Şimdi Ara

TikTok'taki meydan okumalar, birçok çocuğun ölümüne sebep oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TikTok'taki meydan okumalar, birçok çocuğun ölümüne sebep oldu



    TikTok, uygulamanın diğer insanların videolarını deneyen çocuklarının blackout challenge sırasında boğularak öldüğünü söyleyen ebeveynlerden çok sayıda davayla karşı karşıya. Haziran ayında şirket aleyhine açılan bir davada, geçen yıl en az yedi çocuğun bayılana kadar kendilerini kemerler, çanta ipleri veya benzeri herhangi bir şeyle boğmaya teşvik ettiği iddia edilen meydan okuma girişiminde bulunurken öldüğü iddia ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Apple pazarlama şefi, Samsung'un iPhone teknolojisini çaldığını iddia etti



    TikTok'taki Blackout isimli meydan okuma, kullanıcıları bayılana kadar boğuldukları videolar yayınlamaya teşvik eden bir meydan okuma. Kaliforniya'da açılan yeni bir dava ise, TikTok'un bu meydan okumayı teşvik etmekten kâr etmeye devam etmeyi seçtiğini ve 2021'de doğrudan altı çocuğun ölümüne neden olduğunu söylüyor. Bu dava, zararlı videoların yaratıcılarını suçlamak veya video yayınladıkları için TikTok'un peşine düşmek yerine, çocukları videolara yönlendiren ürün tasarımı için TikTok'tan tazminat talep ediyor.



    isimli meydan okuma, 7 çocuğun kendilerini boğarak ölmelerine sebep olmBlackout challengeuş olabilir



    En sonki dava ise sekiz yaşındaki Lalani Walton ve dokuz yaşındaki Arriani Arroyo'nun ebeveynleri tarafından açıldı. Bununla birlikte TikTok'un sorunun farkında olduğunun kanıtı olarak meydan okumaya giriştikten sonra ölen diğer birkaç çocuk gösterildi. Walton ve Arroyo'ya ek olarak mahkemede listelenen diğer vakalar şunlardır:




    • İtalya'da Ocak 2021'de öldüğü bildirilen 10 yaşındaki bir çocuk

    • Mart 2021'de öldüğü bildirilen Colorado'da 12 yaşında bir çocuk

    • Avustralya'da Haziran 2021'de öldüğü bildirilen 14 yaşındaki bir çocuk

    • Oklahoma'da Temmuz 2021'de öldüğü bildirilen 12 yaşındaki bir çocuk

    • Aralık 2021'de öldüğü bildirilen Pennsylvania'da 10 yaşında bir çocuk



    TikTok'taki meydan okumalar, birçok çocuğun ölümüne sebep oldu



    Davada dikkat çekilen noktalardan biride ölen çocukların çoğunun 13 yaşından küçük olaması. Oysaki 13 yaşından küçüklerin TikTok kullanması yasak. Bu davayı Sosyal Medya Mağdurları Hukuk Merkezi'ndeki (SMVLC)  hukuk ekibi şu şekilde özetledi: "Dava, TikTok'un sosyal medya ürününün kusurlu tasarımının, kullanıcılar için güvenli olmayan ve başarısız olan bağımlılık yapan bir ürünle sonuçlandığını iddia ediyor. Reşit olmayanları ve ebeveynlerini TikTok'un bağımlılık yaptığı ve Sizin İçin sayfalarına sağlıklarını tehlikeye atabilecek zararlı içerikleri ittiği konusunda uyarmak için bu dava açıldı."



    Bir TikTok sözcüsü The New York Times'a şirketin devam eden dava hakkında yorum yapmayacağını söyledi. Sözcü ayrıca, Blackout Challenge'ı denedikten sonra ölen 10 yaşındaki bir kız hakkında People dergisine daha önce yapılan bir şirket açıklamasıyla da bağlantı kurdu. Bu dergiye yapılan açıklamalarda TikTok, Blackout challenge'ın platformlarından önce geldiğini ve hiçbir zaman TikTok trendi haline gelmediğini söylemişti. 









  • Doğal seleksiyon, gg.

  • Ebeveynler ayrı suçlu, bahsi geçen uygulama ayrı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ebeveyn: Çocuğum akıllı dur, zırlama, al şu telefonu eline.

    Çocuk:

  • Tiktokla ne ilgisi var düşük IQlu ebeveynlerin suçu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu kadar salakça vakit harcanan bir uygulamaya neden bu kadar talep gösteriyor insanlar asıl bunu soruşturun...

  • DRHARMLESS kullanıcısına yanıt
    Çocuk dediğinin aklı olmaz, doğal seleksiyon diyebilmen için çapı kadar bilinçli hareket edip kendine zarar vermesi gerekir.

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    13 yaşınızda bu kadar aptal mıydınız? Hayır değildiniz. 10000 tane çocuk falan mı ölmüş? Hayır. Doğal seleksiyon işte.

  • Sosyal medya çoğu Aptal insanları körükleme yapıyor.

  • Önce ebeveynler cezalandırılmalı sonra da tiktok komple yasaklanmalıdır.

    Tiktok, instagram, facebook, twitter vs alayının tek gayesi insanoğlunu ahlaksızlaştırmak, belli ülkelerinin propagandasını yapmak, toplumu yalan dolanla zehirlemek. Bir tane faydası var diye 1000 tane zararını çekmek isteyenlere de Allah akıl fikir versin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ailesi çocuğa bakmıyosa nasıl tiktok suçlu oluyor 10 yaşında ölen çocuk var şimdi tiktok mu suçlu yoksa ailesi mi ayrıca bu yeni bir şey de değil cocukken de vardı



    tiktoku git gide sevmeye başladım doğal seleksiyon

  • Kusura bakmasın ama bende çocuktum böyle aptal şeyleri çocukkende yaparlardı ve ben yapmadım.

    Hatta büyüyünce büyüklerin aptal şeyler yaptığını gördüm sigara içiyorlardı yapmadım tabii ki aptal olmadığım için.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tostci yakup usta saygilar selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana tiktok'ta böyle şeyler hiç denk gelmiyor çünkü izlediğiniz şeyleri biliyor ve benzer şeyleri karşınıza çıkartıyor sürekli karı kız yada aptal saptal şeyler sizin karşınıza çıkıyorsa bu sizin onları izlediğiniz içindir geçen de birisi reklamların da çıplak kadın reklamları çıkıyor diye kızıyordu reklamlar cookielere göre çıkıyor yani sen daha önceden bu tür arama yapmışsın ve bunlara bakmışsın google da sana buna benzer örnekleri gösteriyor uzun lafın kısası bıldırgın hurmalar g*tumu tırmalar sen izlemezsen böyle şeyleri karşına böyle şeyler çıkmıyor

  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Saçma. Tiktok harika değil ama sosyal medyadaki hangi uygulama harika ve çocuklara göre ki? Youtube'da bu tür videolar olmadığını iddia edebilir misiniz? Hele Twitter pornografı kaynıyor, diğerlerini saymaya gerek bile yok. Tüm bu platformlar ak da Tiktok kara ise burada olsa olsa Çin nefreti yatar başka bir neden bulamıyorum.

  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Tiktok'daki kullanıcılar uzaydan filan gelmedi ki instagram, facebook, twitter ve youtube hesabı olan kullanıcıların aynısı sadece daha popüler bir platform olduğu için daha çok görünüyorlar.

  • zotacing kullanıcısına yanıt
    kesinlikle kapatılmalı, 7/24 çocuğun başında duramasın. ebeveyn suçlayanlar ya ebeveyn değildir, ya da çocuklarıyla uzaktan yakından ilgileri yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.