Şimdi Ara

Toyota Corolla 1.4 D-4D Elegant (2010) hakkında yorumlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
57.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhabalar,

    Toyota Corolla 1.4 D-4D Elegant (2010) aracımı alalı 2,5 ay oldu. Daha önce 2007 model Wolkswagen 1.6 comfortline Golf kullanıyordum. Uzun yıllar wolkswagen kullanıcısı olarak başka bir araca geçmek benim için zor bir karardı. Lakin Donanım Haber sitesini iyice inceleyerek Toyota Corolla nın bana uygun olacağına karar verdim.

    Aracı alırken bu sitenin faydasını yadsıyamam, çok başvurdum bu yüzden bu araçla ilgili olumlu ve olumsuz konuları özellikle burada sizlerle paylaşmak istedim.

    Öncelikle aldığım araç 2010 sonunda yani 2011 modeldir. Elegant tercih etmemin sebebi Golf de alıştığımız konfordan vazgeçmemekti. Bir çok konuda Golf comfortline aracımdan çok daha fazla özellik elegant da mevcut. Tek eksiklik cruise controlun eleganta takılamaması. Onun haricinde bir çok konuda oldukça ince düşünülmüş ve minimalist bir mühendislik yapılmış. Bu minimalist mühendislik de araçta çok az arıza oluşmasını sağlıyor.

    Arabalardan çok anlamam, iyi bir kullanıcıyımdır. Teknik özelliklerle ilgili mükayeselerde bulunamam. Benim araç almamdaki önceliklere göre aracın olumlu özellikleri şunlardır;

    1) Öncelikli olarak yakıt tüketimi çok çok iyi. Şehir içinde klima açık şekilde 800 litre gidiyor. Depo 150 lira civarında doluyor. Uzun yolda tam olarak 1200 km full depoyla gördüm. Antalya dan Çeşme Alaçatı ya gittim ve Alaçatı, Kuşadası dolaştım, dönüşte Denizli civarında tekrar depoyu doldurdum. O hacimde bir araç için oldukça iyi bir tüketim miktarı.

    2) Aracın içi ve bagaj kapasitesi oldukça tatminkar. 2. çocuk olduktan sonra Golf de bagaj artık yetmez olmuştu. Eşyalarımız ve iki bebek arabasını bagaja yerleştirebiliyoruz. Arka koltuklarda, komfor oldukça iyi. 3 kişi arka tarafa oturduğunda ortada oturan kişi ayaklarını koyduğunda aradaki çıkıntı olmaması dolayısıyla çok rahat uzun yolda bile seyahat edebiliyor.

    3) 3 boyutlu olarak ayarlanabilir koltuklar ve derinlik ayarlı direksiyon hem bana hem de eşime çok rahat bir sürüş imkanı sağlıyor. Geri görüş kamerası park esnasında çok faydalı. İstenirse sesli park ikazı da taktırılabilr ama bence elzem bir şey değil.

    4) Toyota Call Center dan 24 saat telefonla bilgi ve destek alınabiliyor. Aklınıza takılan her soruyu uzmanına anında sorabiliyorsunuz.

    5) İç mekandaki eşya gözleri oldukça fazla. Çift kapaklı toprido gözü, kolluk yerinde ki torpido yetiyorda artıyor bile.

    6) Dizel araçlardaki motor sesi olayını corolla da yaşamıyorsunuz. İçeriye ses gelmiyor denebilir.

    7) Periyodik bakımları çok uygun. 10 bin bakımına 180 tl ödeyeceğim. Golf de 15 bin bakımlara en az 490 lira ödemiştim.

    8) İçeriden katlanır aynalar park esnasında çok avantajlı ve oldukça havalı. Kendinden kararan dikiz aynası fonksiyonu çok iyi çalışıyor. Tavan aydınlatmaları iyi düşünülmüş, arka aydınlatma açıkken gece dahi olsa sürücünün görüşünü etkilemiyor.

    9) Cam ve kapı kilitleri özellikle arka kapılarda çocuk kilidini kullananlar için çok iyi çalışıyor. Kapıları kilitledikten sonra arkada oturan çocuğun kapıyı açabilmesi neredeyse imkansız.

    10) Motorla ilgili özellikleri çok bilmiyorum o yüzden teknik özellikleri yazamam ama aracı alırken okuduğum bir çok forumda çekiş gücüne değiniliyordu. Efendim klimalar dahi açıkken Kaş - Kalkan yollarında 3 yetişkin 2 çocuk o rampalarda en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Bagajda albileceği maksimum hacimde doluydu. O yüzden kimse bana 2010 Corolla 1.4 D-4D Elegant rampalarda çekmiyor demesin. İnanmam, aracını gidip kontrol ettirsin bir yerinde bir arıza vardır. Biz hala 1.4 bir motorun nasıl öyle bir çekiş sağladığını anlamıyoruz. İnanın 1.6 Golf den daha iyi bir çekiş gördük.

    11) Araç sollarken evet ilk gaza bastığınızda hemen gazı yemiyor. Ama ben genellkile bu tip durumlarda vites küçültüp sollamayı yapıyorum. Bir çok araçtan daha seri bir 1. vitesi var. Kalkışlarda 1. ve 2. viteste sorun yok. 2. viteste galiba turbo devreye giriyor ve çok ani bir hızlanma ivmesi sunuyor araç size.

    12) Yol tutuş hakkında şöyle söylemem gerekir. İzmir - Çeşme otobanında araçta çocuklar yokken 6. viteste 3800 devirde 180 km yi gördüm. Araçta bir bağırma zorlanma yoktu ve harika bir yol tutuşu sergiledi. Herhalde daha fazla bassam gidecekti ama 180 den daha fazla bir hıza ihrtiyacım olmaz herhalde. 4000 devirde 200 ü görecekti galiba.

    13) VSC ydi galiba ESR nin toyotacası. O lamba 2 defa yandı ve gerçekten kayma konusunda ne kadar önleyici bir sistem olduğunu anladım. 2 sinde de beni virajda fren konusunda kazalardan korudu. Fren mesafesi oldukça iyi ani frenlerde duruş mesafesi beni tatmin etti.

    14) Bluetooth konusu beni fetheden konudur. Araçta telefonla çok konuşuyorum. Ses kalitesi iki taraf içinde oldukça iyi.

    15) USD den müzik dinleme imkanı olduğu için artık CD lere para vermiyorum. Tüm şarkıları USD ye attım. Küçük de bir USB aldım 8 gb lık. Orada takılı duruyor farkedilmiyor bile.

    16) Far yıkama xenon farlar kullanıyorsanız çok kullanışlı.

    Şimdilik aklıma gelen olumlu yönleri bunlardır. Şimdide olumsuz yönlerine değinmek gerekirse;

    1) Ön konsolden gelen sesler ilk başta çok rahatsız edici. İlk 1000 km. sesler çok canımı sıktı hatta araçtan soğudum diyebilirim. 1000 km ücretsiz bakımında ön konsole tamamen bir izolasyon yaptılar ve bu sesler artık kalmadı. Aracın iç kısmından fabrika çıkışında ses konusu kronik bir sıkıntı. Aynı aractan arkadaşıma da aldık. O da aynı dertten müzdaripti fakat serviste izolasyonla bu sorunu çözüyorlar. Hatta izolasyon sonrası içeri gelen motor sesi dahi en aza iniyor.

    2) Radyo konusu biraz sıkıntılı, uzun yolda bir çok kanalı alamıyorsunuz. Aratsanızda radyo kanalları bulamıyor. Herhalde anteniyle ilgili bir sorun var.

    3) Cruise Control yani hız sabitleyici takılamaması benim gibi uzun yol müdavimleri için büyük eksiklik.

    4) Dikiz aynası ayarları ve dikiz aynalarını kapatma düğmesi direksiyonun arkasında kalıyor. Sürüş halinde elinizi attığınızda bulabilmeniz biraz el alışkanlığı gerektiriyor.

    5) Yakıtı çok az yakması, yakıt göstergesini unutmanız ve olur olmaz yerlerde benzinin bittiği uyarı sinyal sesini duymanıza yol açıyor. :) En son ne zaman doldurmuştum ben bunu diye oturup düşünüyorsunuz :)

    Efendim bu araçla ilgili olarak olumlu olumsuz düşüncelerim bunlardır. Aracı 0 aldım alış fiyatım 48 bin tl dir. 48 bin tl haricinde başka hiçbir şey ödemedim. 1200 tl kasko haricinde.

    Sonradan 250 tl ye xenıon far taktırdım. 200 tl ye camlar filmlendi. 100 tl ye bagaj havuzu ve 80 tl ye kauçuk paspaslar aldım. (Orjinal paspasları çok güzel insanın içi elvermiyor)

    Bu donanımlarla araç artık olması gerektiği gibi. Eğer aile aracı arıyorsanız bence daha iyisi yok. Unutmamak lazım performans arabası değil ama performansı da düşük denemez.

    Not: Bir sonraki alacağım araç BMX X1 dir. O yüzden Toyota ya devam edeceğim denemez. Ama 1.4 Dizel clasmanında en iyi araç bence Corolla.

    Herkese saygılar, sevgiler, hayırlı sürüşler olsun inşallah...







  • hayırlı olsun bende aynı aracı kullanıyorum benimde aracım 12 bin km ye dayandı söylediklerinize aynen katılıyorum

    o ön konsoldan gelen hafif zırıltı gibi ses bendede oluştu servisten garanti dahilinde izole edilebileceklerini söylediler ilgilendiler ama ben söktürmek konusunda kararsız kaldım bir arkadaşım söktür dedi bir arkadaşım boşver dedi ama ses var azda olsa servisteki ustaya daha da laçka olurmu bundan çekiniyorum dedim hayır fabrikadan çıktığı gibi teslim ederiz dedi ama ben bu konuda kararsızım en ufak bir iz bir leke gibi bişey olursa kesin görürüm çok dikkatliyim bu konuda bu da araçtan soğumama sebep olur diye korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum karasızım sizinkinde eskiye nazaran nasıl bir durum oluştu


    edit düzeltme km bilgisine bin yazmayı unutmuşum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 3 Kasım 2010; 23:00:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunter06

    hayırlı olsun bende aynı aracı kullanıyorum benimde aracım 12 km ye dayandı söylediklerinize aynen katılıyorum

    o ön konsoldan gelen hafif zırıltı gibi ses bendede oluştu servisten garanti dahilinde izole edilebileceklerini söylediler ilgilendiler ama ben söktürmek konusunda kararsız kaldım bir arkadaşım söktür dedi bir arkadaşım boşver dedi ama ses var azda olsa servisteki ustaya daha da laçka olurmu bundan çekiniyorum dedim hayır fabrikadan çıktığı gibi teslim ederiz dedi ama ben bu konuda kararsızım en ufak bir iz bir leke gibi bişey olursa kesin görürüm çok dikkatliyim bu konuda bu da araçtan soğumama sebep olur diye korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum karasızım sizinkinde eskiye nazaran nasıl bir durum oluştu

    Benzer sorun bende de var. ( Sol ön göğüs ve sağ kapı tarafı) Aynı nedenden dolayı söktürmedim. Biraz daha kullanıp,aracın biraz eskimesinden sonra söktürmeyi düşünüyorum. Çünkü sökülen parça hiçbir zaman fabrika montajı gibi durmuyor. Bizim ülkedeki servis elemanlarının cahilliği ve beceriksizliği malum. Bence söktürmeyin.




  • 0-100 hızlanması (12 sn.) izleyin:)
    http://www.youtube.com/watch?v=am6lPq40qsw
  • 1.4 d-d4'de turbo olduğunu bilmiyordum gerçekten var mı bilen arkadaşlar varsa eğer bilgilendirirse sevinirim...

    Toyotanın sitesinde corolla dizeller için turbo bilgisi göremedim bende...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adnan61


    quote:

    Orijinalden alıntı: hunter06

    hayırlı olsun bende aynı aracı kullanıyorum benimde aracım 12 km ye dayandı söylediklerinize aynen katılıyorum

    o ön konsoldan gelen hafif zırıltı gibi ses bendede oluştu servisten garanti dahilinde izole edilebileceklerini söylediler ilgilendiler ama ben söktürmek konusunda kararsız kaldım bir arkadaşım söktür dedi bir arkadaşım boşver dedi ama ses var azda olsa servisteki ustaya daha da laçka olurmu bundan çekiniyorum dedim hayır fabrikadan çıktığı gibi teslim ederiz dedi ama ben bu konuda kararsızım en ufak bir iz bir leke gibi bişey olursa kesin görürüm çok dikkatliyim bu konuda bu da araçtan soğumama sebep olur diye korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum karasızım sizinkinde eskiye nazaran nasıl bir durum oluştu

    Benzer sorun bende de var. ( Sol ön göğüs ve sağ kapı tarafı) Aynı nedenden dolayı söktürmedim. Biraz daha kullanıp,aracın biraz eskimesinden sonra söktürmeyi düşünüyorum. Çünkü sökülen parça hiçbir zaman fabrika montajı gibi durmuyor. Bizim ülkedeki servis elemanlarının cahilliği ve beceriksizliği malum. Bence söktürmeyin.

    evet bendede sol ön göğüs köşesinde sanki bir klips yuvası içinde boşda sarsılıyormuş gibi arada bir geliyor ses ama araç genelde sessiz olduğu için direk farkediyorum sesi birazda dikkatli bir kullanıcı olmamdan dolayı

    @hturna7 video daki araç triptronic vites o aracın 0-100 ü 14 saniye benim bildiğim birde araç kendi mi vites atıyor yoksa manuel gibi kullanıcımı atıyor merak ettim çünki motorun verimsiz olduğu 5000 devre kadar dayadıda ?

    @absolutevanilla d4d de tabiki turbo var 1800 devirden sonra devreye girer




  • quote:

    Orijinalden alıntı: absolutevanilla

    1.4 d-d4'de turbo olduğunu bilmiyordum gerçekten var mı bilen arkadaşlar varsa eğer bilgilendirirse sevinirim...

    Toyotanın sitesinde corolla dizeller için turbo bilgisi göremedim bende...

    yeni nesil tüm dizellerde turbo vardır. yoksa yeni nesil olmazdı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adnan61


    quote:

    Orijinalden alıntı: hunter06

    hayırlı olsun bende aynı aracı kullanıyorum benimde aracım 12 km ye dayandı söylediklerinize aynen katılıyorum

    o ön konsoldan gelen hafif zırıltı gibi ses bendede oluştu servisten garanti dahilinde izole edilebileceklerini söylediler ilgilendiler ama ben söktürmek konusunda kararsız kaldım bir arkadaşım söktür dedi bir arkadaşım boşver dedi ama ses var azda olsa servisteki ustaya daha da laçka olurmu bundan çekiniyorum dedim hayır fabrikadan çıktığı gibi teslim ederiz dedi ama ben bu konuda kararsızım en ufak bir iz bir leke gibi bişey olursa kesin görürüm çok dikkatliyim bu konuda bu da araçtan soğumama sebep olur diye korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum karasızım sizinkinde eskiye nazaran nasıl bir durum oluştu

    Benzer sorun bende de var. ( Sol ön göğüs ve sağ kapı tarafı) Aynı nedenden dolayı söktürmedim. Biraz daha kullanıp,aracın biraz eskimesinden sonra söktürmeyi düşünüyorum. Çünkü sökülen parça hiçbir zaman fabrika montajı gibi durmuyor. Bizim ülkedeki servis elemanlarının cahilliği ve beceriksizliği malum. Bence söktürmeyin.


    Açıkçası ben aracı alır almaz stabilize bir yolda ses geliyor mu diye kontrol ettim. İlk başta çok hafif gelen sesler 1000 km civarında çok arttı ve servis elemanıyla beraber test sürüşü yaptık. Seslerin nerelerden geldiğini birebir tespit ettik.

    Ön konsolün açılmasıyla ilgili olarak şunu söyleyebilirim. O konsolün ne kadar kolay söküldüğünü görseniz şaşırırsınız. Aracın sökülen noktaları: Ön konsol, Teybin üzerindekli klima mazgalları, kapıların iç döşeme aksamının bulunduğu bölmeler.

    Bence aracınızı gönül rahatlığıyla götürebilirsiniz. Aracın birçok bölmesi oldukça rahat bir şekilde demonte ve monte ediliyor.

    İzolasyon işlemi yapıldıktan sonra 7 bin km kadar kullanıyorum. Şu ana kadar hiçbir yerden ses gelmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siart -- 5 Kasım 2010; 0:19:43 >




  • aracın otomatikliği konusunda bi sıkıntı yaşıyo musunuz acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: absolutevanilla

    1.4 d-d4'de turbo olduğunu bilmiyordum gerçekten var mı bilen arkadaşlar varsa eğer bilgilendirirse sevinirim...

    Toyotanın sitesinde corolla dizeller için turbo bilgisi göremedim bende...

    Turbosuz dizel motor yokki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguz58

    aracın otomatikliği konusunda bi sıkıntı yaşıyo musunuz acaba?


    Düz vites kullanıyorum. O yüzden otomatik vitesle ilgili yorum yapamayacağım. Ama bu sitede Corolla'nın Triptonik vitesli modelleriyle ilgili sıkıntılı yorumlar olduğunu hatırlıyorum.
  • ıkı gundur comfort modelını kullanıyorum mmt sanzuman . arac hızlanması cekısı cok guzel arac sahıbıne sorduğumda 90 beygır dedı acıkcası sasırdım cunkı performans olarak cok guzel bır arac .. kısa bır surede 120 ye cıktım nasıl cıktığımı anlamadım bıle . vıtes gecıslerını aracı dınlemezsenız hıssetmıyorsunuz bıle. tek eksı yonu benım ıcın arka camlarda 140 km hızda cok hafıf ruzgar sesı alması . bunun dısında yol tutusu hızlanması gayet hosuma gıttı . acıkcası ımzamdakı aracım perte cıktıktan sonra araba almayı dusunuyordum . mutlaka bu aracı lısteme ekledım. arac arkadasımın satmaya nıyetı yok ama onu aracını almak ıstıyorum
  • otomatik dediğiniz tiptronik teknolojisi ise bu toyota da mmt ye karşılık geliyor, tavsiye etmem. yokuş yukarı yoğun trafikte hayatı kabusa çevirebiliyor.. düz vites yada tam otomatik tavsiye ederim..
  • Her ihtimale karşın düz daha sorunsuz.
  • yeni corolla dizel mmt şanzımanı talimatlarına uygun şeklinde köprü trafiğinde kullanıyorum.

    daha bir sorunla karşılaşmadım.
  • hani sende 2007 mmt vardı?

    ayrıca karşılaşmaman çok normal. adı üstünde gizli ayıp. senin gibi tanıdığım toyota personelide aynını söylüyordu, 2010 model 6 vites mmt ile köprüde kaldı. o da hergün geçiyordu köprüden, nihayet uygun şartlar denk geldi. devam et sana da denk gelecektir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siart

    quote:

    Orijinalden alıntı: adnan61


    quote:

    Orijinalden alıntı: hunter06

    hayırlı olsun bende aynı aracı kullanıyorum benimde aracım 12 km ye dayandı söylediklerinize aynen katılıyorum

    o ön konsoldan gelen hafif zırıltı gibi ses bendede oluştu servisten garanti dahilinde izole edilebileceklerini söylediler ilgilendiler ama ben söktürmek konusunda kararsız kaldım bir arkadaşım söktür dedi bir arkadaşım boşver dedi ama ses var azda olsa servisteki ustaya daha da laçka olurmu bundan çekiniyorum dedim hayır fabrikadan çıktığı gibi teslim ederiz dedi ama ben bu konuda kararsızım en ufak bir iz bir leke gibi bişey olursa kesin görürüm çok dikkatliyim bu konuda bu da araçtan soğumama sebep olur diye korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum karasızım sizinkinde eskiye nazaran nasıl bir durum oluştu

    Benzer sorun bende de var. ( Sol ön göğüs ve sağ kapı tarafı) Aynı nedenden dolayı söktürmedim. Biraz daha kullanıp,aracın biraz eskimesinden sonra söktürmeyi düşünüyorum. Çünkü sökülen parça hiçbir zaman fabrika montajı gibi durmuyor. Bizim ülkedeki servis elemanlarının cahilliği ve beceriksizliği malum. Bence söktürmeyin.


    Açıkçası ben aracı alır almaz stabilize bir yolda ses geliyor mu diye kontrol ettim. İlk başta çok hafif gelen sesler 1000 km civarında çok arttı ve servis elemanıyla beraber test sürüşü yaptık. Seslerin nerelerden geldiğini birebir tespit ettik.

    Ön konsolün açılmasıyla ilgili olarak şunu söyleyebilirim. O konsolün ne kadar kolay söküldüğünü görseniz şaşırırsınız. Aracın sökülen noktaları: Ön konsol, Teybin üzerindekli klima mazgalları, kapıların iç döşeme aksamının bulunduğu bölmeler.

    Bence aracınızı gönül rahatlığıyla götürebilirsiniz. Aracın birçok bölmesi oldukça rahat bir şekilde demonte ve monte ediliyor.

    İzolasyon işlemi yapıldıktan sonra 7 bin km kadar kullanıyorum. Şu ana kadar hiçbir yerden ses gelmedi.

    sizin aklınıza uyarak bende izolasyon yaptırdım iyikide yaptırmışım ses kesildi eskisine göre motor sesi azaldı baya baya komple izole etmişler




  • Aracım ilk servisine girdi, ilk 10 bin bakım servis ücretini duyunca inanılmaz sevindim. Daha önce Golf'de ödediğim en düşük servis ücreti 480 tlydi. Servstekiler 180 Tl diyince çok şaşırdım. Sadece servise gitmeden önce yağını ve yağ filitresini uzun yola çıkmadan önce değiştirtmiştim. Ona da 60 Tl ödemiştim. Yani 10 bin bakımın bana maliyeti 240 Tl oldu.

    Ayrıca geçen gün eşimin telefonunuda Bluetooth a eklemeye çalışırken 2 özellik daha farkettim. 1. si araçta sesli komut vererek Bluetoothtan arama yaptırabiliyorsunuz. Örnek arayacağını kişinin ismini ve telefon numarasını araça tanıtıktan sonra, direksiyondaki konuş butanuna basarak ismi söylediğinizde o kişiyi arıyor. İnanılmaz kolay bir özellik.

    İkinci olarak da, BTA menüsünden isterseniz telefonunuzdaki müzikleri aracınızda çalabiliyorsunuz. Bu özellikleri Corolla nın kitapçığında bulamadım. Herhalde elimdeki kitaba bunları ilave etmeyi unuttular :)




  • Merhaba arkadaşlar bugün itibariyle bende Toyota corolla 1.4 D -4D extra comfort modelini 48000 tl. ye aldım.aracı daha teslim almadım kredisi bugün onaylandı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasinupling

    Merhaba arkadaşlar bugün itibariyle bende Toyota corolla 1.4 D -4D extra comfort modelini 48000 tl. ye aldım.aracı daha teslim almadım kredisi bugün onaylandı.


    iyi günlerde kazasız belasız kullan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.