Şimdi Ara

Toshiba 49U7763DAT PANEL? 2300 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazon da indirime girmiş, 2300 tl ye satılıyor.
    https://www.amazon.com.tr/Toshiba-49U7763DAT-Televizyon-Enerji-S%C4%B1n%C4%B1f%C4%B1/dp/B07D44ZFNL/ref=sr_1_3?s=electronics&srs=15215298031&ie=UTF8&qid=1537330814&sr=1-3&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    Garanti süresi sonrası servis durumu ve kullanılan paneli bilen var mı? Yanlardan görüntü kaybı olmasın diye IPs panel istemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantasm -- 19 Eylül 2018; 10:36:54 >



  • Cihaz IPS paneldir , ancak özellikle IPS panel olduğu için yan açılardan izlenirken görüntü kaybı daha düşüktür. Ips panelin yapısı gereği statik kontrast oranı da düşüktür.

    Edge-Led panel kullanılan bir cihaz. Bu nedenle ben tercih etmem , ancak piyasadaki fiyatlar göz önüne alındığında kendi gözlerinizle incelemenizde yarar var .

    Garantisi 3 yıl , Vestel servisleri bakıyor. Cihaz zaten vestel üretimi .
  • Aldık bakalım bekliyoruz
  • Dfroza D kullanıcısına yanıt
    Edge-Led panelin dezavantajı nedir hocam? siz hangi panel tercih edersiniz? bende sipariş verdim bu üründen. sizce iade mi etmeliyim? Sizin önerebileceğiniz bir model var mı?
  • reactor1111 kullanıcısına yanıt
    Edge-Led daha ince cihazlar yapılması için geliştirilmiş bir uygulama . Direct-Led uygulamasında panelin arkasına yerleştirilen Ledler Edge-Led'de Panel kenarları boyunca yerleştiriliyor. Edge Led cihazlarda panelin bu yapısına bağlı olarak panel kenarındaki Ledlerin sürekli çalışmaması,iyi bir siyah seviyesi elde etmrk, ekran parlaklığının göz yormaması ve enerji tasarrufu açısından " Local Dimming" denilen , yani ekranda gösterilen görüntüde ışık ve parlaklık veren bölgelerin haricinde bulunan bölgeleri karartan ( kısaca böyle anlatabildim) uygulama oldukça önem arz etmektedir.

    Ancak local dimming uygulaması çalışırken , panelin ledlerinin kenarlarda olması nedeniyle ekranda yukarıdan aşağı bir ışık hüzmesi oluşur. Bu oluşan ışık aydınlık sahnelerde pek belli olmazken karanlık sahnelerde fark edilir seviyededir. Özellikle alt yazılı filmlerde bu durum oldukça rahatsız edici boyuttadır.

    Yukarıda bahsettiğim ışık hüzmesi sorununu çözmek için cihaz üzerinden local-dimming ayarını tamamen kapatmak gerekir. Kullandığını cihaz VA panelli bir cihaz ise bu uygulamanın kapatılması büyük bir sorun teşkil etmez çünkü panelin kontrast oranı oldukça yüksektir ( min. 4000:1 ) . Ancak paneliniz IPS ise zaten oldukça düşük bir kontrasta sahiptir( max 1000:1 , ki ben bu cihazda 900:1 diye biliyorum ) Local dimming kapatılınca ekrandaki bütün ledlerin çalışması sonucunda cihazdan siyah renk elde edemezsiniz ve izlerken gözleri oldukça yorar.

    Eğer alt yazılı film ve dizi izleme alışkanlığınız yoksa çok büyük bir sorun yaşamazsınız. Yukarıda bahsettiğim dezavantajlar dışında cihazın görüntü ve motion performansı iyidir. Ayrıca smart özellikleri bluetooth bağlantısının bulunması USB 3.0 olması avantajları . 2.300 TL'ye full HD satılan bir dönemde oldukça uygun bir fiyata satın almışsınız. bahsettiğim dezavantaj sizin için çok önemli değilse bence iadeye gerek yok.
  • Dfroza D kullanıcısına yanıt
    hocam peki aşağıdaki ürünle karşılaştırılırsa hangisi tercih edilir? ürünün fiyatı dün 2350tl idi.

    http://www.vatanbilgisayar.com/grundig-49vlx7810-49-123-cm-uhd-smart-tv-dahili-uydu-alici.html
  • reactor1111 kullanıcısına yanıt
    Grundig - beko - arçelik cihazların smart özellikleri oldukça yetersiz. Toshiba - Vestel'in smartları da bir webos ve ya tizen değil tabii ama grundigden daha işlevseldir.

    Belirttiğiniz cihazda direct-led bulunuyor. Toshiba'dan farklı olarak HDR da bulunuyor. Cihaz IPS panelli .

    Toshiba'nın hareketli sahne performans özellikleri daha üstün . Ancak işlemcisi 2 çekirdekli Grundig 4 çekirdekli . Her modelin kendisine göre artısı var yani.

    Bence çok fazla alt yazılı film dizi izlemiyorsanız toshiba sizi üzmeyecektir.
  • reactor1111 kullanıcısına yanıt
    Bir de Vestel tarafından üretilen cihazların çoklu üretimleri de olabiliyor. Toshiba'da IPS panel beklerken VA panel de çıkabilir şansınıza bilginiz olsun.
  • Dfroza D kullanıcısına yanıt
    peki nasıl anlayacağız ips veya va panelli olduğunu?
  • reactor1111 kullanıcısına yanıt
    Başka bir forumlarda " panel bilgi hattı" gibi başlıklar altında cihaz seri numarasına göre panel bilgisi veren bazı kişiler var , internetten aratarak o kişileri bulabilirsiniz .
  • Televizyonu bende 2018 Mayıs ortasında aldım 3 yılı bitti ve televizyon çöp! Toshiba & Vestel işbirliğiyle bu ikinci mağduriyetim daha öncede Vestel monitör almıştım gözümü kör edercesine parazit vardı. Tamam Türk markalarına destek olalım da onlar bu şekilde insanları mağdur edecek kalitede ürün ürettikleri sürece nasıl destek olalım?


    Servis 2000 TL ücret çıkardı hiç yaptırma abi üzerine 2-3 daha koy yeni televizyon al dedi. Bunlar 1 yıl sonra da led sorunu çıkarır sonra yine bir masraf uğraşılmaz dedi.


    Şuan Toshiba nın fiyatlarının ucuz olması cazip geliyor ama 2-3 yılda o para çöp olunca insan üzülüyor.

    Annemlerin 20 yıllık tüplü Philips televizyonunu 4K ambilight ile değiştirmiştik şuan 5.yılı çok şükür sorun yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.