Şimdi Ara

TM öğrencisi için YGS Fen'de çalışılacak konular hangileridir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
2.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet soru açık.Mesela tarihte inklaplar hep çıkıyor ya da matematikte problemler.Türkçede de paragraf soruları dilbilgisi olmazsa olmaz.Bunun gibi fen kısmında da yoğunlukta çıkan sorular nerelerden geliyor.Daha çok biyoloji ve fiziki merak ediyorum.Kimyadan pek anlamıyorum.



  • biyolojide madde geçişi, enzim .. fizikte sıvıların kaldırma kuvveti, basınç, elektrik
  • Aslında fen kısmında en basit kimya ama sen bilirsin ben bildiklerimi yazayım.Fizikte optik elektrik ağırlık merkezi kaldırma kuvveti vektörler falan bunlardan çıkar genelde.Biyoloji ekoloji hücre bitki bunlardan kesin çıkıyor
  • Öncelikle fizik kimya ya da Biyoloji çalışıyorsan konu konu ayıramazsın birbiriyle sorular bir bütün olarak geliyor.Bana kalırsa biyoloji çalışma çok detaylıdır çok zamanını alır.Kimya en kolayı.Atomun yapısı,periyodik cetvel,madde ve özellikleri,bileşikler,kanunlar,çözeltiler çalıştın mı tamamdır.1 ay çalışsan 13 soruda 10 net rahat yaparsın ama biyoloji ve fizik daha kapsamlı ona göre çalışmanı öneririm.Kolay gelsin başarılar dilerim :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adrenalkorteks -- 11 Ekim 2012; 20:12:11 >
  • Biyolojiye bulaşma derim,

    Kimya da madde ve özellkiler, periyodik cetvel, bileşikler, mad. ayrıştırması,hayatımızda kimya.. (9. sınıf konuları. O kadar ağır değil zaten).

    Fizikte de basınç,ısı sıcaklık, kaldırma kuv, moment, denge,ışık, dalga, gölge... (YGS Fizik de ağır değil)
  • Ben de 3'ünden bir tanesine yöneleceğim ygs için. Biyolojiyi kafamda eledim fizik de zor geldi kimyada organik kimya periyodik cetvel atom sayıları falan çalışmaya karar verdim. Cidden ygs kimyası zor değil. Şubat ayımı kimyaya ayırıp 13'de 8-9 tane yapmayı hedefliyorum. Ben kimyayı öneririm. Biyoloji için tuhaf bir mantık olması gerek. Her yeri bil her şeye çalış yine de yapamıyorsun. Tuhaf.
  • Biyoloji çok ayrıntı gerektirebilir ama bölünme + organel + madde geçişi bu konulardan en az 2 tane çıkıyormuş öyle dedi hocam. Kimyada atomun yapısı ve periyodik tablo vs çok kolay oluyor.
  • kimyayi bitirirsin zaten kolaydir

    fizikte madde,kaldirma,basinc,vektor,kuvvet,denge,optik yeterli olur bence. elektrige bulasma derim.

    biyolojide ise butun konulardan 1 haftada ozet cikar. aklinda kaldigi kadar yaparsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu. Biyolojiye karar vermiştim ama iyi ki yorumlarınızı okudum. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.