Şimdi Ara

TOEFL'DA 80 ALMAK

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İngilizcesi pre intermediate olan bi kişi için toelf'da 80 almak çok mu zordur ? kaç aylık bir çalışma gerektirir ?



  • toefl ve ielts gibi sinavlarda egitim kurumlarindan verilen derecelendirmelerin bir faydasi olmaz.

    kendinize bir toefl testi bulun yapin ya da yaptirin. aldiginiz sonuc almak istediginiz sonuca gore zaman degisecektir.

    ama genel olarak konusmak gerekirse toefl 80 icin en az 4 aylik bir agir calisma sistemine ihtiyac duyarsiniz.
  • çoktembeladam Ç kullanıcısına yanıt
    hocam toefl reading çözdüm. baya basit geldi. listening zor duruyor. ielts readingini de yapabiliyorum rahatlıkla,listeninginde de iyiyim. writing ve reading sıkıntı benim. ielts girmeyi düşünüyorum. bana daha uygun gibi. 6.5 almam gerekiyor onda.
  • Toefl 85 e yakindir ielts 6.5, daha az surede olmasina ragmen ielts'in okuma kismi toefl'in okuma kismindan bayagi bir zordur.

    writing olarak toefl ve ielts yakin olsa da toefl daha fazla elestirisel yazi ister. ote yandan ielts konusmasi ozellikle bir baska kisiye yapildigi icin bazi ogrencilerde stres yaratabiliyor.
  • çoktembeladam Ç kullanıcısına yanıt
    toefl da 79 almak daha mı kolaydır yani ietls'de 6.5 almaktan ?

    toefl writing'te 22 almak ile ielts writing'te 6.5 almak yakındır herhalde.
  • Pony Hunter kullanıcısına yanıt
    aslinda ilginc bir sekilde yakinlar.

    su an toefla hazirlanan bir ogrencim, toefl sinavlarindan yazimda 20 - 22 arasinda alirken ielts sinavlarindan 6 -6.5 arasinda aliyor. haliyle puanlar oldukca yakin.
  • çoktembeladam Ç kullanıcısına yanıt
    toefl ve ielts listeningte çok büyük bir şekilde ayrılıyor galiba hocam. reading'te toefl daha kolay ama ielts de çok zor değil. speaking'te de ielts daha kolay deniliyor.
  • aslen ayrıldıkları nokta yazma ve konuşma bölümü, özellikle IELTS yazma bölümünde diagram ve grafikler kullanırken, TOEFL bir üniversite dersini yazılı ve konuşmalı metnini kullanır.

    Konuşma bölümü TOEFL'da daha zordur, dinleme, hazırlanma ve konuşma bölümü en fazla 5 dakika içerisinde biter ve 6 ayrı parçadan oluşur. IELTS ise 3 parçadan oluşan konuşma bölümünde, önce yaşadığınız yer ve aile soruları ( who is the most successful person in your family) gibi sorular sorar, ardından o sınav için hazırlanmış bölümünü sorar ( you are a student in a new university and you want to find the student council chamber, you have a greeter in front of you what do you ask) bu sorudan sonra akademik bir soru eklenerek ( what are your thought on global warming and climate change) sınav bitirilir. IELTS bütün konuşma bölümüne 15 dakika ayırırken TOEFl yaklaşık olarak 30 dakika ayırır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.