Şimdi Ara

Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
5
Favori
10.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyun sarmadığı için ana konuyu takip edemiyorum. Yeni DLC'ler çıkıyor, devralmak isteyen var ise adminler devredebilir.


    Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU]


    Steam Sayfası:
    https://store.steampowered.com/app/1099410/

    Epic Sayfası:
    https://www.epicgames.com/store/tr/p/a-total-war-saga-troy

    Çıkış Tarihi: 13 Ağustos 2020
    (EPIC'de bir yıl özel çıkış yapacak oyun ilk 24 saat alımı ücretsiz, tamamen sizin olacak)




    Bu efsanevi çağda kahramanlar dünyaya ayak basar. Fakat, dünyayı sarsacak bir ihtilaf çıkarmak için tek bir fevri eylem yeterlidir. Gözü pek Troya prensi Paris, güzeller güzeli Helen’i Sparta’daki sarayından kaçırır. Uzaklara yelken açtıklarında, Helen’in kocası Kral Menelaos, hanımına lanet okur. Vefasız hanımını, ne pahasına olursa olsun evine getirecektir! Büyük surlu Miken’in hükmü geniş lordu Kral Agamemnon, kardeşinin çağrılarını duyar. Dört bir yandan, aralarında çevik ayaklı Aşil ve tatlı dilli Odysseus’un da olduğu Akhealı kahramanlar çağırır. Yunan ordusu, Troya’ya doğru kaçınılmaz savaş ve katliam yapmak üzere yol alır. Zira o muhteşem şehrin önündeki muharebe alanında efsaneler doğacaktır... Total War Saga serisinin en yenisi olan TROY, Homeros’un İlyada destanından esinlenerek Troya Savaşı zamanına odaklanır ve devirlerden esinlenen özellikleriyle seriye yenilik katar. Troy, bu destansı ihtilafı Total War’a özgü büyük ve tur tabanlı imparatorluk yönetimi ve harikulade gerçek zamanlı muharebeleriyle hem Yunan hem Troyalı tarafından keşfeder ve mitlerin ve efsanelerin derinlerine inerek bunların ilham alabileceği olayları açığa çıkarır. Çağının dönüm noktası olan Troya Savaşının etrafındaki olayları, görülmemiş şekilde hayata getiren bu deneyimi yaşayın. Sekiz unutulmaz kahramandan birini seçerek destanınızı yazın. Karakter odaklı, duygu yüklü bir öyküye dalın ve hasımlarınızı alt edin. Tunç Çağı zamanındaki Akdeniz'in bu büyük ve çarpıcı suretini fethederken imparatorluğunuzu, strateji, devlet idaresi, diplomasi ve topyekun savaşla kurun.

    RESİMLER


    Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU]
    Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU] Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU]


    Oyun Haritası

    Total War Saga: Troy (2020) [ANA KONU]


    Haber akışı: (Tarih-Başlık-Link olarak sıralanacaktır)
    19.09.2019 Total War Saga: TROY Duyuruldu
    19.09.2019 Sık Sorulan Sorular (Türkçe)
    20.09.2019 TRUVA SAVAŞI NEDİR DFT TARİH (Türkçe Anlatım))
    09.11.2019 Aşil, Akalar ve Görünüm: Troy'un Tasarımı
    21.11.2019 Takas, Bronz ve Muharebeler: Troy ve Bronz Çağı
    02.06.2020 Mitler, Canavarlar, Anlamları ve Mitin Arkasındaki Gerçek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliKulaBey -- 28 Aralık 2021; 9:8:56 >







  • Warhammer dan sonra, seriye devam etmeyenlerin ülkemizde çok olduğunu biliyordum da bu kadarda beklemiyordum. Yenilik deyip karışık denilen şeylerin hepsi zaten Warhammer ve Three Kingdoms da vardı.
    Oyunda artık sadece altın ile değil bir çok madde ile geçimimizi sağlıyoruz. Ticaret değişmiş yerine 'süreli takas' gelmiş. Sayfalar dolusu 'oyun karışık' mesajlarından oyun hakkında bir şeyler yazan çıkmamış
    Ben Rome 2 nin hüsranlı çıkışından sonra mutluluğu Warhammer serisinden bulmuştum. Ve şimdide Troy ile baya gaz durumundayım. Three Kingdoms zaten saatlerce oynasam bile ilgimi çekemedi, bir birinin kopyası birimler, artı çekik gözlülerin hiç merak etmediğim tarihleri vs...
    Ama Troy baya güzel duruyor, grafikleri sesleri ve müzikleri çok güzel, savaş meydanı tam bir gaz olmuş. Sefer haritasında zaten kendimi olaylara kaptırıp gidiyorum.
    Aşil ile oynuyorum, zorda 206. turndayım, bazen yön bulma sorunları ve ses sorunları oluyor meydan muharebelerinde. Ben oyunu çok fazla beğendim, forum da bu etkiyi görememek de beni düşündürüyor abartıyor muyum yoksa
  • Türkçe altyazılısı ve sefer haritası;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbyHN -- 20 Eylül 2019; 14:21:51 >


  • Sefer haritası videosunun Türkçe Altyazılı hali.
  • Çıkış tarihi 27 Kasım 2020 diyorlar
  • arman09 kullanıcısına yanıt
    Steam sayfasında net tarih yok. Oyun genel olarak beni çok heycanlandırmadı. Hatta üzüldüm doğrusu. Three Kingdoms'a daha çok heycanlanmıştım.

    Tamam tarihi olarak epey eskiye MÖ 15-16 yy a gidiyoruz ama o harita ROME 2'ye dlc olarak gelmişti ve beni sarmamıştı.

    Thrones of Britannia gibi bi SAGA yan oyun olarak düşününce gideri oluyor oyunun.
  • DeliKulaBey kullanıcısına yanıt
    Oyun theree kingdoms gibi olacakmış ek olarak takas sistemi gelecekmiş ve oyunda minotor gibi zırhları olan kahramanlar olacakmış ikon olarak yani ve oyunda olympos dağı var
  • Bu güzel görünüyor. Three kingdom pek sarmamıştı. Keşke rome 3 çıkarsalar
  • Ya böyle yapacaklarına Hititlerin, Akadların, Sümerlerin, Barbar Gaşkaların, Firavunlar dönemi Mısırının olduğu geniş çaplı bir antik çağ strateji oyunu yapsalarmış ya bu ne kardeşim. Tek bir hikaye üzerine TW oyunu mu yapılır bunun neresi "Total War" Adı üzerinde topyekün savaş. Truvayı aldım bitti. Yine bir iki askeri birliği hariç birbirinin laciverti bir dünya şehir devleti ve boş bir diplomasi sistemi gelecek gibi duruyor. İşin içinde mitoloji var ancak bir Warhammer kadar fantastik olamaz.
  • Warhammer serisi ne kadar güzel gözükse de çok dengesiz bir oyun olduğu için bana ilkel geliyor. 1 atmosfer olarak daha iyiydi 2 biraz daha gelişmişti ama 3. oyuna 200tl vereceğimi zannetmiyorum dlc aptalı oldu oyun adam gibi dengeli bir oyun gelmeli. Ayrıca bu serisi eleştirmeni anlamıyorum mangutay saga diyor adamlar zaten vaad ettikleri de tam olarak bu tarih ekibini kapatmadılar ki. Bir empire 2 gelsin de hele sonra antik çağ da gelir :)
  • İbrahim770 kullanıcısına yanıt
    Dengesiz değil, Tarihsel Tw lere göre daha fazla oyun içi dinamiği var Warhammerların. Oynadığın her devletin bir derinliği var. Hani bambaşka stratejiler dönüyor eğer zor ya da en zorda oynarsan. Mesela Skaven ırkının alt şehir kurma opsiyonu bile oyunu bambaşka noktalara çekebiliyor. Tarihsel oyunlara alışmış oyuncular bunlara çok giremediği için oyundan soğuyorlar. Ayrıca orada fantastik bir evren de var. Warhammer aslında bir masaüstü oyunundan gelişe gelişe bu günlere geldi. Arkasında sağlam bir edebi alt yapı da var. O evreni bilenler için bulunmaz nimettir bu oyunlar. Ben 200 tl yi hiçbir Tw oyununa vermem de 3.sü indirimde 70-80 bandına düşse direk edinirim. Şu ana kadar WR ile ilgili yapılmış en kapsamlı ve iyi strateji oyunu olabilir bu seri.

    Ben zaten saga yapmasınlar, adam gibi Antik Çağ oyunu yapsınlar diyorum. Yani oyuna bunları bunları da koysaydınız demiyorum. Komple yeni kapsamlı bir oyun istiyorum. Topluluğu hiç takmıyorlar. Antik Yunan filmlerde ve oyunlarda o kadar fazla işlendi ki artık klişe olup çıktı. O dönemlerde hemen o haritanın dışında Hititler gibi Anadolu medeniyetlerinin, biraz ilerisinde Mezopotamya medeniyetlerinin olduğunu bilip oynayamamak tarih sever birisi olarak beni çıldırtıyor. Bunun seveni de illa çıkar ama bana ne abi, o onun karısını kaçırmış da yok öteki topuğundan vurulup ölmüş de grek masalları bana Gılgamışı verin, Akrep Kralın Mısırı birleştirmesini oynayayım ne bilim Gaşka olup Hitite çökeyim.

    Saga olayını Ca nın aynı inekten kurutana kadar süt sağması olarak gördüğüm için ona komple karşıyım. Thrones of Britannia Attilanın dlcsiydi. Bu da büyük ihtimalle Attilanın cilalısı olacaktır. Böyle tek bir kültüre odaklanan Tw leri sevmiyorum. Ayrıca Empire 2 den önce MW 3 ü çıkarırlar bence. Empire 2'ye daha var. Gerçi Empire 2 daha önce çıksa hayır demem.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbyHN

    Türkçe altyazılısı ve sefer haritası;

    Sarıların Sülo ile Gara Cemal'ın kapışmasını heyecanla bekliyoruz




  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Bu yoruma katılmakla birlikte, odaklı hikayeleri aperatif olarak almayı seviyorum ben, thrones of britannia'ya uzun süre uzak durmuştum. Fakat sonra iki farklı ülkeyle bitirdim oyunu. Warhammer evreni de beni zorluyordu fakat uzun süre ara verip döndükten sonra bağımlılık başlıyor.

    Medieval 3 asıl gelmesi gereken oyun. Ve daha geniş harita yapısına da sahip olmak zorunda, olmalı
  • DeliKulaBey kullanıcısına yanıt
    Mtw3 en fazla Atilla kadar büyük olur herhalde hocam
  • arman09 kullanıcısına yanıt
    Haritanın gerçek dünyadaki kapsadığı alandan ziyade, KM ölçeklendirmeyi kastediyorum. Ama şu da var, amerikanın keşfi eklenecekse oyuna bence empire haritası kadar büyük kapsamlı olmalı.
  • [Güncelleme] Ana mesaja yeni fotoğraflar ve detay bilgiler içeren röportaj çeviri linki eklendi.
  • Zam geldi Total War oyunlarına ve olması gerekenden daha pahalı oldular maalesef.
  • Yeni görseller ve çeviri haber linki paylaşıldı.
    Şöyle: Takas, Bronz ve Muharebeler: Troy ve Bronz Çağı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CANBUYUK06

    Bu güzel görünüyor. Three kingdom pek sarmamıştı. Keşke rome 3 çıkarsalar
    yıllardır medieval 3 bekliyorum ben.
  • TK pek çok kişide tadımlık etkisi bıraktı. Rome 3 beklemeyin bence, Rome 2 hala oynanabilir durumda ve Attila gibi aynı devir oyunu hala taze. Üstelik Medieval modu da yapım aşamasında.

    CA yeni şeyler denemek istiyor. Warhammer 3 veya Medieval 3 hangisi önce duyurulur bilemem. Ben de bekliyorum Med3'ü.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.