Şimdi Ara

This War of Mine (2014) [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
12
Favori
21.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • _______________________________________________________________

    Arkadaşlar bu oyuna steam'de denk geldim. Çok olumlu yorumlar almış. Ben de oyun içi videoları izleyince ağzım açık kaldı. Gerek grafikler, gerek oyunun konusu, sanatsal yanı, kesinlikle çok farklı ve başarılı görünmekte. Oyun çıktı, oyunla ilgili bir konu göremediğim için, bu konuyu açmaya karar verdim. Bence son zamanlarda çıkan en enterasan oyunlardan biri.

    Savaş ortamı içinde hayatta kalmaya çalışan sivillerin yaşamını anlatan bir oyun. Bir nevi hayatta kalma (survival) oyunu.



    Geliştirici: 11 Bit Studios
    Dağıtıcı: Bağımsız
    Tür: Adventure, Indie, Simulation, Survival
    Çıkış Tarihi: 14 Kasım 2014 (ÇIKTI)




    Çıkış Videosu (Launch Trailer):



    Oynanış Videosu:



    İnceleme, oyun içi anlatım videosu:







    http://www.11bitstudios.com/games/16/this-war-of-mine

    Bölüm Sonu Canavarı :
    http://www.bolumsonucanavari.com/Oyunlar-This_War_of_Mine-2264-4.htm

    Diğer kaynaklar:
    http://www.metacritic.com/game/pc/this-war-of-mine
    http://www.gog.com/game/this_war_of_mine
    http://www.rockpapershotgun.com/tag/this-war-of-mine/



    Description: In This War Of Mine you do not play as an elite soldier, rather a group of civilians trying to survive in a besieged city; struggling with lack of food, medicine and constant danger from snipers and hostile scavengers. The game provides an experience of war seen from an entirely new angle.

    The pace of This War of Mine is imposed by the day and night cycle. During the day snipers outside stop you from leaving your refuge, so you need to focus on maintaining your hideout: crafting, trading and taking care of your survivors. At night, take one of your civilians on a mission to scavenge through a set of unique locations for items that will help you stay alive.

    Features:

    Inspired by real-life events
    Control your survivors and manage your shelter
    Craft weapons, alcohol, beds or stoves – anything that helps you survive
    Make decisions – an often unforgiving and emotionally difficult experience
    Randomized world and characters every time you start a new game
    Charcoal-stylized aesthetics to complement the game’s theme
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Oyunu birkaç saat oynadım. Öncelikle oldukça zor bir oyun.

    Genel hatları ile şöyle işliyor, bir ülkede savaş çıkıyor. İsyancılar ve devlet askerleri var. Oyuna başlayınca yıkık dökük bir ev içinde, 3 yada 4 hayatta kalanı yönetiyoruz. Gündüz dışarı çıkamıyoruz, keskin nişancılar dışardakileri haklıyorlar.

    Gündüz evimizi tamir edip, geliştiriyoruz, adamlarımızın ihtiyaçları ile ilgilenip, zaman zaman kapımıza gelen diğer kişilerle ticaret yapıyor yada görev alıyoruz. Gece olduğunda ise bir adamımız toplayıcılık görevi için haritada çıkan mekanlara gidiyor. Harita ekranında hergün yeni mekanlar açılıyor, buralarda neler bulabileceğimiz ve tehlike durumu kabaca yazıyor. Buraları gezip ihtiyaç topluyoruz, boş mekanları yağmalayıp, gizlilik içinde hırsızlık yapıp yada mekan sahipleri ile çatışmaya giriyoruz. Çatışma son seçenek, yaralanan bir adamınız uzun süre iyileşemeyebilir, yaralarından ölebilir.

    Oyunu ilk oynadığımda 17 gün hayatta kalabildim, adamlarım sefalet içinde öldüler. Oyunda bazen 3, bazen 4 adamla başlıyoruz, bu adamların hayatta kalması çok önemli. Gece bir kısmı uyuyup dinlenirken, diğerleri nöbet tutuyor. Gece diğer yağmacılar eğer eviniz yeterince güvenli değilse, size saldırıp eşyalarınızı çalıyorlar. Bunun için evdeki bomba delikleri vs. tamir etmek gerekiyor. Zaman geçtikçe evde alet, edavat tezgahları vs. yapıp bitki yetiştirme, içki yapma, hayvan tuzağı yapma, silah ve alet yapma gibi işlere giriyor ve kendinizi güçlendiriyorsunuz. Evinizi güçlendirmek öncelik olsa da, bir süre sonra açlık başınıza bela olabiliyor.

    Oyunla ilgili ilk izlenimlerim bunlar, ufacık boyutuna rağmen, oyun büyük işler başarıyor.
  • oyuna ben de hayran oldum tek kelimeyle türünün başyapıtı bana göre
  • Oyun mükemmel duruyor, forum ahalisi tarafından gözden kaçırılmış gibi görünse de ileride Türkçeleştirme çalışması yapılırsa daha çok oynayan olabilir. Yarın 2 vizem olmasına rağmen oyundan çıkamıyorum.
  • Dün gördüm ben de bu oyunu. Oynanış videolarını izlemesi bile zevkli.

    Atmosferi hayatta kalma mücadelesi verilen kararlar vs. çok iyi yansıtılmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doctor Who -- 16 Kasım 2014; 16:05:30 >
  • Oyun Bosna Savaşı'nda geçiyor. İlk başladığımız 3 kişiye ilerki günlerde eklenen oluyor mu acaba? Yani diğer sivillerden bizim gruba katılan oluyor mu?
  • Oyun çok güzel bende şimdi başladım ama yemek cidden çok sıkıntı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fremanfedaykin

    Oyun Bosna Savaşı'nda geçiyor. İlk başladığımız 3 kişiye ilerki günlerde eklenen oluyor mu acaba? Yani diğer sivillerden bizim gruba katılan oluyor mu?

    oluyor izleyin


    http://www.twitch.tv/ellohime
  • oyunda yaşlı çifti öldürdüm karakter depresyona girdi sonra evi terk etti güzel oyun
  • Oyun muhteşem.Daha yeni çıktım 3 saat oynamışım.21 gündeyim ama herşey tükendi 1 gün daha yaşarım en fazla.
  • Gerçekten çok zevkli gözüküyor oyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok zevkli bir oyun. 3 gündür oynuyorum. Resmen oyun içine çekiyor. Çok başarılı.
  • beyler hic 2-3 tane fare kapani yapan varmi? ayni sekilde is goruyormu? gorurse butun gida sorununu cozer) bide ustune saksilik
  • anlasilan forum arasinda tutmadi bu oyun bu arada oyunda hic saksi yapayim sebze yetistireyim demeyin cok asiri su istiyor 3 gunde 4 tane sebze veriyor. bide upgrade istiyor. sanirim en iyi kaynak fare tuzagi bi 2 tane yapila bilse butun gida sorununu cozecek heralde
    trap 2 den fazla yapilmiyomus. 26 gune geldim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizhan66 -- 18 Kasım 2014; 21:10:28 >
  • Ulan basta iyi adam olcam diye ciktim. Klisedeki herkezi bicakladim silah cekenleri pompali indirdim.

    Karakterler artik depresyona bile girmiyor utanmasalar 1 tasla 2 kus vurdum hehehe dicekler...

    27. Gundeyim soguktan dolayi sisko kebabcimiz brunoyu kaybettik. Hepimiz uzgunuz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 gundeyim kardan su elde etmek asiri zor susuzluk boy gesteriyor. nerde realistic duzen :) 2 soba bile fazla islemiyor soguga ve cok asiri miktarda yakit gidiyor herseyi birakip yakit toplamaya kasiyorum. hergece saldiri oldugundan 5 ammo gitdiyor ve mermi sahip olmak asirizor. en kotusu durduk yere hicbirsey yokken eve dondugmde adamlarimin agir yaralandigini ogreniyorum. lan yattigin yatakta nasil ciddi yaralanma yasadin bide bodrumdasin sarapnerde dusmemis bu ne !!!!
  • 42 gunde bitti oyun bende 60 gun surer biraz zorlar diyordum. oynu ogrenip tek denememde bitirdim. bir daha oynamaya deymicek gibi
  • vay be. 30. günde 3 adamıda kaybettim bi zlatta ile 6 gün tek başıma hayatta kalmıştım. öyle bir geri dönüş yaptımki tam en heyecanlı yerlerinde oyun bitti

     This War of Mine (2014) [ANA KONU]



    bu tabloyu görünce üzülmedim değil.

     This War of Mine (2014) [ANA KONU]



    ulan kebabçı bruno... en çok sana üzüldüm be. hakiki adamdın...
  • bende kimse hayatini yitirmedi ama genede o kebabci savastan sonra depresyona giriyor ))
  • oyunu tesadüfen gördüm indirdim,gayet güzel.

    Nasıl gördüğümden de bahsetmek gerek,bir blog'da okudum. Olay şu;

    " Oyunun yapımcı firmasından biri piratebay'de ki oyunun torrent sayfasına yorum atıyor ve oyunumuzu beğendiğiniz için teşekkürler vs diyor,10 tane de bedava serial veriyor.
    Lütfen bize destekte olun ufak bir firmayız,böyle oyunlar yapmaya devam etmemiz için para kazanmalıyız diyor.
    " Yaptığı hareketi pr olarak değilde,samimi olarak görüyorum ve çok beğendim bu davranışını.
    Ama kartımda para olmadığı için satın alamadım yine torrent'ten indirmek zorunda kaldım,bir arkadaşıma hediye edicem satın alıp önümüzdeki ay.


    Oyunda 43.günde falanım henüz bitmedi, herkese katılan karakterler farklı oluyor oyuna başladığımız 3 karakter harici 1 kişi geldi bana,o da handyman işçi yani. Zaten geceleri scavanger olanla çıkıyorum genelde,quite house olan yaşlıların evine girip soyduğumda
    baya depresyona girdi ama içkiyle toparladık sonra. Ben ilk oynayıp 20.güne geldiğimde tek kalmıştım kapayıp tekrar başladım şimdi herşey çok daha iyi tüm eşya yapma yerlerini 3.lvl'a getirdim falan. Ben daha fazla karakter gelmesini istiyorum ama gelmedi nedense 4 kişiyiz sadece,bu arada evdeki olaylar ( kapı çalması ) sabah uyandıktan sonra 1.30'a kadar olan zaman diliminde oluyormuş sonra end day diyebilirsiniz yapıcak bir iş yoksa. Genelde takas için gelen biri var ya da yardım istiyorlar. Korkan bir kadınla kocasına yardım ben ettim mesala bana mermi shotgun falan vermişlerdi. 1 adamda hiçbirşey vermedi,sargı bezimde boşa gitti tercih size kalıyor. Karakterlerin özelliklerine dikkat etmek gerek altında yazıyor mesala oyuna başladığımız karakterlerden biri aşçı good cook,onla yemek yaptığınızda daha çabuk yapıyor,hemde daha az malzeme kullanıyor. Diğeri hızlı koşuyor ve sonuncusu da gece arayışa çıkmak için. Bana handyman yani işçi gelmesi iyi oldu çünkü çok hızlı yapıyor her eşyayı,hemde daha az malzeme kullanıyor. İlk oynadığımda iyi dövüşen biri gelmişti. Karakterler arasında iyi trade yapan bir kadın ve 17 backpack'i olan bir eleman da var. Gece 2 kişi gidilmemesi çok sinir bozucu genelde istediğiniz kadar şeyi toplayamadan dönüyorsunuz çanta dolduğu için ama bir yandan da oyunun zor olması için iyi. İlk oynadığımda ne kadar rahat adam öldürüldüğünü farketmemiştim ama o evlerdeki saklanma yerlerinde saklanıp bıçakla bekleyip adam geldiğinde öldürebilirsiniz. Çok aptal değiller tabi görürlerse diğer arkadaşları gelmiyor silahla çıkmanızı bekliyorlar bazen 2 yönü de tutuyorlar kaçamıyorsunuz. Ben genelde evi temizliyorum önce sonra talana başlıyorum. Depresyona girdiğinde konuşmanız falan gerekiyor diğer arkadaşlarıyla,alkol'de etkili oluyor,depresyonda uzun süre kalırsa broken oluyor ve emir almamaya başlıyor çünkü. Construction site boş alan bu arada sniperlar ateş ediyor sanırım ama bana birşey gelmedi fast runnerla gittim malzeme topladım. Yatak falan kurduğunuz istasyonu 2.lvl'e çıkarınca trap kurabiliyorsunuz raw meat elde ediyorsunuz ordan kolayca. Su olayı biraz zor kışın eritme işi de filtre istiyor.

    Oyun'un içeriği don't starve oyununa benziyor biraz onu oynadıysanız hiç yabancılık çekmezsiniz. O daha kapsamlıydı ama bunun gerçekçi olması kesinlikle daha güzel ve baya gerilimli. Hatta silahınız yokken eve girdiğinizde tırsıyorsunuz baya adam ölürse geri dönüşü yok çünkü. Bıçak üretmeye ya da bulmaya bakın o yüzden. Tahta sıkıntısı çekenler balta üretip ya da bulup evdeki kullanılmayan mobilyalardan baya tahta ve yakıt çıkıyor.

    Son olarak oyunda ki karakterlerin listesi;
    http://this-war-of-mine.wikia.com/wiki/Characters

    Birde oyuna her yeni başladığınızda kendi eviniz hariç bazı mekanlar değişiyor isimleri aynı ama düzenler,bina falan komple değişti benim 2.oynayışımda.
    Takıldığınız noktaları sorabilirsiniz,güzel oyun olmuş sonuç olarak ben beğendim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biarkadasabakipcikicam -- 22 Kasım 2014; 15:51:37 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.