Şimdi Ara

The Elder Scrolls V: Skyrim (2011) / Special Edition (2016) [ANA KONU] (1485. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.318
Cevap
126
Favori
1.620.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14831484148514861487
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Cannibal666


    HDT-SMP'yi ayırıyorum ama dediğin adult modlar forumun (kastım oyun forumunda takılan kişiler) yüzde 95inin umrunda bile değil. Çoğu kişi aşırı detaya, alengirli şeylere girmeden olabildiğince az modla ve basit bir şekilde oyunu güzelleştirip oynama derdinde. Bi de adult modlarla mı uğraşacak bu adam? Kuracağı ya 3 ya 5 tane animasyon modu. Benim gibi mod işinin tecrübelisi olanlar biraz daha detaya iniyorlar sadece. Biz de zaten bir elin parmağını geçmeyiz forumda. Kendi adıma bir sürü sexy/skimpy, nudity vs vs kısacası adult içerikli mod var ve bu modların yüzde 90ını sevmiyorum. Hatta bu modların çoğunun çöp mod olduğunu düşünüyorumki öyleler de. Geri kalan yüzde 10'unun içerisinden de "hmm bu iyiymiş bunu kullanırım" diyebileceğim mod da çok azdır. Misal Censor Bars diye saçma salak bir mod daha çıkmış. Şu forumda o modu kullanırım diyen bir Allahın kulu olacağını sanmıyorum. Varsa da Allah akıl fikir versin. Zevk meselesi ama Northgirl Armor varken tutup da bunu kurmazsın. Adult içerikli modların çoğu bu durumda. Saçma-salak çöp modlar. FlowerGirl'de o kaynaşma esnasında animasyonlar sapıtıyor, nasıl düzeltebilirim tarzı bir soruya bu forumda yardım bulamazsın, kimse de bulamaz. İhtimal çok düşük. Onun için loverslab'a gideceksin.


    BHUNP çok yeni bir mod ve bayağı sorunlu duruyor. Kullanacaksam biraz daha oturanaca bekler öyle kullanırım ben bu tarz yeni çıkmış vücud modlarını.


    Not: nedendir bilmiyorum ama mesajı seçip cevap'a tıklayıp iletiyi yazdığımda göndermiyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adol125 -- 28 Mart 2021; 10:49:12 >
  • Yıllardır fallout serisini, elder scrolls serilerini beraber oynarım.


    Unofficial patchleri ve türkçe yama yükler gerisini yüklemem.



    Skyrime farklı başlangıç modunu yükledim, çok hoşuma gitti.


    Yani özetle ya zorunlu modları yüklerim. Ya da yeni hikayeleri eklerim.


    Grafik değişikliğ ilgimi çekmiyor.


    Teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pphammer -- 28 Mart 2021; 20:18:9 >
  • Adol125 kullanıcısına yanıt

    Kıyasınız çok saçma. Ben adult modlar diye etiketlerken, gıldır gıcık troll modlardan bahsetmiyorum. Kaldı ki TES evrenine ve lore'una hakimim ve oyunun havasını bozmadan modlarım.


    Adult modların 90% ı gereksiz olduğu gibi; 'adult olmayan' modların da aynı şekilde 90% ı çöptür. Ne yani diğer bütün modlar gerekli ve saçma sapan değil mi?

    Adult olmayan Shout Farting modu hiç çöp değil mesela, veya ejderhaları trene çeviren modlar. Veya ışıklı yanarlı dönerli adult olmayan silah-zırh modları? Kıyasınız böyle saçma modlara benziyor.



    Northgirl armor filan da baya bir eskilerde kaldı yalnız... keza FlowerGirl furyasına hiç bilmiyorum bile. Belli ki kütük gibi animasyonlara sahip eski, gayet özensiz ve basit mod. Hiç kurmadım. Bahsettiğim sorunlarda böyle modların çıkardığı sorunlar değil (ne sorunları çıkarıyorsa). Dediğim gibi böyle modlar bile kurmuyorum aslında, bunlara benzer bir OSA vardır kurduğum.

    Öyle modlar kullanmıyorum derken malum animasyon modlarını elbette kullanıyorum, hali hazırda sexlab'de en güncelinden 800+ pozisyona sahibim  


    BHUNP çıkalı bir yılı geçti adam modu baya sağlamlaştırdı fakat SMP desteklediği için dolayısıyla sorunlu. Çünkü SMP'yi çıkaran adam yarım yamalak bırakıp yok oldu.

    Benim sorunumdan örnek verecek olursam - HDT modunun ini. si olan HDTM gibi dosyaları kendi kullandığım vücut tiplerine göre nasıl özelleştirebilirim, mesela SAM ve BHUNP için nokta atışı çarpışmalar vs denemek istiyorum, veya kadın karakterlerin ön kanalı gibi, arka kanalına da nasıl HDT uygulayabiliriz? Tam olarak bu kodlardan anlayan, beraber beyin fırtınası yapabileceğimiz modcu dostlarımız var mıdır? - gibisinden.


    Ama evet, zaten özellikle bu forumda çok nadirdir hayatsızca böylesi modlarla uğraşanlar. Belki de yoktur bile.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vcogel -- 28 Mart 2021; 21:34:7 >
  • Ben tüm adult olmayan modlar iyidir gibi bir şey demedim adult modların yüzde 90'ı çöptür dedim. Türkçede temel kuralır;d söylenmeyen şeyden söylenmiş gibi çıkarım yapılmaz. Bahsettiğim Censored Bars adult mod olmasının yanı sıra zırh modu olarak geçiyo ben de en sevdiğim zırh modlarından biriyle kıyasladım. Northgirl zırh modudr anlayacağın animasyon vs değil. Modun eski yeni olmasının bir önemi yok ayrıca. Öyle olsa kimse eski diye skyui kullanmazdı. Senin derdinin ne olduğu belli. O derdine de loverslabdan başka yerde pek çare bulamazsın. Cinsellik modlarıyla uğraşan bi onlar var çünkü. Hele türk forumlarında hiç arama bile. Ayrıca şu yazdıklarından sonra oyunun havasını bozmadan modladığına insanın hiç inanası gelmiyor. Ön tamam da, arka için animasyonları (hdt smpyi) nasıl halledebilirim diye senden başka bu forumda soran olmadı çünkü. Olacağını da sanmıyorum.


    En önemli şeyi unutmuşuz; oyunun kendisi motordan kaynaklı kütük gibi. Buglara-glitchelre girmiyorum bile. Modcular oyunu düzelte düzelte bu hale getirdiler. Özellikle de fix, patch ve animasyon modları yapanların ciddi katkısı var oyuna. TES VI'da böyle olursa millet itin poposuna sokar bethesdayı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adol125 -- 28 Mart 2021; 22:4:26 >
  • Bende adult modların tamamı ''iyidir'' gibi bir şey dememiştim oysaki, sen nasıl oldu da ''90%'ı çöptür'' çıkarımını yaptın o halde? İyi-kötü diye bahsetmemişim bile ben. Sanki senin sözlerinden köy peyniri veya hoparlör 'çıkarımı' yapmışım gibi konuşuyorsun. Sana kalırsa hiç bir konu başkasını doğurmamalı o halde? Her neyse... Oyunda üstünde sütyen altında pembe tangalı bir karakter ile oynamıyorum. Cinsel modlar kurunca oyunun havasını alt üst etmiş olmuyoruz. Hatta lore olarak zorlarsak oyuna uygun bile diyebilirsin. Anal HDT si denemem bu denli travmalara neden olmuyor oyunda yani, ki orada örnek verdim ben. Zamanın da ona uğraşmıştım sadece.

    Sadece loverslab değil, allthefallen, vectorplexus, schaken mods vs. vs. gibi siteler var bahsettiğim gibi modlar ile forumlarının dolduğu. Neyse daha fazla çıkarım yapmayayım.


    Ayrıca başka her hangi bir oyunda TES oyunları gibi tonlarca mod desteği olsa, oyunu baştan aşağı aklına gelen her şekilde değiştirebiliyor olsan o oyunu modcular mı düzletti diyeceğiz? Yıl olmuş 2021 ve Skyrim'in animasyonlarının kötü olduğundan bahsediyorsun, komik. İki - üç tane patch kıvamında mod var hatırı sayılır şekilde işe yarayan ama onların dışında bahsettiklerin abartı.

    Oyunu çok iyi halde getiren bir animasyon (combat veya diğer standart şeyler) modu bilmiyorum ben. Hepsi hatalı, hepsi çaylak ellerden çıktığını hissettiriyor.


    En basitinden örnek verirsem, ben başka bir oyun bilmiyorum oyundaki Bütün evlere - mağaralara girebildiğimiz. Şu zamanda bile çıkmıyor böyle bir oyun. Hele ki o yıllarda. Şahsen bazı bug/ları normal karşılıyorum o yüzden. Heriflerin çıtası çok yüksek ve yer yer altından kalkamamışlar evet. Benzer türler olarak kıyaslarsak bile Dragon Age daha mı az hatalı veya güzel grafiklere, animasyonlara sahip? Ha mesela kendimce illaki kıyaslayacak olsam 2011 yıllanın en baba oyunlarından olan Daed Space ile grafik, animasyon veya vuruş mekanikleri ile kıyaslarsak yerle bir olur Skyrim fakat bunlar aynı şey değil. Skyrim çıktığı yıllarda en çok büyü ve bug yönünden eleştirildi diye hatırlıyorum. Şu anda Skyrim modsuz bir şekilde bal gibide oynanıyor. Mod kurup oyunu adam edeceksiniz bir şey yok.

    Bu birazda günümüzde Morrowind oynayıp şikayet etmeye benziyor.

    Neyse çok çıkarım yaptım. Sağlıklı günler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vcogel -- 29 Mart 2021; 1:1:5 >
  • Cyberpunk'in yan hikayeleri tatmin etmeyince küçük boyutlu, yan hikayeleri çok kaliteli bir oyun arıyorum.

    Skyrim bu konuda tatmin edici mi yoksa hazırda yüklü divinity origin sin 2'ye mi başlasam??

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt

    Divinity nasıl bir oyun bilmiyorum ama Skyrim özellikle yan görevler konusunda epey güzeldir. Hatta oyun yan görev oyunu desek abartmış olmayız, çok güzel hikayeleri var.

    Fakat nerdeyse hepsi keşfe dayalı. Oyun sana şura da şu görev var oraya git demiyor.

  • noir06 kullanıcısına yanıt
    1.5 saat oynadım. Şöyle bir sıkıntım var; savaş temposu hem çok düşük, üstelik çar da boş olduğu için biraz tatsız ilerliyor.

    Bir de herkes bir görev veriyor hangisi ne nerede derken nereye gidecegimi şaşırdım.

    Beni rahatsız eden bu özellikleri yok edecek modlar var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Görevlerde bahsettiğiniz sıkıntı için mod var mı hiç görmedim.

    Combat temposunu artırmak için animasyonlardan tutun, dövüş mekaniklerini çeşitlendiren veya kamera açılarına kadar bir çok mod var. Ama bunları kurmak bilmeyenler için kafa ağrıtır. Bana kalırsa çokta gerek yok uğraştığınıza çok değmez. Daha yeni başlamışsınız zaten biraz daha ileride düşünün bence bunları.

    Üstelik 1.5 saat görevlerde şaşırtmaya başlamak için epey az bir süre, işiniz zor  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noir06 -- 30 Mart 2021; 22:0:25 >
  • Dün skyrim aldım mod kurmadan başlamayayım dedim steam rehber kısmında 1-2 tane güzel rehber buldum ama modları alt altta listelemişler. Şiddetle önerdiğiniz mod var mı? Bir de https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1689242644 burada ki listeye bakarak modları indiriyorum ama grafik modlarında çok fazla seçenek olduğu için kafam karıştı yardımcı olabilir misiniz?


    Combat için hangi mod en iyisi?

  • In Vino Veritas kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=J2HEdk7ob1A&feature=youtu.be bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaReD22 kullanıcısına yanıt
    Videodaki her modu kurdum son aşamada dyndolod u da kurdum texgen64 ü çalıştırdım ama bu hatayı alıyorum. İnternette aratınca oyunun program files/(x86) ya kurulu olmaması gerekiyor diyor. Oyunu kaldırmadan yapabileceğim bir çözüm var mı? Yoksa bu dyndolod ne işe yarar bu olmadan modlu bir şekilde oynayabilir miyim?

    Error: Invalid installation path C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Skyrim\DynDOLOD\ Do not install DynDOLOD Standalone into Windows folders like Program Files (x86)

    EDİT: sorunun çözümü C:\games dosyası açıp dyndolod u oraya kurdum sorun çözüldü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In Vino Veritas -- 17 Nisan 2021; 11:52:31 >
  • In Vino Veritas kullanıcısına yanıt
    Hocam ben o modu hiç kurmadım o modu kaldırıp skse den oyuna girmeyi dener misiniz
    Muhtemel mod çakışma yapıyor
    Birde en son aşamalarda enb kurulumunda iki adet enb sunuyor ikisinden birini kurmak gerekiyor öyle yaptınız değil mi
    Bu arada c ye kurmak herhangi bir sorun teşkil etmiyor ben hem d ye hem c ye kurdum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaReD22 -- 17 Nisan 2021; 11:49:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaReD22 kullanıcısına yanıt
    Hocam o sorunu çözdüm c/games adlı bir yere dyndolod kurdum. Enb bende fazla fps düşüşü yarattı nasıl kaldırabilirim?
  • In Vino Veritas kullanıcısına yanıt
    Hocam enbnin hangi quality olayını kurdunuz performance olanını kurarsanız fps düşüşü çok olmuyor
    Yinede kaldırmak istiyorsanız oyun dosyalarına attığınız enb dosyalarını silin mod organizerda varsa onu pasif edip silin kalkar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaReD22 kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim mesaj attıktan sonra biraz kurcalayınca nasıl olduğunu buldum. Hocam bir de artık oyunu açarken mod organizer üzerinden mi açmak zorundayım yoksa steam de oynaya basarak açabilir miyim oyunu? En son bu kadar modu pes 2010 için kurmuştum :)

  • In Vino Veritas kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
    Mod organizerda sağ üst tarafta skse 64ü masaüstüne kısayol olarak atayip ordan açabilirsiniz
    Steamden açmaya kalktığınızda orijinal oyun açılır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • In Vino Veritas kullanıcısına yanıt

    Yapmışsınız hocam ama ben size videodakinden bile daha az mod içeren ve yapması daha kolay bir rehber atayım. Bilgi amaçlı sadece. O attığınız linkteki rehber ilk kez yapacaklar ve acemiler için değil.


    Steam Topluluğu :: Rehber :: Skyrim Special Edition Güzelleştirme Rehberi (steamcommunity.com)


    Siz yine de kafanıza takılan bir şey olursa sorun :)


    Ayrıca evet oyuna; mo 2 üzerinden skse ile gireceksiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adol125 -- 22 Nisan 2021; 2:38:26 >
  • Arkadaşlar bir sorum olacak; gamepass sürümüne mod organizer 2 ile mod yüklemesi yapamıyor muyuz? Yoksa ben mi beceremedim.

  • Celow kullanıcısına yanıt

    Sanmıyorum yapabileceğinizi. Sizlik değil yani.

  • 
Sayfa: önceki 14831484148514861487
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.