Şimdi Ara

TIPTA YATAY GEÇİŞ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, ben bu sene tıp fakültesini kazandım fakat şehrimden pek memnun değilim gerek aileme uzaklığı, gerek küçük bi şehir olması vs. O yüzden yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Merkezi puanımla merama yatay geçiş yapabiliyorum fakat konya hakkında pek emin olamıyorum. Meram tıpta okuyan arkadaşlar varsa geçmemi önerir misiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Hangi üniversitedesin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Meram Tıp'tayım. Ilk senem daha yani ama bildiğimi aktarayım.
    Konya:
    Konya büyük bir şehir, imkân vs. olarak sıkıntısı pek yoktur. Kafe vs. çok sayıda bulunur ancak eğlence mekanı isteyen birisi için fazla değil herhalde (ben gitmedigimden bilmiyorum). İnsanı eleştirilir bazen ama ben abartildigini dusunuyorum. Yani trafikte vs. saygısız kişiler gormek maalesef mumkun fakat "Sokaklarında rahat gezemezsiniz." ifadesini çok da doğru bilmiyorum. Gene de rahatsız olduğunu belirtenler var yani o konuda net bir şey demem yanlış olur. Ögrenci için eskiden çok daha ucuzdu ama artık ülke ortalamasında. Yurt icin kız yurdu cok var ama erkek yurtlari yeterli degil deniyor. Meram Konya'nın biraz daha 'zengin muhiti' denilen yerlerinden. Yani konumu sıkıntılı değil.
    Ancaak, okulun kampüsünün olmaması (tıp fakültesi için) bence büyük bir eksi. Kampüs hayatı isteyen istedigini bulamaz bunu unutmamak lazım. Okul bina olarak iyi hoş ama cevresinde yapilacak birksc etkinlikle sınırlı. Sosyallik isteyenler topluluklara katılmalı.
    Ders ve işleyiş:
    Genel bir söylenti var ve bence de doğru ki en azindan ilk 3 sene diger okullardan biraz daha rahat bir yer. Yani ilk kurulda bazi universitelerde 7 ders civarı sorumlu olurken Meram'da 5 ders var ve bunlardan 2 tanesi rahat halledilebilecek dersler. Mevcut cok fazla. 295 civarindayiz ilk donem. Cok kisi olmasi ilk sene icin pratiklerde vs. kalabalık yapiyor bizi -ne kadar gruplara ayırsalar da- bu yuzden ilgilenen hoca sayısı az kaliyor cunku temel bilimde hoca sayısı cok degil. Ancak ilerleyen yillar icin prof. doç. sayısı gayet fazla. Benim simdiye kadar gordugum hocalar iyi niyetli insanlardı. Bazıları beraber proje yapalım gibisinden teşvik edici davranislarda bulundu. (Daha cok az hoca gorduk tabii)

    Sonuc olarak: Kucuk bir sehirden buyuk bir sehre gecmek istiyorsan Konya'da cok cok sey bulamazsin bence. Yani ne istedigine de bağlı bu biraz. Benim gorusum su: Ortalama bir tıp burası, şehir de öyle. Ne cok pişman eder ne de havalara uçurur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.