Şimdi Ara

Thermaltake Güç Kaynağı Arızası yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese İyi Forumlar,
    Ev bilgisayarımda kullandığım ve garantisi birkaç ay önce bitmiş olan Thermaltake Toughpower XT 750W güç kaynağım yaklaşık bir hafta önce ben evde yokken eşim bilgisayar başındayken elektrik kesintisi sebebiyle arızalandı. sisteme ve anakarta güç geliyor. Kullananlar bilirler, thermaltake te 3 adet led gösterge var standby, pg signal (power good) ve tempature.. Sistem prize takıldığında standby ışığı yeşil yanıyor. Power tuşuna bastığımda standby ledi yeşil, pg signal ledi kırmızı, tempature ledi yeşil yanıyor. Power tuşuna basıldığında işlemci fanı kısa süreli çalışıp güç kaynağı güç kestiğinden dolayı 1-2 saniye sonra duruyor..
    Sistemdeki gereksiz tüm donanımları çıkardım, sistemi baştan kurmaya çalıştım sonuç aynı.. Güç kaynağını çalışan başka bir sistemde denedim yine aynı hatayı verdi.. bu arada sistem bu şekilde (arada ayrı ayrı yaptığım işlemci anakart ve ram upgradeleri hariç) senelerdir çalışıyordu.. en son upgrade ten beri de herhalde 7- 8 ay geçti sorunsuz çalışıyordu, yani parça uyumsuzluğu sözkonusu olamaz diye düşünüyorum.
    Vektron u aradım, güç kaynağında tetikleme problemi olabileceğini, güç kaynağı bilgisayara bağlıyken çalıştırmamı sonra kablosunu çıkartıp tekrar power tuşuna basmamı ve 4 - 5 dak bekledikten sonra kablosunu tekrar taktığımda muhtemelen çalışacağını söylediler, herhalde kapasitörlerde depolanan elektrikle ilgili bir problem olduğundan şüpheleniyorlardı. Ama bu işe yaramadı maalesef..

    Sizlerin fikri nedir arkadaşlar, sizce psu neden böyle bir arıza vermiş olabilir, ve nasıl onarabilrim ?
    Vektron un bana önerdiği süreçte sizce yanlış yaptığım bir yer mi var ?
    Bu psu yu herhangi bir elektronikçi de onarabilir mi, yoksa illa teknik servisine mi vermem lazım? Vektron 30$+kdv sadece servis ücreti istedi.. Ee 5.5 senesini doldurmuş cihaza en az 100 tl masraf etmek istemiyorum, onu alana kadar gider yenisi alırım en azından Garantisi olur.
    Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.