Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1641. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35.051
Cevap
332
Favori
2.217.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16391640164116421643
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • babaeski39 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu an Toyota Türkiye Ceo su Ali Haydar Bozkurt fiyatları açıklıyor.

    Giriş paketi Vision fiyatının 110 K olduğu söyleniyor. Yarın netleşecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın içi sürücünün üstüne doğru olduğu için kötü, sunroof işi saçmalığın daniskası durumunda. Cam tavan gelse tamam derdim ama sunroofu yeni bulmuş gibi davranmak komik. Ekran basit, direksiyon basit. Kapı içleri oldukça kaba. Yan camlardaki çıta konumları kötü. Arka tasarım fena değil ama bagaj hacmi düşük. Yani neresinden tutarsan tut 2013 olarak gelmesi gereken araç 2019 olarak geldi. Hele ki otomatik vitesin çevirmeli değil kollu olması falan çok ama çok kötü. Resmen diğer markaların 5 yıl gerisinden geliyor. Tek iyi tarafı diğer markalara göre fiyatı.
  • Henüz inceleme fırsatım olmadı aracı ama giriş paketi yine yok satar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni Corolla ve Corolla H/B modellerinde kullanılması gereken motor yağı ILSAC GF5 0W20 olarak yetkili servislere tebliğ edilmiş, bakım periyodu 15.000km'ye yükseltilmiş.

    Tem toyota servis ufuk sönmez hocanın söylediği bilgi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke bizlerede 15.000 km uygulamalar. Mümkün mü bu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akasey kullanıcısına yanıt
    Mümkün olma durumu şöyle, şuanda hybritlerde zaten bu şekilde. Yani yine benzinli ve hybrit şeklinde ayrım yoksa tümü tek km ise bir süre sonra güncelleme gelebilir.

    Neye yarar derseniz yılda 10-15000 km kullanan için bir şey değişmez. Neticede senede 1 kere bakıma girmek zorundasınız. Ama daha fazla kullananlar için avantaj sağlayabilir. Tabi fiyatıda aynı şekilde düzeltmezlerse.

    Yağ filtre değişimi aynı ama birim ücreti(15000 bakım diye yazacağı ücreti) artırırsa çok fark çıkmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten 5w30'dan 250 tl gibi bir ücret alıyorlardı şimdi 0w20 kullanarak allah bilir 350 alırlar sanırım. Zaten bir çok yağ kutusunun üzerinde 15.000 km yazmaktaydı. Bu demek oluyor ki 15.000 km de bir yapılabiliyormuş ve 0w20 kullanilabiliyormus. Ayrıca 1.6 valvematic motorun tork değeri yükselmiş 152 tork değerinden 159 a yükselmiş:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AveNTuriN_

    Mümkün olma durumu şöyle, şuanda hybritlerde zaten bu şekilde. Yani yine benzinli ve hybrit şeklinde ayrım yoksa tümü tek km ise bir süre sonra güncelleme gelebilir.

    Neye yarar derseniz yılda 10-15000 km kullanan için bir şey değişmez. Neticede senede 1 kere bakıma girmek zorundasınız. Ama daha fazla kullananlar için avantaj sağlayabilir. Tabi fiyatıda aynı şekilde düzeltmezlerse.

    Yağ filtre değişimi aynı ama birim ücreti(15000 bakım diye yazacağı ücreti) artırırsa çok fark çıkmaz
    Hocam merhaba yeni kasa hakkında görüşlerini merak ediyorum bakma fırsatınız oldumu bilmiyorum baktığınızda sizden yorumlarınızı bekliyorum.ben bugün giderim diye düşünüyordum fakat araba alacak durumda olmadığım için bir müddet geciktireceğim sanırım.




  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Beni al diyen bir şey ben göremedim açıkçası. Şuan alacak olsam zaten en dolu paketini alırım, onda dahi saçma birçok şey mevcut. Fiyatı zaten başka bir şey, diğer markalara göre uygun olabilir(görecelidir) ancak sonuçta ödeyeceğimiz rakam belli. Göstergeleri ve göğüs kısmını sevmedim. Çok çok detaylı inceleme vaktim olmadı ama gördüğüm kadarıyla yedek lastik 16 jantlıda olsa üst versiyonlarda yok, tamir kiti var. Ön ve arka lastikler daha dışta, Önlerde 1.5 cm arkalarda 3 cm kadar fark var. Ancak gövde genişliği artışı 0.5 cm :) 19 litre bagajı geniş, araç boyu 1 cm uzamış, ön arka tekerler arası mesafe aynı, ağırlıkta değişim yok(yedek lastik gibi farklardan kaynaklı sanıyorum) Özellikle göstergeleri ben beğenmedim, 2013-2016 arası kasadaki premium harici gösterge gibi olmuş bence.

    Özetle;

    Mevcut aracımı değiştirmek için çok geçerli bir neden yok. Almak istesem en dolu donanıma ıvır zıvırla 35000 lira civarı fark vermem gerekir. Ki benim aracımda 2018 1.6 premium 50.yıl. Zaten aşırı aman aman fark yok, daha önce yaptığı gibi yine 4 donanımla girdi(2013 te de life, touch, active ve premium) sonra active donanımı kaldırdı. Benzer şeyler yine olabilir, ayrıca x pack opsiyonu donanım seviyesine göre içerik değiştiriyor. En dolusunda bile bu opsiyon şeklinde :) Keşke içerikleri opsiyon yapmak yerine doğrudan ekleseydi.




  • tuerkraider kullanıcısına yanıt
    Ben 10.000 den sonra, 20 ve 30.000 lerde mobil1 0-20 kullandım, haftaya 40.000 e gidiyorum, yine 0-20 olacak, o fiyat döngüsüne alıştım ama, dediğin gibi, demekki kullanılabiliyormuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akasey kullanıcısına yanıt
    0w20 derken zaten kitapçıkta yazan bir bilgiyi söylüyorduk. O zaman öyle olur böyle olur diyenler vardı, şimdi standartı bu şekilde oldu eğer bilgi doğru ise.


    Benim için bir şey değişmedi, şuana kadar hiç 5w30 kullanmadım neredeyse. Sadece 2013 te aldığım ilk araçta 5w30 kullandım 2 bakım kullanıldı, o dönemde araçla uğraşacak vaktim olmadığı için mecburen serviste ne varsa o kullanıldı. Bakım aralığının artırılması da bana bir şey kazandırmayacak.


    Yeni corollanın kitapçığını inceledim, güncel ve geçerli bilgi:


    Üst mesajımda yazdığım gibi benzinli araçlarda 10000 km bakım aralığı var. 5w30-0w20 için yine aynı ibare mevcut.
  • Uzun uzun yazmak istemiyorum tartışma çıkmasın özet olarak 5W30 yağ Toyota için ingiliz anahtarı gibidir,ülkemiz şartlarında her mevsımde ve kullanımda kullanılabilir. Standart kullanım yağıdır kısacası.

    0W20 ise zorunlu bazı özel sebeplerden dolayı tavsiye edilen bir yağdır. Özel sebeplerden bağımsız olarak bazı iklim şartlarında da viscositesinden dolayı kullanılması ciddi fayda sağlar. Fakat özel yağlar daha dikkatli kullanıcı ister. Yeri gelir bu yağ 6 ayda değiştirilmesi gerekir,yeri gelir kullanıldığı araçta belli kullanımlarda kullanıldıktan sonra kontrol edilmesi gerekir hatta bazı belirli iklim ve sürüş durumlarında da kullanılmaması tavsiye edilir veya kullanıldıktan sonra değiştirilmesi vs vs.

    5w30 kullanan hata ediyor veya tam tersi demek doğru değil. Fakat son zamanlarda özellikle sosyal medya gruplarından gördüğüm bir 0w20 takıntısı başlamış durumda. Tersi ne desen linç yiyeceğin için gelişmeleri izlemek en iyisi şu anda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 14 Şubat 2019; 20:6:50 >




  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    0W20 özel amaçlar için kullanılan bir yağ değil. Aslında hiçbir yağ özel amaçla kullanılan yağ değil. Her mekanik sistemin ihtiyaç duyduğu belirli nitelikler var ve bu niteğe sahip olan ürün o mekanik sistem için "kullanılması gereken" malzemedir. Birde "kullanılabilir" ürün var, işte bu ürün sizin söylediğiniz 5W30 olur. Kullanıldığında kesinlikle sorun çıkarmaz ya da kesinlikle soruna sebebiyet verir demek doğru olmasada "kullanılması gereken" malzeme kadar uyumlu değildir.

    Bırakın viskoziteyi artık yağların sınıflarına göre bile çeşitleri var. İsmi motor yağı ama motorun diğer bileşenlerine yönelikte bir sürü katkı var. Sadece motor için değil diğer bileşenleri de düşünerek hareket etmek lazım. 0W20 içerik olarak daha az karbonlaşmaya sebebiyet veriyor, motorda ve dolaştığı yerlerdeki yağ kanallarının ebatı nedeniyle daha ince noktalarda daha efektif davranıyor. Yine bunlara ek, yakıt tüketimini bir miktar düşürmesi ve daha az sürtünme sayesinde daha az enerji kayıbı sağlıyor.

    Klasik bir cümle var duyduğum genelde, "iklim koşulları"....


    İklim koşulları elbette etkili, ancak hangi noktada ne şekilde etkili? Birde bunu irdelesek keşke.... Basit bir örnekle anlatayım, hemen hemen herkes tereyağının diğer ayçiçek veya kanola gibi yağlardan daha sağlıklı olduğunu söyler. Ancak eğer benim o yağı eritme imkanım yoksa, olduğu şekli ile tüketeceksem tereyağını katı olması sebebi ile kullanmamın mümkün olmadığını da bilmem gerekir. Anlatmak istediğim şu, eğer o yağ çalışma koşulları bakımından kullanılacak ortam şartlarına uyumlu ise yok çok sıcak yok çok soğuk gibi şeylerin bir anlamı yok. Tutup kimse 20W50 yağ kullanmıyor, koruma bakımından bakarsak (sistemde çalışabildiğini varsayıyorum) daha fazla korur. Neden kullanmıyoruz? Kış mevsiminde donmasa bile katılaşacaktır, bu durumda da motora faydadan fazla zarar verecektir. Ya da aynı şekilde 5W30 yağı tutup Arap ülkelerinde kullanıyor mu insanlar?

    Yağın çalışma koşulunu sağlıyor ise;

    Bu noktada 0W20 hem düşük sıcaklıkta hemde yüksek sıcaklıkta 5W30 ile rahatlıkla savaşabilecek yağdır. Hatta yüksek sıcaklıkta başabaş iken düşük sıcaklıkta bir tık daha üstündür.(BKNZ: Toyota ve Mazda araç kitapçıkları yağ seçimi çizelgesi sıcaklık tabloları) Normalde klasik bilgi olarak W rakamından sonraki kısım ikinci değeri yani sıcak koşullardaki değeri belirtir ve bu rakam arttıkça yağ kalınlığı artar şeklinde bilgi verilir. Yağ kalınlığıda nedendir bilmiyorum "koruma" ve "daha iyi" şeklinde lanse edildi hep. Oysa yağın kendi özellikleri idi asıl bunları belirleyen. Aynı viskozitede farklı bir sürü yağ var, aynı markada bile bir sürü seri var. Yani çok derin bir konu ve ciddi manada bilgi kirliliği, bilgi eksikliği mevcut.


    Gelelim final noktasına, kesinlikle olur demiyorum yanlış anlaşılmasın, tamamen benim şahsi görüşümdür. Geçmişte 1.6 132 hp motora 10W40 kullanıldı, sonra 5w30 a geçildi. Daha sonra 5W30-0w20 geçişi olmaya başladı. Ne değişti? İklimde bariz bir değişiklik olmadı, motorda da aynı şekilde ufak tefek değişiklik/parça revizyonu dışında bir şey olmadı. Ben söyleyeyim ne değişti. 5W30 bu kadar yaygın değildi, maliyet bakımından şuanki 0W20 gibiydi ve varille alınamadığı için pahalı geliyordu. Müşteri bakımından müşteriye etkisi 1 ise firmaya etkisi 5 idi. Çünkü tek tek şişelerin tedariği, stoklanması, nakliyesi, ortaya çıkacak atıkların geri dönüşümünün daha maliyetli olması gibi... Bu süreçte zaten araçların bir kısmında valvematic adı verilen ünitede arızalar oluştu, garantili olanlar olmayanlar vs iş dallandı. Kesinlikle motor yağından veya ondan değil denebilecek bir durumda değildi. Ancak parçanın en temel şeyi motor yağı. Daha sonra zaten 5W30 yaygınlaştı ve o şekilde devam etti. Ancak bahsettiğim arıza hala bazı araçlarda meydana gelmekte. Tam olarak sebebi nedir bilmiyorum, eminimki bireysel olarak kullanıcılarında bilmesi zor bir konu.

    İlk zamanlar kitapçıkta dahi yazılmasına rağmen "başka dillerden çeviri yapıldığı için o şekilde bilgi mevcut, ülkemizde geçerli değil" denildi 0w20 için. O kitapçık farklı zamanlarda revizyon geçirdi buna rağmen "düzeltme" olmadı. Sonra yetmedi, şuanda yeni çıkan corollada da aynı ifade mevcut. Yağın verildiği bilgi sayfasında viskozite grafiğindeki aralıklar da belli. Buna rağmen öyle böyle demek durumu görmek istememektir.




  • Dediğim gibi akıntıya günümüzde kürek çekmek yorucu oluyor. Kim ne derse doğru diyorum geçiyorum artık. Ben sadece girişi açtım isteyen kişiler daha detaylı araştırarak öğrenebilirler. 0W20 yağ artık bir fetişlik objesine doğru gidiyor sosyal ortamlarda.En azından gereksiz strese girenleri görünce üzüldüm açıkçası.

    Ülkemizde her türlü iklim şartlarında yağları deneme şansım oldu. Yine iş makinalarında direk test sonuçları üzerinden çalışmalar yaptık. Yağın gerçekten zorlandığı ortamlarda binek kullanıcının yapabileceğinden çok daha fazla tecrübe edindim. Tabi sektörde önemli yerlerde arkadaşlarımızın ki hala mevcut katkıları da unutulmamalı.

    Her marka model aracın özel yağı,standart kullanım yağı,ülkemiz kataloglarında yer almaz ama Çöl ve Rusya diyelim özel iklim yağları var. Yine yağ değişim periyotları o kadar zor bir iştir ki optimum süreyi bulmak inanılmaz zordur. İş makinalarında başımızın derdiydi.

    0W20 ve 10 bin km veya yılda bir üzerine bir tartışmanın anlamı yok. 0W20 ve değişim süreleri ile başka ülkelerde tavsiye edilenler ise yukarı olduğu gibi daha bile düşük süreler var vs vs. Neyse herkes bildiği gibi yapsın geçsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 14 Şubat 2019; 20:24:12 >




  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Akıntıya karşı kürek çekmek iyidir. Yeterki kürek çekerken algılar kapanmasın. Algı kapanırsa sabit fikirlilik olur ve bir süre sonra ezberden konuşmanın ötesine gidemez insan. 0W20 yağ veya başka bir yağ kullanmak aracı başka bir araç yapmazki, sadece ve sadece olması gerektiği gibi çalışmasını ve beklenen çalışma ömrünü almamıza aracılık eder. Daha iyi kavramı bizde farklı algılandığı için böyle bir durum söz konusu.

    Her ürün her mekanizmada aynı sonucu vermiyor zaten bu konu net. İş makinesi gibi farklı koşullarda çalışan sistemlerde zaten belirli bir periyot olamaz ne yazıkki. Misalen taşıma kapasitesi 400000 ton olan büyük kamyonlar var(madencilik işlerinde kullanılır genelde) bu araçlarda yağlama için yağ haznesinden çıkışa kabaca tanımlamak gerekirse bir akış ölçerli beyin takılır. Bu beyin aracın taşıdığı yüke, çalıştığı koşullara göre(belirli algoritmalar var, motorun ısısı, sürtünmeler, motor devri, dış ortam sıcaklığı gibi) yağın devir hızını artırır azaltır. Bu sayaçta atıyorum yağ 100000 devir yaptığında değişecek şeklinde bir şey belirlenir ve ona göre değişim yapılır. Yani çalışma saatinin dışında daha detaylı bir şekilde karar verilir. Değişim devrine neye göre karar verilir derseniz kullanılan yağın testlerini yaptırıyorlar(bir süre sonra yağın viskozitesi değişiyor) bu devir aralığını optimize edip o şekilde karar veriyorlar. Çok fazla kimyasal parametre incelemesi ile yapılan bir şey yani.

    Konumuza dönersek, kim ne kullanır bilemem, ama a kişisi b kişisi vs den ziyade bir ürünü üreten firma x ürününü kullan demişse vardır bir bildiği demek lazım en azından. Belirli bir dayanak varsa(kişisel deneyimden bahsetmiyorum, gerçekçi ve çeşitli testler denemeler sonucunda elde edilen verilerin analizi bakımından) o zaman konuşulur denir ki firma bunu demiş ama şu koşulda y ürünü daha uygundur. Böyle bir şeyde yok, sadece ve sadece şu daha iyi bu daha kötü öyle böyle konuşulunca elbette konuşmak bir yarar sağlamıyor.




  • Detayı fazla bu konunun özel yağ olayları artarak devam edecek. Yalnız burada yanlış anlaşılmasın 0w20 yağı özel değil Toyota için üretilen 0W20 yağ özel.

    Bu tür yağların niye kullanıldığı şimdilik bende kalsın fakat bazı marka modellerde bu yağın kullanılmaması bültenleri bile yayınlandı. Bağımsız kişilerin tesadüfen rastladığı sonuçların üzerine gitmesi sebebi ile bu tür yağlar için farklı farklı değişim,kullanım hatta bazı ortamlarda hiç kullanılmaması ile alakalı çalışmalar yapıldı.

    Dediğim gibi kimin içi nasıl rahat edecek ise o yağı kullansın gitsin. Şu anda akıntının yönü her ortamda şartta 0W20 yağ ve 10 bin km aslında düşük,daha fazla para kazanmak için bunu yapıyorlar. Bende o akıntıdan devam
  • 15.000 Periyodik bakımı 1.8 Hybrid corolla için geçerliymiş.
    1.6 Valvematic ise 10.000.
    Ayrıca eklemek istiyorum;
    Volkswagen, Audi, Skoda, Seat 0w20 kullanımına başladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün toyota hisar otomotivde Semih bey sağolsun 1 saat kadar 1.8 hibrit corolla ile beni baş başa bıraktı.

    Yaklasık 50km kadar sürdüm.Ekran menuleri oturma pozisyonları
    yol tutus ve yol sesi hakkinda kabaca fikir sahibi oldum.
    1)Yol Tutuş

    Yeni süspansiyonları sayesinde gemi efekti verilmiş corollanın yol tutuşu öncekinden 2 tık daha üstün.
    1.6 cvt corolla yi 50 küsür bin km kullanan biri olarak bunu net söyleyebilirim önden kopma yasadigim yerlerde yeni kasa ile rahattim.

    2) Süspansiyon

    Inanılmaz bir.darbe sönümlemesi var ve yorulmuyor.Çok uzun ömürlü bir sistem olacağını ve uzun yolda önceki kasadan 2 tık daha konforlu olacağını söylesem yalan olmaz.

    3)Direksiyon

    Dönüş çapı öncekinden daha kısa.Direksiyon öncekinden daha yumuşak.
    Veeee sonunda toyota artik süratlendikçe sertlesen bir direksiyon yapmış.Gerci verdigi his suni biraz ama suratlendikce araba yola oturuyor ve direksiyonda sertlesiyor.

    4) Yol sesi

    Özellikle bagaj kabinin içine sokularak coupe forma hafif göz kırpmış bundan dolayı suratlendikce bagajdan yansiyan bir uguldama ve tünel sesi var.

    Hibrit i sürdüm belki atmosferik in titresiminden dolayi daha az hissediliyordur ama hibritte 90 kmh dan sonra lastik sesi kabinde var.

    Hibritte chr hibrit e nazaran e cvt sesi motor sesi 1 tık daha az ama kesinlikle baya baya gaza bastikca araba bagiriyor.Yani 1.8 ile oyle 140 150 kmh larda giderken bataryada guc bitince hele isiniz iş.120 KMH ile yolculuk yapacaksin üstü 1.8 e haram.

    1.6 benim eski aşkım 150 160 kmh ta daha yok mu derdi.O kesin iyidir.

    5) Koltuk konforu

    Yanlardan iyi sarıyor. Ama baldır resmen bosta.Ayrica hem bagajin iceri girmesi hem de ön göğüs in resmen özellikle ön yolcu tarafından belertmesi sonucu arka yolculara eski diz mesafesi zor gozukuyor.

    Ama suspansiyon super olmus şoför her türlü rahat eder.

    6) Adaptif hiz sabitleme Serit takip Seride sokma

    10 saniye direksiyon bosta kalirsa önce uyari veriyor sonra 10 saniye kadar mukemmel viraj dahi aliyor AMAA elleri o 2. 10 saniyeden sonra koymazsaniz direk bildigin araba serit takibi bırakiyor ve yoldan cikiyordu az daha yılların şoförü olmasam gümlemistim test arabasi bana patlamisti durduk yere.

    Adaptif hiz sabitleme guzel calisiyor keyifli keyifli gidiyordum.Sonra hemen bir viraj ve takibinde kirmizi ısık belirdi.Onumdeki araba beraber seyrettigimiz sol seritten ortaya gececekti ama 2 seridin ortasinda kaldi benim corolla öndeki araba cikti diye hizlandi az daha arkadan ona yapistiriyordum.
    Bu benim ilk tecrubem degil.3008 ve insignia dan hakimim.Corollanin bu sisteminde bir gariplik var.

    7)Yakit

    150 160 yaptim ama cok bagirdigi icin 120 seyrettigimde oldu.50 km nin 42 km si boyunca.Ani hizlandim rampa çıktım baya zorladim. 7 litreyi gecirtemedim.42 km sonunda 6.5 litre ortalama ile kenara cektim.Sıfirladım ortalamayi.

    8 km kadar hibrit kurallarinca kullandim.Bir kere kesinlikle pulse and glide denilen teknik corollada sökmedi.80 90 kmh arasi 80 84.kmh arasi 75 80 kmh arasi denedim.Pedal müsade etmiyor.
    Her neyse mumkun mertebe elektrik ile hizlanip suzulmeyi denedim.Sehir ici girdim çıktım.
    2.9 a kadar dustum.Fakar 3.3 ile tamamladım.

    Batarya ve elektrikli motor olarak cok iyi is cıkarmis toyota.90 kmh a kadar batarya tam doluyken sakince hizlanabiliyorsunuz.4 km kadar da o sekilde elektrikle surebiliyorsunuz.Bunlar meraklilari icin anlamayan pesin yorum yapmasin.

    8)Alınır mı?

    Ben plugin gelseydi ki baz modeli 137 ise bunun plugin in ki de 155 olurdu.Bugun almistim.Ama bu haliyle benim icin cazibesi yok.Lakin istanbul ankara soforleri kacirmasin(amaç toyota marka hibrit almaksa)Cok rahat 3.5 litre ile istanbulda gezerler.

    Amaa sunu da unutmayin 1.6 lara gore vergi dezavantaji var.LAKIIIN bakimlari ve degisen parca fiyatlari hibritte daha az masrafli oldugu da asikar.

    Eger prize takmayacaksaniz.Istanbul ankara izmirde sehir icin gunlul 50.80 km yolunuz varsa.Bu araba eskitmesi zor ve sağlam olmus dusunebilirsiniz.

    Lakin diyorum yine diyorum 1.5 ile gelseydi ve 20 lira daha asagidan baslasaydi gercekten alinirdi.

    Benden bu kadar.Bundan fazlasi icin arabayi satin alip binmek lazim.

    Toyota Hisar otomotiv sahibi Semih bey e ilgilerinden ve fikirlerime deger verip araç yorumlarını tarafsız bir sekilde değerlendirmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

    Ben ordayken 3 tane 1.6 satıldı gercekten binen aldı ben de inanamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecz_mel -- 15 Şubat 2019; 0:55:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 16391640164116421643
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.