Şimdi Ara

topladığım sistem ve msi p35 platinum a sorular..??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • slm arkadaşlar ben yeni pc topluorum.

    sistem şöyle:
    intel c2d e6750 cpu
    2x1 gb ddr2 800 ocz platinum 2 ram
    320 gb 16 mb ncq samsung sata2 hdd
    xfx 8600gt xxx ed
    Nec Ad-7173 black dvd rw
    Asus TA951 350 watt kasa



    şimdi ben bu sisteme ne alabilirim anakart olarak? 3 koşul var
    ilerde para biriktirip 8800gt alcam 512 mb?---> tam uyum yapar mı?
    2.si iyi bir soğutucu ve psu alıp e6750 yi 3.2 ya da üstüne çıkarmak? ---> yapabilir mi bu anakart?
    3.sü daha ucuzu ya da aynı fiyata daha uygun bir anakart var mı bu üstündeki koşullara uyacak?
    4.sü ramlere nasıl oc yapabilirim bu anakarta?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozturk21 -- 27 Ekim 2007; 19:14:32 >



  • msı p35 platınıum kullanıcısı olarak sana şiddetle tafsiye ederim cok güzel ve özel bir anakart
  • MSI kullanıcısı olarak şiddetle MSI tavsiye etmem
  • msi ın hangi anakartı için konuşuyosun ve nedenini bi zahmet söyler misin?p35 platinum benim kullandığım ve forumlardanda takip ettiğim kadarıyla en sorunsuz anakartlardan biridir.oc yapan yapmayan stabil ve perofmanslı bir karta sahip olmak isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 28 Ekim 2007; 10:34:44 >
  • p35 platinum u iyi bir psu ve doğru işlemci soğutucusu ile kullanırsan ram ve işlemci voltajını doğru şekilde arttırıp 3.6 ya dahi rahatlıkla çıkabilirsin.oc yapabilmen için öncelikle anakartın üzerinde pci-exp16 yuvasının altındaki iki jumper ı 333mhz ayarına getiriyorsun daha sonra çarpan,zamanlama,voltaj ve frekans gibi ayarları biosta cell menüsü altından yapıyorsun.
  • msı p35 aldığıma bin değil on bin pişmanım bu kadar adi bir board ömrümü yedi keşke eski uyduruk bişey alsaydım 10 15 kere reset atıyor sonra açılıyor bazen açılmıyor. biraz overclock yapayım dedim işlemcim e2160 ilk önce hızını 2 ghz ye çekeyim dedim sistem göçtü şimdi sadece biosa girebiliyorum oradan sistemi eski haline getiriyorum ve açılmıyor. mavi ekran dediğiniz sorun bende gri ekran olarak çıkıyor ve halen öyle internetten bişeyler bulmaya geldim biosu update etmek için oda işe yaramazsa boardu kıracam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atilgan26 -- 28 Ekim 2007; 10:49:30 >
  • p35 ama hangisi platinumdan mı bahsediyosun eğer öyleyse sorunu anakartta değil başta kendinde ve doğru ram kullanmamakta arayacaksın ram veya anakart almadan önce msı ın sitesine girip test raporlarını okusaydın eminim böyle sıkıntılar yaşamazdın kaldı ki istisnasız her anakartın uyumsuz olduğu ram ler mevcut.
  • konu msi anakartları tartışma konusu değil arkadaşlar...

    gigabyte p35t-ds3r,
    msi p35 platinium,
    xfx 680i lt sli,
    asus striker,
    asus p5n-e sli,
    asus p5kc...

    hepsiyle yazdığın herşeyi yapabilirsin kardeş hemde gönül rahatlığıyla..
  • sistemimde 1gb veritech ram 256mb 8600gt sonic ve e2160 işlemci var. şu an sistem kitli durumda arkadaştan aldığım aynı marka ram ile tekrar denedim yine açılmadı biosu update etmemmi gerekiyor o işte çok karışık geldi yanlış bişey yapsak geri dönülecek gibi değil. şimdi birde ddr2 667 ram bulup onlarla deneyeceğim. inşallah sorun ram lerdir. ne yapmam gerektiğini tam bilen varsa yardımcı olabilirmi. Sistemi alırken bu forumda aynı sistemi almış ve iyi neticeler almış arkadaşların yorumlarını okudum. sorun ramlere fazla yüklendiğim için çıkmış olmalı çarpanı 200 den 220 ye çektim sadece
    p35 platinium ddr2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atilgan26 -- 28 Ekim 2007; 11:04:47 >
  • ram bölenini ayarlamadın buyuk ihtimalle ramler actırmıyor sistemi bios pilini çıkarıp tekrar tak.. sorun hallolacaktır.
  • bios pilinide çıkardım her şeyide çıkardım o kadar anlıyorum ama yinede açılmıyor. ram çarpanına ellemedim çünki aynıo ramleri daha yüksek hızlarada çekmişler en kötü resetlerim biosu devam eder diye düşündüm fakat sistem hala aynı internetten hızlı bi şekilde bilgi toplamaya çalışıyorum. ramde bi sorun yok arkadaşıın bilgisayarında denedik sorunsuz çalışıyor. deneyeceğim 2 şey kaldı 667 ram bulup onunla açmaya çalışacağım yine aynı gri ekran çıkıp kalırsa bios update edeceğim oda olmassa bilmiyorum ruh halime bağlı çünki daha 2 gün oldu alalı
  • işlemcin ve anakartın oc için gayet uygun ancak ram ler için aynı şeyi söyleyemem sistemlerimizdeki tek fark ram ler ve ben 360-380mhz fsb aralığında voltaj arttırmadan işlemciyi 3ghz ve üzeri stabil kullanıyorum.burada sorun yaratan donanım anakart değil kesinlikle kullandığın ram ler.test raporunda veritech in ismi dahi geçmiyor.

    http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodtestreport&prod_no=1212&maincat_no=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 28 Ekim 2007; 11:14:18 >
  • arkadaşın dediği gibi siteye girip belleklere baktım fakat veritech marka bişey yok zaten a-data alacaktım onlar destekleniyor fakat onlarda piyasada zor bulunuyor bitmiş yada fiyatı çok artmış. imdi yukarıdakileri yapsam sistem çelışırmı hadi çalıştı eski ram ile baştan çalışan sistem yine uyuzluk yaparmı.
  • biosun 5. sürümü çıkmış şu 10 kere açılıp kapanma olayına bi çare olurmu ve benim sorun ortadan kalkarmı 5. sürümü kullanan varmı ben sadece bi diskete yükleyip disket sürücü üzerinden boot edebilirim gerisini bilmiyorum sitemi yedekleyin falan diyolar flash programı kullan yazan var ne karışık iş bunlar
  • çalışmaması için hiçbir neden yok.biosu resetle oc başarısız olduğunda yapman gerekenler kitapçıkta yazıyor on saniye power butonuna basılı tutuyordun sanırım.bulabilirsen ocz special ops almanı öneririm.

    http://www.akortek.com/product_info.php?cPath=4&products_id=123
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd70949
  • o ramler voltajsız +30mhz fln görebilir.... bios u sıfırlayınca işlemci 1.8 de fsb:dram oranı 1:1 se ramlerinde 400mhz de çalışması lazım...
  • 1.5 sürümü sadece smart fan fonksiyonuyla ilgili.ben 1.4 ile stabil şekilde kullanıyorum.
  • msi p35 platinum kullanıyorum. sistemimimin diğer parçaları ise şöyle: 2*1 geil 800mhz ram,palit 8600gt sonic+,e6750 işlemci ve centurion 5 kasa(350 watt güç kaynağı ile)
    karşılaştığım ilginçlikler(sorun denemez) ise şöyle:ilk olarak eğer kasanın fişini çeker yada güç kaynağını kapatıp yekrar açarsam,kasanın açma tuşuna bastığımda sistem açılıyor 3 saniye sonra kapanıp tekrar açılıyor ve windowsu açıyor.bunun nedeni ne olabilir bilmiyorum.sorun olmasa bile ilginç ve nedenini merak ediyorum.diğer bir ilginçlik ise sistemimi her açtığımda cpu-z deki "fsb" değeri değişiyor.mesala 333 olması gereken değer bazen 350 ye kadar çıkıyor.sanki kendi kendine hızaşımı yapıyor kart.bu durumda da ramlerin hızıda 400 den 420 lere çıkıyor.bunun nedeni ne olabilir peki?
    ayrıca bu farklı fsb değerleri sistemin açılışta kapanıp tekrar açılmasına neden olan etmen olabilir mi?
    son olarak sistemimi ilk açtığımda çarpan sayısı cpu-z de değişirken(sanırım bu işlemci kullanılmadığı zaman intelin çarpan düşürme teknolojisi ile ilgili olmalı) artık hep 8 de ve hiç düşmüyor.bu da bir sorun değil ama merak ediyorum.
    mesala şu anda fsb değeri 337.bi önceki yüklemede ise 350 idi.
    cevaplar için şimdidien teşekkürler.
  • valla fiyatıda uygun, şekillide yapmışlar 4 4 4 12 olarak çalışıyordur inşallah. zaten uygun bi ram alana kadar idare etsin istedim anakarta 150 dolar veripte ramlere 26 dolar vermek tabi biraz saçma. ama ben ankarttan kaynaklanan bi problem olabileceğini dşünüyorum çünki bütün bileşenleri çıkarıp reset attım anakarta, bu haldeyken sistemi ilk kurduğum zamana geri çevirmiş oldum. bileşenleri tekrar taktım açılmadı. halbuki ilk topladığımda ramler sorunsuz çalışmıştı. yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim bios update konusundada yardım edebilecekmisiniz. şu açılıp kapanma olayına uyuz oldum 5. sürüm bios iş görürmü. indirdim
    ram oranı 1:2 zaten baştanda öyleydi ramler ddr2 800 mhz zaten oran 1:2 olması gerekmiyormu yoksa 1:1 yapıp deneyeyimmi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atilgan26 -- 28 Ekim 2007; 11:35:05 >
  • bahsettiğin şeyler gerçektende sorun değil.fişi çektikten sonra sistemin kapanıp açılması p35 chipsetleriyle alakalı br durum.fsb değerlerinin değişimi eist den kaynaklanıyor olabilirayrıca dot un kapalı olduğundan emin ol eğer ciddi değerlerde oc yaptıysan corecell yazılımını çalıştırmamanı öneririm.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.