Şimdi Ara

TOYOTA YARIS HYBRID TÜRKIYE'YE GELIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toyotanın Turkıye resmı sıtesınde yarıs hybrid'in yakında gelecegı yayınlanmıs

    Ekonomisi ve teknolojisi ile ideal şehir otomobili: Toyota Yaris Hybrid

    Toyota’nın yeni tasarım anlayışının ilk temsilcisi Yeni Yaris’in 3. neslinin pazara sunulmasının ardından hibrit versiyonu da Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye yollarında!

    Dünyada 4 milyon üzerinde satış adedi ile hibrit teknolojisinin lideri Toyota, B segmentinin ilk ve tek tam hibrit otomobili olan Yaris Hybrid ile üstün yakıt ekonomisi sunan hibrit teknolojisini şimdi daha erişilebilir fiyatlarla geniş kitlelerle buluşturmayı hedefliyor. Yaris Hybrid, 100 beygir gücündeki 1.5 litre benzinli motora sahip hibrit sistem ile segmentinin en iyi performans ve yakıt tüketimi dengesini sunuyor. Yaris Hybrid, 3,4 lt/100 km ile şehir içi yakıt tüketimi en düşük otomobil olarak pazara iddialı bir giriş yapmaya hazırlanırken, sadece 85 g/km CO2 emisyonu sunarak B segmentinde de yeni bir dönemin öncülüğünü yapıyor ve binek otomobil pazarının da en düşük CO2 emisyon değeri ile çevreciliğini kanıtlıyor. Yaris Hybrid, bununla birlikte benzersiz elektrikli sürüş (EV) yetenekleriyle 0 emisyon sunarak özellikle şehiriçi ulaşımda ideal bir otomobil olduğunu kanıtlıyor. Özellikle şehir içinde kullanım mesafesinin yarısını benzinli motor kapalı gidebildiğinden; hem çok düşük emisyon değerlerine sahip oluyor, hem de sessizliğiyle sürüş konforunu arttırıyor. Yaris Hybrid, dizaynı, sürüş konforu, herkesin erişebileceği fiyatı ve uzun ömürlü kullanımı ile sınıfında yeni standartları dabelirliyor.

    Sofistike Tasarım, Yüksek Standart

    Yaris Hybrid, cesur ve sportif görünümüyle Toyota’nın ayırt edici yeni tasarım anlayışını da ortaya koyuyor. “Keen Look-Keskin Bakış” tasarım felsefesi Yaris Hybrid’de, hibrit modeline özgü LED farlar ile destekleniyor. Gündüz farları, önde hibrit özelliğine vurgu yapan mavi zarif Toyota logosu ve arkada yer alan mavi hibrit rozeti otomobilin “farklı” olduğunu gösteriyor.

    Yeni Yaris’e göre boyu önden 20 mm uzayarak 3 bin 905 mm oldu. Yeni kompakt pil arka koltuk arkasına yerleştirilerek iç mekan genişliğinden ödün vermeyen Yaris Hybrid, segmentinin en geniş iç mekana sahip araçlarından biri olmaya devam ediyor. Yaris Hybrid’in bagaj hacmi, mevcut Yaris’te olduğu gibi, 286 lt iken arka koltukların tamamen yatırıldığı durumdaki maksiumum bagaj hacmi de 768 lt’ye çıkarılabiliyor.

    Yaris Hybrid, yeni Yaris’le aynı şekilde 4.7 m’lik sınıf lideri dönüş yarıçapı ile şehirler için mükemmel manevra kabiliyeti sunmaya devam ederken, aerodinamik standartları yükselterek 0,286 cd sürtünme katsayı ile dikkat çekiyor.

    Yaris Hybrid’in merkezi konsoluna bağlı Toyota Touch ekrannda mevcut multimedya çözümlerine ek olarak hibrit enerji monitörü dikkat çekiyor. Yaris Hybrid’de 6.1 inçlik renkli dokunmatik ekran sistemiyle araç içi multimedya sistemi olan “Toyota Touch” ile, AM/FM radio, CD/ MP3 çalar, Bluetooth ile cep telefonundan görüşme yapma, cep telefonu adres defteri ile senkronizasyon ve yine cep telefonundan müzik dinleme özelliklerini içerirken, USB ve AUX ile mobil cihazlara bağlantı imkanı da sunuluyor. Kalan yakıt miktarı, anlık yakıt tüketimi, son 15 dakikadaki yakıt tüketimi gibi bilgiler ekrana yansırken ayrıca, entegre geri görüş kamerası da park kolaylığı sağlıyor.

    Yaris Hybrid, VSC (Araç Denge Kontrol sistemi), 7 Hava yastığı, HAC (Yokuş kalkış destek sistemi) başta olmak üzere sınıfında öncü güvenlik sistemleri ile de dikkat çekiyor.

    Günümüzün ideal şehir otomobiliyle tanışın!

    Yaris Hybrid’de geliştirilen 1,5 lt benzinli motor, daha hafif ve kompakt elektrik motoruna eşlik eden sınıfının en iyi şanzımanlarından tam otomatik e-CVT (Elektronik sürekli değişken şanzıman) teknolojisi ile sıradışı yakıt tasarrufu ve sessiz elektrikli sürüş özellikleri sunuyor. Yaris Hybrid’de güçlü benzinli motor ve elektrik motorunu çalıştıran pilin birleşiminden oluşan hibrit sistem 100 HP güç sunarken, nikel-metal-hidrid pil ise artık daha etkin bir elektrik güç yönetimine sahip. Hibrit sistem, bunların yanısıra, yeni Yaris’in üstün sürüş dinamiklerine sessiz sürüşü de dahil ederek segmentinde bir devrime imza atıyor.

    Yaris Hybrid, sadece 85 g/km CO2 emisyon değeriyle sınıfında öne çıkarken, şehiriçi ulaşımda 3,4 lt/100 km yakıt tükemiyle de binek otomobil pazarının en tutumlu araçlarından biri olarak dikkat çekiyor. Elektrikli (EV) ve ECO modlarında sürüş imkanı sunan Yaris Hybrid, 3,7 lt/100 km birleşik yakıt tüketimi sunuyor.

    Yaris Hybrid, 0-100 km’ye 11,8 saniyede çıkarken, 165 km’lik hıza ulaşabiliyor. Yaris Hybrid, ayrıca 0-50 km’ye 4 saniyede çıkarak dur-kalk trafiği için sınıf lideri bir hızlanma sunuyor.

    Sadece içten yanmalı motora sahip araçlara oranla Yaris Hybrid, bakım masraflarında da önemli bir fark yaratıyor. Hibrit teknolojisi sayesinde Yaris Hybrid’de debriyaj pedalı, debriyaj plakası, vites kutusu, marş motoru, V-kayışı ve triger kayışı bulunmuyor ve böylece bu parçalara ait herhangi bir bakım masrafı oluşmuyor. Diğer yandan, Yaris Hybrid’de frenleme esnasında devreye giren ve gün içerisinde yapılan frenlemenin yüzde 60’ını oluşturan regenerative (enerji geri dönüşümü sağlayan) frenleme sistemiyle fren balataları 2 kat daha uzun süre dayanıyor ve kullanım maliyetlerinde de hibrit ekonomisini tekrar ortaya koyuyor.

    Hibrit Çalışma Prensibi Nedir?

    “Kendi kendini şarj edebilen elektrikli otomobil”

    Hybrid Synergy Drive teknolojisi, güçlü bir benzinli ve güçlü bir elektrik motoruna sahiptir. Hybrid Synergy Drive sistemi, bu iki motorun en verimli şekilde çalışma prensibine dayanır.

    • Duran bir aracı kalkış esnasında elektrik motoru harekete geçirir.

    • Normal sürüş esnasında elektrik motoru çalışırken benzinli motor yardımcı olarak çalışır. Hızlanma esnasında hem benzinli hem de elektrikli motor tam güçte çalışır. Hızlı sürüşte ise benzinli motor aracı hareket ettirirken, elektrik motoru yardımcı olur.

    • Yavaşlama esnasında ise benzinli motor durur, elektrik motoru bataryanın şarj edilmesine yardımcı olur ve enerji geri kazanımı ve depolanması sağlanır. Diğer bir anlamda araç kendi kendini şarj eder.

    • EV modunda ise, sıfır yakıt tüketimi ve sıfır emisyonlu elektrikli sürüş gerçekleşir.



  • Az önce toyota derindereye geldi.70 km hıza kadar elektrikli sonrasında benzinli motor çalışıyormuş.benzinli motor çalışırken kendini şarj ediyormuş.farlarının ve stoplarinin tasarımı çok güzel .fiyatı ise 51700 tl den başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darısı yeni COROLLA nın başına..Önce hibrit arabayı LÜX sınıfa sokan hükümeti ikna etmek lazım. Hibritler üzerindeki vergilerin azaltılması lazım..Yaris şu haliyle çok az benzin yakan küçük kullanışlı güzel bir araba..Biraz daha az benzin yakacağım diye 10.000 Lira fark veren az olur....Biz petrol ülkesi değiliz..3 Lt. benzinle 100 km yol gitmeyi kim istemez ? Hem devlete hem bize çok gerekli..GETİR HİBRİT COROLLAYI - PİRİUS u 45.000 - 50.000 LİRA DE..satıcılarda kaç ay kuyruk olacak gör..100 km de 7 Lt yerine 100 km de 3 Lt benzin yakan araba...Devlet izin vermiyor..Benzin istasyonları vergi dairesi şubesi gibi her gün her saat her dakika vergi kesiyor....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 20 Eylül 2012; 14:13:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TAVCI

    Ekonomisi ve teknolojisi ile ideal şehir otomobili: Toyota Yaris Hybrid



    quote:

    Orijinalden alıntı: TAVCI

    fiyatı ise 51700 tl den başlıyor.



    Bence pek ekonomik değil : (
  • 48bin 700den başlayacak deniyordu ama yine yüksek fiyatla gelmiş. Yine satılmayacak. Güncel yaris gibi life, fun cool versiyonları olsa, 40binlerden başlasa belki satardı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.