Şimdi Ara

TP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
5.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Modem olarak kullanacağım. Wifi 6 olmasından dolayı tercih edeceğim ayrıca mesh destekli ürünlerini de almayı planlıyorum ileride. 1300 TL fiyatı var sizce parasını hakeder mi?


    TP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı?


    TP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı?www.vatanbilgisayar.com
    TP-LINK DECO X20-DSL 574MBPS-1201MBPS VDSL2 KABLOSUZ-AX 4 PORT ADSL2+ MODEM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/tp-link-deco-x20-dsl-574mbps-1201mbps-vdsl2-kablosuz-ax-4-port-adsl2-modem.html?gclid=CjwKCAiA1aiMBhAUEiwACw25Maeuk7RKSvQD8_WOoXsGfxMlKY5MFeTslDslpNJj_0nFUQ8ZEYbcfRoCHSoQAvD_BwE







  • Hocam benim bildiğim bu üründe fiber desteği yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Hocam fiber desteği yok derken ne demek istiyorsun? WAN girişi var ama 100 mbps hız alamaz mıyım?

  • üç f Ü kullanıcısına yanıt

    Fiber desteği olmadığı için VDSL 2 standardı ile en fazla 350 MB/s hızlarına kadar internet bağlantı hızı sağlıyor. Yani ileride Gigabit internetiniz olursa tam hız alamazsınız.

    100 Mbits i karşılar onda sorun yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam kavram kargasasi oldu sanirim. Benim fiber(?) maksimum 100 veriyor zaten. Almayi dusunuyorum acikcasi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • üç f Ü kullanıcısına yanıt

    Şu an için sorunsuz kullanırsınız hocam. İleride bulunduğunuz binaya 1000 Mbit internet imkanı sunarlarsa bu cihaz sadece 350 Mbit hız verir, onu demek istedim.

    100 Mbit ile kullanırım diyorsanız düşünmeden alın zaten, güzel bir modem. Wifi kapsama sorunu yaşarsanız bir adet daha alıp mesh sistemi kurarsınız. Kapsama sorunu kökten çözülür.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Aynen bir mesh ile genisletmek icin aliyorum bu modemi. Tplink powerline almistim ps icin cok memnun kaldim, dertlerimi cozdu kablolu baglanti icin. Kablosuz da tplink alayim dedim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • üç f Ü kullanıcısına yanıt

    Hocam bu cihazın fiber desteği olduğunu sanmıyorum. Bence satın almadan müşteri hizmetlerini arayıp iyice öğrenin.

    Fiber internet kullandığınızı sonradan idrak ettim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 10 Kasım 2021; 15:27:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deco X20-DSL fiyat bakımından mantıklı mı değil mi ayrıca yorum yapamam ama ürün güncel ve tercih edilebilir gibi duruyor. WiFi6 AX destekli modem zaten piyasada çok az. Bu modelin inceleme ve yorumlarına bakıp son kararı daha kolay verebilirsiniz.


    Ürünün teknik özelliklerine bakıldığında; toplamda 4 tane gigabit LAN/WAN portu olduğu görünüyor. LAN portları auto-sensing denilen teknoloji ile WAN portu olarak da kullanılabiliyormuş. Yani değil 100 Mbps fiber, 1 Gbps fiber bile olsa bu cihaz uyumlu görünüyor. Üstteki üye neye dayanarak fiber desteği yok ve gigabit internette tam hız alamazsınız demiş onu bilmiyorum... Gerçi siz fiber desteği nasıl yok diye sorunca bu sefer vdsl2, 350 MB/s (Megabayt saniye?) falan ortaya karışık bir şeyler yazmış ne alakaysa :)


    kaynak: https://www.tp-link.com/tr/home-networking/deco/deco-x20-dsl/#specifications





  • üç f Ü kullanıcısına yanıt

    Hocam siz müşteri hizmetlerini arayın yinede, getir-götür derdini yaşamayın. Fiber desteği varsa bende öğrenmiş olurum. Fiber desteği ile ilgili şüphelerim var hala. Sonrasında bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    compatibility nin Türkçesi uyumluluk demektir. Sıkıntı olmasın sonra. Kolay gelsin :)


    TP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 10 Kasım 2021; 16:36:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkili paket 1500₺ ye düşmüş fiyatı. Gayet güzel. Kaçırılmaması gereken bir fiyat.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 10 Kasım 2021; 16:44:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    fiberde, modem değil de router olarak kullanamaz mıyız peki?

  • İkili-üçlü set olarak satılanlar DSL modem değil dikkat. Konu sahibi arkadaş kendisi yanlış yazmadıysa; ilk mesajının ilk cümlesinde modem olarak kullanacağım diye söylemiş.


    Anladığım kadarıyla siz ADSL/VDSL ile Fiber altyapıyı karıştırıyorsunuz. DSL ve fiber birbirinden oldukça farklı aslında. En kolay ayırt etme şekli; ADSL/VDSL'de bağlantı en basit 2 telli telefon kablosuyla eve gelirken, fiberde %99 fiber optik kabloyla (FTTH) gelirken, %1 ihtimalle de RJ45 soketli ethernet kablosuyla (FTTB) eve geliyor. Oranları atıyorum ama fikir vermesi açısından söyledim.


    Konu sahibi üye X20-DSL olarak geçen cihazı alırsa modem/router almış olur. Hem telefon kablosuyla şimdiki altyapıda hem de ileride evine fiber internet gelirse de fiberde kullanmaya devam eder. Fiberde de 1 Gbps hızı kullanır. Kullanabileceği fiber hızı ile VDSL desteği ile bir alakası yok. Cihazda WAN(wide area network) portu varsa fiber uyumlu demektir. O noktada önemli olan portların hızı (ki bu cihazda gigabit portlar var) ve cihazın paket yönlendirme gücü oluyor.


    Ama 1500 lira diye bahsettiğiniz ikili-üçlü setler sadece router/access point/mesh tarzında çalışıyor. Modem değiller yani o cihazların xDSL çözme kabiliyeti yok. Onları DSL altyapıda kullanmak için yine bir modem lazım. Ama fiberde modem gerekli değil. Sadece router yetiyor.





  • zencefiladam kullanıcısına yanıt

    Hocam bende onu demeğe çalışıyorum. Bu cihazda özellikle DSL olarak modelin sonuna eklemişler.

    Fiber interneti desteklediğine dair şüphelerim var. Evinizde fiber yayın varsa router olarak çalışır onda sorun yok. Fakat benim şüphem internet servis sağlayıcının fiber cihazını çıkarıp bunu takayım dediğiniz zaman sorun oluşturabileceği yönünde şüphelerim var. Fakat ben bunu direk fiber modem olarak kullanayım derseniz sorun yaşanabileceğini sanıyorum.

    Bu arada alacak arkadaşımızın keyfini kaçırmak istemem fakat bu cihazda 160 hz yayın yok, bu kesin. Dolayısıyla wifi 6 da bahsedilen tam uyumluluk yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Kablonet modemini bridge olarak kullanarak deco m4 modelini router olarak kullanmaktayım. Araya bir switch koyarak ethernet backhaul ile bir tane daha deco ile daha da yayın yapıyorum.

    Nitekim ben de 2'li setlerden aldım. Yanlış bilgilendirme yapmamak için öncelikle durumu anlattım. Terimler bazen kafamı karıştırıyor. DSL desteği var diyebiliriz. Haksız mıyım?

  • zencefiladam kullanıcısına yanıt

    Terimler aslında karışık değil ama bizim memlekette her şeye modem deniyor. Sorun o yüzden çıkıyorTP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı? 

    M4'ler modem değil, onlarda DSL desteği yok. Ama bir adsl/vdsl modem ile beraber kullanılırsa yine de çalışır. DSL desteği de olan cihazın kodu DECO X20-DSL diye geçiyor (bu konuda geçen model).


    Ama zaten kablonet'te sizin DSL ile alakanız olmuyor. Sizin altyapınız kablonetin coaxial altyapısı (düşük bir ihtimal ama fiber götürdüğü yerler de var.) O durumda aynı sizin yaptığınız gibi; elinizdeki kablo modemi bridge moduna aldıktan sonra arkasına ne bağlarsanız bağlayın çalışıyor. Kablonet'te hatta pppoe olmadığı için WAN bacağı dhcp client olarak çalışır ki o şekilde işler daha kolay.


    network kabaca şöyle

    eve gelen coaxial kablo ----> kablonet modem(bridge modda) ----> router (deco m4 mesh set) ----> diğer her şey





  • Açıklayıcı bir konu oluyor. Herkese teşekkürler. TP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı? 

  • Bu modemi kullanıyorum 2 aydır. Çok memnun kaldım hiç kapatılmadı bağlantıda asla sorun olmadı. Ve 170m2 evde ortada duruyor ve tüm evde rahatça çekiyor. Sorunsuz bağlantı sağlaması iyi. Qualcom işlemci olması bir avantaj.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GokhanMaths kullanıcısına yanıt

    İnternette neredeyse modemle ilgili 0 yorum vardı sizden bir yorum gelmesi iyi oldu. Yukarıda @tcebeci1 160 mhz olmadığı için wifi 6 tam uyumlu değil dedi. TPLink sitesinde de wifi 6 ile ilgili bir sayfada sürekli 160 mhz'den bahsedilmiş. Sizce bu bir eksiklik mi?

  • üç f Ü kullanıcısına yanıt

    Evet ne zamandır konu açmayı düşünüyorum ama müsait olamadım. Doğru 160 mhz değil fakat Wifi 6nın başka avantajları var şu anlık kullanılacak Deco X20-DSL | AX1800 VDSL Tüm Ev Mesh WiFi 6 Router | TP-Link Türkiye linkte yazıyor.

    Bu modem tam olarak wifi 6 modemi değil çünkü wifi 6hz bandı desteklemiyor fakat destekleyen Wifi 6E modemler ise çok az ve çok pahalılar.

    Bu modemi keenetic modemler yerine seçtim daha güncel daha kompakt bir kez kuruyorsunuz ve unutuyorsunuz diye. Fazla ayar sunmuyor fakat bağlantı stabilliğinden o kadar memnunum ki Apple ürünleri gibi kur ve unut cihazı.

    İnternetim 100mbps VDSL2 Turknet fakat herhangi bir sorun olmadan hala kullanıyorum. daha önce Turknetin verdiği Zyxel modem vardı sorunları sebebi ile iade ettim.

    Beni şaşırtan bir sürü anten görünmemesine rağmen çekim gücü oldu, uzunlamasına 170m2 bir evde en az çeken yerde bile bir diş az çekiyor ve en uzak köşede 50mbps'den aşağı hız almıyorum .

    Aslında alma sebeplerimden biri de x60 ile genişletip mesh kurmaktı fakat çekim gücünden memnun kalınca ondan da vazgeçtim. ileri de daha büyük evlerde de yanına bir mesh alır sorunu çözerim çünkü Tplink mesh sistemleri aralarında güzel çalışıyor.

    Son olarak verilen para biraz da Qualcomm işlemcide. Sorunsuz ve az ısınıyor elektrik kesintileri hariç modemi hiç kapatmak zorunda olmadım.





  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.