Şimdi Ara

Tıp ve Diş Hekimliği Hakkında Sorularınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
4
Favori
5.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba arkadaşlar,

    Öncelikle tercih döneminizde kolaylıklar diliyorum. Ben İstanbul'da bir devlet üniversitesinde tıp öğrencisiyim. 4.sınıfı bitirdim. Kendi okulum ve çok iyi bildiğim birkaç okul hakkında yazılan doğruluk payı sıfır yazıları okuyunca ve birçok kişinin kafasının karışık olduğunu görünce bir konu açmak istedim.

    İlk olarak forumda çok konuşulan birkaç konu hakkında yazmak istiyorum:

    Tıpta yatay geçiş yapmak. Arkadaşlar, böyle bir imkanınız var ama gerçekten çok çok zor. Muhtemelen tekrar sınava hazırlanıp hayalinizdeki tıp fakültesini kazanmak daha kolaydır. Nispeten özel bir okula yatay geçiş için gidip ödeyemediği için bırakıp tekrar hazırlanmak zorunda kalanları gördüm. Benim okuluma yatay geçiş için gelen öğrenciler inanılmaz özverili, çalışkan öğrenciler. Bu ihtimali hesaba katmadan tercih yapmanızı öneririm. Yatay geçişle istediğiniz okula geçerseniz ne ala. Ama gittiğiniz okulun diplomasını alma ihtimalinizin çok daha yüksek olduğunu bilin.

    Özel-devlet tıp fakülteleri hakkında konuşacak olursam, benim tercihim devletten yana oldu ve hiç pişman değilim. Birkaç özel okul var tıp fakültesi için ve onlara bakınca içim gitmiyor diyemem :) Ama onun haricindekilere baktığımda gerçekten çok yazık diyorum. Çevremden gözlemlediğim kadarıyla tıbbın t'sini öğretmeyen okullar var. Burda isimlerini söylemem doğru olmaz. Eğer ailenizin durumu iyi değil ya da iyi ama ben daha rahat yaşamak istiyorum düşüncesiyle tercih ediyorsanız tıp öğrencisi olarak burs alabileceğiniz tonlarca yer var. İlk önce onları araştırmanızı tavsiye ederim, ki ben 3 farklı yerden burs alıyorum.

    Yeni okullar hakkında düşüncelerimi de belirtmek istiyorum. Arkadaşlar, bu tür okulları tercih etmeyin ya da en sonda yazın. Bu okullar çok tehlikelidir. Benim okulumun köklü bir okul olmasının işimizi ne kadar kolaylaştırdığını anlatmam mümkün değil. Bu okulların geleceği çok belirsizdir ve siz bu girdapta sürüklenip durursunuz. Kimse bu öğrenciler iyi eğitim alıyor mu diye sorgulamaz. Örneğin Giresun Tıp'la alakalı bir şey duymuştum, doğruluk payını bilmiyorum. Öğrenciler 4.sınıfta hep teorik ders görmüşler, hastaneye çok az gitmişler. 5.sınıfa geçen öğrenciler için o branşların hocası dahi yok. Bu öğrencilerin nasıl iyi doktor olabileceklerini bilmiyorum. Ayrıca yeni okullarda öncelikle sormanız gereken soru şu olmalı, hastanesi ne zaman bitecek ve biz eğitim görecek miyiz? Benim okuluma farklı okulların anlaşmasıyla gelen öğrenciler oluyor ve gerçekten üzülüyorum. Hiç kimse ilgilenmiyor, hiçbir şey yapmıyorlar ve 1-2 saat durup gidiyorlar. Doktorluk böyle öğrenilmez arkadaşlar. Hangi branşı seçerseniz seçin hastaneyi görmeye, doktorluk bilincine ulaşmanız gerekiyor.

    Özel okulların hastanesi için de genel kanı özelde bir şey yaptırılmaz düşüncesi. Kısmen doğru olmakla birlikte kendi üniversite hastanesi olan özellerde bu durum yoktur. Hatta bir özel var ki, o kadar pahalı hastanede bizden çok daha fazla şey yapıyorlar. Bunu iyi araştırmak gerek. Ama bir özel bir üniversite hastanesiyle anlaşmalıysa emin olun mezun olana kadar tek bir hastaya dokunmayacaktır. Okuldaki hocalar anlaşmalı okullardan gelen öğrencileri asla takmazlar, kendi öğrencilerini eğitmek varken.

    Sormak istediğiniz soru olursa yardımcı olabileceğim düzeyde elimden geleni yaparım. Yanımda ev arkadaşım da diş hekimliği 4.sınıfı bitirdi. Bu konuda da yardımcı olabiliriz. İnsanların tercih döneminde kafasını karıştırmamak adına özellikle okul ismi vermemeye dikkat ediyorum ama özel sorularınız olursa pmden de yazabilirsiniz. Ordan okul konusundaki yorumlarımı daha gerçekçi yapabilirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • özel olarak bezmialem hakkında ne düşünyorsun bir de çapa hakkındaki görüşlerin nedir acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam istanbulda kalmak istiyorum, puanım dışarıdaki birçok devlete tutarken burada sadece tam burslu birkaç özeli tutuyor. Bu özellerden birisi 5 senelik bir fakülte ben de yazsam mı diye şüphe duyuyorum. Tanıtım gününe gittim oradaki öğrenciler ve öğretim görevlileri ile konuştum, memnunlar ve bir sıkıntı olmayacağını söylüyorlar. Laboratuvarlarını gezdim son teknoloji donatmışlar, iki özel bir tane de devlet hastaneleri ile antlaşmalılar. 2. sınıfta öğrencilerin hastane ortamını gördüklerini söylediler. 2. senelerinde ayda bir gidiyorlarmış. 3. senelerinde haftada bir oluyormuş. Kadavraları mevcut ve istanbulun göbeğinde okul. Tanıtım günlerinde ben öğretim görevlilerine danıştım tamam anlaşmalı hastaneler var ancak özelden geliyoruz bizi ne kadar takacaklar diye. Dert etmeyin bu boş bir anlaşma değil uzun yıllardır anlaşmamız var hasta ilişkisini kuruyorsunuz cevabı aldım. Beni çok cezbetti iyi yanları fazla ama daha mezunu yok okulun, 5 senelik bir fakülte. Gerçekten çok ikilemde kaldım.

    Bir de tıpı hangi okulda okuduğunun önemi yoktur mezun olunca sana tıpçı diye bakacaklar okulunu sormayacaklar okulun sadece akademik ilerlemede etkisi olduğunu söylüyolar bu ne kadar doğru?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 20 Temmuz 2017; 21:26:22 >




  • Hocam eczaciliktan tıpa geçiş yapabilir miyim oyle bir imkan var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xraxion61 kullanıcısına yanıt
    Çapa harika bir okuldur. Evet, gittiğinde yıkık dökük binalarla karşılaşırsın. Bir de kediler vardır her yerde. Ama Çapalı olmanın her zaman ayrıcalık olduğunu düşünmüşümdür. Hocaların çoğu ordan yetişmedir. Bazı hocalar vardır, doğumgününü bile asla unutmaz mesaj atar sana; bazı hocalar vardır, burnundan kıl aldırmaz. Ama bu ailenin içine dahil olmak ayrıcalıktır. Temel tıp bilimleri nispeten kolaydır. Klinikte ise istersen kayıt günü önlüğünü giy, git acile, kimse sana bir şey demez. Sen ne öğrenmek istiyorsan onu verir okul. Bir hekimin imkanı hastalardır. Hasta yoksa son teknoloji de olsa hiçbir şey yoktur elinde. Çapa'nın imkanı çoktur.

    Bezmialem'in eğitimi hakkında çok fikrim yok ama ortamının çok sıkıntılı olduğunu, özellikle kız öğrencilerin klinikte zorlandığını biliyorum. Ama çok yorum yapmak istemem açıkçası.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam gazi tip sizce nasıl gerek eğitim gerek imkan olarak ? Bilginiz varsa görüş bildirirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi öncelikle tanıtımda kimse kötü bir şey söylemeyecektir, bundan emin olabilirsin. Bahsettiğin okul hangisi, hiçbir fikrim yok. Ama devletle anlaşmalı oldukları hastanede öğrencilerin yüzüne kimsenin bakmayacağından eminim. Yıllardır gördüğüm bir şey bu. Laboratuvar imkanları faso fiso. Histolojide iki kez mikroskopa bakacaksın diye en iyi mikroskop getirseler dahi bu seni iyi doktor yapmaz ki. Seni iyi doktor yapacak olan şey hastalardır. Ayda bir hastaneye gidiyorlar demişsin, ben her gün hastanedeyim. 1.sınıfın başından beri ameliyatlara giriyorum. Bu imkanı sana verebilecekler mi? Bunlar hekim olarak yetişmeni sağlayan yegane şeyler. Çok çok iyi düşünmeni tavsiye ederim. İstersen okulların ismini verip özelden yazabilirsin, bilgim varsa yardımcı olurum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bekobeko1905 B kullanıcısına yanıt
    Bu bir şehir efsanesi bir ara marmarada öyle bir imkan vardı, şu anda ne durumda bilmiyorum. Medipol üniversitesinde şu an böyle bir imkan var ama tıbba yatay geçiş yaptığında birinci sınıftan başlamak zorundasın. Diğer üniversiteler için bir fikrim yok, kusura bakma.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • adsızdoktor A kullanıcısına yanıt
    Açıkçası çok detaylı bir bilgi veremem, sadece orda okuyan arkadaşlarımdan duyumumu söyleyebilirim. Çok kaliteli bir okuldur. Klinik eğitimine de çok önem verdiklerini söylüyorlar. Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben bu sene mezuna kalicam ve seneye dis hekimligi istiyorum.Ama internette dolasirken 2023 yilina dogru dis hekimi fazlasi olusacagi soyleniyordu.Bu kadar sene emegin uzerine boyle bi ihtimal bile beni korkuttu.Dogruluk payi var midir ne dusunuyorsunuz siz?







    Ayrica atamalarla ilgili bir sorum olacak.Hem dis hekimligi hep doktorluk icin bati illerde kontenjan doluyor dendi.Acikcasi ben omrumun sonuna kadar kucuk bi dogu ilinde calismak istemem.Bu konu hakkinda da bilginiz var mi?



    Hekimligin benim icin en uygun meslek oldugunu biliyorum ama bu tur iddalar da beni korkutmuyo degil.Gorus belirtirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15k sıralama ile sivas vs tıp mı yazayım yoksa marmara, ege diş mi?

    Bir tıpçının özellikleri nedir, dişçinin özellikleri nedir?

    Kimler 2 sini de okuyamaz?

    Hiçbir zaman meslek düşünmedim ben sacece ders çalıştım 15k sıralamam geldi çevrem hep tıpa, dişe yönlendiriyor bana yakın meslek görmüyorum ne yapmalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben çanakkaleyle denizli arasındayım. İyi bir doktor olmak hastalarla okurken de olabildiğince iç içe olmak istiyorum. Şehir olarak denizliyi beğenmediğimden çanakkaleyi düşünüyorum ama birinin daha oturmuş bi sistemi ve hocaları var. Çanakkale seçerek ayağıma mı sıkmış olurum bilginiz var mı? Çünkü ğratisyenlik gibi bi düşüncem yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heavyen2 H kullanıcısına yanıt
    Diş hekimliğinin biteceği düşüncesi saçmalıktan ibarettir. Devletin bu kadar kontenjan artırmasının sebebi, yeni istihdsm olanakları ve artan nüfus. Evet doğuya atanabilirsiniz ama doğudan batıya geçmek için bir sürü seçenek var. Eş durumu, performans puanı vb. Şu an için kimse istemediği müddetçe 1-2 yıldan fazla doğuda kalmıyor (tıp doktorları hariç). Bunun haricinde aile diş hekimliği getirelecek, diş hekimliğinde uzmanlık yeni bir durum. Örneğin uzmanlığı tercih edersen batıya atanırsın direkt, çünkü batıda hala çok eksik var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tip icin 3.yila kalinir mi hocam?Cok istiyorum da.Su an eczacilik filan geliyor ama hic yazasim yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • turhan19 kullanıcısına yanıt
    Ben şehri ve okuduğun okulun isminin çok önemli olduğunu düşünüyorum. İlle büyük şehirlerde olmak zorunda değil, Anadolu şehirlerinde de çok iyi fakülteler var. Diş mi seçmelisin, tıp mı seçmelisin buna bir şey diyemem. Eğer istemiyorsan kesinlikle seçmemelisin diyebilirim. 4 yıllık öğrencilik hayatımda 3 arkadaşımın intihara kalkıştığını gördüm ben. Sevmeyen insanın yapacağı bir iş değil. Tonlarca bırakıp mühendisliğe giden de oldu. Dolayısıyla çok çok iyi düşünmelisin. Diş hekimliği tıbba göre daha çok ilgi alanına hitap eder. Orda sadece ders çalışmaktan ziyade el işleri de yaparsın, keyiflidir. Bunun haricinde diş hekimliğinde tanı-tedavi görece daha kolay olduğu için ders yükü daha hafiftir. En azından ev arkadaşımla çalışma oranlarımıza bakarak bunu söyleyebilirim. İkisi de harika bölümlerdir. Ama çevrene kulaklarını kapat, ne istediğini sor kendine. Kararını da bana bildir muhakkak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • flygnç kullanıcısına yanıt
    Tabiki ayağına sıkmış olmazsın. Çanakkale de gayet iyi bir okuldur ve mutlu olacağın şehir çok önemlidir. Hastalarla muhakkak iç içe ol, faydasını göreceksin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp için 3.yıla kalmayı düşünen bir arkadaşıma ben eczacı değil meslektaşım demek isterim tabiki çok istiyorsan kalmalısın. Senin gibi çok isteyen, özverili doktorlara ihtiyaç var, puanı yüksek geldi diye para kazanırım diyip gelenlere değil. Psikolojin, ailenin düşüncesi nedir bilemem ama istiyorsan başarırsın bence. Unutma, bu mesleği 40 yıl yapacaksın. Ayrıca tıp fakültesine girdiğinde yıllarca çabalayan insanların olduğunu görünce hiçbir kaybın olmadığını göreceksin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DocFou D kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam,kendimi tipa bir atabilsem isim daha kolay diye dusunuyorum lys bioda 3 yanlisim vardi ama iste diger derslerde sorun var,ezberim de iyidir.Insaallah bu sene olur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atarsın, merak etme. Tıpta çok zorlansan dahi bu istekle hepsinin üstesinden gelirsin. Eğer hazırlanmaya karar verirsen İstanbul'da yaşıyorsan okulumu gezdiririm sana, derslere girersin, motive ederiz seni

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DocFou D kullanıcısına yanıt
    anladım hıcam sağolun bir de sanırım tıplarda genel olarak hiyerarşi baskınmış baya hatta bazı okullarda sakala bile karışıyorlarmış benim çok garibime gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.