Şimdi Ara

The Cure (Ahmet Atalay) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İzlemesi keyifli, bütçesi ve arkasındaki ekipten ötürü de takdir edilmesi lazım, fakat aynı zamanda 15k doların böyle bir aksiyon filmi için yeterli olmadığının da gayet açık ve net bir örneği olmuş. CGI sahnelerin tamamı göz kanatacak derecede sırıtıyor, hint aksiyon filmlerinden hallice olmuş. Yüksek bütçelerle iyi işler çıkaracaklarına şüphe yok, yolları açık olsun.
  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    Siz daha iyisini yaptığınızda sizin filminizi izleriz artık...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırıtan yerleri olsa da kesinlikle kötü değil.
    Birçok filmden iyi.
    Kısa film yerine normal film olsaydı daha iyi olurdu çünkü konu oturmamış gibi olmuş. Her şey çok hızlı ilerliyor.
    Ve çoğu yerde video 1.5x'le oynatılıyormuş gibi.
  • IraArel kullanıcısına yanıt
    Keşke ilk sayfadaki koyu yazılı kısmı okusaydınız izlemeden önce.Bu konsept bir kısa film. Görsel efektlerin bazı yerlerde size göre sırıtması normaldir. Çünkü kendisi Görsel efekt uzmanı değil İnternetten öğrenerek tek başına kendi yapmış efektleri.
    Neyse sonuç olarak beğendiyseniz sorun yok...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • +

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faster Yakında...
    https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/p/CEmPAxqg0S_/%3Futm_source%3Dig_web_button_share_sheet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 2 Eylül 2020; 0:30:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faster Teaser 1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır konuyu görüyor ama filme bakamıyordum. Dün izledim. Gerçekten sağlam bir aksiyon filmi çıkarmışlar. Görsel efektler bütçeye göre iyi ancak filmin yarısından itibaren görseller çok fazla sırıtmaya başlıyor.

    İlk olarak gözüme çarpansa yolda kovalamacanın olduğu sahnede SUV'un biri fren yaparak yarı-spin atıyor. Burada SUV'un biçimi bir tuhaf geliyor sonra düzeliyor ama bu neyse. İlerleyen kovalamacaın olduğu sahnelerde adamın biri baçını camdan çıkarmış. Kendisi farklı ışık tonlarında içinde bulunduğu araç farklı. Burası gerçekten kötü olmuş. Sonrasında da iş makinelerinin yolu kapattığı bir sahnede yine yolda bir buldozer ve bir araç bir çalışan görüyoruz. Hem çevreye göre keskinlikleri (çevre daha buğulu) hem ışık farkı hem de kamera açısına göre biraz daha farklı bir açıdan görülüyorlar. Bariz 2D fotoğraf olduğu anlaşılıyor. Yine bundan sonraki sahnelerde pilot sürdüğü uçakla yolu delik deşik ediyor, yolda delikler var. Bir sahnede kamera yolu gösterirken kadraj sağa doğru kayarken yoldaki bu mermi delik izleri de kadrajla birlikte sağa kayıyor hatta kadrajdaki araçların üzerine geliyor. Bu çok kötüydü. Bir sahnede de mevcut ortamdaki zeminle daha uzaktaki zeminin açıları uyuşmuyor hatta zeminler birbirlerinden bağımsız hareket ediyorlardı. Şu Tekken 3 oyunundaki gibi. Aklıma gelen sahnelerden biri de şu Porsche'nin ağaçta asılı kaldığı kısımlar. Aracın tekerleği yuvarlak ama sanki bir gazete fotoğrafından aracı makas ile özensiz bir şekilde yapıştırmışlar gibi duruyordu. Araç ağaçtan düşerken de ağacın biraz gerisinde durmasına rağmen biraz fazla büyük yapılmış. Filmin sonlarına doğru uçağın rengi ve kaplama kalitesiyle çevre tam uyuşmuyor. Ve köprü sahnesinde boyut-ebat olarak da biraz sırıttığına rastlıyoruz. Dediğim gibi bunlar çok kötü olan kısımları.

    Filmde zaman zaman özellikle de o Porsche sahnelerinde aracın ışığının değiştiğini gerçeklik kalitesinin bazen çok iyi bazen idare eder kaliteye düştüğünü görebiliyoruz ama bu kısımları rahatsız etmiyor. Zaten 2000'lerden sonraki yüksek bütçeli Hollywood yapımlarında da bu kadarını görüyorduk.

    Aksiyon sahneleri çok iyi. Şu an yüksek bütçeyle çekilen çoğu aksiyon filminin içinden geçer. Noah rolündeki Pakistanlı arkadaş aksiyon sahnelerinde muhteşem bir iş çıkarmış. Neredeyse Jason Statham aksiyonlarına eriştirmiş olayı. Oyunculuklar tabi zaman zaman amatör kalabilmiş ama o kadar kusur kadı kızında da olur. Görmezden gelinebilir. Bence sadece şu filmin son yarısındaki görsel efektler işi bozmuş. Sanki ilk yarısında gösterilen özen sonlara doğru gösterilmemiş, filmi aceleye getirmişler gibi olmuş. Bunun uzun metrajlısının yüksek bütçelerle daha özenli bir şekilde çekilmesi dileğiyle.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.