Şimdi Ara

TIP DIŞI MESLEK MENSUPLARININ TUS'U KAZANMALARI DURUMU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
8.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kimya, Eczacılık ve Veterinerlik bölümünden mezun olanlar TUS'a girebiliyorlar. Onlar da TUS'u kazanıp uzmanlık eğitimine başladıklarında maaş alıyorlar mı? Alıyorlarsa hangi kadronun maaşını alıyorlar?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Verifier123 -- 27 Aralık 2022; 23:6:45 >



  • öncelikle ANKARATIPLI hocamdan cevabını aldın, çok akıllıysan biz DOKTORLARLA aynı sınava girer yerleşirsin yerleşebiliyosan ardından da alırsın maaşını, neyse.


    2. olarak doktorlar MD unvaniyla mezun oluyorlar tıp
    fakultesinden medical doctor, DOKTOR yani. oraya usenmeden bi de sosyal bilimler phd falan yazmissin. senin ailende kac tane phd var ki bana ders veriyosun onu anlayamadım. eminim ki hayatındaki ilk prof'u televizyonda görmüssündür.

    ve evet hekimiz ve hastanede UZMAN DOKTOR olarak sadece HEKİM bulunmasini istiyoruz. eğer UZMAN DOKTOR olmak istiyosan PAŞA PAŞA gidip seneler önce KAZANAMADIĞIN TIP FAKÜLTESİNİ kazanmaya ugrasicaksın.


    ilac firmalari vs bi seyler yazmissin ama cidden hepsine cevap vermeye bile değmez bu kadar cevap sana yeter. (DOKTORDAN)

    Ha yok kaldırılmadı. Kontenjanla ilgili de bir değişiklik yok daha önce de azdı zaten ama o az olan kontenjan bile hekim dostlarımıza batmaya yetti. E o kadarcık da batsın zaten fazla konfor iyi bir şey değil :) Kaldırılması bir yana, TUS hakkı ellerinden alınan biyologların da TUS hakkının iadesi için çalışmalar olduğu yönünde söylentiler var. Şaka bir yana buradaki mesele esasen şu, tıp = hekimlik değildir. Tıp multidisipliner bir alandır, temel bilimler ile (fizik-kimya-biyoloji ve bunların alt dallarıyla) ve hekimlik ile birçok kesişme noktası olan hibrit bir çalışma sahasıdır dolayısıyla hekimlikle aynı şey değildir. Bütün problem, hekim dostlarımızın önce tıbbı hekimliğe indirgemesi, sonra da tapulu MALlarıymış? gibi reaksiyon göstererek bunu bir toplumsal statü mücadelesine çevirmelerinden ileri geliyor. Hekimliği küçümseyen kimse yok ama “en önemli meslek bizimkisi, en çok parayı bize vermeliler, onu da kaldırttık bunu da kaldırtırız” gibi bir ergenliğe de doğrusunu isterseniz sağduyulu hekim dostlarımız dahil hiç kimse prim vermiyor. Hekimlik de en fazla diğer meslekler kadar önemli ve daha da önemlisi asla “tıp” ile aynı anlama gelmiyor dolayısıyla bu şamataya son vermenin ilk adımı Tıp Fakültelerinin adının Hekimlik Fakültesi olarak değiştirilmesi olmalıdır ve oradan mezun olan hekim dostlarımız TIPTA UZMANLAŞMA eğitimini alma hakkına ne kadar sahipseler temel bilimler mezunları da aynı hakka o kadar sahip olmalıdır. Tabii sadece fakülte ismi değiştirmekle olmaz, müfredat da bu cihette restore edilmeli ve ilaç firmalarının tasallutundan kurtarılmalıdır. “Doktorluk” meselesine gelecek olursak bunun hekimlikle de tıpla da bir ilgisi yok. Doktorluk bir akademik yeterlilik ünvanıdır ve doktora programını tamamlayan (sosyal bilimler dahil) diğer tüm bilim dalı mensuplarının taşıdığı bir ünvandır, tabii hekim dostlarımız bu ünvanı da çaktırmadan hekim ile eş anlamlı hale getirdiler. Bak konu nerelere geldi.. Halbuki çok basit bir soru sormuştum. Temel bilimler mezunu olup tıpta uzmanlık okuyanlar maaş alıyorlar mı? Konuyu dağıtıp birbirimizin zamanını israf etmek yerine “bilmiyorum” diyerek bu israfı önleyebiliriz. Selamlar.

  • onu kaldırdılar

    zaten sadece biyokimya uzmanı falan olabiliyorlardı.

    BİZ HEKİMLERin istegi dogrultusunda kalktı...

    sırada YÖSü ve TUSdaki yabancı kontenjanlarını KALDIRTMAK var.

    HER ŞEY sırayla...

    #tıpyaz
  • yös kaldırılsın harbi

  • noobodynow kullanıcısına yanıt
    kaldırtıcaz aga su pratisyen maaslarini nöbeti şusu busu hariç 10 asgari ücrete SABİTLEYELİM.

    sonrasında çalışma şartlarımızı daha da rahatlatalım...

    ona da sıra gelecek, mücadelemiz sürecek.


    #tıpyaz
  • Yok o kaldırılmadı. Kimya, Eczacılık ve Veterinerlik mezunu olanlar halen TUS'a girebiliyorlar. Tıbbi Mikrobiyoloji ve Tıbbi Biyokimya alanlarını tercih edebiliyorlar. Benim sorum bunların uzmanlık okurken maaş alıp almadıkları.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Verifier123 -- 27 Aralık 2022; 23:7:15 >
  • benim bi ambulanş şoförü kuzen vardı. tus kasarken kafayı sıyırdı. beyaz önlüğü giydi ama istediği önlük tam bu değildi galiba.

  • Verifier123 V kullanıcısına yanıt
    kaldırıldı diye biliyorum ama kaldırılmadıysa da kaldırılır kaldırtırız.

    kaldırışmadıysa da kadro asiri azdır hatta ben direkt yok diye biliyorum hicbir yerde tıpdısı kadeosu göremedim.

    siz sanırım tıp dısı bölümde okuyup uzman DOKTOR(?) olmak istiyosunuz
  • Mesutcum ben de cok bilmiyorum ama klinisyenlere "kardiyoloji uzmani" gibi unvan verildigi icin, tip disi TUS'a girenler de temel bilimlerde ayni unvani aliyor diye biliyorum. "Biyokimya uzmani" gibi. Tip mezunu olmadiklari icin hekimlik yapmiyorlar, ama uzman oluyorlar ve ayni maasi aliyorlar.


    Doktorluk farkli bir olay, doktora duzeyinde arastirma yapan ve tez savunan herkes doktor olur. Bu tip disi arkadaslar eger bunlari yapiyorsa, o zaman uzman doktor olmus oluyorlar. Klinisyenler de uzmanlik yaptiktan sonra doktor olmus oluyorlar cunku oncesinde herhangi bir arastirma/tez yapmiyorlar. Uzmanlik denen sey, saglik sektorune ozgu bir kavram. Yoksa akademide tek basina doktorluk vardir. Istersem Hacettepe tip fakultesinde profesor doktor olurum ama maaslar cok dusuk ve tas devrinden kalma imkanlarla arastirma yapiyormus gibi yapiyorlar  

  • Ha yok kaldırılmadı. Kontenjanla ilgili de bir değişiklik yok daha önce de azdı zaten ama o az olan kontenjan bile hekim dostlarımıza batmaya yetti. E o kadarcık da batsın zaten fazla konfor iyi bir şey değil :) Kaldırılması bir yana, TUS hakkı ellerinden alınan biyologların da TUS hakkının iadesi için çalışmalar olduğu yönünde söylentiler var. Şaka bir yana buradaki mesele esasen şu, tıp = hekimlik değildir. Tıp multidisipliner bir alandır, temel bilimler ile (fizik-kimya-biyoloji ve bunların alt dallarıyla) ve hekimlik ile birçok kesişme noktası olan hibrit bir çalışma sahasıdır dolayısıyla hekimlikle aynı şey değildir. Bütün problem, hekim dostlarımızın önce tıbbı hekimliğe indirgemesi, sonra da tapulu MALlarıymış? gibi reaksiyon göstererek bunu bir toplumsal statü mücadelesine çevirmelerinden ileri geliyor. Hekimliği küçümseyen kimse yok ama “en önemli meslek bizimkisi, en çok parayı bize vermeliler, onu da kaldırttık bunu da kaldırtırız” gibi bir ergenliğe de doğrusunu isterseniz sağduyulu hekim dostlarımız dahil hiç kimse prim vermiyor. Hekimlik de en fazla diğer meslekler kadar önemli ve daha da önemlisi asla “tıp” ile aynı anlama gelmiyor dolayısıyla bu şamataya son vermenin ilk adımı Tıp Fakültelerinin adının Hekimlik Fakültesi olarak değiştirilmesi olmalıdır ve oradan mezun olan hekim dostlarımız TIPTA UZMANLAŞMA eğitimini alma hakkına ne kadar sahipseler temel bilimler mezunları da aynı hakka o kadar sahip olmalıdır. Tabii sadece fakülte ismi değiştirmekle olmaz, müfredat da bu cihette restore edilmeli ve ilaç firmalarının tasallutundan kurtarılmalıdır. “Doktorluk” meselesine gelecek olursak bunun hekimlikle de tıpla da bir ilgisi yok. Doktorluk bir akademik yeterlilik ünvanıdır ve doktora programını tamamlayan (sosyal bilimler dahil) diğer tüm bilim dalı mensuplarının taşıdığı bir ünvandır, tabii hekim dostlarımız bu ünvanı da çaktırmadan hekim ile eş anlamlı hale getirdiler. Bak konu nerelere geldi.. Halbuki çok basit bir soru sormuştum. Temel bilimler mezunu olup tıpta uzmanlık okuyanlar maaş alıyorlar mı? Konuyu dağıtıp birbirimizin zamanını israf etmek yerine “bilmiyorum” diyerek bu israfı önleyebiliriz. Selamlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Verifier123 -- 27 Aralık 2022; 22:33:4 >
  • Verifier123 V kullanıcısına yanıt

    hocam var da sınavı ama aynı tıp kontenjanına dahiller artık, siz sadece temel bilimlerden sorumlusunuz ve tıp fakültesi mezunu ile aynı kontenjandan girdiğiniz için şansınız çok düşük


    çünkü artık temel bilim soruların klinik ile bağlantılı sorular sorulmaya başladılar ve biyokimya ile mikrobiyoloji alanlarına girebiliyorlar sadece


    ve o yerler de ortalamanın üstündeki yerler


    yani temel bilimlere hazırlanmak için iyi bir hazırlık yapmanız gerek hocam



    TIP DIŞI MESLEK MENSUPLARININ TUS'U KAZANMALARI DURUMU




    TIP DIŞI MESLEK MENSUPLARININ TUS'U KAZANMALARI DURUMU
  • Verifier123 V kullanıcısına yanıt

    https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2022/TUSDONEM2/ttbt_04092022.pdf



    buradan tüm sorulara bakabilirsiniz

    TIP DIŞI MESLEK MENSUPLARININ TUS'U KAZANMALARI DURUMUwww.tussorulari.net
    2022 Eylül TUS Sınavı – Temel Bilimler – TUS Soruları
    https://www.tussorulari.net/2022-eylul-tus-sinavi-temel-bilimler
  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

    aynı maaşı falan almıyorlar sağlık bakanlığı kadrosunda biri hekim maaşı alıyor diğer akademik kadrodaki maaşı alıyorlar (üniversite hariç)


    %15 vergi dilimi maaşları


    biyokimya uzmanı 18bin tl taban maaş- 12bin tl taban ek ödeme - saatlik nöbet 55 tl - teşvik kat sayısı 3.3


    tıp dışı biyokimya uzmanı 16bin tl taban maaş- 750 tl taban ek ödeme (üniversitede 10bin oldu) - saatlik nöbet 28 tl - teşvik katsayısı 0.40


    en büyük fark burada biyokimya uzmanı labda çalıştığından puanları baya iyi biyokimya uzmanı 30bine yakın döner alır ama tıp dışı uzmanı 2-3bin tl teşvik ek ödeme


    bir biyokimya uzmanı 60binden fazla alırken sağlık bakanlığındaki tıp dışı 20bine yakın üniversitede ise 30bin alır

  • Enteresan. Zaten bilinen şeyleri neden tekrarlıyorsunuz ki dostlar? Neden her türlü cevap geliyor da sadece sorduğum soruya cevap gelmiyor merak ediyorum :( Bu ülkenin Okuduğunu Anlama Endeksinde alt sıralarda yer aldığını biliyordum ama çok da karmaşık bir soru yöneltmemiştim aslında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Verifier123 -- 27 Aralık 2022; 23:0:28 >
  • Verifier123 V kullanıcısına yanıt

    üniversiteye atanırsanız aynı maaşı alıyorsunuz,


    ama sağlık bakanlığında 5-6bin daha düşük ama sağlık bakanı düzeltececeğim diye açıklama yaptı TIP DIŞI MESLEK MENSUPLARININ TUS'U KAZANMALARI DURUMU 

  • Verifier123 V kullanıcısına yanıt
    TIP DIŞI MESLEK MENSUPLARININ TUS'U KAZANMALARI DURUMU


    TIP DIŞI MESLEK MENSUPLARININ TUS'U KAZANMALARI DURUMUwww.yok.gov.tr
    YÖK Üniversite Sağlık Personeline İyileştirilmesi Yönetmeliği Bilgilendirme Toplantısı
    https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2022/universite-saglik-personeline-iyilestirilmesi-yonetmeligi-bilgilendirme-toplantisi.aspx
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Bos isler muduru olarak kurusuna kadar yine hesap yapmissin  Biraz da alanin hakkinda kafan calissa keske.


    Ben unvanlari ayni olur diye biliyorum, "biyokimya uzmani" ve "mikrobiyoloji uzmani". Maas kismini bilmem.


    Konuyu acan arkadas, maas alirlar mi diye sormussun, aliyorlar iste.

  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

    maaşlar aynı demişsin de ona ithafen yazdım


    ama doktora yapanlar bu 10bine yakınını da alamıyorlar

     

  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Ben doktora yaptim, maas yillik $220K  Turkiye'de sadece hekimlere degil, doktora yapanlara da iyi gozle bakmiyorum. Diplomayi bakkaldan aliyorlar. Yine de uluslararasi gecerliligi var PhD diplomasinin. Turkiye'deki hekim uzmanligi ise ABD'de hic taninmiyor.

  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

    offf yine karşılaştırmalarTIP DIŞI MESLEK MENSUPLARININ TUS'U KAZANMALARI DURUMU 

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.