Şimdi Ara

tıptan mühendisliğe geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben şu an tıp 1. sınıf öğrencisiyim. lise hayatım boyunca mühendisliğe yatkın olduğumu düşünürdüm. analitik zekamın, olaylara mühendislik olarak bakış açımın olduğuna inanırdım. ayrıca ileri fizik ve matematiğe ilgim çok yüksekti. hala böyle. ancak tercih dönemimde aile baskısıyla ve biraz da olsa doktor olabileceğime, tıp okuyabileceğime inanıyordum. gönülden istemesem de ilerleyen süreçlerde bunu başarır kim bilir belki nöroloji alanında freudvari tarzda ilerlerim diye düşünüyordum. anlayacağınız sene başında tıp hedefim dahi klasik doktorluk -hasta bakma, insanlarla iç içe olma- değildi. bu 6 ay içerisinde tıpın bana göre olmadığını, gönülden istemediğim için asla başarılı bir doktor olamayacağımı anladım. meslek hayatımda başarı arıyorum. matematik, fizik, analitik, istatistik, mantıksal veya fiziksel veri modellemesi gibi "teknik" denebilecek alanlarda daha iyi olduğumu ve bu alanlara daha ilgili olduğumun net bir şekilde farkına vardım. seneye itü elektronik ve haberleşmeye geçiş yapmayı düşünüyorum. yatay geçiş imkanım var mıdır? bunun için üzerime düşen ne? geçebileceksem bu seneye devam etmek, bu seneyi geçmek zorunda mıyım? bilgisi olan yardımcı olabilir mi? gerçekten benim için çok önemli. kapsamlı bir bilgiye ihtiyacım var ki ailemin karşısında sağlam çıkabileyim. kendi yolumu çizmek istiyorum.








  • Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapabilirsin. İTÜ elektronik haberleşmenin taban puanı senin puanından düşükse geçebiliyorsun. Tabi kontenjanı ve belirli şartları var. MYP ile yatay geçişi biraz araştır, detaylarına ben de hakim değilim.

  • bu sene normal şartlarda sıralamanın yettiği her bölüme Ağustos ayında yapacağın başvuru ile kolayca geçebilirsin. Ek Madde 1 geçişini araştırmanı öneririm.

  • puanınınız yetiyorsa girebilirsiniz ama iyi düşünün :( çok zor bir karar.ne olur ne olmaz bu sene dersleri bırakmayın ama sonra sınıfta kalıp yatay geçiş yapamazsanız çok kötü olur

  • Aynı durumdayım ne yapacağımı bilmiyorum. Sen neye karar verdin?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.