Hem ortalıkta oynanacak doğru dürüst oyun olmaması sebebi ile hem de ikinci oyun gelmeden özet geçmek amacıyla ilk oyunu tekrar bitirdim. İnsanların neden bu oyunu bu kadar çok sevdiğini ve yeni oyunu çılgınlar gibi beklediğini çok iyi anlamış oldum. Oyun bittiğinde ilk defa oynamışım gibi aynı tadı belki daha fazlasını aldım. Tadı damağımda kaldı desem yalan olmaz. Oyunun övülecek bir çok noktası var. Karakterlerin bu kadar gerçekçi göründüğü oyun sayısı çok az belki de yok. Karakter ile oyun boğunca kurduğumuz bağlar harika. Karakterlerin seslendirmeleri özenle yapılmış özellikle Ellie'nin seslendirmesine bittim, gördüğüm en iyi işlerden biriydi. Ellie'nin oyun dünyasında unutulmayacak bir karakter olmasında seslendirmenin payı çok büyük.
Oyunun başından sonuna kadar harika bir çizgisi ve kurgusu var. Oyuncu bir an bile boşluğa düşüp sıkılmıyor ve oyunda boşa geçen bir an bile yok. Her an gerilim dolu ve acaba ne olacak hissi oyun boyunca sürüyor. Grafikler, atmosfer, mekan tasarımları, sinematikler hepsi çok iyi. Can alıcı sahnelerde giren ara müzikler oyunun can damalarından biri. Bu oyun iyi bir korku gerilim oyunu, bu oyun en iyi hikayeli oyunlardan biri, bu oyun iyi bir yol oyunu, bu oyun iyi bir dostluk arkadaşlık oyunu.
Ellie'nin David'i öldürdükten sonra Joel'in gelip ona sarıldığı sahne muazzamdı. Ellie ile Joel'in git gide aralarında oluşan bağ çok güzel işlenmiş. En sonunda Joel'in onu kendi kızıymış gibi sahiplenmesi ve kurtarmaya gitmesi oldukça duygusaldı. Kızı ameliyathaneden kurtarmaya gittiğimiz bölümde aklıma nedense Polat'ın Elif'e gittiği bölüm aklıma geldi.
Gta 5'de iyi bir oyundu ama bu oyun dururken Goty olması haksızlık olmuş. Bu oyun zaman geçtikçe tekrar tekrar sıkılmadan oynanacak enfes bir oyun. İkinci oyun ilk oyunun daha da üstüne koymuş gibi görünüyor. Bu bile beni acayip heyecanlandırıyor. Sabırsızlıkla bekliyorum.
hocam ben 2. oyunun senaryosunu hiç beğenmedim spoiler içerir -insanlığın kurtuluşunu virüsü filan bi kenara bırakıp kan davasına çevirmişler oyunu -sen benim babamı öldürdün hödee bende seni öldüreceğim ok tamam al intikamını ama -oyuncu açısından (ben) ilk oyunun baba karakteri joelin kafasının ezilmesi ve ezen karakter abyy oynamak miğde bulandırıcı ayrıca abyy denen bu karakter erkek fiziğine sahip (milli güreşci sanırım) kızmıdır erkek midir belli olmayan bi tip -ve alie nin bir kız beni dudağımdan öptü ilk kez oldu ilk öpücüğümdü birdaha öpcem yine öpcem... tamam anladık ablacım lezbiyensin ama defalarca defalarca bunun gözüme sokulması yoruyor bunaltıyor. erkek fatma abynin sevişme sahnesi yok hocam sevişme diyemem adam abynin arkasına geçiyor vuruyor kırbacı vuruyor kırbacı -abyy! hani sen erkek fatmaydın? -babanın kanı yerdeyken sana hiç yakışırmı, evli bir adama vermek? heleki inceleyen youtuberlar meta skoru şöyle böyle şurdan burdan ben biraz geri kafalıyım oyunun bana neyi vermek istediğini anlayamadım
Ulan şu oyunun multiplayerı çok zevkli ama matchmakingi aşırı saçma ve bazı adamlar gereksiz iyi oynayıp oyundan bıktırıyor. Muhtemelen smurf takılan 20 level adam bir oyunda 17 15 1 falan gidip insanın felaket sinirini bozuyor yahu. 999 levellere falan diyecek bir şey yok Ps3'te 30 levele kadar oynamıştım Plus ile verildiğinden beridir de arada derede Ps4'te giriyorum ancak 80 oldum, online'a vakit gömmeyi sevmiyorum.
Part 2'de umarım şu eşleşmeleri düzeltirler ve 4 vs 4'ten ziyade daha çok kişinin katılabileceği modlar da olur.