Şimdi Ara

TIDAL/DEEZER/SPOTIFY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllardan beri CD'leri itunes'a ALAC modunda ripleyip 1500'den fazla CD'lik arşivim oldu, herbirinin CD kapağını önceleri scanner'dan geçirip albüme yerleştirdim, sonraları nette bulabilmeye başladım. Sonraları itunes da bulma özelliklerini geliştirdi.

    Yine son birkaç yıldır, HD müzik sitelerinden VPN kullanarak ABD/Almanya üzerinden yeni albümler aldım, bunlarda AIFF formatında HD albümlerdi. Bunları da itunes içine yerleştirdim.

    Böylece iyi bir arşivim olduğunu düşündüğüm zamanda önce spotify'a üye oldum, sonra Deezer'a üye oldum, bunlar max 320kbs olduğu için genelde kızım ve annemin kullanmasına yönelikti, ama geçen hafta Tidal'e de üye oldum.

    Bu kadar yıl uğraştıktan sonra binlerce albümü CD kalitesinde Tidal'den dinlemeye başladım.

    Artık herşey bu kadar basit oldu...







  • Bende uzun süre spotify kullandım. Tidal türkiyeye geldiği gibi üyelik alıp spotify ile karşılaştırdım.Yemin ederim 15 tllik kulak içi kulaklıkta bile fark yarattı :)) Ama spotify hala çok daha kullanışlı.Tidalın bir kaç iyileştirme yapması lazım. Örneğin offline olarak indirdiğimiz playlistte sıralama değişikliği yapamıyoruz.Halbuki Spotify sıralama işinde çok daha iyi.
  • Ben bir ara itunes store'dan albüm alıyordum, satın aldığım bir iki albümü sonradan Türkiye bölümünden kaldırdıkları için soğudum, şimdi Bandcamp ile mutluyum.

    Bandcamp ile albümler ücretsiz dinlenebiliyor, bazı albümler bedava ya da isteğe bağlı olarak fiyatı siz belirliyorsunuz, bazı albümler ise sabit fiyatlı. Para ödedikten sonra stream edebiliyorsunuz, flac olarak download edebiliyorsunuz hatta fiziksel CD almak da mümkün. Paranın çoğu sanatçının cebine gidiyor.

    Dezavantajı diğer servisler gibi çok fazla albüm olmaması, genelde bağımsız sanatçılar ve deneysel çalışmalar var, bence en büyük avantajı da bu. Popüler standart müziklerden bıkanlara tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Bu uygulamayı Iphone u USB üzerinden araca bağlanarak arabamızda dinleyebiliyor muyuz? BMW connecteddrive yardımı ile spotify deezer uygulamasında direk araç üzerinden müziklere kumanda edebiliyoruz.
  • artık her şey stream olarak dinlenip seyredilir oldu. evlerde fiziksel albümler, HDD ler koca koca bilgisayarlara vs. ihtiyaç kalmıyor gittikçe.
    Deezer benim hoşuma gidiyor cepte, yolda kullanım için ideal. Ara yüzü güzel. Tidalı henüz denemedim. sık sık kesilmeler yaşandığı yönünde kullanıcı yorumları vardı diğer forumda. Ses kalitesi üye olmaya değecek düzeyde mi gerçekten?
  • aticus3 kullanıcısına yanıt
    Tidal'in ses kalitesi evde müzik sisteminden dinlerken farkediyor. Oldukça farkediyor ama kesilmeler yaşanıyor. Son günlerde biraz daha azaldı ama bana da sistemi henüz tam oturtamadılar gibi geliyor.
  • Ses kalitesine önem veririm, ancak çok da büyük bir fark olmadığını düşünüyorum Spotify ile Tidal arasında.. Dün deneme sürümünü açtım, kulaklıkla dinledim, bilgisayardan dinledim ve hatta airplay üzerinden AVR ile dinledim. Spotify'ın en üst seviye kalitesi, Tidal'ın orta seviye kalitesinden bir tık daha iyi. Ama aynı durumda Tidal'ın en üst seviye kalitesi (HIFI), Spotify'ın en üst seviye kalitesinden sadece bir tık daha kaliteli.
    Şarkıları bölüm bölüm her 2 platform arası karşılaştırdım, benim yorumum bu şekilde. Açıkcası Spotify'ın zengin arşivi ile fiyatı göz önünde bulundurulduğunda Tidal'a geçecek bir fark göremedim.
    Tabii ama sonuç olarak: zevkler ve renkler tartışılmaz.. Herkes kendisi dinleyerek, karşılaştırarak farklı bir yorum çıkarabilir.. :)
  • Tidal norveç gibi kuzey ülkelerinde kuruldu.
    orada internet 99 da p2p de 1 kullanıcı
    100 türk kullanıcıya dosya yolluyordu.
    Yani su anki internetle zor.
    320 kbps ile bile zor. 1140 kbps den bahsediyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bir ses sistemine ve iyi bir kulaklığa kısacası iyi ekipmanlara sahipseniz TİDAL'dan kesinlikle şaşmayın dinlediğiniz müzik kulaklarınızı orgazm eder :).

    Ayrıca sadece ekipmanda yeterli değil bence çok iyi bir müzik kulağınızın olması şart TİDAL'ı tercih etmek için.

    Tidal'ın HIFI üyeliği dışında sunduğu bir üyelik daha var , Tidal bu üyelikte AAC 320 formatı ile hizmet veriyor mp3 formatı kullanan Spotify ve Deezer'ın yerine çok rahat tercih edilebilir fiyatıda aynı 9.99 TL.

    3 servisede üyeliğim var konu başlığındaki gibi TIDAL/DEEZER/SPOTİFY olarak sıralama yapabiliriz.
  • Tidal nihayet Mac ve windows icin beta da olsa masaustu app'i birkac gun once piyasaya surdu, safari lossless desteklemedigi icin chrome kullanmak zorunda kaliyordum. App ile daha pratik oldu.
  • Tidal hifi üyeliğinin son vaziyeti nedir bilgisi olan var mı? En son baya yavaş iniyor takılmalar oluyor deniliyordu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takilma sorunu pek olmuyor.

    Surekli lossless formatinda dinliyorum, ev de wired/wireless sistemden Imac ve iphone ile. Ev disinda da arabada/is'te bluetooth kulaklikla iphone'dan cellular network uzerinden. Rahatsiz edici kesilmeler yasamiyorum.
  • Bu ay sonunda da apple streaming music servisi başlıyor. İlk 3 ay parasız deneme süresi olacakmış. Gerçi lossless olmayacak ama yine de merak ediyorum.
  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Acaba spotify dan iyi olma ihtimali var mı bende merak ediyorum, açıkçası Tidal konusunda kararsızım aylık 20 euro verip sorun yaşamak istemiyorum çok yorum okudum takılma ile alakalı o yüzden sormuştum, bu arada siz yanlış aklımda kalmadıysa Arabistan da ikamet ediyordunuz belki bu yüzden takılma sorunu yaşamıyor olabilirsiniz
  • sakgoz79 kullanıcısına yanıt
    Tidal, Türkiye kredi kartı ile ayda 20 tl, euro değil. Arabistan'da 4G ve 200 Mb/s kablo internet kullanıyorum ama filtreleme o kadar fazla ki, İstanbul'daki evde kullandığım 25 Mb/s superonline çok daha akıcı. Turkcell içinde aynı şeyleri söyleyebilirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem TIDAL hemde SPOTIFY kullaniyorum Tidal icin yüksek lossless kalitesi olanina 25 Euro ödüyorum SPOTIFY icin ise 10 Euro ödüyorum.
    internetim cok hizli olmasina ragmen Tidal da cok takilma oluyor ve müzikleri cok gec degistiriyor ayrica her parcayida bulamayabilirsin
    SPOTIFY ise bence daha pratik ses kalitesi yüksek olani sectim takilma felan yok hizli ve güzel. aradigin müzikleri cogunlukla bulma ihtimalin var ama ben ikisinede cikis verdim su an sadece JOY Fm dinliyorum güzel müzikler cikiyor hemde kaliteli sesi var.
  • bence spotify in en yuksek kalitesi bile kötü.kullanışlı,pratik,zengin arşiv ama müzik tadı pek yok.bazı şarkılarda fena değil ama çoğu kötü bence.tidali denemedim.aynı şarkıyı cd den dinleyin dağlar kadar fark var.
  • Arkadaslar ben kesinlikle tidal hifi diyorum spotify den cok daha iyi geldi bana ses kalitesi ozellikle evdeki ses sistemiyle dinledigimde inanilmaz hissettiriyor.

    Ayrica tidal,spotify,deezer oldukca uygun fiyata yardimci olabilirim:)

    http://forum.donanimhaber.com/m_103104866/f_//tm.htm#103104866
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizbülent

    Arkadaslar ben kesinlikle tidal hifi diyorum spotify den cok daha iyi geldi bana ses kalitesi ozellikle evdeki ses sistemiyle dinledigimde inanilmaz hissettiriyor.

    Ayrica tidal,spotify,deezer oldukca uygun fiyata yardimci olabilirim:)

    http://forum.donanimhaber.com/m_103104866/f_//tm.htm#103104866

    Arkadaştan tidal hifi, deezer ve spotify premium aldım. Özellikle tidal hifi baya fark ediyor, herkese öneririm.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.