çubuk olunca modemin yanındaymışım gibi yüksek hız alıyorum.Genelde 2 çubuk oluyor ama.


    Acaba bu sinyal istikrarını sağlamanın bir yolu var mıdır,antenleri belli istikamette oynatmak mı gerekir ?


    Bir de başka bir sorum olacak.Daha önce kullandığım Air Ties 4430'u bu yeni aldığım Tp Link Extender'a bağlama şansım var mıdır? Yani 2 Extender'ı birbirine bağlamak mümkün müdür ?


    Şimdiden teşekkür ederim...

  • Belirsiz Biri B kullanıcısına yanıt

    Antenleri kurcalamak en ufak fayda sağlamaz fakat cihazı mümkün olduğunca yukarıya sabitlemek bir nebze faydalı olur.

    iki cihazı bağlamaktada en güzel çözüm, iki repeater i birbirine kablo ile bağlamak. Bunu yaparken 1. cihazın DHCP ayarı aktif, ikinci cihazın ise pasif olsun. Eğer sorun olursa cihazlar aynı sistemle yer değiştirip denenbilir.

    Tüm bu işlemler en fazla menzili genişletir, hızınız ikinci cihazda daha da düşer. Çekim gücünüz 3 kademeye çıkar fakat bu yanıltmasın. Yani 2. Repeater in yanında 3 kademeyle internete girersiniz fakat sayfalarınız en yavaş şekilde açılır.

    Bir borudan akan suyun her bir dirsekte basıncının düşmesi gibi düşünebilirsiniz. Sizin kuracağınız sistem son borunun çapını büyük tutmaya benzeyecek. Fakat içinden akan su iyice azalacak.

    R305 i en verimli şekilde kullanmak için; ne yapıp edip modeme kablo ile bağlayın. Ondan sonra bu şekilde istediğiniz odaya yada kata götürün. Bu şekilde olduğunda modemin yanındaymış gibi hız ve verim alırsınız. Yani o bölgeye ikinci bir modem takmış gibi olursunuz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.