Şimdi Ara

Tıp Konuları Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 8 senedir bu forumda aktif olarak bulunuyorum, şu son yıllarda YGS/LYS bölümünün seviyesizliği cidden can sıkıcı hale geldi.

    Bilgi paylaşımında bulunanları, soruları olanları es geçiyorum fakat özellikle son günlerde tıp yazanlara yönelik psikolojik saldırı içeren başlıklar çok sinir bozucu.

    Baştan söyleyeyim, hayatım boyunca tıp okumak aklımın ucundan geçmedi, bazı arkadaşlarıma şiddetle tıp tavsiye ettim, bazılarına şiddetle hukuk, mühendislik tavsiye ettim.

    Meslekler hayatımızın geri kalan bölümü olacak arkadaşlar, bu seçim kolay değildir, puanım yüksek o zaman hadi tıbba gideyim diye olmaz. İnsanın becerisine, isteklerine, ideallerine, değerlerine, kültürüne çok bağlıdır.

    Bakıyorum ki özellikle puanı tıbba yetmeyen kişiler, artık kıskandıklarından mı, çekemediklerinden mi bilemiyorum ama durmadan tıbba çamur atan başlıklar açıyorlar.

    Anla arkadaşım, yok sosyal statüsü için yok parası için yazıyorlar diye düşmanca saldırdığın, aşağılık kompleksinden dolayı ezdiğini düşündüğün o insanlar tıp yazmasa, burnun kanadığında koşa koşa doktora gidemezdin. Çocukken hastaneye gittiğinde, sana şefkatle davranan o doktorlar, sevmeselerdi mesleklerini, yüzüne bile bakmazlardı.

    En ufak hastalığınızda koşa koşa gittiğiniz insanlara çamur atmayı bırakın artık. Bu dünya üzerindeki her meslek kutsaldır, bir döngü içerisindedir. Mühendisler olmasa, doktorların kullandığı tıbbi cihazlar olmazdı, doktorlarımız olmasa, uzun ve sağlıklı bir hayat süremezdik. Hukuk mezunlarımız olmasa, bizi koruyacak ve kollayacak adalet sistemimiz olmazdı. Öğretmenlerimiz olmasa, bu kutsal insanları eğitemezdik.

    İkinci bir husus ise, bazı arkadaşlar bu bölümü whatsapp gibi kullanıyor, çok fazla konu kirliliği var. Araştırma yapmayı öğrenin, sevin. Burada sorduğunuz tüm soruların internette cevabı var, beklemeyin, açın şu internetin nimetlerini sonuna kadar kullanın.

    Bizler, bu ülkenin geleceği olacağız belki de, bu kadar donanımsız olmamalıyız. Araştırma, mesleki ve öğrencilik hayatımızdaki en önemli şey olmalı.

    Biraz uzun oldu fakat içimi dökmem gerekti, eğer hala burayı okuyan varsa bir şeyler kapmıştır veya bir şeylerin farkına varmıştır umarım.

    Kalın sağlıcakla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.