Şimdi Ara

Toshiba 1 oda 1 salon kampanyası iade problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    toshiba nın 1 oda 1 salon kampanyasında klima aldım. Klimayı Ankara'da bir bayiden aldım. 6580 TL tutarı 3 taksit yaptılar. ilk kısmı kredi kartı ile ödedim.

    3 gün sonra klimayı takmaya geldiler. Evdeki tesisat sıkıntısında dolayı montaj yapılmadan geri gönderdim klimaları.

    Klimalarıda almaktan da vazgeçtim.

    satıcı firma kredi kartına parayı iade etceklerini söyledi ama ilk taksiti tutarının KDV si kadar para ödemem gerektiğini belirtti.

    Ödemedim tabi ki. Problem çıkardı. Hakaret edip mağazadan da kovdu.

    bu ürünler koşulsuz iade edilemiyor mu?



  • kdv ödeme olayı nedir ya ilk defa duydum
  • Sorunu çözebildiniz mi ?
  • zorla aldım paramı.
  • Çakala bak hele satarken iyi iade alırken kötü şe.......siz
  • Öncelikle geçmiş olsun
    İade ve değişim çok yaptım ama hep ürün sıkıntılı çıktığında..


    Kanun 2016 yılında güncellendi ve ayıplı,kusurlu mal ve hizmette 6 ay içinde satıl alınan gün gibi işlem yapar

    1-para iade
    2-birebir değişim
    3-ayıp oranında indirim gibi

    Tüketici kanunu tüketiciden yada ancak mağazadan görerek yapılan satın almalarda bu yok...bilmekte fayda var, bende son zamanlarda internete kaydırdım satın almalarımı....Hayırlı olsun.



    MAĞAZALARDAN SATIN ALINAN ÜRÜNÜN İADESİ
    6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda Mağazadan görerek satın alınan ürünlere cayma hakkı tanınmamıştır. Bu bakımdan kulaktan dolma bilgi olarak duymuş bulunduğumuz kanuna göre “Bir gün” veya “Yedi gün” gibi sürelerde sebepsiz yere alınan ürün iade edilmelidir gibi sözler gerçeği yansıtmamaktadır. Kanuna göre Mağazaların satmış oldukları ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunlulukları yoktur.

    Ancak;

    1-)Satın alınan mal için Mağaza ile iade konusunda özel bir anlaşmanız bulunuyor ise,

    2-)Ürünü satın aldığınız mağazanın iade veya pişmanlık hakkı tanıdığı konusunda yazılı bir beyanı bulunuyor ise,

    3-) Ürünü satın aldığınız mağazanın iade veya pişmanlık hakkı tanıdığı resmen biliniyorsa,
  • Büyük olan iyidir mantığı ile keşif yaptırmadan gittim arçelik bayinden 24binlik satın aldım, az bir miktar peşin verdim gerisini kredi kartı hesap kesim tarihinden sonra gelsem talsitlendirelim dedim olur dediler, deftere yazdılar. Servis 24binlikle eve geldi ancak (dikdörtgen şeklinde uzun kenarın ucuna montaj yapılacak) salonu görünce bunu buraya fazla büyük almışsınız, keşke önceden keşif yaptırsaydınız dediler bayi ile görüştük 18binliğe çevirdik. Yatak odasına 9binlik almayı düşünüyordum orası içinde 9binlik olur ama biz 12binlik tavsiye ederiz dediler. Yanlarında Getirdikleri 24binlik koca klimayıda geri götürdüler, haftaya 12bin ve 18bin olmak üzere iki klimayla geri gelecekler. Bu arada bayiye gidip bir miktar daha peşin verdim 12binlik de dahil olmak üzere iki klimanın kalan bakiyesini kredi kartına taksitlendirip hesabıda kapattım.

    Ne serviste nede mağazada en ufak sorunla karşılaşmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doenitz -- 23 Ağustos 2018; 4:55:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doenitz

    Büyük olan iyidir mantığı ile keşif yaptırmadan gittim arçelik bayinden 24binlik satın aldım, az bir miktar peşin verdim gerisini kredi kartı hesap kesim tarihinden sonra gelsem talsitlendirelim dedim olur dediler, deftere yazdılar. Servis 24binlikle eve geldi ancak (dikdörtgen şeklinde uzun kenarın ucuna montaj yapılacak) salonu görünce bunu buraya fazla büyük almışsınız, keşke önceden keşif yaptırsaydınız dediler bayi ile görüştük 18binliğe çevirdik. Yatak odasına 9binlik almayı düşünüyordum orası içinde 9binlik olur ama biz 12binlik tavsiye ederiz dediler. Yanlarında Getirdikleri 24binlik koca klimayıda geri götürdüler, haftaya 12bin ve 18bin olmak üzere iki klimayla geri gelecekler. Bu arada bayiye gidip bir miktar daha peşin verdim 12binlik de dahil olmak üzere iki klimanın kalan bakiyesini kredi kartına taksitlendirip hesabıda kapattım.

    Ne serviste nede mağazada en ufak sorunla karşılaşmadım.

    Hocam mantıklı öneride bulunmuşlar. Salonunuz ne kadar bilmiyorum ama 30-35 metrekare arası 18 btu klima yeterli gelir, büyük alırsanız konforunuz bozulur sıcak soğuk hava dalgası yaşarsınız.

    Yatak odasında ise aslında 12 btu klimalar da 9 btu dur. Tek farkı kılcal damarlar 2 değil 3 dür iç ünite eşanjörü 30 cm değil 32 cm dir hava debisi 5 metreküp değil de 7 metreküptür tabii bunları örnek için verdim hem 9-12 btu arası gerçek kullanımda çok kapasite farkı olmadığını aralarında iklimlendirmenin çabuk olacağı fiyat olarak çok fark olmaması açısından 12 btu tavsiye etmişler mantıklıdır, ama yatak odalarında konfor sıcaklığı soğukluğu pek aranmaz. Ben yatak odasında klima kullanımını sağlıklı bulmuyorum.

    Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın.
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Yorum ve ilginiz için çok Teşekkürler. Batmandan yazıyorum burada gündüz 40 derecenin altına hiç düşmüyor genelde 41-42 arası, 1 ay önce 45 idi . Neyseki nem %20 ve altı güneşte dolaşmamak şartı ile kapalı ortamlarda fazla rahatsız etmiyor insanı ama yinede klima aranıyor gerçi klimasız yerde yok gibi burada.

    izmirdeki nem ve sıcak dolayısı ile klimaya alıştım klimasız uyuyamıyorum aksi halde yastık su içinde kalıyor sıksan şıp şıp damlar o derece. nöbetten çıkınca da gündüzde uyuma ihtiyacı hasıl oluyor. Velhasıl klima ile uyku sağlık için uygun değil haklısınız ama başka türlüde ben uyuyamıyorum.

    Not: battı balık yan gider, olmuşken yeni çıkan r32 gazlı siyah renklilerden olsun dedim. Hayırlısı bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doenitz -- 24 Ağustos 2018; 18:49:21 >
  • Ben de 1 + 2 toshiba multiklima aldım 3 hafta önce. Takıldı çalıştırıldı. İkisi birden açıkken soğutuyor ama dün tekini açtım soğutmadı. Açtığımı kapatıp diğer klimayı açtığımda o da soğutmadı. İkisini de açınca soğutuyor. Şunu fark ettim, bir klimayı açtığımda soğutmuyor çünkü dış ünite soğuğu kapalı olana gönderiyor. Kapalı olanı da açınca aniden çok çok soğuk bir hava üflüyor ilk başta. Yetkili servis bağlantıları ters yapmış olabilir mi. Bu hatayı yapabilirler mi? 2 klimanın birini açınca açılana değil de kapalı olana soğuğu nasıl pompalar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.