Şimdi Ara

Tıp Fakültesini Bırakmayı Düşünüyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
6
Favori
6.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • dostum ben de zamanında ek madde 1 ile geçmiştim. Çok iyi düşün, bilgisayar mühendisliği derslerine bak, okuyan insanlarla konuş ne yaptıklarını sor, çalışma tempolarını iş olanaklarını vb genel olarak tüm yönleriyle o işin içinde olan insanlarla konuş. İnternette bir doğru bilgi varsa on katı kadar da yanlış bilgi var. Hiçbir sektör göründüğü kadar güzel de değildir kötü de değildir. Her doktor dayak yemiyor veya her mühendis mezun olur olmaz 1000$ a çalışmıyor.


    Hayatta sevmediğin bölümü okumak kadar zorlayıcı bir şey yok, araştırmanı iyi yap ilgin de varsa geç çünkü şu an son duraktasın insanlar yanlış bölümde okuduğunu anlayınca ya 1.sınıfın sonunda geçiyor ya da en geç 2. sınıfın sonunda.

  • udaril7 U kullanıcısına yanıt
    Sabancı'daki sistem bu yüzden verimli olmalı, yalnızca fakülteni seçiyorsun, bölümüne de orada aldığın dersler ışığında karar veriyorsun, hatta istersen fakülteni bile değiştirip oradaki bölümü seçebiliyorsun (merkezi puanına bağlı olarak). Liberal arts tarzı eğitimin avantajı kesinlikle.
  • bilkent harika bir üniversite kirvem, 4 sene önce hazırlığı geçemedim diye atıldım. ben de af ile bilgisayar mühendisliğine döneceğim. yaşım 24. hacettepe'ye geçme bilkent'i zorla.

  • 60 Yaşında hala kod yazıyor olmuyorsun ki insanların çoğu 40'ından sonra takım liderliği, yönetici pozisyonlar daha da üstü c level falan oluyorlar. ya da sektörel bilginle kendi şirketini kurarsın danışmanlık falan yaparsın. 20 yaşındaki mühendisle aynı pozisyonda olmuyorsun

  • Up

  • Bilgisayar Mühendisliği hakkında bilgim detaylı değil ama mühendis olup çalışan uzaktan arkadaşlarım hepsi de ilk 10bindeydi, çok mutlular, birisi hatta Hollanda'ya gitti, o konuda çok detay veremeyeceğim ama bir hekim olarak ileride neler seni bekliyor anlatmak istiyorum.


    Öncelikle devam edersen 26 yaşında tıp fakültesinden mezun olacaksın.

    Zorunlu hizmette seni bekleyenler:

    1-Bitmek bilmeyen hasta sayısı yani göreceksin ki o kadar gereksiz ve saçma şeylerle gelecekler ki, 2 tane saçma olay anlatayım, A-40 yaş hasta karın ve sırt ağrısı ile geldi, dedim sırtının tam neresi, belini gösterdi, ne zamandır ağrıyor dedim, 15 yıldır ağrıyor ben Tır şoförüyüm dedi, saat 22 idi yani o gün de çok yoğundu benim canım çıkmıştı. Asıl absürt olan diğeriydi o gün gece saat 2 olmuş, hastalar seyrelmiş rahatlamışız, iki tane yaşlı çift niye gelmişler biliyor musun, diyabet ilaçlarını yazdırmak için tabi ki reddettik çünkü her şeyi geçtim dahiliye uzmanının düzenlemesi lazım ama yarın tatile çıkacaklarmış, saatin 2sinde bu olay yüzünden kavga çıktı, hır gür.

    İnan insanda moral motivasyon kalmıyor. Ha bir de bazen 2 aylığına oraya buraya görevlendirme yazıyorlar ne ev, ne araç hiçbir şey de vermiyorlar.


    Diyelim ki eşşek gibi TUS çalıştın ve kazandın, bu sefer 27 yaşında belki 10, belki 8 nöbet tutacaksın, nöbeti 3-5 olan yere gitsen bu sefer 2bin lira gelir kaybın olacak millet nöbet tutmak için birbirini yiyecek.

    Asistanken hocaların istekleri bitmeyecek, nöbet ertesi izin olmadığı için asistanken o hayatının en güzel yaşlarını hastanede geçireceksin.

    Sonra hesap yapmaya başlayacaksın, hastane sekreterinin 10.000 lira aldığı yerde, sen 340 saat çalışıp 15.000 lira alıyor olacaksın.

    Yandal uzmanı olmak isteyeceksin, YDUS gibi başka bir zor sınava eşşek gibi çalışıp (yaş 31 oldu) yandal yapacaksın, yandalda asistan kabul edildiğin için 10.500 temel maaş dışında nöbetin ve bizzat hasta bakmadığın için döner sermayen olmayacak. Sekreter, personel, hemşire nöbet tutuyorsa senden daha fazla maaş alacak. Yandal bitince de 2 yıl tekrar zorunlu hizmet yapacaksın.


    Yani sevgili arkadaşım yukarıda biri yazmış ya Tıp'ta iş imkanı çok evet çok ama 25-30 yaş arasında geçirdiğin asistanlık yılları var ya, o yıllar seni en azından 15 yıl yaşlandırıyor.

    Benim bölümüm 12 asistan aldı ve şu an 6 kişi kaldık, benimle beraber 2 kişi daha gidecek.


    Ben mühendislik okuyan arkadaşlarımın hiçbirinde bu sıkıntıları ne duydum ne gördüm, ilk 10.000'e girip de ne işsiz kalan var ne de kötü şartlarda çalışan ama KTÜ elektronik yazıp sonra 6000 maaş alan arkadaşım yok mu var ama o arkadaşımın dahi haftada 3 günü evden çalışma, hafta sonları boş.





  • Ben sadece şunu söyleyeyim eğitime verilen para, harcama değil yatırımdır. Eğer ailen okul parasını verdikten sonra aç kalmayacaksa Bilkent CS'ye geçebilirsin. Geç kaldım diye düşünme 2. sınıfta falan stajlara başlayıp okurken kendini paranı kazanmaya ve tecrübeli olmaya başlayabilirsin.


    Diğer konu da doktorluk şu an çalkantıda gibi gözüküyor ama yine de başlangıç için iyi maaş alıyorlar ve işinin garanti olması gibi artıları var. Kesinlikle öldük bittik gibi bir durum söz konusu değil. Mühendislikte sürekli kendini geliştirmen gerekecek. Senden çok daha yetersiz birinin sırf 10 sene önce doğdu diye senin üstün olması gibi durumlar var.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.