Şimdi Ara

TOGG'dan ucuza araba satılamasın diye Çin otolara ek %40 vergi koymak nitelıklı dolandırıcılık mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Togg dan ucuza araba satılmasın dıye adamlar çin malı arabalara ek %40 gümruk vergısi koydu öpülmeye doymadı bu halk ...




  • Yerli otoya destek verildi mi "Niye destek verildi?" verilmese "Niye verilmedi?" Araç hangi fiyattan çıkarsa çıksın "Bilmem ne kadar asgari ücret ediyor hedele hödele". Sen bu forum da, kendi çapında siyaset yapmaya çalışan en gereksiz insanlardan birisin. Kudurmaya devam etTOGG'dan ucuza araba satılamasın diye Çin otolara ek %40 vergi koymak nitelıklı dolandırıcılık mı? 

  • @mitrexx


    Türkiye ile Avrupa Birliği arasında bir gümrük birliği anlaşması bulunmaktadır. Anlaşmaya imza atan bütün ülkeler kendi ürettikleri ürünleri birbirlerine her hangi bir gümrük vergisi uygulamadan göndermektedirler. Anlaşmaya imza atmayan ülkelere karşı da hepsi ortak hareket etmektedir. Yani Çin'e uygulanmak istenen vergiyi Türkiye tek başına belirleyemez.


    Not: KDV ve ÖTV gümrük vergisi değildir. Türkiye bu vergileri de ya herkese uygular ya da kimseye uygulamaz. Ülke özelinde ayrım yapılması mümkün değildir.

  • Burda amaç pazara giren yerli malı bir aracı desteklemek. Bunun içinde bir takım ekonomik önlem alınması şartsa doğru bir karar. Bu her türlü yeri üretim içinde bu yapılmalı ki yerli sanayi gelişsin. Üretim ve istihdam artsın. İthal ederek piyasayı düşürebilirsiniz lakin yerli üreticiyi zora sokarsınız.
    Et fiyatı artı ithal getirin dersen yerli üreticiyi sayısı azalır 3 ayda etin fiyatı nereye geldi İthal etmek çözüm değil üretimi artırmak istihdam sağlamak sosyal devlet gereği.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mythology kullanıcısına yanıt

    VW ürünleri passat, polo, golf ab ülkelerinde üretildiğinden hiç gümrük vergisi ödenmeden türkiye giriş yapabiliyordu ama jetta meksika'da üretildiğinden %27 gümrük vergisine tabi idi

  • Her ülke kendi ekonomisini korur. Meslea ABD avrupadan gelen araçlara hayvan gibi vergi bindirir. Bunu yapan bir tek ülke biz değiliz. Sonuçta kimse enayi değil kendi alt yapısını sanayisini ucuz numaralarla harab ettirtmez.

  • Mythology kullanıcısına yanıt

    Bak sen :D o zmn neden yuzde 40 çin arabalarına ek vergi kondu ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe bilen bir Çinli misin ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrhasan42 -- 16 Mart 2023; 14:51:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dış ticaret nedir, ikili anlaşma, serbest ticaret anlaşması, gümrük birliği anlaşması nedir ne değildir önce bir araştır öğren, sonra gevrek gevrek gülersin. Muhtemelen bu konular hakkındaki bilgin 3-5 cümleden ibaret. Lakin ben 10 seneden fazladır bu işlemlerle ilgileniyorum.


    Ama ben yine de yazayım. Az biraz bilgin olsun. Mevcuttaki gümrük ve ilave gümrük vergi oranları değişmedi. %40 oranında bir gümrük vergi oranı yok. Al bu da anlık olarak hangi ülkede üretilirse üretilsin elektrikli otomobillere uygulanacak Ötv oranları. Oranlar sırasıyla 10-40-50-60 Hiç ülke ayrımı da yapılmamış vaziyette.


    Togg için elektrikli araba yerine niye akıllı cihaz dendiği konusunda bilgin var mı? Şayet yok ise önce bir araştır. Bulamazsan buraya yazarsın, müsait olduğumda onu da cevaplarım.



    TOGG'dan ucuza araba satılamasın diye Çin otolara ek %40 vergi koymak nitelıklı dolandırıcılık mı?




  • Normal bir ekonomi ve piyasada yerli üretimi korumak için ek vergi konulması kabul edilebilir ama bizim gibi piyasası otomobile aç, fiyatların da aşırı yüksek olduğu ülkelerde bu ek vergi olayı vatandaşın sırtına yük bindirmekten başka bir işe yaramaz.

    Vatandaş ekmek bulamazken ve iç üretim de yetersizken yerliyi koruyalım diye buğday ithalatına vergi yüklemek gibi birşey bu.

    Togg sınırlı üretimi ile iç talebi karşılayabilecek mi? Vatandaşın karşılanamayan talebi vergi yüküyle pahalanmış Çin otomobiline mecbur bırakacak yine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 16 Mart 2023; 23:8:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt

    Pazara giren yerli malı desteklemek için şu kısacık ömrümde sahip olabileceğim tek bi arabayı alamadan niye öleyim.

    Benim bütçemi 500 bin örneğin ve bu araç yabancı menşeili. Yerli malı desteklemek için bu aracı 900 bine çıkarırsan ben alamam ömrüm boyunca. Kusura bakmasın kimse ama bunu destekleyemem. Olması gereken şey, ekonomiyi düzeltip halkın alım gücünü yükseltmektir. Hayatı ona dar etmek değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • porsche911gt2 kullanıcısına yanıt
    İktisadi olarak düşünürseniz tüketici olarak bir malı en ucuz almak istemeniz normal
    Uygulanan ekonomik modelimiz betona dayalı olduğundan bu gün bu haldeyiz üretmek yerine tüketmek daha kolay ithal edelim ucuz olsun, yok öyle bir dünya, sonu bu oluyor, soğan 20 tl, et 250 tl dahasıda olacaktır.
    Eskiden yerli malı haftası olurdu şimdi her köşe başında kolay para kazanmaya çalışan tipler doldu
    Üretmeden ekonomi düzelmez. Üretirsen istihdam artar alım gücü yükselir. Ülkenin her alanına yayılan bir gelir dağılımı olur. Sosyal yardımlar azalır. Hizmet kalitesi artar vergilerde düşer.
    Biz hırsız yetiştiriyoruz kimse alınmasın bu böyle
    Aynı depremin daha şiddetlisi japonyada oldu neden bizdeki gibi bir yıkım olmuyor. Bizde demirden, betondan çalan kaç milyar zarar iki üç hırsız müteahhit yüzünden gitti. Olan Sana bana ona ek vergi olarak geliyor. Alım güçün nasıl düştüğünün bir örneği müteahhit doyuruyoruz.
    Çiftçiye sanayiciye üretim alanında seni dışa bağımlılıktan kim kurtarıyorsa dışarıya ödeyeceğin döviz yerine üretim başına ver desteği gör sonrasını
    Avrupanın asgari ücretlisi gelir ülkende tatil yapar. Bizimkiler beleş otobüsle biner parkta milleti keser çıkar telefonunu der. Beleş olsunda ne olursa olsun.
    Çek bankadan parayı ye geleceğini ipotekle yeterki komşuna mesai arkadaşına havan olsun.
    500 bin lik arabam vardı sattım 300 binlik araç aldım. Sebeb eski alım gücüm olmadığından cocuklarım daha iyi eğitim alsında kendilerini kurtarsın, düşük arabaya binsem ne olur
    Bu işin çözüm yolu üretmek ve bozulan ahlak yapısını bir an önce düzeltmekten geçer. Yoksa her gün daha kötüye gidiyoruz bu ülkenin en ucuzu insan hayatı depremi geçtim sel oldu bu ülkenin bakanı 15 canımızı aldı ama toprak suya kavuştu diyemez.
    Araba yapma işini biz devrim arabasıyla gömdük bu gün biz bunu tartışmazdık.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • ultrhasan42 U kullanıcısına yanıt

    yok aslen çorumluyum :D

  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt

    Söylediklerinize katılıyorum ancak bizim yerli üreticilerimiz de çakal. Vestel vergisi vardı hatırlarsınız kendi telefonlarını ucuzlatmak yerine diğer telefonların pahalanmasını istemişti. Evet bende yerli üretimin özellikle katma değerli üretimin artması taraftarıyım ama bunu kısa sürede kar etmeye çalışarak yapmasınlar. Üretim maliyetleri yüksekse bunun bedelini vatandaş olarak ben ödememeliyim. Benim görevim aynı fiyat ve kalitede olan iki üründen yerli malı olanı satınalmak olmalı, üretim maliyetini finanse etmek değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hooop

  • https://forum.donanimhaber.com/togg-dan-ucuza-araba-satilamasin-diye-cin-otolara-ek-40-vergi-koymak-nitelikli-dolandiricilik-mi--155319956

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.