Şimdi Ara

Toyota ABD’de 1,29 milyar dolarlık batarya fabrikası kuracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en çok araç satan otomobil üreticilerinden olan Toyota, Amerika Birleşik Devletlerinde hibrit ve tam elektrikli arabaların bataryaların üretimini yapacağı bir fabrika kuracağını duyurdu. Açıklamalara göre bu fabrikaya 1,29 milyar dolarlık yatırım yapılacak. 



    Toyota ABD’de 1,29 milyar dolarlık batarya fabrikası kuracak



    Şirketin açıklamalarında tesisin nereye kurulacağı belirtilmedi. Ancak; 1.750 yeni çalışanın işe alınacağı, 2025 yılında batarya üretimine başlanacağı, 2031 yılına kadar da üretimin kademeli olarak genişleyeceği yapılan açıklamalar arasında yer aldı. 



    Ayrıca Bkz.Elektrikli ve hibrit araçlar fuarı e-drive TURKEY, 9 Aralık'ta kapılarını açacak



    Bu yeni tesis Japon otomobil devinin önümüzdeki 10 yıl içinde ABD’de otomobil bataryalarında kullanmayı planladığı 3,4 milyar dolarlık yatırımın bir parçası olarak nitelendirildi. Kalan 2,1 milyar doların ne için kullanılacağı henüz bilinmese de uzmanlar, bu paranın bir kısmının daha başka bir batarya fabrikasında kullanılacağını düşünüyor. 



    “2030’a kadar 2 milyon elektrikli araç satılacak”



    Toyota, 2030 yılına kadar dünya çapında 2 milyon sıfır emisyonlu elektrikli araç satmayı,  ABD’de ise 2030 yılına kadar en azından kısmen elektrikli olan 1.5 milyon aracı satmayı planlıyor. Buna ek olarak da dev şirket, 2025 yılına kadar dünya çapında satışa sunulan 15 farklı elektrikli araca sahip olacağını ifade etti. 



    Toyota ABD’de 1,29 milyar dolarlık batarya fabrikası kuracak



    Şirketin bu açıklamaları, birçok otomobil şirketinin araba bataryalarına destek vermesini açıklamasından sonra geldi. Çoğu otomobil üreticisi önümüzdeki yıllarda içten yanmalı motora sahip araçlardan “sıfır emisyonlu” araçlara geçiş yapacağını duyurmuştu. Ford ve General Motors da geçtiğimiz günlerde ABD’de batarya üretimine yatırım yapacağını ve birçok eyalete fabrika açacağını duyurmuştu. 




    Kaynak:https://www.independent.co.uk/news/toyota-detroit-chrysler-kentucky-europe-b1940279.html







  • Thrump döneminde başalayan Fabrikaların Amerika'ya taşınma süreci ve son zamanlarda artan nakliye ücretlerinin de etkisi olsa gerek.

  • quote:

    2030’a kadar 2 milyon elektrikli araç satılacak


    Tesla'nın seneye yapacağı satış mikarı kadar satışı 2030 da mı yapacaklar tebrikler vallahi Çin'liler her şeyin üretimini elinizden aldı elektrikli otomobilin yeni Toyota'sı da, Xpeng falan olur artık sanırım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.