Şimdi Ara

TIRLAR HAKKINDA BÜTÜN SORULARINIZI YANITLAYABİLİRİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
4
Favori
200.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MERHABA ARKADAŞLAR.Açtığım bu linkte tırlar hakkında özellikle renault tırlarda istediğiniz bütün soruları yanıtlamaya çalışacağım.



  • İlk önce böyle bi bölüm açtığın için sağol.Ben bu tırlardaki retarder ile ilgili bi soru sorucam.Sence otobüslerdeki gibi verimli çalışabiliyomu?
  • Tırlarda çekicinin ayrı arkadaki römorkun ayrı freni olduğu söyleniyor.Böyle birşey var mı ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: netfriend

    Tırlarda çekicinin ayrı arkadaki römorkun ayrı freni olduğu söyleniyor.Böyle birşey var mı ?

    Doğrudur.........Ayrıca ağır vasıtalarda binek araçlarda bulunmayan Egsoz freni,retarder gibi daha bir çok sistem bulunur.
  • bu makinalar kaç hp kaç tork civarı.....bide kaç vitesli??..
  • whisper911 biraz araştırma yapsaydın bunu bulabilirdin bence....hocam benim sormak istediğim bunların bazılarında 3-4 geri vites oluyor bunun nedenini öğrendim ama bana pek yarar sağlamaz gibi geliyor...sen ne diyorsun??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BOSS_MSC

    whisper911 biraz araştırma yapsaydın bunu bulabilirdin bence....hocam benim sormak istediğim bunların bazılarında 3-4 geri vites oluyor bunun nedenini öğrendim ama bana pek yarar sağlamaz gibi geliyor...sen ne diyorsun??



    bu yüklü veya yüksüz olmaya yada yükü boşaltılacak yerin konumuna göre deyişir arkanızda 40 ton yükle geri geri bir yokuşun sonunda olan depo girişine tırmanmaya kalktığınızda fazladan geri viteslerin ne kadar gerekli olduğunu anlayabiliyosun
  • oda doğru tabii...küçükken hep bir tır sürücüsü olmak isterdim..bir tane mack tır alıp kıtalar arası nakliyat filan
  • fiatci önce senin sorunu cewapliim.ewet retarder aslında otobüstekinden daha werimli çalışır.aslında bu retarder olayı önce tırlarda wardı.sonra otobüsler konuldu.
  • net friend.yani frenler ayrı derken tabi ayrı çünkü ikiside ayrı iki araç.ama sen kabinden frene bastığında ebs beynindeki parametreye göre önce çekicinin ön tekerleri son çekici tekerler we dorse dingillerinin frenleri tutar.tabi bu dizilimleri yeni nesil arabalarda ayarlattırabilirsiniz serwislerde.bu şekilde oluo.
  • whisper911 walla benim uzmanlık alanım renault trucks.renoların 430hp den 480hp ye kadar çekicileri war.bunların altındada war ama türkiyede pek fazla kullanılmıo.kaç witesli?bunlar genelde 8 wites oluo.4 ağır 4 seri.bide her witesin buçuk dene takviye witesleri war.ama katologlarda hep 12 wites yazar araba dikkat çeksin die.bu hep yalandır.
  • boss msc arkadaşım.bu 3 4 geri witesli olanlar genelde otomatik witesli olanlarda oluo.amaç ne araba eğer rampadaysa yük ağırsa oto.şanzuman beyni bunu algılyor we beyin parametrelerine göre uygun witesi seçip yol alıyor.amaç arabaya fazla yakıt yaktırtmamamk we arabayı bağırtmamak.ama manuel witeli arabalardada 2 geri wites olduğu söylenebilir.çümkü bide takviyesi yani buçuk witesi war.
  • Bu aletlerde hava yastığı varmı Varsa kaçtane var. Gerek varmı sence ?

    Birde bu araçlarda çarpışma testleri yapıylıorsa yaya veya diğer araçların güvenliğinede dikkat ediliyormu
  • he bide bende sorayım.

    40 ton yük ile 80km/h ile giderken en usta adam bunu kaç metrede durdurabilir??


    bilgi olsn
  • Bence hava yastığına gerek yok. Çünkü altına aldığı araçta bile hava yastığı işe yaramıyor..

    quote:

    Orjinalden alıntı: byurt

    Bu aletlerde hava yastığı varmı Varsa kaçtane var. Gerek varmı sence ?

    Birde bu araçlarda çarpışma testleri yapıylıorsa yaya veya diğer araçların güvenliğinede dikkat ediliyormu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafakilic -- 21 Ocak 2006 10:26:41 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: charesiz

    fiatci önce senin sorunu cewapliim.ewet retarder aslında otobüstekinden daha werimli çalışır.aslında bu retarder olayı önce tırlarda wardı.sonra otobüsler konuldu.

    Bu scania dakileri yükteyken kullandım ve bi 304 veya 403 gibi bi verim alamadım açıkçası.Bilirsin otobüste çektiğin zaman kafayı yere yapıştırır adama bi güven verir fakat tırda çektiğinde dorse kafayı felaket biçimde sallıyor. Sanki arkandan birileri seni durmaman için itiyor.Bence otobüs gibi verimli değil.Bu arada yeni axorlarda tiptronik vitese geçilmiş bu doğrumu?
  • Ben en son benim Metalhorse Vision TIR ıma 350 Kwlik(450 bg yapar herhalde) Cullare motoru ve 15 ileri Fulham vites taktım. Manyak gidiyorum , yokuş aşağı 75-80 mil düz yolda 65-70 mil görüyorum..

    Heh heh he ... bilgisayar oyunlarının kralı Hard Truck 18 wheels of Steel'dan bahsediyorum tabii ki...En son El Pasodan askeri araç yükledim, Kanadaya gidiyorum
  • byurt ben hiç bi zaman tırlara hava yastığını gerekli duymadım vede hiç bi tırda görmedim.ama fabrika siparişe özel olarak hava yastığı ekliyor.özellikle direksiyon altına.çarpışma testleri yapılıyor.ama binek arabalardaki gibi güvenlik için değil.aracın aerodinamik yapısının rüzgara karşı direncini ölçmek için yapılıyor.
  • IMID artık yeni tırlarda şöförlerin ustalığına hiçmi hiç gerek yok.çünkü arabalar şöförlerden daha akıllı.araçta ebs beyni treylerdeki yükü ve aracın hızını sensörlerden algılyor.we senin panik freni yapmana veye yapmamana göre beyindeki parametrelere göre ebs en güvenli frenlemeyi yapıyor.ama ben tecrübelerime göre söylersem 420hp lik bi araçta nerden baksan 25-30 metre sürer
  • fiatcı bu araçta tabiki kabinde aşırı bi sallanma war.ama ben kimseden böyle bir rahatsızlık işitmedim.bunun nedeni motor hemen altınızda olduğu için motor daki vibrasyonları kabine iletmememktir.bunuda kabin körükleri ile sağlıyor.axorlar triptonik vitese geçmiş olabilir.triptonik vites demek otomatik vites demek.bu her tırda olabilir.ama yeni nesil otomatik vites tırları denemelisin özellikle yeni premium dxi.koldan vitesli yani oto. vites.,tama anlamıtla bi canavar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.