Şimdi Ara

Toyota Yaris 1.0 Benzeri Çok Az Masrafı / Yakıtı Olan Araç Modelleri Tavsiye Eder Misiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anladığım kadarıyla 15 yıldır üretilen bu motor 60 70 civarı beygir üretiyor ve bayağı düşük bir yakıt tüketimi var.Ancak Yaris 2.elde pek ucuz değğil malesef. Araç sahibi olursam toplam giderinin çok çok az olması için çaba göstermek istiyorum. Çünkü otomobil dediğimiz şeyin aylık cebimizden aldığı masraf kalemi gerçekten çok yüksek. Ben buna ultra dikkat göstermek istiyorum bu yüzden beygir ,performans , rijitlik , virajda yatma ve benzeri şeyler hiç umrumda değil .


    Türkiye’nin asfalt koşulları nedeniyle olabildiğince konforlu ve olabildiğince çok az yakıt harcayan Otomobil sahibi olmak isterim.


    Dizel araba kesinlikle istemiyorum , insanları Karaduman’a boğmak istemem . Kansorejen NOx gazı salmak , ciğerleri yakmak istemiyorum.


    Motor versiyonu ile birlikte araç tavsiyelerinizi bekliyorum herkese iyi forumlar dilerim.



    toyota 1.0kr moto ekşi alıntı:


    toyota'nın alt markası daihatsu tarafından tasarlanan, 3 silindirli 1.0 benzinli atmosferik motordur. japonya ve polonya'da üretilmektedir. toyota yaris'te, toyota aygo'da (aygo'yla aynı platformu paylaşan citroen c1 ve peugeot 107'de) ve daihatsu modellerinde kullanılmaktadır. 


    toyota yaris ve toyota yaris 1.0 başlığında, bu motor hakkında girilen entrylerden de anladığım kadarıyla; genel olarak kullanıcısını memnun eden, az yakıt tüketen, sorun çıkarmayan bir motor. 69 beygire rağmen şehir içinde oldukça seri olabiliyormuş ayrıca. tek olumsuz yanı ise uzun yolda biraz yavaş kalması sanırım. ama aracın yasal hız sınırlarına ulaşmasını bir şekilde sağlayacaktır ve normal kullanımda üzmeyecektir diye düşünüyorum. oldukça güzel bir sese de sahiptir ayrıca.”




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torquehp -- 8 Eylül 2021; 23:27:8 >



  • 1.0 diye az yakacak diye bir şey yok hele ki atmosferik ise motorlar

    Yaris 1.4 benzinli atmosferik motoru varsa onu alırım zaten 1.0 ile aynı yakar
  • Sayın hocam her 1.0 ın az yakmadığını biliyorum ancak araştırdığım kadarıyla atkinson çevrimli olan bu atmosferik motor baya verimli ve az yakıt tüketen bir araç. Buna benzer bariz olarak az tüketen/sorunsuz bezinli motora sahip başka hangi modeller var öğrenmek için konuyu açtım.



    @Bloodin Hocam müsaitseniz sizin de fikriniz duymak isterim.

  • Vag grubunda b segmentinde olan polo, ibiza, fabia gibi araçların 1.0 mpi olanlarına bakabilirsiniz. Turbo ve dsg olmadığı için baş ağrıtma ihtimalleri oldukca düşük.
  • 8 gunluğune swift hibrit kiraladim, az yakiyor, gidişide güzel. Devirli kullanmama, devamli rampa çikmama rağmen 70% şehir disi 30% sehir ici kullanim 5.5 lt.
  • torquehp kullanıcısına yanıt

    Maalesef, Yaris ve motorları hakkında pek bir bilgim yok :) Fakat bir üstteki arkadaş çok haklı, Swift Hybrid bagajının küçüklüğü haricinde muhteşem bir cihaz, orta paketleri bile dopdolu ve az yaktığı da bilinen bir araç.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 9 Eylül 2021; 8:25:12 >
  • Bu tip düşük hacim atmosferik motorlar şehiriçi ağırlıklı kullanıma göre tasarlanır, şanzıman oranları buna göre düzenlenir genelde. Haliyle şehiriçinde yeterli atikligi sağlar. Yeterli atiklik derken uçak beklemeyin tabi ki, kalkışta vs. ölü gibi değil, gidiyor. Uzun yolda ise şehiriçine göre tasarlanan şanzıman aracı biraz bağırtır doğal olarak, sollama ve tırmanmada hantal kalır, şehiriçi ile benzer yakıt tüketir. Uzun yola az çıkarım, gerektiğinde sollama için uzun boşluk beklerim diyen için alınır. Olumsuz yorumlar (sadece yaris değil, düşük hacim atmosferikler için) genelde 1.0 70 beygir motordan 1.6 turbo performansı bekleyenlerin yorumları.
  • Bu konuda yaristen iyisi yok.
    Ama yancisi 1.2 cvt yada manuel swift,
    Manuel 1.0 yada 1.2 i10/picanto,
    1.0 80hp manuel ibiza da olabilir.
  • Mitsubishi space star 1.2 yarise güzel alternatif.

  • 2008 1.0 Manuel Yarisim var. 2011 den beri bende. Sorunsuzluk olarak gözü kapalı olarak alın. Yalnız bu motorların yağ eksildiğini bilin. Fakat usta da bunun normal olduğunu ekleyip kullanabileceğimi söyledi. 30 bin kilometredeyken aldım. Şu an 97.000 de. Arkadaşların belirttiği gibi şehir içinde dört dörtlük araç park sorunu yok. Ben ilk aldığımda LPG taktırdım. 26 litre ile 300-320 kilometre arası gidiyor. Uzun yolda da defalarca İskenderun Ankara yaptım. Hiçbir sorun yaşamadım. Performans
    Araçtan beklentinize bağlı. Uçayım kaçayım diye düşünürseniz öyle bir araç değil. Ama sorunsuzluk az yakması önceliğiniz ise bundan iyisini bulamazsınız
  • Hyundai i10
  • titanichay kullanıcısına yanıt

    Sayın hocam madem az yakıyor neden lpg taktırdınız ? Lpg bagaj hacminden çalıyor mu ? arka koltukları katlayıp alan büyütmeye engel oluyor mu ? '.el fiyatları aynı yıl aynı km muadil modellere kıyasla pahalı mı ?

  • Mitsubishi Space Star önerebilirim.


    2015 modelini okula gidip gelsin diye kızıma aldım.


    Pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçildiğinden şehir içinde bir yere gideceksem, Auris'imin yerine bu aracı tercih etmeye başladığımı gördüm.


    İntense paket ve CVT'li. Kullanması, park etmesi çok kolay. 850 Kg. olduğu için çok ama çok az yakıyor. Benzinli hali, LPG'li Auris'imden daha tutumlu diyebilirim.


    Her türlü güvenlik ekipmanı var. Sanıyorum 6 hava yastığı mevcut. ESP zaten standart. Far ve Yağmur sensörü, elektrikli 4 camı, dijital kliması, elektrikli ısıtmalı yan aynaları ve Start&Stop'u ile "C" sınıfı araçların bir çoğunda olmayan donanımlara sahip.


    Bakımlarına gelirsek. Yetkili servis fiyatları çok uygun. "KazıkWagen" servisleri ile karşılaştırılamaz. Ama illa özel servis diyenler için her Japon'cu bu araçlara bakım yapabilir. 1.2 Lt. üç silindirli motoru CVT şanzımanla oldukça uyumlu ve seri.


    Şikayetçi olduğum hususlar ise direksiyondaki soyulma ve 175 55 R15 ölçüsündeki ara beden lastikler. Eylül ayı geldi. Hala bu ölçüde kış lastiği bulamıyorum.


    Unutmadan direksiyondaki soyulmayı, hakiki deri diktirerek çözdüm.

  • torquehp kullanıcısına yanıt
    Hocam ben az yakıyor demedim. Benzinde 6-7 litre yakıyor. İlk aracımdı aldığımda bir heves taktırdım. Şu an kendim Caravelle kullanıyorum. Yaris eşimde. LPG yedek tekerin yerine konuldu bagajda yer kaplama söz konusu degil. Yalnız uzun yola giderken arka koltukların ayak konulacak yerine yedek lastiği alıyordum. İkinci el piyasası dediğiniz gibi farklı. Şu anki tek pişmanlığım otomatik almamış olmak.
  • Corsa 1.2 puretech 75 hp suan fiyat performans. Kasasi hafif oldugu icin yakıt tüketimi cok dusuk performansı iyi motoru cok verimli kisacasi
  • titanichay kullanıcısına yanıt

    Haklısınız hocam. Yanlış algılamışım. Her insanın kullanım şekli , mesafesi farklıdır biliyorum ancak meraktan soruyorum. Aracın tüm yıl masraflarını aya bölseniz , aylık ne kadar yürütme maliyeti var ? Yakıt , servis , bakım , yağ ekleme , temizlik , yıkama , köprü , ogs-hgs vs.

  • torquehp kullanıcısına yanıt

    Kia Picanto düz vites düşünebilirsiniz. 2006-2016 yılları arasında 10 yıl-209000km kullandım. Masrafsız bir araçtı.(1.1 65hp)

  • 2015 ten beri yaris hibrit kullanmaktayım. 1.5 motor, 100 beygir. Gayet atik bir araç. Defalarca uzun yol da yaptım. Rampada cvt şanzımamdan dolayı motor sesi hariç sıkıntısı yok. Şehir içi 4 litre civarı ortalama. Uzun yolda da 4.5 -5 arası yakıyor. Tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antidepresann -- 10 Eylül 2021; 2:16:13 >
  • Yaris 1.0 harbiden az yakıyor.

  • torquehp kullanıcısına yanıt

    Torquem bence peugeot 107 veya c1 bak. Sehirici 5.5 litre yakiyor asagisini bulamazsin.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.